URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

D'excursió virtual al Castell d'Alaró... Caminant per Mallorca (XI)

Alternativa | 16 Novembre, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual al Castell d'Alaró amb en Toni Flores.

 

Comentaris

Pepe

Re: D'excursió virtual al Castell d'Alaró... Caminant per Mallorca (XI)

Pepe | 17/11/2008, 10:55

És molt clar que el camí és públic però l'Ajuntament va dir sense cap prova al PGOU de 1990 que el camí era privat d'ús públic i ara tenim un problema.
Sense aquesta afirmació al PGOU s'hagués pogut fer un decret de batlia després de l'aprovació del catàleg per obrir el camí però ara l'Ajuntament no pot prendre una decisió que aniria contra una acord previ.
Per tant per fer el decret de batlia d'apertura caldria fer una reforma d'aquest punt al PGOU i això tinc la idea de que pot ser un procés molt llarg. Aquest és un tema a comprovar.
L'altra línia sembla que ja està resolta judicialment, només cal fer l'expropiació de l'ús.

Ara haurien de saber cost i temps de prendre un camí o un altre, però evidentment mai s'ha de renunciar al que és veritat i és que és un camí públic.

Garci

Re: D'excursió virtual al Castell d'Alaró... Caminant per Mallorca (XI)

Garci | 17/11/2008, 08:26

Jo no estic massa d'acord amb que l'ajuntament expropii el camí.
Lo important és que el camí és públic i no s'hauria de contemplar cap altre possibilitat que l'obertura sense més: ni pagar, ni fer un somriure a la propietària.

Aquesta sentència no serveix de res ja que el camí no és privat d'ús públic, el camí és públic sense més.

No se si és que no m'he enterat, però és el que pens.

Catàleg

Re: D'excursió virtual al Castell d'Alaró... Caminant per Mallorca (XI)

Catàleg | 16/11/2008, 20:06

A la pàgina de l'Ajuntament s'han publicant index i planols del catàleg.

Pepe

Re: D'excursió virtual al Castell d'Alaró... Caminant per Mallorca (XI)

Pepe | 16/11/2008, 19:53

Una vegada més compartim l'opinió de la Plataforma pro camins públics i oberts.
Les fotografies d'en Toni em recorden com abans a l'institut anavam d'excursió al Castell del Rei fins que varen començar a posar problemes, ara hem substituït el castell del rei pel castell d'Alaró.

Pepe

Comunicat de la plataforma pro camins públics i oberts.

Pepe | 16/11/2008, 19:49

Obertura del camí de Ternelles al públic
El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears desestima el contenciós de la propietat de Ternelles contra el Consell de Mallorca que acordà l’obertura del camí al públic.
La sentencia del passat 5 de novembre confirma la legalitat de l’acord del Consell de Mallorca d'obertura del camí de Ternelles al públic. La sentència senyala que l'acord del Consell de l'any 2.006 s’adequa a la sentencia del Tribunal Suprem, i considera resoldre la proposta d’obertura limitada al públic. Estableix que no és incompatible amb el fet que el PORN de la Serra de Tramuntana declari part de la finca com a zona d’exclusió, atès el caràcter de control de l’accés i la ponderació dels valors ambientals.

Vista aquesta nota de premsa des del Consell Insular de Mallorca, volem fer algunes apreciacions a l’Ajuntament de Pollença:

1.Per tal d’aplicar aquesta regulació, l’ajuntament hauria de expropiar l’ús del Camí, fet previst al Pla General d’Ordenació Urbana de 1990, i que l’Ajuntament encarà no ha previst , ni tan sols s’ha fet una valoració econòmica d’aquest, per tant, seria convenient fe un estudi econòmic de la possible expropiació.

2.Si l’Ajuntament ha de iniciar la defensa de la titularitat pública de Ternelles, s’hauria de modificar el Pla General de Pollença, on el camí consta com a privat però d’ús públic, no tendria sentit anar a defensar la titularitat pública d’un camí, que al pla general consta com a privat, amb la aprovació del catàleg, aquesta modificació al Pla General quedaria més que justificada.

Considerem que aquestes passes són imprescindibles, si l’Ajuntament vol defensar l’ús públic i també la titularitat d’aquest camí, amb la intenció de aconseguir fer una feina conjunta per tal de aconseguir recuperar aquestes dues condicions al camí de Ternelles, aquesta propera setmana intentarem tenir una reunió amb representat de l’equip de Govern i oposició, per iniciar un treball conjunt en la defensa d’aquest camí.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb