URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Puig de Santuïri hauria de ser un refugi de fauna

Alternativa | 01 Novembre, 2008 07:05 | facebook.com twitter.com

El primer punt del ple de dijous va ser l'aprovació definitiva de l'ordenança municipal reguladora de l 'ús públic del Puig de Santuïri.

Es va aprovar i només nosaltres varen votar en contra, el regidor de medi ambient no era per contestar a les preguntes que ja vàrne fer a l'aprovació inicial. Veure articles anteriors: El Puig de Santuïri. Parts i quarts 1Refugi de caça 2.

Estam satisfets de que s'hagi acceptat la nostra al·legació respecte al control de que els cans a la zona cinegètica portin el corresponent xip, però ens hagués agradat més que s'hagués acceptat la nostra al·legació de fer de tot el Puig un refugi de caça, possibilitat contemplada a la Llei de caça.

Els animals (cans) que hagin d’exercir la funció cinegètica només podran accedir al camp d’ensinistrament si porten el seu corresponent xip identificador segons normativa vigent. Es crearà un llibre de registre en el que els usuaris indicaran l'hora d'entrada del ca a la zona, nombre de xip identificador i l'hora de sortida de la esmentada zona, aquest llibre estarà a disposició de la Policia Local i serà presentat anualment a l’àrea de medi ambient per verificar la seva correcta utilització. La Policia Local verificarà de forma aleatòria que els animals presents en el camp d’ensinistrament duran el corresponent xip.

Pensam que aquest equip de govern ha perdut una oportunitat de fer de tot el Puig un espai per passejar amb tranquil·litat, sense sentir els trons dels caçadors i gaudint de la natura sense matar animals. Seguim considerant contradictori  parlar a les normes generals de respectar als animals  quan a la zona cinegètica es maten, o dir que no s'ha de fer renou quan al costat és pot disparar .

Als caçadors que pensin que llevar la zona cinegètica no seria just els record que actualment se pot caçar a pràcticament la totalitat del terreny no urbà, i durant l'extensa temporada de caça, la fauna no compta pràcticament amb llocs on es pugui refugiar ni pugui romandre tranquil·la. La prohibició de l'exercici de la caça al Pugi ajudaria a la recuperació natural de les espècies cinegètiques es puguin recuperar de forma natural.

Encara no s'ens ha contestat a una sèrie de preguntes que vàrem fer a aquell ple i pensam que per respecte a aquest ple i a aquest regidor s''haurien de contestar (esper que el regidor aquesta vegada contesti les preguntes).

Per llevar una subvenció de 400 euros a una escoleta privada l'explicació va ser que es volia seguir una política d'igualtat d'oportunitats,i de no fer parts i quart. Nosaltres evidenment sóm partidaris de la igualtat i la transparència i per això ens agradaria saber:

    - Quin criteri s'ha seguit per fer aquesta cessió gratuïta de 7.700 m2 del Puig a l'Associació de caçador de Pollença ?

    - Ha ha  hagut un tracte d'igualtat a totes les associacions del municipi?

    - Per que no s'ha cedit  el terreny a altres associacions més acordes amb els objectius de l'ordenança?

    - Per què no s'ha fet cas a l'informe de la Conselleria de Medi Ambient de juliol de 2005 que recomenava reavaluar la conveniència de situar al Puig el camp d'ensinistrament de cans i si es situava demanava limitar-ho a 5 has? El camp d'ensinistrament com destaca l'informe suposa un impacte sobre l'avifauna nidificant i altres espècies, a més de que aquesta pràctica requereix de l'alliberament freqüent d'espècies cinegètiques criades en granges.

Seguim demanant veure el pla tècnic corresponent al vedat municipal, un document que pensam ja s'ens hauria d'haver mostrat al ple de l'aprovació inicial.


Per terminar volian dir que a l'aprovació inicial a l'anterior ple el regidor de medi ambient va dir i així consta en acta que el pla de gestió del Puig havia estat aprovat amb l'enhorabona del GOB.” Aquesta afirmació em va sorprendre molt i aquests dies m'he posat amb contacte amb el GOB per la seva confirmació, i Toni Muñoz responsable de l'àrea de conservació del GOB no només ha negat el que va dir el senyor regidor de Medi Ambient, el GOB no ha donat cap enhorabona a aquest Ajuntament pel pla de gestió si no que a més va expressar el seu malestar per que una afirmació com aquesta consti a un acta demanant una rectificació i explicació del tema.


Els agradi o no  el GOB defensa el mateix que nosaltres, el puig de Santuïri hauria de ser tot ell un refugi de caça. És més fa poc temps han començat una campanya per col·laborar amb la gent que vulgui convertir la seva finca en un refugi de caça.

A la pàgina del GOB podeu trobar tota la informació per convertir una finca en un refugi de caça.

 

 

 

     

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb