URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fems a preu de benzina 2

Alternativa | 23 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens volem unir a la queixa popular i al malestar de tot el poble que veu com pugen els imposts però no veu els resultats, degut a la mala gestió i al malbaratament de diners que fins ara s'ha realtizat a l'Ajuntament.

Al seu dia ja varen votar en contra de la brutal pujada d'impostos i taxes i varen  recollir més de 300 al·legacions contra la mateixa. Estam segurs que ara  es recollirien moltes més, per desgràcia la gent no era conscient de la pujada de fins que no ha tingut que pagar.

Aquests dies es multipliquen les queixes sobre tot de la gran pujada de les taxes de fems que als negocis i bars ha pujat més d'un 40% .

Com varen dir al ple de la seva aprovació els fems ens surten a preu de benzina en part per un model imposat des d'UM amb la concessionària  TIRME, que va incrementar un 26 % el cost del tractament de residus urbans pel 2008 i en part per la mala gestió de l'Ajuntament de l'empresa municipal EMSER a l'anterior legislatura que va provocar un gran dèficit que no es cobreix ni amb aquesta impressionant pujada.

D'aquesta manera, i degut a la no fragmentació a l'hora de pagar, els establiments es veuen ara amb una forta despesa que en molts casos resulta estrangulant, i més amb la disminució d'ingressos per la crisi econòmica que entravessem. Volem fer constar que la mala gestió és la culpable de la forta pujada de les taxes i imposts que ara han de pagar els ciutadans i sobretot el petit comerç que arriba a pagar més de 3000 euros en taxes per la recollida dels fems.

Per tot això esperam que a les taxes de fems i residus del 2009 hi hagi els canvis que ja varen demanar al seu dia al ple i que tornarem a demanar i que en cas contrari la ciutadania no esperi a veure la pujada per fer les seves protestes.

Els canvis que demanam són:

Adaptar l'estudi tècnic utilitzat (realitzat per l'Institut Cerdà pel Consell de Mallorca) al municipi ja que es basa en els metres quadrats bàsicament i  no ha tingut en compte el volum de fems produït ni el reciclatge concret de cada negoci. A més a més  no contempla cap pla de reducció de residus, ni bonificacions per reciclatge o disminució de fems. S'ha de fer una revisió a fons de les categories en les que es divideixen els productors comercials de residus, tenint més en compte factors de distribució geogràfica i intensitat turística. Igualment les taxes s'haurien de modular socialment, penalitzant als grans productors

També pensam que és imprescindible l'aplicació de la fragmentació del pagament dels imposts al llarg de l'any per poder fer front més fàcilment a la despesa. I també un pla de reducció de residus així com la progressivitat dels imposts segons volum de residus: cosa que permetria que qui menys fems crea menys pagaria i s'acabaria amb la injustícia actual.

No podem seguir comprant pantalons cada vegada majors per un obès ,sense tractar la malaltia. Els fems creixen i les quatre R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar els fems, i Recuperar els residus en els processos de transformació només són una declaració d'intencions. Es segueix augmentant les taxes als ciutadans sense tenir en compte si reciclen o no, i de moment el Consell segueix sense diferenciar entre els pobles que col·laboren i els que no. Fa falta una llei balear que es proposi de bons i de veres reduir la producció de residus i contribueixi a afavorir la reutilització i el reciclatge.

El propietari d'un bar ha calculat el que li surt cada borsa de residus i ha tret la borsa amb el seu preu (espectacular).

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Fems a preu de benzina 2

Pepe | 26/10/2008, 20:23

No vull perdre un sopar.

Al servicio de Joan

Re: Fems a preu de benzina 2

Al servicio de Joan | 25/10/2008, 20:50

Convido a una cena al que sea capaz de encontrar un comentario negativo relacionado con las siglas UM_UNPI en el fill directe en los últimos seis años.
Más de un comentario es de los propios periodistas.

JRV

Llautó?

JRV | 25/10/2008, 19:45

Notà, Turgut, que parlat de pollencins en 1ª persona, i he fet referéncia a bona part de la societat del municipi. No tinc evidències de que els comentaris siguin inventats, ni de que siguin manipulats, el que si son es útils al periodic, i tal volta la manipulació consteixi en que no hi surten els que son desfavorables al que es preten.
Molta gent es vulnerable, en molts aspectes al que pugui dir obertament a la premsa, laboralment , socialment, etc. Realment es poden lleguir algunes autèntiques cotorrades als mateixos, però també per a mi son autèntiques cotorrades alguns articles ben llargs i que van signats, i tal volta sols això darrer els dignifica.
Respecte a lo del llautò, hem sembla infantil, o tal volta inquisitorial, els pollencins no som perfectes i per tant podem i hem de autocriticar-nos.

Pepe

Re: Fems a preu de benzina 2

Pepe | 25/10/2008, 11:04

Pens turgut que si llegeix a JRV amb una mica de cura veuràs que estau d'acord diu que no el troba tan malament "sempre que els comunicats no s'els hagui inventat algú".
Respecte als impostos aquest equip de govern és responsable de no haver fet una auditoria per conèixer exactament d'on ve l'actual forat econòmic i també és responsable de no haver aprovat aquesta pujada l'any passat al mateix temps que els pressupost. Al primer any han seguit tudant doblers exactament igual que a l'anterior legislatura.

Algú ha notat el canvi de parella d'UM-UNPI?

turgut

Re: Fems a preu de benzina 2

turgut | 24/10/2008, 22:15

JRV, has mostrat el llauté. L'únic motiu que veig perquè no ho trobis malament és que siguis dels que telefona. Qui te diu que el fil directe copsi l'opinió dels pollencins? El fil directe és un instrument de la linia editorial per posar i treure les noticies que li interessen sense haver-se de mullar. És una secció manipulada pels editors.

JRV

Relatiu

JRV | 24/10/2008, 14:30

Doncs jo no trobo tan malament lo del fil directe, sempre que els comunicats no s'els hagui inventat algú: serveixen per veura la realitat de lo collos i poc assenyats que col·lectivament som els pollencins, es una bona evidència.
Respecte als impostos, comparteixo el comentari de M.Amengual, malgrat que també penso de el consistori actual només es en la part que li correspon, en el temps, d'aquesta pujada.

Camins

Camins

Camins | 24/10/2008, 05:18

Avui trobada a la Conselleria de Medi Ambient, ja es veura que diuen,

Salut

alerta solidaria

as

alerta solidaria | 23/10/2008, 20:34

29 D'OCTUBRE CONCENTRACIÓ A CORT
Els i les catalanes no tenim rei: INDEPENDÈNCIA!

Alerta Solidària convoca concentracions davant ajuntaments arreu dels Països Catalans, en solidaritat amb les 16 ciutadanes catalanes que seran jutjades a l'Audiencia Nacional de Madrid.

A 2/4 de 9 davant l'ajuntament.

Pepe

Re: Fems a preu de benzina 2

Pepe | 23/10/2008, 20:02

Avui he llegit una cita de l'escultor Oteiza que m'ha agradat:
"¡Nunca malogres tu carrera de perdedor con un éxito d emierda!

Garci

Re: Fems a preu de benzina 2

Garci | 23/10/2008, 19:30

Tristement els ciutadans només serveixen per triar cada 4 anys.

Democràcia no democràtica. Democràcia on el demos és un nombre, una papereta un cop cada 4 anys, sense ser res més la resta del temps.

No se si nosaltres ho faríem tot bé, al contrari, ens equivocaríem en moltes coses. Però el que si se és que escoltaríem a la gent i hi posaríem tota la il·lusió i les ganes. Aquests dos factors ara per ara no hi son: ni ganes, ni il·lusió ni escoltar a la gent.

Pepe

Gràcies

Pepe | 23/10/2008, 17:17

Moltes gràcies Margalida, la veritat que fa falta una dita de mel de tant en tant. Fem el podem el millor que sabem.
Fralokus el tinc molt complicat per ser batle però al manco esper que aquest anys que estic dedicant a la política serveixen per despertar una mica les consciències. Amb nosaltres a l'equip de govern el que segur que no faltaria seria racionalitat, transparència i participació.

Pepe

Re: Fems a preu de benzina 2

Pepe | 23/10/2008, 17:13

Respecte al fill directe comparteix l'opinió d'en Turgut,una publicació no pot tenir una secció d'anònims on la gent pot dir qualsevol falsedat o doi sense donar la cara.

Pepe

TIRME

Pepe | 23/10/2008, 17:10

Fralokus TIRME evidentment cobrarà a no ser que tots els partits llevat d'UM decideixen un dia terminar amb aquesta estafa de monopoli privatitzat.

Manolo

Corrupció

Manolo | 23/10/2008, 16:46

¿Qué hace Cardona en el "Parlamento" si no se entera de nada??

fra lokus

Re: Fems a preu de benzina 2

fra lokus | 23/10/2008, 16:10

Les polítiques les fan i desfan els ciutadans cada quatre anys, amb en Pepe de batle hauria uns imposts més justs, una municipi més net i si el pacte firmat ho permetés, els serveis privatizats tornarien a les mans públiques sempre que fos possible.

Ara bé segurament no hauria gall viu al pí, ni tirades ni privilegis pels de sempre.

"Panem et circenses" són ara els millors merits per arribar a la batlia, el ciutadà decideix.

Margalida Amengual

Fems a preu de benzina

Margalida Amengual | 23/10/2008, 12:07

Tota la gent que com tú, Garci, i com en Pepe i tant d'altres que sí que se mouen i lluiten cada dia tenen a Pollença doble mèrit. Sobretot en Pepe que es el cap visible, sense demmerèixer ningú perque ell no ho podria fer tot sol. Jo us admir de veres i ho dic amb el cor a la mà, me'n vaig a dormir un poquet més tranquila en les qüestions municipals, per dir-ho de qualque manera, perque ser que vetllau i intentau, malgrat això sigui hiper difícil en aquest Ajuntament, que les coses es facin un poc més bé. De veres us don les gràcies per la vostra tasca que és molt difícil de fer i també supòs que deçabadora quan veis les reaccions de passotisme o no sé com dir-li de la gent que, a damunt, no tothom però alguns sí, encara us critiquen. Amb aquesta qüestió dels imposts ara els podeu dir "ja us ho haviem dit". A veure si aprenen la lliçó, encara que no ho crec, francament.

Garci

Re: Fems a preu de benzina 2

Garci | 23/10/2008, 11:28

Margalida, crec que parles en nom meu, i segurament de molta gent que participa en aquest bloc i se mou.

Margalida Amengual

Fems a preu de benzina

Margalida Amengual | 23/10/2008, 11:14

Ja ser que pensareu que som dolenta però jo estic contenta, entre cometes, del que passa ara a Pollença amb els impostos. Quan va ser l'hora de protestar molt poca gent ho va fer; jo ho vaig dir a molts que varen passar de signar les al.legacions. I ara protesten perque han de pagar molt més que l'any passat??? De que van? No el doble el triple haurien de pagar aquets.
I es que a Pollença sempre, sempre passa lo mateix, tothom xerra i ningú fa res, vivim de rendes d'un passat en el que erem un poble pioner en moltes coses dins Mallorca, modern, cultural, etc., etc. i ara som tot lo contrari. I en part crec que el caràcter dels pollencins fa que tinguem molta part de culpa en que tot això passi. Si les coses no ens afecten personalment no deim res, pareix que ens fa peresa mobilitzar-nos per demanar coses que ens afecten a tots com a poble. Consentim quel'Ajuntament digui que no té doblers sense exigir-li explicacions de qué fan amb els doblers que pagam els ciutadans i ens quedam tan amples, consentim tantes coses que la llista seria interminable i només ens preocupam quan les festes de la Patrona, o la fira, per dir alguna cosa, no llueixen tot lo que voldriem. Francament, crec que ens mereixem, sempre en general i com a poble, els que ens passa.

Xesca Ensenyat

PROPAGANDA

Xesca Ensenyat | 23/10/2008, 10:52

Sóc na Júlia del Càtering Babalusa, sé ben cert que m'havíeu coneguda.
Ara venc de Palma, de lliurar dues dotzenes de safates de sandvitxos, amb llima inclosa, als bidells del Parlament de les Illes Balears. Ells, que em coneixen d'altres vegades, m'han demanat l'albarà: però jo els he dit que aquesta vegada és de franc...

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Garci

Re: Fems a preu de benzina 2

Garci | 23/10/2008, 10:27

Fralokus, no té sentit el que dius. No cobrar????

Les taxes han de cobrir la despesa, això he dit.No és lògic posat taxes i que no cobreixin la despesa, d'aquesta manera s'incrementa el forat.

fra lokus

Re: Fems a preu de benzina 2

fra lokus | 23/10/2008, 10:12

Doncs, Turgut de ser per això.

fra lokus

Re: Fems a preu de benzina 2

fra lokus | 23/10/2008, 10:11

Garci, doncs ja me diràs quina empresa fa feina per no cobrar.

Garci

Re: Fems a preu de benzina 2

Garci | 23/10/2008, 09:45

Fralokus, fa mesos que no llegeixo el fil directe. M'es igual a qui ataquin o qui rebi.

Me pareix trista aquesta secció.

Per altre banda, les taxes son això, taxes, i han de servir per cobrir la despesa. Seria incongruent pagar la despesa amb altres partides.

turgut

fil directe

turgut | 23/10/2008, 09:28

ULTIMAMENT s'esta fent un mal us d'aquesta eina? ULTIMAMENT??? Serà en els ultims.... 5 anys? 6 anys? O es que fins ara no havieu rebut? Mare meva el Fil Directe es l'antitesi de tots els llibres d'estil de periodisme. Si trobau un altre publicacio que permeti missatges anonims difamants, per favor feis-ho sabre.

fra lokus

Re: Fems a preu de benzina 2

fra lokus | 23/10/2008, 08:59

Bé, però el deute s'haurà de liquidar algun dia, dic jo.

Pepe

Re: Fems a preu de benzina 2

Pepe | 23/10/2008, 08:39

El deute de Pollença i altres municipis amb TIRME és prou gran, però no passen pena tenen el monopoli i un contracte ben llarg.

Pepe

Re: Fems a preu de benzina 2

Pepe | 23/10/2008, 08:38

Pens que quan es fa una crítica s'ha de donar la cara, l'anonimat només el puc entendre quan una denúncia teva pot posar en perill la teva feina, família...
No sé si tindré temps per contestar a la persona que venia a dir que no havien fet res am el tema dels fems, i que va demostrar no haver-se informat de res del que va passar fa un any.

Pepe

Re: Fems a preu de benzina 2

Pepe | 23/10/2008, 08:29

Avui al Balears, Joan diu que és "conscient" de la gran pujada, enhorabona una pena que no sigui tan conscient de que això és resultat del negoci de TIRME promocionat pel seu partit.
Després promet fer un repartiment més just, ja veurem.

La Sala cerca fórmules
d’un repartimentmés
just de la taxa del fems
El primer edil de Pollença,
Joan Cerdà, manifesta que
“som conscients de la gran
pujada de la taxa del fems”.
En aquest sentit, explicà
que “l’Ajuntament no hi
guanya, ja que tota la factura
es reparteix entre els
contribuents”. No obstant
això, Cerdà assegurà que
“des de la Sala feim feina
per aconseguir-ne una distribució més
justa”.•"

fra lokus

Re: Fems a preu de benzina 2

fra lokus | 23/10/2008, 08:29

Garci, el fil directe és la part més "chachipiruli" del PiP fins que es fiquen amb tu. Ultimament s'està fent mal us d'aquesta eina, doncs s'utilitza per dirigir atacs personals emparats en l'anonimat, i no en denunciar situacions que no agraden o trobem que son injustes.

El imputado Vicens noquea a Antich

Re: Fems a preu de benzina 2

El imputado Vicens noquea a Antich | 23/10/2008, 08:21

Avui a l'article de Matías Vallés al DdM referències a Pollença:

Tras su incorporación a la corrupción a gran escala, UM merece párrafos aparte. Ante la imputación de una tercera parte de los nacionalistas, debutaba un nervioso Josep Melià. Se enredó en una exposición de power point sin pantalla, con media docena de subapartados para cada apartado, y así sucesivamente. A saber, un rosario de obviedades.
La hostilidad de Melià hacia el Govern en que ocupa departamentos privilegiados -Turismo, Medio Ambiente- deberá resolverla con Antich en habitaciones llenas de humo. En cambio, sus falsedades afectan al conjunto de la población. Cuando se lamenta por ejemplo del "dinero que se va fuera", olvidando que su partido obsequió Can Domenge a uno de esos grupos foráneos. Por ejemplo, cuando se solaza con la protección de "nuestro paisaje y medio ambiente", tal cual un alcalde de su partido en Formentor y Ternelles. A continuación reclama la "seguridad jurídica", para que los jerarcas de UM puedan saltarse olímpicamente las leyes proteccionistas. Le aplaudieron los diputados del PP que no se hallaban ante el juez, y les sobraban los motivos. La diatriba alcanzó tal temperatura que el regionalista pidió disculpas por la tarde, con su dócil "no estamos tan satisfechos".

fra lokus

Re: Fems a preu de benzina 2

fra lokus | 23/10/2008, 08:18

Tenim una estafa inversa, si les taxes que els ciutadans paguen no cubreix el servei, D'on surten els altres doblers per pagar a TIRME? De sanitat? De formació?

O vaig errat?

Garci

Re: Fems a preu de benzina 2

Garci | 23/10/2008, 07:51

Ara el fil direte anirà ple de queixes que en Pepe Garcia no diu res pels imposts...

fra lokus

Re: Fems a preu de benzina 2

fra lokus | 23/10/2008, 07:41

Un botiguer del Moll en va dir que el dia que es varen presentar les al.legacions textualment estaven fent el ridícul i que just ens fèiem publicitat davant l'ajuntament.

Dilluns aquest mateix il.luminat es queixava fort dels arbitris, ara que pagui i que li aprofitin els bunyols i els focs artificials que tan necessaris són per al bon funcionament de'aquest municipi.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb