URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

És hora de despertar i obrir les finestres.

Alternativa | 24 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Des de que tenim representació al ple les nostres mocions han ajudat a que representants de les associacions del municipi hagin pogut participar al ple.
 

A la nostra moció d'una Ordenança municipal reguladora dels mercats setmanals del municipi (ordenança que a pesar de ser aprovada per unanimitat pel gener encara no s'ha fet) varen participar Martí Cifre ( comerciant de la plaça i president de l'Associació d'investigació i desenvolupament econòmic del mòn rural) i Martí Solivellas, president de la cooperativa pagesa.

Al darrer ple a la nostra moció relativa a evitar el maltractaments dels animals a més a més d'omplir el ple va poder participar Josep Lluís Pons president de la societat de caçadors de Pollença.

 Per desgràcia el batle no va deixar participar a la moció de recuparació de la base al president d'Esquerra Republicana Miquel Angel Sureda, al·legant que no representava a una associació sino a un partit.

 Al ple del dijous dia 30 a les 20:00 ens agradaria veure el consistori ple de tots els que volen el camí de Ternelles públic i obert, i de tots els que volen un pla de mobilitat de veritat pel Port (Seguim recollint firmes i esperam tenir un bon grapat per demostrar el dijous dia 30 al ple (us podeu descarregar el document en pdf). Ens agradaria també que alguna de les associacions i ciutadans implicats als dos temes participassin i poguessin parlar al ple. Només cal fer un escrit en virtut de l'article 7 del reglament de Participació ciutadana i lliurar-ho abans de dimecres.En el cas de no ser una associació cal ser al manco un grup de cinquanta ciutadans afectats pel tema.

 Ja és hora de que la gent desperti no és suficient amb queixar-se als bars o al fill directe, no tots els ciutadans ens conformam amb menjar bunyols.

La implicació dels ciutadans en la política municipal no es pot limitar a l'elecció d'uns representants a l'Ajuntament cada quatre anys i que aquests facin el que volen sense consultar com han demostrat al Port o sense defensar els interesos comuns com han demostrat a Ternelles. Cal un nou model polític i democratitzar a fons l'Ajuntament, cap a dins i capa de fora i això no el pot fer un partit tots sol i un regidor, això és feina de tothom.

A la pel·lícula Novecento a l'escena de l'enterrament dels avis de la Casa del Poble assassinats pels feixistes, Olmo Dalco (Gerard Depardieu) i la seva dona demanaven al poble que despertés, mentra la gent mirava oculta darrera les persianes. És hora de despertar i obrir les finestres. 

 

El reglament de participació ciutadana de Pollença al seu article 7 diu

S'estableix la següent modalitat de participació ciutadana en els plens municipals:

Les entitats ciutadanes inscrites en el Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes podran sol.licitar expressar la seva opinió davant la Corporació sobre alguna qüestió que figuri a l'ordre del dia del ple, sempre que aquella estiguí relacionada amb el seu àmbit social o àmbit d'actuació.

Així mateix, grups de ciutadans no inferiors a 50 persones o, en tot cas, no inferiors al 10% deIs afectats, si es tracta d'un tema localitzat i concret, podran sol.licitar expressar la seva opinió sobre un tema que fíguri a l'ordre del dia del ple.

La intervenció, tant en el cas de les entitats com en el dels grups de ciutadans, es farà mítiancant un sol representant, qui exposara el parer del grup de ciutadans durant el temps que assenyali el Batle.

Per exercir el dret a aquest tipus d'intervenció, s'ha de formular una sol.licitud adreçada per escrit i de forma raonada a la Batlia i ha de tenir entrada al registre de l'Ajuntament almenys 24 h. abans de l'inici de la sessió del ple municipal.

Quan es tracti d'un punt indos en l'ordre del dia per via d'urgencia, la sol.lícítuo d'intervenció es fará a través de Batlia.

Comentaris

Article

Re: És hora de despertar i obrir les finestres.

Article | 27/10/2008, 22:06

Avui al diari Mundo:
Protesta de vecinos y comerciantes en el Moll por el experimento de la peatonalización

Pepe

Un porec que varen fer

Pepe | 25/10/2008, 16:07

Fa una setmana ens varen anunciar quedprés d'estar fora de servei d'ençà el passat 17 de gener de 2008, l'estació meteorològica automàtica del Far de Formentor (Pollença) torna a funcionar a ple rendiment. S'hi han efectuar diverses millores encaminades a millorar la transmissió de dades les quals han suposat el seu canvi d'ubicació que ara es troba fora del far. Aquesta estació és peculiar per la seva ubicació donades les característiques meteorològiques del Cap de Formentor, essent l'estació mes septentrional de Mallorca; cal agrair a l'Ajuntament la reactivació d'aquesta estació, tornant a tenir completa la xarxa d'estacions automàtiques pollencines.

Podeu consultar les estacions meteorològiques automàtiques de Pollença a través de la web de l'Area de Medi Ambient de l'Ajuntament a:
http://www.areademediambient.com/temps.php

O directament:

Pollença (Calvari): http://www.webverd.com/meteo/creus26.htm
Port de Pollença (Club Nàutic): http://www.rcnpp.net/meteo_en/Actuals.htm / http://www.rcnpp.net/meteo_en/Historics.htm
Formentor: http://www.areademediambient.com/temps.php?id=formentor

Salutacions !

Pepe

301 firmes

Pepe | 25/10/2008, 15:13

De moment 301 firmes per terminar amb els experiments i fer les coses bé.
Després de més d'una any de canvi de govern ja és hora de fer veure a aquesta gent que ha de canviar les formes.

Gunni

PP-UM=Fraude y engaño por doquier.Pronto saqueo,rápido botín.

Gunni | 24/10/2008, 12:37

Es "Parlament" i ses "conselleries" ho són úniquement pes botiflers botifarres burgesos corruptes.

Xesca Ensenyat

13 ANYS EMPRESONADA

Xesca Ensenyat | 24/10/2008, 07:52

Avui es compleixen tretze anys, dia per dia, que Daw Aung San Suu Kyi, Premi Nobel de la Pau, és sota arrest domiciliari a l'Avinguda University, 54 de Rangoon, Birmània (Burma), sota la dictadura genocida dels generals. Ella ha dit:
"No és el poder el que corromp, és la por. La por de perdre el poder corromp tots aquells que el tenen, i la por de l'abús del poder corromp els qui viuen sota aquest poder".

A L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Garci

Re: És hora de despertar i obrir les finestres.

Garci | 24/10/2008, 06:45

Tant de bo les associacions puguin parlar ja que a les persones no els deixen tenir ni veu ni vot en els assumptes del municipi.

Hi ha una cançoneta que diu: "le llaman democracia y no lo es..."

M'agradaria poder anar al plenari, però el CAP no m'hi deixa anar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb