URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prou de corrUMPPció 1.

Alternativa | 26 Octubre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Pas a pas es demostra que el govern PP-UM de l'anterior legislatura era una govern podrit de corrupció. No es pot ser tan ingenu per pensar que una persona de la importància d'en Bartomeu Vicens a UM actués de manera individual i aïllada. Hem de recordar que no només es troba  imputat al  cas Son Oms (cobrament d' una comissió per requalificar aquests terrenys rústics en sòl industrial) sinó que també està implicat com ex conseller d’Ordenació Territorial al cas  Pla Territorial de Mallorca (tràfic d'influències, ús d'informació privilegiada i prevaricació per oferir bons negocis a un grup de privilegiats empresaris de la construcció)

La pregunta cada setmana és quan sortirà el següent cas de corrupció (podeu trobar un llistat de casos i implicats a la viquipèdia).

Si la corrupció que ha sortit fins ara arriba a punts tan "cutres" com De Santos utilitzant la targeta de l'Ajuntament per pagar serveis de prostitució masculina, i Ordinas amagant  els doblers a una capsa metàl·lica de Cola Cao antiga no cal ser molt imaginatiu per pensar que només s'ha descobert la punta de l'iceberg de la corrupció.

Reiteram que cal una acció decidida de partits polítics, sindicats, judicatura, policia i tota la ciutadania en la lluita contra la corrupció. És urgent que el govern balear demani més recursos materials i personals per la fiscalia anticorrupció.

Els diputats d'Esquerra Unida -Els Verds no poden seguir a un govern amb el suport d'una persona com Tomeu Vicens i compartint govern amb un partit com Unió Mallorquina incapaç de llevar a Tomeu ni tan sols la militància. 

Recordam que entre altres possibles casos  la fiscalia anticorrupció investiga la construcció del pavelló esportiu Palma Arena de Palma, inicialment pressupostat en 48 milions d'euros i que finalment n'acabà costant 90. Aquesta és una de les imatges més espectaculars de la corrupció(fotografiat per Serge Cases al diar Balears);l’ascensor del pàrquing del Palma Arena si pitjam el botó del darrer pis, hauríem d’arribar a una pista d’atletisme però allà on hi hauria d’haver les insta·lacions esportives avui només hi ha terra resseca, matolls, residus d’obres i, presidint tot aquest paisatge, un enorme ascensor

Ja és hora de que l'ascensor anticorrupció pugui pujar més pisos i trobar proves contra els que es varen dedicar durant quatre anys a saquejar les arques públiques.

 

 


 

 

Comentaris

Yo ya voy pidendo número en la cola del comedor de caridad.

¿Los sindicatos?

Yo ya voy pidendo número en la cola del comedor de caridad. | 26/10/2008, 21:14

Los sindicatos tocan el violín y el violón en los banquetes que organizan los especuladores financieros para celebrar el regalos que les hace el gobierno a costa de nuestros esfuerzos y nuestros impuestos.
se beben nuestro sudor con hielo y alegría.
ellos tienen el riñón bien cubierto con las subvenciones, los sobornos de los empresarios y las cuotas de los ingenuos de los afiliados.

fra lokus

ding dong

fra lokus | 26/10/2008, 21:12

Pepe, tens un correu electrònic, el farem públic en el seu moment,, perquè és per anar a pixar i no fer cap gota.

Que pesat

En Bosses

Que pesat | 26/10/2008, 20:35

Ostres Mallorca Llevant, no pots comparar les vies verdes de la peninsula amb les de Malloca, entre altres coses perquè també hauries de comparar els quilometres de ferrocarril a la peninsula amb els de Mallorca en aquest cas.

Pepe

Re: Prou de corrUMPPció 1.

Pepe | 26/10/2008, 20:33

EU-EV no pot seguir al govern amb aquesta situació.

Pepe

Re: Prou de corrUMPPció 1.

Pepe | 26/10/2008, 20:29

Andreu evidentment sense denúncies i proves res es pot dir. Si que podem dir que la corrupció que ha sortit al govern ha estat possible en part a les auditories que ha fet el nou govern. A Pollença la nostra moció demanant una auditoria es va rebutjar, d'aquesta manera es manté la desconfiança de molta de gent que no entén com és possible que hi hagi un forat econòmic tan gran a l'Ajuntament.

Respecte al que gasta l'Ajuntament al PIP pots mirar les juntes de govern que hem publicat a aquest blog on surten les despeses aprovades i veure que la despesa al PIP s'ha reduït.

un altre mallorca llevant

un somni d'amour

un altre mallorca llevant | 26/10/2008, 18:38

m'estan trencant el cor,
m'estan enganyant,
m'estan mentint,
m'estan manipulant,
i crido,
i no sé si m'escoltes,
però t'estimo
encara que em vulguin
matar.
T'estim i no penso callar
I tú on ets.

tomeu

PPUM=corrupció

tomeu | 26/10/2008, 18:29

Si Bartomeu Vicens i Josep Cardona no dimiteixen, quedarà clar que ni PP ni UM no castiga la corrupció, per si algú ho dubtava...

Biel, també de Mallorca llevant

Re: Prou de corrUMPPció 1.

Biel, també de Mallorca llevant | 26/10/2008, 18:07

NO callem! prous despropòsits.

JRV

sindicats

JRV | 26/10/2008, 15:48

Bona llista de consells ens donen al diari avui. Però, com sempre, es mes bo de fer recetar que prendre. Des de la darrera vaga general, que no fou precissament un èxit a Espanya, el consumisme, les vacances pagades, com diu l'article, hen fet la seva feina. Als joves, llevat d'una infima minoria, no saben de que els hi parles quan parles de sindicats i dignitat dels treballadors. La meitat dels afiliats dels sindicats hi son per motius que res tenen a veura amb les conviccions o conciencia de clase. Això es el panorama, que evidentment canviarà en temps de crisi, perque l'esser huma , en general , canvia només a base de sopegades, no estem tan evolucionats.

Tomeu

Son la màfia pura

Tomeu | 26/10/2008, 14:00

Són rates que corren per les clavegueres, no els veuen mai la cara. S'aprofiten de la bona fe dels catalanistes i del món de la cultura, per això s'han apoderat de Pollença. Són perillosos, maten.

noctiluca

Sindicats

noctiluca | 26/10/2008, 13:30

CALEN ORGANITZACIONS POTENTS
L'hora dels sindicats
Jordi Coca / Escriptor
PEREPRATS

El colossal col·lapse de les finances i l'economia mundials que comencem a viure han mobilitzat els polítics en una frenètica cursa que intenta aturar el desastre global. Els banquers, després d'acumular beneficis astronòmics amb l'avarícia que els caracteritza, ara paren la mà a l'espera del diner públic. Perquè, ja se sap: es tracta d'evitar que el sistema sencer entri en crisi, raó per la qual a la propera cimera de Washington els polítics prometran, però només prometran, que a partir d'ara res de corrupcions i corrupteles dels financers més espavilats. Es parla molt, doncs, de falta de liquiditat, de negociar amb futurs, de caigudes de la borsa, i dels tecnicismes que han fet possible la situació actual. En canvi, a la meva manera de veure, es parla poc de sindicats. Molt poc.

DE FET, RESULTA SORPRENENT QUE MENTRE hi ha tantes empreses que amenacen amb expedients de crisi, i quan fins i tot al bar de la cantonada ja diuen que els clients gasten menys que fa dos mesos, resulta sorprenent que no s'hagi produït una reacció adequada del món sindical. Ja sé que hi ha reunions, que es pensa, que s'estudia, però tinc la sensació que els líders dels sindicats majoritaris s'han mogut menys que els polítics i que, en una paraula, no han sabut reaccionar amb prou rapidesa. I que quedi clara una cosa: no estic parlant de reinventar el ludisme o els destructors de màquines de començaments del segle XIX. Ni proposo sindicats revolucionaris que contribueixin a dinamitar el sistema corrupte on vivim. De fet, sempre he estat partidari d'uns sindicats sense tics anarquistes i perfectament integrats en els sistemes de producció per tal de poder pactar el més convenient per al conjunt. Tanmateix, ara que tothom admet que les coses han de canviar, ara que es diu que cal refundar el sistema capitalista o que com a mínim cal millorar-lo, també sembla evident que res d'això no es podrà fer sense uns sindicats potents que facin sentir des d'ara mateix les seves veus. O no és evident que els líders polítics actuaran de manera diferent si des del carrer els arriben unes veus bens clares?

EN REALITAT SEMBLA COM SI EL COL·LAPSE que estem vivint hagués enxampat el món sindical de vacances pagades. Tot anava tan bé, la política social avançava, és veritat que hi havia una pobresa relativa, però com que els afiliats estaven contents i la majoria era propietari d'alguna cosa... Sembla com si els problemes actuals fossin aliens al sistema productiu i, per tant, es confiés en la primera versió oficial que, amb intencions tranquil·litzadores, proposa injectar uns quants bilions d'euros al sistema perquè tot torni a funcionar meravellosament bé. Doncs no. I aquí és on a mi em sembla que els sindicats s'haurien de replantejar ràpidament i de dalt a baix quina és la seva funció i, en conseqüència, l'estratègia a seguir. Sembla lògic pensar que el món del treball no pot assistir impertèrrit a l'ensulsiada general del terreny on descansa l'edifici del món laboral. Ja està bé de pactar convenis i de no denunciar amb duresa la corrupció del sistema sencer.

NATURALMENT AIXÒ TÉ A VEURE AMB COSES de molt més abast que la crisi actual i tot. Hi ha la crisi energètica, hi ha el creixement de la població mundial, hi ha la manca de recursos naturals, hi ha l'escalfament del planeta tot i que l'Aznar estableixi càtedra... De moment és més que probable que la cimera de Washington no vagi gaire més enllà de correccions en el maquillatge. Tanmateix, una certa transformació de fons s'haurà d'emprendre aviat, ja que no és versemblant la idea que Occident opti amb alegria pel suïcidi evident i immediat. Passi el que passi ara, doncs, a mig termini s'albiren canvis profunds que no s'haurien de fer sense que els sindicats diguin la seva allà on els pertoca de fer-ho: en primer lloc a les taules de negociació amb els polítics i abans que aquests es dediquin a tapar els forats amb els nostres diners: és el que encertadament se n'ha dit el socialisme dels rics. Després els sindicats també han de fer sentir la seva veu a les empreses forçant que només es parli de crisis reals i no de tacticismes interessats. I finalment, en darrer terme, sempre que calgui i sense complexos, han de moure el carrer per deixar ben clar que ara com ara sense els treballadors res no es possible. Ens assemblem força al món de Blade runner, però encara no hi som...

INSISTEIXO: RES DE SINDICATS REVOLUCIONARIS, res de mobilitzacions antimàquines, fins i tot res de "combatre el capital de manera noble i pacífica", tal com proposaven els treballadors de Catalunya l'any 1862. Però tampoc no és possible que el món sindical assisteixi a l'empobriment dels ciutadans sense dir-hi gran cosa, que calli mentre el món financer acaba de passar el rasclet als munts de diner públic. I, quan això passa, els nostres sindicats tampoc no pot semblar que es dediquen a promoure un model de treballadors que a tot estirar contempla embadalit el paisatge mentre l'entorn trontolla. Els sindicats han d'ensenyar una mínima musculatura, han de ser una veu amb presència i pes concrets, han d'esdevenir una força progressista amb un projecte de futur i no assemblar-se cada vegada més a un Imserso que prepara entreteniments pels seus afiliats. De fet, ara més que mai és o hauria de ser l'hora dels sindicats.

Imprimir Enviar Agregar Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 30. Diumenge, 26 d'octubre del 2008

Andreu Pol

FIL DIRECTE, LA MERDA SURA

Andreu Pol | 26/10/2008, 07:52

Hi ha corrupció a Pollença? Qui sen butxaca tots els doblers que ha generat el punt informatiu? (que no son pocs)
Quina complicitat hi ha entre alguns dirigents i el punt informatiu?
Hi ha alguna cosa més que complicitat?
Hi ha negocis compartits?
Algú a dit que en sis anys, al fil directe no si han trobat comentaris negatius cap a UM, Podem sebre quins doblers a gastat l'ajuntament al pip durant aquests anys?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb