URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL

Alternativa | 25 Octubre, 2008 06:05 | facebook.com twitter.com

La crisis que patim ha tret a la llum la veritat del sistema capitalista neoliberal.

 La crisi ha vengut a demostrar que som ostatges dels interessos del capitalisme neoliberal. Els parlaments són ostatges dels Ministeris d'economia i aquests de les grans corporacions econòmiques. D'aquesta manera els ciutadans sembla que el millor que podem fer és estrènyer-nos el cinturó a favor de la banca. 

Baix el totalitarisme econòmic del sistema capitalista neoliberal el nostre marge polític és insignificant, mentre que el marge de les grans corporacions econòmiques és immens com ha demostrat la rapidesa i doblers amb la que s'ha acudit a la seva ajuda.

Ninguna de les grans decisions globals que caldria prendre per solucionar els problemes que avui amenacen als sers humans, de la fam al canvi climàtic passant per la SIDA a Africa es pot prendre a un món on el mercat s'imposa. Tots aquests problemes es podrien solucionar a una societat de nacions amb governs, parlaments i institucions públiques només sotmesos a la voluntat ciutadana. El que ha restat més que clar des de que existeix el capitalisme és que els governs democràtics no poden  prendre decisions capaces de modificar essencialment la direcció de l'economia global. El que tenim són governs sotmesos a un sistema que deixa tota decisió econòmica d'importància en mans de la lliure iniciativa privada de les grans empreses, que evidentment prenen les seves decisions fora de cap control democràtic sense tenir en compte ni a ciutadans ni al món que estan destruint.

                                                     El genial Brieva.


 

En paraules sintetitzades dels germans Fernàndez Liria (Carlos i Pedro) i de Luis Alegre Zahoner:

"El capitalisme és un sistema en el que la sobreproducció de riquesa, que seria un motiu de festa pel ser humà,  suposa una manca de mercat i una amenaça de crisi. Un sistema en el que el progrés tecnològic no escurça la jornada labora, si no que l'allarga i la fa més precària. Un sistema en el que la possibilitat humana de descansar es transforma en el desastre de l'atur. En el que la guerra, la pitjor de les calamitat per al ser humà, és el millor estimulant econòmic. En el que la producció d'armament suposa la més pesada carrega per als homes i el millor negoci per a l'economia. En el que la dilapidació sistemàtica de recursos i riquesa es diu creixement.

Baix condicions capitalistes, tot que pels ser humans és un problema, resulta que per l'economia és una solució. I el que pels sers humans és una solució per l'economia és un problema"

Com deia la bruixa averia només podem dir VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL. Si voleu entendre la crisi haveu de veure el següent  vídeo de la bruixa averia.

 

 

Dues perles de la crisi:

- Fernando Martín propietari de la immobiliària Martinsa va cobrar 139 milions d'euros abans de suspendre pagaments

- Després de que el govern dels Estats Units o sigui els ciutadans donasin 85.000 milions de dolars per ajudar als "pobres   especuladors" els més alts executius de l'enfonsada assegurador AIG es varen gastar 450.000 euros a un resort de luxe a California. Mentre a Europa el desaparegut banc Fortis organitzavan un berenar a un restaurant de luxe a Monaco ( 50 persones; 150.000 euros) per celebrar les ajudes europees.

Comentaris

miquel

Mal i malícia

miquel | 26/10/2008, 19:38

Això deim noltros destrucció!

Pepe

Més resumit

Pepe | 25/10/2008, 15:03

Garci el resum del llibre dels germans Liria i Zahoner é smolt senzill; capitalisme i democràcia són incompatibles.

Pepe

Manca d'adjectius

Pepe | 25/10/2008, 15:01

Tens raó turgut m'ha faltat posar l'adjectiu a economia em refereia a l'economica capitalista a la seu pitjor cara que és la neoliberal especulativa actual.

Garci

Re: VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL

Garci | 25/10/2008, 13:38

Crec que molt poques coses se poden afegir a l'article.

Jo només diria que mentre hi hagi diners i propietats, hi haurà especulació i desigualtat.

Pepe, proposes un govern de tots. Però estaria destinat a fracassar mentre tots no seguem iguals, i no ho serem mentre uns tenguin més que els altres. I això és intrínsec al capitalisme.

La meva conclusió és que el capitalisme (diners i propietat) sigui en el grau que sigui (controlat per l'estat o neoliberal) és un mal. I no em serveix això de que és "el sistema menos malo", perquè aquesta afirmació és derrotista i submissa, i amés confirma que és dolent.

turgut

Re: VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL

turgut | 25/10/2008, 12:37

Molt bo el video i correcte reflexió de'n Pepe, tot i que he de dir que amb un puntet de populisme. Pepe, tractes "esser humà" i "economia" com dues entitats independent. L'economia és de l'esser humà, es un invent seu, ara desbocat. El problema no és l'economia, es que s'ha d'aconseguir una economia al servei de les persones en totes les seves vessants i classes. L'economia ÉS de l'ésser i l'èsser humà ÉS entre d'altres, economia des dels temps dels primers homes. No se si he aocnseguit fer-me entendre...

Pere de sa Butza

Pep Gonella

Pere de sa Butza | 25/10/2008, 11:52

Pequeño homenaje que tributa en “Pere de sa Butza” a Carlos Delgado con motivo de su nombramiento como Presidente de Honor de la muy Ilustre Academia de “sa Llengo Balèá”, (por acentos, que no falten).
Està traducida directamente del catalán a sa Llengo Baléà por el propio
Pere de sa Butza.
Para mayor gloria y honor de la Academia por si la quieren utilizar como himno.

Título original : Pep Gonella.

Pepe el faldas tiene un perro de buey,
lo cambió por un huevo de cernícalo.

Es el hombre mas listo de son Rescoldo,
No hay otro igual en todo son Sierra,
Sabe hacer sonar guitarras y castañuelas,
Sabe hacer bailar pesetas dentro de un lebrillo.

El marido de la guarrita es un cabrito
Que se cortó un dedo haciendo un laúd,
Se lo curó una abubilla felanigense.

El Pedro Nicolás mató el asno,
Y le hincó la espada justo al lado del culo.

Pere de sa Butza
Desde el terrossos de fora vila.

Joan Ramon

VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL

Joan Ramon | 25/10/2008, 11:31

Ben d'acord Pepe, molt curiós això, sentia en Solbés ahir, diguent que es tracta de salvar el sistema finàncer, es a dir, uns ciutadans treballant per el sistema finàncer, no un sistema financer al serveí dels ciutadans.
Un Món de bojos vaja, la vinyeta d'en Brieva me sembla senzillament genial.

Salut

Pepe

Roben

Pepe | 25/10/2008, 10:59

JR pens que Brieva l'ha resumit de manera genial.
En teoria tenima un sistema bancari molt bo, amb beneficis impressionants durant anys, però resulta que se les ha d'injectar milions de dobler públics. Ens tranquil·litzen i duen que només compraran productes bancaris sans quan abans havien dit que las bancs espanyols no havia productes "contaminats".
Mentides, mentides i més mentides mentre ens segueixen robant.

Libro

A Toñi

Libro | 25/10/2008, 10:52

Hola Toñi, totalmente recomendable es libro de Santiago Alba Rico, guionista de la Bola de Cristal, con una selección de 12 guiones de los electroduendes.
Santiago cita en el libro una obra que escribía Jonathan Swift en 1729 y resume el espiritú del capitalismo; Proyecto orientado a evitar que en Irlanda los hijos de los pobres sean una molestia para sus padres o para su país; y orientado a conseguir que se conviertan en un beneficio público: “De un niño se pueden sacar dos platos para un banquete entre amigos, y si la familia come sola, la pechuga y la pata son suficiente plato, y aderezados con un poco de sal y pimienta y hervidos, pueden estar muy sabrosos al cuarto día, sobre todo en invierno”. “Eran mejores tiempos –continúa Santiago- y la broma y la exageración podían todavía llevar luz a las conciencias”.

También nos recuerda Santiago lo que dijo Goethe; "puesto que el erro se repite siempre de hecho, hay que repetir sin cesar la verdad...de palabra."

Toñi

Re: VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL

Toñi | 25/10/2008, 10:20

Mucho mejor ahora, con el vídeo correspondiente. Ver al final las imágenes de Espe Aguirre o La Cólera de Dios sobre la voz de la otra bruja declarándose "ultraliberal" tampoco tienen precio.

Y sí, Pilar Miró se la cargó... Y la hizo permanecer en nuestros recuerdos para siempre.

El blog de naToñi

Dormits

El blog de naToñi | 25/10/2008, 10:08

Una dada Toñi; La gent que feia els electroduendes el va deixar de fer per que quan na Pilar Miró va ser directora els va començar a dir que no podien criticar a Felipe González, al primer ministre alemany...
Aquest país s'ha dormit sense adonar-se compte.

Pepe

Re: VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL

Pepe | 25/10/2008, 09:58

M'havia equivocat, els que havue vist el vídeo abans de les 12:00, no era el que volia penjar ja l'he arreglat, mereix la pena veure a la bruja averia parlant del misteri de l'economia i com enganya als "humanoides gilovatios".

Joan Ramon

VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL

Joan Ramon | 25/10/2008, 09:35

En temps de crisi sembla que el gran problema el té gent com en Vicente Grande i especuladors d'aquest tipus, quan el problema el tenen en realitat els seus empleats.

I encarà sembla que el que més preocupa als dirigents és el empresari ( en això no vull restar importància a tenir un teixit empresarial), però sembla que el treballador no ho pateix, quan és qui més ho pateix.

Salut

Toñi

Re: VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL

Toñi | 25/10/2008, 07:46

Que n'era de gran la Bruja Avería! Qualcú s'imagina, en aquest món on només es prima allò que suposadament és políticament correcte, una personatge com aquest llançant consignes com la titula aquesta entrada des d'un programa infantil a la televisió pública?

És ben significatiu que ella ja veiés fa més de vint-i-cinc anys quin era el problema i els economistes més "brillants" no hagin estat capaços de veure com això s'enfonsava ni fa vuit mesos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb