URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El conveni amb el Refugi d'Animals

Alternativa | 21 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

 Fa dos números al fill directe del Punt Informatiu  una persona comparava els doblers que es donen al Refugi d'Animals, segons ell o ella una subvenció de 60.000 euros amb les subvencions que es donaven a PRODIS i AFAMA, 10.000 euros per associació.

Primer hem de dir que als pressupost només surt una partida de 15.000 euros pel refugi i que per subvencions a entitats socials sense especificar surten 45.000 euros. Però també hem de dir que al cas del refugi la partida no és correcta per que no contempla el conveni signat entre l'Ajuntament i el refugi, i per això hem presentat una al·legació que podeu trobar a la continuació d'aquest article.

Pensam que la comparació del fill directe esta feta amb molt mala fe. Per defensar que PRODIS i AFAMA mereixen més subvencions no cal fer una comparació amb el refugi d'animals que ni tan sols perteneix a la mateixa regiduria. Aquesta comparació només  ha pogut ser feta no per una persona que valora la gran feina que fan PRODIS i AFAMA, sino per una persona amb cap sensibilitat cap als animals. Però sense parlar de sensibilitats, que és una cosa molt personal hem de dir que objectivament el Refugi assumeix unes competències de l'Ajuntament de manera  modèlica i així és reconegut per tots els regidor, als darrer ple, pels ciutadans que l'hagin visitat, que hagin extraviat el seu ca o el seu moix o que hagin portat un ca o moix abandonat , per altres municipis i pel Consell de Mallorca.   Al refugi a més d'un immillorable tracte afectiu  es tenen les millors i més adequades garanties sanitàries i de seguretat pels animals

També hem de deixar clar que una cosa són les subvencions i una altra diferent els convenis.  El conveni firmat amb el Refugi significa que les competències de protecció animal de l'Ajuntament de Pollença de recollida i acollida d'animals abandonats són cobertes pel Refugi d'animals.

La feinada que ha fet i fa Josefina Vivancos i l'Associació d'Amics del refugi d'Animals de Pollença no té preu i no mereixen comentaris com el fet al fill directe. Ja que aquest anònim  demostra cap sensibilitat pels animals al manco la podria tenir per gent que ha posat el seu temps, patrimoni i salut als cuidat dels animals.

Al conveni s'especifica tot el que es compromet a fer el Refugi que no és poc i que fa de manera excepcional:

- Rebre tots els animals abandonats al terme municipal de Pollenca.

- Cercar un lloc adequat per donar sortida a aquests animals, un llocque reuneixi els  requisits que la Consel1eria de    i altres institucions mallorquin (nucli zoològic ... ),

- Castrar, en la mesura de les possibilitats econòmiques, els animals recollits per l' Associació o entregats per part de l' Ajuntament de Pollença o prendre mesures similars.

- Dur a terme un control higiènic dels animals.

- Sacrificar els animals malalts que no es puguin adoptar, així com mantenir una població màxima en les instal·lacions que garanteixi la no saturació de les mateixes i redueixi les possibles molèsties als veïns, fixable en 70 cans i 50 moixos, seleccionant els animal segons l'estat físic, edat i les seves possibilitats d'adopció.

- Mantenir vius els animals durant el període de temps més llarg possible i respectar el mínim que marca la Llei.

- Alimentar els animals domèstics recollits.

- Donar en adopció els animals que sigui possible a aquelles persones que ho sol·licitin, declarin poder oferir allotjament a l 'animal adoptat en les condicions mínimes fixades en la normativa, i aportin les seves dades a una fitxa de control d'adopcions.

- Assumir el projecte de control dels moixos assilvestrats, la supervisió tècnica del qual serà executada directament per l' Ajuntament de Pollença a través de la seva Àrea de Medi Ambient.

- Efectuar un informe anual de la tasca duita a terme que es presentara al Registre d'entrada de l' Ajuntament de Pollença. A més del funcionament normal del refugi, es farà constar en l 'informe el projecte dels moixos assilvestrats, contemplant:

- Inventari de colónies existents.

- Inventari d'animals existents a cada colònia.

- Inventari de la xarxa de voluntaris responsables de cada colònia.

- Resum de les actuacions fetes (captures realitzades, sacrificis, adopcions) relatives concretament al control dels rnoixos assilvestrats.

- Organitzar xerrades amb els veïns i institucions del municipi en cas que es sol·licití.

- Establir un horari de visita per als particulars i institucions al lloc destinat a la guarda dels animals.

- Promoure la participació i la conscienciació de la població del municipio

- Dur a terme captures regulars d'animals vagabunds en els nuclis urbans (segons la definició de lOrdenanca municipal) en funció de la població vagabunda existent, i segons les necessitats i urgencies que es marquin des de l' Área de medi Ambient de l' Ajuntament de Pollenca,

  Més informació a la pàgina web del Refugi d'Animals,

 Aprofitam per dir que pel pròxim mercadet d'hivern al Refugi necessiten:


Mobles, quadres, roba, llibres CD's DVD's, parament de taula i casa, cosetes barates , plantes, o altres objectes als quals no donis ús.

Gràcies anticipades

Crida'ns al 971532180 passarem a recollir-lo

 A més de una al·legació a la seva totalitat (veure article anterior manca de projecte)hem presentat una al·legació concreta referent al Refugi d'animals, ja que a les partides del pressupost no es contempla el conveni marc de col·laboració subscrit entre l’Ajuntament  i el refugi d’Animals de Pollença el 17 de desembre de 2006 . Al pressupost només constà la partida refugi d’Animals de 15.000 euros insuficient per complir el conveni.Aquest conveni és per dos anys prorrogable per altres dos del 1 de gener de 2007  i preveu abonar diverses quantitats per part de l’Ajuntament  al Refugi.

- La quantitat de 41.850 euros anuals amb pagaments bimensuals de 6.975 euros, quantitat revisable cada any i que s’incrementarà amb el que assenyali l’IPC. Alimentació i manteniment dels animals.

- La quantitat de 3.300 euros pel projecte de control ètic dels moixos assilvestrats (alimentació, mantenimenti despeses veterinàries)

- La quantitat de 9.300 euros amb pagaments bimensulas anticipats de 1,550 euros per contractar personal   encarregat d'alimentar i controlar els moixos silvestres, així com per col· laborar en les tasques normals de funcionament del refugio. Aquesta quantitat es revisara cada any i s'incrementara amb el que assenyali l'IPC. Aquest personal restara baix la supervisió tècnica de l' Área de Medi Ambient, que li donara la formació adient.

Comentaris

Pepe

Re: El conveni amb el Refugi d'Animals

Pepe | 22/10/2008, 07:18

Va ser un ple molt intens. Bona feina frai

fra lokus

Un any de session plenaries

fra lokus | 21/10/2008, 21:56

Un any de sessions plenaries.

De octubre 2007 a setembre 2008 més un extraordinari.

Ja disposau del darrer ple de setembre, ha estat un poc difícil perquè Ràdio Pollença ens va donar molt poc material, i "lo hemos tomao prestao" al PSM. Esper que no els molesti.

fra lokus

Re: El conveni amb el Refugi d'Animals

fra lokus | 21/10/2008, 15:54

Pepe, t'han confós amb en Garry Bonsall, ja ja ja. Com ambdós sempre tocau els c..piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Gunni

Polítics al servèi del gran capital i contre el poble.

Gunni | 21/10/2008, 14:48

Els ciutadans també volem poder despedir polítics en temps de crisis exactament igual què ho han fet moltes empreses.

Gunni

Polítics al servèi del gran capital i contre el poble.

Gunni | 21/10/2008, 14:40

PP-UM="Nacionalisme","Llengua"per a robar i estafar en mallorquí o català als mallorquíns,"Interès general","Estat de Dret","Parlament","Justicia","Creadors de riquesa"...etc

Pepe

Sa foganya

Pepe | 21/10/2008, 14:36

Demà li dedicaré un article però volia dir que de les 10 línies que m'ha dedicat sa foganya avui al UH nomé sdiu una veritat i és que visc a Gotmar.

Pepe

Corruptores, no corruptos

Pepe | 21/10/2008, 14:35

Natura Park un altre negoci de l'entorn Umita.
Per entendre engendres com TIRME o Natura Park avui s'havia de llegir la columna de Matías Vallés:
CORRUPTORES, NO CORRUPTOS.
MATÍAS VALLÉS Cuando se teclea la letra c en un ordenador mallorquín, la pantalla solícita completa automáticamente la palabra "corrupción". Por desgracia, esa degeneración de las conductas se ha contagiado al léxico. Para enlazar con la rica tradición de gobernantes venales, se habla erróneamente de "políticos corruptos". En realidad, en Mallorca han operado los "políticos corruptores", activistas del único objetivo de su carrera. Los personajes investigados y encarcelados accedieron al cargo con una idea predeterminada sobre el enriquecimiento súbito. No han sucumbido a la tentación, la han fabricado.
La sublimación de los corruptos en corruptores no sólo debe acentuarse para combatir la corrupción léxica. La distinción aspira a subrayar la inapreciable labor pedagógica de los ladrones mallorquines de fondos públicos. Siempre en la vanguardia innovadora, la isla que asombró al mundo con el turismo de masas y con el urbanismo de masas o balearización, ha industrializado ahora la corrupción de masas desde al menos cinco consellerias del Govern Matas. Al consagrar todo un ejecutivo al saqueo de fondos, se dispara la rentabilidad. Cuando el político pasa de corrupto a corruptor, deja de conformarse con los porcentajes nimios que le ofrece su comprador, y pasa a imponer las tarifas.
Nos han endilgado mil veces la fábula del empresario omnipotente y sin escrúpulos -valga la redundancia-, que acosa a un político atemorizado y que nunca ha comido langosta. En Mallorca se producía la estampa inversa. No hay soborno, o el sobornado es en realidad el hombre de negocios que actuará como porteador obediente de lo sustraído. De no mediar unas inoportunas elecciones, el método se habría perfeccionado en la actual legislatura hasta suprimir al aliado externo, un cómplice molesto porque se lleva la mitad del dinero salido del contribuyente. La corrupción clásica mantenía la ficción del bien público, con unas dosis de mal privado. El gobierno de los corruptores suprime el disimulo, para perfeccionar el robo químicamente puro.

fra lokus

Re: El conveni amb el Refugi d'Animals

fra lokus | 21/10/2008, 07:19

Aquesta quantitat queda reduïda perquè és IVA inclòs.

Pollença duu més de tres anys sense sacrificar cap animal que no sigui per motius sanitaris (leishmaniosi principalment) o de agressivitat.
Però no està bé, que jo ho digui.

La majoria dels altres municipis duen els seus animals a Son Reus on són sacrificats als 21 dies més o manco si no són adoptats.

Aquesta feina la fa "Natura Park" que signa convenis amb els ajuntaments de captura i recogida d'animals, a Son Reus, on els animals tenen molt poques possibilitats de ser adoptats per la gran quantitat d'ells que hi ha al centre.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb