URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

IBI

Alternativa | 30 Octubre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui al ple presentam amb el grup PP-UMP una moció conjunta demanant la modificació fiscal al tipus mínim del gravamen de l'IBI per l'any 2009. Pensam que en aquest moment de crisi i amb la fort pressió fiscal local que ja han rebut els ciutadans de Pollença al 2008, cal una acció conjunta de tots units per damunt d'ideologies per afrontar i superar la crisi.

Aquesta moció va en consonància amb la moció que es va aprovar al darrer ple per unanimitat per adoptar mesures davant la crisi econòmica amb la congelació o reducció al pressupost del 2009 del capítol 2 de Despeses Corrents  en béns i serveis i la realització d'un pla d'austeritat amb la participació de tots els grups polítics. Cal reduir despeses innecessàries. Veure article austeritat i crisi.

 Respecte a l'IBI durant l'any 2005-2006 la Gerència Territorial del Cadastre va desenvolupar una ponència de valors en sol urbà en el nostre municipi per actualitzar els valors cadastrals, ponència que va ésser aprovada definitivament a finals de 2006, entrant en vigor a l'any 2007. Aquest valors varen ocasionar un augment dels valors respecte als anteriors de un 150% , augment que es veu reflexat en la recaptació de l´IBI de naturalesa urbana.

Aquest augment en la tributació de l´esmentat IBI es prorrateja durant 10 anys, per tant sense aplicar cap augment del tipus de gravamen d'aplicació d´IBI durant el 2007 es va augmentar un 15 %, i per el 2008 un 30% al que s'ha d'afegir l'augment de tipus en urbana (8´16%) i en rústega (162%) practicat per l'equip de govern en l'aprovació de les ordenances fiscals per el 2008, aquest augments implicaran un augment de recaptació de 1.780.000€ aprox. Aquests augment desmesurat d'impostos va provocar un allau de reclamacions, desestimades quasi en la seva totalitat i fortes queixes de tota la ciutadania.

L'augment dels valors per el 2009 implicarien un augment de l´IBI un 53% en referència al 2006 (abans de la revisió) i  pensam que a l'actual situació de crisi, no es pot seguir amb aquesta línia de exprimir als ciutadans que ha practicat fins ara l'equip de govern.

Per tot això demanam conjuntament amb el PP_UMP que l'any 2009 es modifiqui l'ordenança fiscal  al tipus mínim de gravamen de l´IBI, fet que minimitzaria la repercussió de l´impost  provocat per l'augment de valors  i que no afectaria  a la capacitat recaptaria de l´Ajuntament  en comparació als darrers anys, afavorida per l'aplicació dels nous valors cadastrals.

No es pot donar idees; però a Santa Perpetúa de Moguda (Barcelona) varen fer això.

 

 

Comentaris

PP-UM=Consorçis i fundaçions porquería.

Polítics al servèi del gran capital i contre el poble.

PP-UM=Consorçis i fundaçions porquería. | 30/10/2008, 17:49

"Parlamento"=Florero de "virtudes"

PP-UM=Consorçis i fundaçions porquería.

IBI

PP-UM=Consorçis i fundaçions porquería. | 30/10/2008, 17:47

PP-UM=Saqueo y destrucción de Mallorca.Absoluta crisis.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb