URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les coses no són tan clares.

Alternativa | 22 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir  a la secció "Foganya" va aparèixer una nota referent a la meva persona, "les coses claras y el chocolate espeso", bé les coses no són tan claras.

Es deia que jo sóc soci de l'Associació de Veïns de Gotmar, no és cert, visc a Gotmar (mai he amagat aquest fet) però no sóc soci. Sí que és sòcia la meva dona.  Quan el pacte de progrés va perdre les eleccions al 2003 vaig decidir fer-me soci del GOB i afiliarme a EU. Després vaig decidir no fer-me soci de cap associació ja que com polític he de defensar interesos generals a vegades contraris als interesos d'una associació concreta, com és el cas.

Es deia que jo defens els interessos de l'Associació de Veïns de Gotmar,que la meva moció no era gratuïta i que presentam una moció contra la peatonització de la primera línia. Nosaltres no presentam una moció contra la peatonització sino per terminar l'actual prova pilot i fer un pla de mobilitat seriós. Una vegada recollida tota la informació i amb la participació de tothom podrem decidir si la peatonització ha de ser total o parcial, si ha de ser a tota la primera línia o a una part...Amb l'Associació de Veïns de Gotmar coincidim en la seva crítica a la manca de participació i informació a l'actual prova pilot.

 La veritat que la foganya d'ahir em va fer mal. Fa cinc anys que com coordinador i després regidor estic donant la cara  en multitud de temes, en alguns he de dir que la meva família ha  tingut que aguantar "petites revenjes" per la meva feina política. Evidentment la gran majoria del temes no m'afecten directament  però la major part de les queixes de la gent són per un interès personal i directe. Si aquests temes entren dins el nostre programa i ideologia hem fet feina per ells siguin a Formentor, la Cala o qualsevol lloc del municipi. Precisament això és la política; dedicar temps i treball a fer feina per la comunitat.

Seguim recollint firmes i esperam tenir un bon grapat per demostrar el dijous dia 30 al ple (us podeu descarregar el document en pdf).que el que s'ha fet ha estat un desastre i que la gran part de veïns de Pollença tan els que estan a favor com en contra de la peatonalització volen que les coses es facin bé. L'ordeno  i comando fa ja uns anys que es va terminar encara que alguns no s'hagin donat compte.

Del blog terra de ningú; el roto. 

 

 

 

Comentaris

fra lokus

Re: Les coses no són tan clares.

fra lokus | 23/10/2008, 08:36

Dues coses estan clares, sobren cotxes i vaixells

Pepe

Aparcaments port

Pepe | 23/10/2008, 08:34

Avui al Balears UM i PSOE en contra de la proposta del PSM de llevar l'aparcament del Port.
Pensam que aquest debat és una mica absurd. Cal fer un pla de mobilitat per saber si realment es poden llevar tots els aparcaments. No te sentit parlar de temes puntuals sense una visió global de com serà la peatonalització del Port.

Balears:
POLLENÇA
UM i PSOE,encontra de
llevar aparcaments del
moll Vell
El batle de Pollença, Joan
Cerdà (UM-UNPI),explicà
ahir que tant el seu grup com
el PSOE, també a l’equip de
govern,no donaven suport a
la proposta de GabrielC erdà
(PSM), ja que“no podem llevar més
aparcaments de la
primera línia del Moll”.
Cerdà assegurà que“treballam amb Ports de les
Balears
pera conseguir pantalans flotants,
a fi que hi hagi méslloc
per fondejar,però no ens
podem permetre el luxe de
llevar aparcaments”.• M.R.

Xesca Ensenyat

Pens que us agradarà

Xesca Ensenyat | 23/10/2008, 05:44

(He fet un copy/paste del bloc de mesvilaweb de Pere Ribera i Pinós)

SALVEM ELS BANCS, SOCIALISME PER A LES ELITS
pribera | Com t'ho dic | dijous, 23 d'octubre de 2008 | 02:17h
Un fantasma recorre Europa: el fantasma de la crisi financera. Totes les potències de la vella Europa s’han aliat en una santa cacera contra aquest fantasma. Banquers del món, uniu-vos, que la unió fa la força.

O potser no era així. Però d’un temps ençà, des que la crisi financera global ha ensenyat les urpes, provocada per una mala gestió de les entitats que la regulen per cert, sembla ser que s’han recuperat algunes consignes que semblava que ja havíem d’haver oblidat. S’ha estès una mena de socialisme per a les elits que no han tingut cap problema a parar la mà per rebre ajudes de l’estat a veure si poden sanejar les seves malmeses comptabilitats. I els estats, començant pels EUA, s’hi han abocat amb una generositat poc vista fins ara.

Ens obliguen a socialitzar el fracàs d’aquells grans inversors, antics falcons de l’economia per a qui tot s’hi valia, especialment després de l’ensulsiada d’allò que coneixíem com a socialisme real de l’Europa de l’Est. Sembla ser que la victòria incontestable del sistema capitalista proclamada pel Francis Fukuyama a la seva Fi de la història i l’últim home (1992) ha estat una flamarada de triomfalisme. El sistema neoliberal i neocon fa aigües i recorre a l’ajut del pare estat que tant havien criticat.

També sembla clar que ens convé que la crisi quedi esdentegada d’una vegada, si no és així, la socialització de la misèria i de les seves conseqüències s’acarnissarà, encara més, en aquells sectors més febles de la nostra societat. És a dir, tots prendrem mal. Que ho preguntin als que cada vegada paguen més per unes hipoteques i crèdits que van servir per comprar uns productes que cada que dia es devaluen, mentre els interessos que han de pagar pugen cada vegada més.

De fet, molta gent ja veu com la seva feina perilla en base a unes reestructuracions de plantilles o deslocalitzacions d’empreses que cada dia s’estenen implacables sobre els diferents sectors, i ens amenacen a fer créixer l’atur al mateix ritme que davallen les borses.

I tots, absolutament tots haurem d’esdevenir solidaris amb aquells que tenint-ho tot, ho han malversat, perquè la nostra feina i la nostra estabilitat econòmica en depenen. Haurem d’assistir com a espectadors a l’espectacle de la remuntada dels seus índexs de beneficis, mentre el nostre poder adquisitiu esdevé cada dia més anèmic.

L’èxit dels neocons, que ja es comença a notar, és que apuntalaran el seu estatus quo, mentre les polítiques socials quedaran bloquejades sine die. El tan proclamat estat del benestar se n’anirà en orris perquè les caixes de l’estat s’hauran buidat per pagar les gestions maldestres dels amos del món.

No vull ser pessimista, però les dades no m’acompanyen. La crisi com sempre, es traduirà en una disminució temporal dels guanys per a aquells que ja tenen molt, i en un empobriment encara més bèstia per als que no formem part dels cercles selectes. Ja no es podrà viure al dia, perquè les quotes dels crèdits s’enduran el fruit del nostre treball, amb la qual cosa, la crisi, per a molts significarà la pèrdua del mitjà de vida, de les vacances i el lleure, del vehicle, de l’habitatge i de qualsevol miratge del que havien estat les seves coses.

Si no espavilem, i no tenim gaire marge de maniobra en general, i encara menys en un país colonitzat i espoliat com el nostre, aquesta ventada ens deixarà sense inversions públiques que permetin desenvolupar els eixos bàsics de la societat del benestar, com és el cas del sistema educatiu i la sanitat, i ens enfonsarà encara més en un estancament econòmic molt difícil de suportar.

Potser a partir d’aquesta barrumbada podrem treure la pols a les mig oblidades teories socials que proposen canvis de sistema i de relacions entre les classes socials, els països i les persones. Perdoneu-me pel fet d’haver parlat de classes socials, una cosa tan anacrònica segons els portaveus de la modernitat. No cal que sigui amb els motllos fracassats d’un vell socialisme real que va portar al col·lapse mitja Europa, però sí que es plantegi un canvi real de relacions entre les persones, les classes socials i els pobles.

Potser tornarà a ser l’hora de parlar-ne, tant de bo, perquè si no el fantasma de la misèria serà el que correrà pel món, mentre alguns continuaran preservant i augmentant les seves velles fortunes i els seus privilegis arnats.

Versió per imprimir (format PDF)
Comentaris: 1
Afegir-hi un comentari

Gràcies per la lucidesa
L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS | dijous, 23 d'octubre de 2008 | 07:39h
Vaig a enllaçar-te immediatament, si m'ho permets
Respondre aquest comentari

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 22/10/2008, 21:19

No es pot contar res Pepe, perque s'ha traslladat a Divendres.

Pepe

Camins

Pepe | 22/10/2008, 21:10

Es pot contar alguna cosa de la reunió, prevista ahir, de la plataforma pro-camins i en Grimalt i en Joan ?

Garci

Re: Les coses no són tan clares.

Garci | 22/10/2008, 19:34

No es pot compartir govern en persones imputades, el BLOC hauria de ser valent i no governar amb ells. Per honestedat, no s'han de recolzar persones com aquestes, i el BLOC amb la seva posició els recolza.

Pepe

Gunni

Pepe | 22/10/2008, 19:01

Ja varen dir a aquest blog que Vicens i Ordines des del moment que han estat imputats haurien de deixar el Parlament. Pensam que el Bloc no pot consentir que aquesta situació es perllongui. No es pot compartir govern amb un partit que permet coses com aquestes.
Al cas de na Munar per moltes sospites i rumors que hi hagi de moment no ha estat imputada a cap cas.

Gunni

Corrupció

Gunni | 22/10/2008, 17:19

¿Estèis d'acord amb què en Vicens i na Munar seguèsquin al "Parlament"??.

fra lokus

TDT: A Aragó estan fin els col.... de Albertis

fra lokus | 22/10/2008, 16:14

Font: El periódico de Aragón

Aragonesa de Servicios de Telecomunicaciones. Es el nombre de la nueva sociedad pública de la DGA que se encargará de hacer llegar a todo el territorio aragonés la Televisión Digital Terrestre (TDT) y la banda ancha, y cuya creación aprobará hoy el Consejo de Gobierno. El nuevo ente, de capital exclusivamente público, gestionará hasta el 2011 una inversión de 60 millones de euros para desarrollar el Plan de Telecomunicaciones, una cantidad que crecerá a medio plazo hasta alcanzar los 100 millones de euros.
Dicho plan, que ya lleva un tiempo en marcha, fue presentado ayer en sociedad, en un acto celebrado en Teruel y al que asistieron el presidente aragonés, Marcelino Iglesias, la consejera de Ciencia, Tecnología y Universidad, Pilar Ventura, y el de Presidencia, Javier Velasco, entre otros. Es una herramienta de planificación diseñada para crear una red "que permitirá transportar cualquier tipo de información digital a todos los puntos de la comunidad", en palabras de Fernando Beltrán, viceconsejero del citado departamento.
Beltrán explicó que en el actual momento de desarrollo del Plan de Telecomunicaciones se hacía necesario un instrumento que garantizara su ejecución. Y es que dentro de apenas ocho meses llegará a la comunidad autónoma la primera fase del llamado apagón analógico, que hará desaparecer de Teruel capital y de una parte de la ciudad de Zaragoza y su entorno (la que depende del repetidor de La Muela) la señal analógica de televisión. Estos dos puntos serán los primeros en tener implantada la TDT (en junio del 2009), que llegará a otras partes de la comunidad en diciembre del año próximo. En abril del 2010, la tele analógica ya no se verá en ninguna parte del país y, por tanto, de Aragón.
"Hasta ahora, el plan se ha tramitado bien, pero hay que darle un empujón importante a las inversiones, para garantizar la instalación de todas las infraestructuras, y las fechas se acercan. Por eso se crea la sociedad pública, para acelerar la ejecución y para gestionar después los equipos", indicó el viceconsejero. La inversión hasta el 2011 alcanzará los 60 millones de euros, pero la cifra crecerá a medio plazo, conforme se complete el despliegue de fibra óptica, por lo que se calcula que en conjunto serán necesarios otros 40 millones. En total, el plan rondará los 100.
LOS MEDIOS Este plan supone la instalación de repetidores, casetas, antenas y equipamiento diverso para disponer de una red de radioenlaces que facilite las comunicaciones. Paralelamente, se va implantando en el territorio fibra óptica, que ya se coloca cuando se ejecutan grandes infraestructuras de comunicación viaria, como las autovías. Y es que la Ley de la Administración Electrónica obliga a prestar estos servicios desde enero del 2010. Y un detalle más: la red de infraestructuras autonómicas servirá para dar plena fiabilidad a las comunicaciones de emergencia en servicios como los sanitarios o los de la lucha antiincendios.
Así, a corto plazo la DGA quiere que "toda la población que ahora mismo tiene acceso a la televisión analógica lo tenga también a la TDT", es decir, que el apagón analógico no deje a nadie sin televisión, algo que las empresas privadas no garantizan, pues no están obligadas sino a unos mínimos. El Ejecutivo, al mismo tiempo, pretende que se generalice la banda ancha y que desde puntos remotos del territorio se pueda acceder a internet. "El objetivo es que todas las administraciones y todos los centros que dependan de ella, desde un ayuntamiento hasta un centro de interpretación de la naturaleza, tengan conectividad», aseguró Fernando Beltrán. La red de infraestructuras posibilitará a la nueva sociedad pública, incluso, negociar con empresas privadas de telefonía o de televisión que quieran engancharse a los equipos autonómicos. «Es un plan muy ambicioso, pero absolutamente realizable, porque ya llevamos una larga temporada de gestación. El 30% de los ayuntamientos depende ya de la red del Gobierno. Es un plan ensayado y ahora se le va a dar un empujón».

Xesca Ensenyat

PROPAGANDA

Xesca Ensenyat | 22/10/2008, 13:31

És mal de dir si hi haurà un mantra, un sutra o bastarà amb l'Ave Maria de Shubert mateix, però crec que me n'hauré d'anar amb una secta ...
CONTINUACIÓ A

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

PSM Pollença

Amarraments

PSM Pollença | 22/10/2008, 11:53

El PSM proposa una alternativa per que no s'ocupi més làmina d'aigua amb amarraments, com a resposta al projecte de Ports de Balears.

Maria

Noticia PSM

Maria | 22/10/2008, 11:25

El món s'ha capgirat, el PSM, s'hauria d'eliminar la "S". Ara estan a favor de l'increment d'amarres. Els que hem vist el port abans de l'ampliacií del cap de moll i ara, podem afirmar com l'aigua s'ha tornat marron, abans podies nedar davant el Passeig Anglada ia ra no.
de manera que augmentam els amarres i la contaminació ia amés afegim el problema d'aparcament que ja no és suficieni si n'eliminam manco.

ja n'hi ha prou de tonteries.

Garci

Re: Les coses no són tan clares.

Garci | 22/10/2008, 11:02

Estic molt content de que parlant la gent s'entengui.

Pepe

Borrón y cuenta nueva

Pepe | 22/10/2008, 10:24

Avui a sa foganya:
Cuestión personal.
Pepe García (EU) está dolido porque hemos asociado sus críticas a la peatonalización a que vive en Gotmar. Dice que nunca ha puesto la política al servicio de su interés privado y es cierto que otras cuestiones que ha defendido le han perjudicado personalmente.
Merece un voto de confianza. Esperamos que él también deje de imaginar fines partidistas en nuestras crónicas.

Notícia

Fa falta un plan

Notícia | 22/10/2008, 08:24

Una notícia relacionada amb el tema:
pollença
"El PSM propone eliminar un parking del Port para ampliar la zona de amarres."
Tot el que diu el PSM és raonable igual que aquests dies estic sentint un munt d'idees sobre com peatonalitzar el Port El que cal és recollir tota la informació i totes les alternatives.
No poden llevar un problema per crear altres.

Garci

Re: Les coses no són tan clares.

Garci | 22/10/2008, 07:36

Carta al director al DdB:

Carta al batlle de Pollença.

Estimat senyor batle de Pollença, amic Joan Cerdà, adalid de la lluita pels camins públics tancats, lluitador incansable per l'obertura del camí de Ternelles, assot d'usurpadors de camins. Tu que tant fèrmament defenses, has defensat i defensaràs l'obertura dels camins. Tu que no necessites empentes de ningú per fer complir la llei. Que no ho fas perquè ningú te digui res, ni per la pressió de tot un poble. Que en la teva ferma decisió no hi ha influències de cap partit ni cap associació. Tu, rectesa impoluta. Obridor de camins. Cid. Croad a Terra Santa. Tu. On eres el dia de la manifestació on més de 500 persones reivindicaren el pas pel camí públic de Ternelles?

Garci

Re: Les coses no són tan clares.

Garci | 22/10/2008, 07:34

Al DM:

EU-EV afirma que las tasas de basura "estrangulan" a los comerciantes.

Garci

Re: Les coses no són tan clares.

Garci | 22/10/2008, 07:30

Avui a DdB i UH:

EU critica la pujada de taxes per la "mala gestió" municipal.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb