URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La reina es lleva la careta

Alternativa | 02 Novembre, 2008 07:01 | facebook.com twitter.com

Encara que na Toñi ha obert el seu propi blog  que us recomenam, no ens ha abandonat i ens ha enviat aquest magnífic articl. Us recordam qu esi voleu escriure un article a aquest blog l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

La reina es lleva la careta

Ara resulta que la reina és de dretes. Quina novetat. El que resultaria ressenyable és que fos votat del Partit Comunista de tota la vida. No sé de què s’estranyen alguns, com si la representat de la més rància i anacrònica institució que queda a l’Espanya democràtica no hagués de ser ultraconservadora per definició. Sembla que ha fet falta el llibre que na Pilar Urbano acaba de publicar perquè molts d’habitants d’aquest país se n’hagin adonat.

S’està xerrant molt de les declaracions que ha fet sobre els homosexuals. Com a professora de llengua, m’ha resultat especialment interessant el comunicat que ha publicat la Casa del Rei, on presumptament es desmenteix el que s’ha recollit al llibre. Apart del fet que no s’arriba a aclarir el que en teoria la reina volia dir, hi ha un “en todo caso” absolutament clarificador. És a dir, ella no ha dit el que ha dit perquè, en todo caso ho ha fet a l’àmbit privat. Aquest connector la delata i jo li subratllaria en vermell com a falta de coherència.

El que sí m’ha sorprès es com de ràpid la Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales s’ha mostrat satisfeta amb les explicacions donades i ha decidit que na Sofía de Borbón té raó i na Pilar Urbano menteix, perquè tothom sap que aquesta darrera és homòfoba i, a més, de l’Opus (sobre la primera hi ha més d’un que també ho afirmaria).  M’ha semblat una actitud impròpia de qui defensa els drets d’un col·lectiu històricament tan combatiu. En la meva opinió, s’han humiliat davant una monarquia que ha posat en dubte els drets que tant els ha costat conquerir. Entre els comentaris que des de diferents mitjans de comunicació s’han dedicat a les paraules de la reina, parafrasearé dos que m’han semblat especialment encertats. El primer és que si a ella no li agrada l’ostentació del Dia de l’Orgull Gay, quan les carrosses es passegen per centre de Madrid, resulta que li sembla fatal exactament el mateix que va fer el principito el dia de les seves noces. El segon diu que es vagi preparant, perquè encara que només sigui per estadística, amb tants de néts com té, en tendrà un de gay segur.

Del que no s’està xerrant tant ha estat d’altres qüestions que a mi particularment em semblen igual de definitòries. S’ha declarat completament en contra de l’avortament, sense cap matís. També ha dit que a l’escola s’ha d’ensenyar religió, perquè els nins han de conèixer l’origen del món i de la vida. Es veu que els científics no tenen res a dir pel que fa a aquestes qüestions. Ja veig jo als professors de biologia de tots els instituts revisant la bíblia a corre cuita, per explicar amb coneixement de causa que la terra es va crear en quaranta dies i que n’Adam i n’Eva es varen salvar d’un diluvi. O una cosa així, que posats a contar mentires tant dóna si confonem els mites.

Aquesta senyora, a la qual mantenim entre tots amb els nostres impostos, s’ha declarat completament en contra de l’eutanàsia. Jo, que no som en absolut com ella, només li desig que mai li faci falta, i que, si n’hi fa, hi hagi qualcú que s’oblidi del que ha dit i que li permeti tenir una mort digna.

Així mateix podria parlar el desconeixement absolut que ha demostrat en el tema de la violència de gènere, en afirmar que tractar-lo als mitjans de comunicació provoca un efecte de contagi. Es veu que tot el que no sigui un món color de rosa molesta a aquesta dona, que voldria veure dins de l’armari no només als homosexuals sinó també a les dones maltractades.

En fi, no sé com poden sorprendre les declaracions d’una persona que, a l’altra biografia autoritzada que va escriure la mateixa autora fa tretze anys, qualificà la dictadura de Franco com a “dictablanda”, tot afegint després que “Franco era un dictador pero no un tirano”. Si no fes plorar faria riure.

I jo, de tota aquesta polèmica i de les ficades de pota de la reina, me n’alegro. Estic encantada que la família reial es llevi la careta de “som moderns i guais i campechanos i defensors de l’igualdat entre tots els espanyols”. Quant més clarament demostrin el que en realitat són, més aviat es sumarà gent a la causa de la República, l’única forma de govern acceptable al món modern. Tant de bo xerràs més sovint, més clar i més fort (la vull veure ja a un Salsa Rosa!), perquè sembla que és d’aquesta manera com molta de gent obrirà els ulls i se n’adonarà del pes que arrossegam mantenint els Borbons. S’haurien de publicar més biografies autoritzades d’ella, del seu home, dels seus fills, de la seva nora, dels seus gendres, dels seus néts... i fins i tot de la seva perruquera, a veure si entre tots ens decidim d’una vegada a llevar-los els seus privilegis per convertir-los en el que haurien de ser: ciutadans que es guanyen el pa amb la suor del seu treball.

Caganer de la reina a el Caganer.

 

Comentaris

Pepe

La reina sale del armario

Pepe | 03/11/2008, 14:58

Mereix la pena llegir el segúent article de Ignacio Escolar ( diari público, pens que respon molt bé al que dius Margalida:

El reino ideal de Sofía Margarita Viktoria Frideríki Glíxmpourgk no es esta España donde los homosexuales también tienen derecho al matrimonio, la religión es opcional en los colegios y a los niños les enseñan que el ser humano viene de la evolución, y no del paraíso. En el mundo de Sofía las leyes son naturales antes que leyes, aunque hay una que es sagrada: la Constitución. “No hay que ser republicano ni monárquico, sino cons-ti-tu-cio-na-lis-ta”, dice Pilar Urbano que dijo la reina “mientras con la yema del dedo medio marca cada una de las siete sílabas sobre el cerco metálico de la mesa”. Cons-ti-tu-cio-na-lis-ta. A la carta magna me encomiendo.

Si las opiniones sobre lo divino y lo humano las hubiese difundido el rey, habría incumplido el artículo 56 de la Constitución, donde se le asigna un papel de arbitraje y moderación que le impide lo que ha hecho su señora: tomar postura sobre temas que dividen la opinión pública, cuestionar las leyes aprobadas por el Parlamento y que él mismo firma. No ha hablado el rey, sino su esposa, pero ella tampoco es una ciudadana más. También aparece en la Cons-ti-tu-ción, donde se fija su papel como regente, y forma parte de la Corona, esa ins-ti-tu-ción a la que el Código Penal protege con especial dedicación. La reina Sofía tiene derecho a tener una opinión, pero no a difundirla. No se trata de que su visión sea de izquierdas o de derechas. Sería igual de grave si, en lugar de criticar políticas progresistas, se hubiese mostrado como la soberana más revolucionaria de palacio. A la institución que ella representa se le conceden muchos privilegios a cambio de pocas cosas. La fundamental: que respete la neutralidad política. Si quiere opinar de asuntos sensibles, algunos de ellos pendientes de resolución del Tribunal Cons-ti-tu-cio-nal, que antes dimita.

La reina ha hablado con tal desparpajo, con tal irresponsabilidad, que la Zarzuela ha intentado zanjar el patinazo con una explicación imposible, donde sólo faltan la clásica excusa del “error informático” y el perro que se come los deberes. La conversación privada más grande que vieron los tiempos consistió en 15 sesiones de trabajo y 638 preguntas por escrito de la que han salido nada menos que 320 páginas. Las inexactitudes no se encontraron a pesar de que Zarzuela revisó el texto durante cuatro días. Nadie dijo nada aunque la editorial Planeta, poco sospechosa de activismo republicano, envió tres copias previas a palacio para su visto bueno: una para la casa del rey, otra para la homenajeada y otra más para la secretaría de la reina. La autora tampoco es nueva en la corte. Pilar Urbano no sólo firmó una biografía de Sofía de Grecia donde toda la familia Borbón-Frideríki colaboró activamente, sino que también es amiga íntima de Laura Hurtado de Mendoza, miembro del Opus Dei como ella y secretaria personal de la reina desde 1970 hasta hace dos años, cuando se jubiló de forma pero no de facto.

A la vista de lo sucedido, la duda es qué ha podido pasar para que los mosqueteros reales permitiesen tamaño traspiés, que no beneficia nada el vals monárquico. Hay opiniones para todos los gustos, desde los que creen que la reina se ha desmelenado a los 70, que a la vejez viruelas, hasta los que buscan algún ajuste interno en la fontanería de la Zarzuela o, más que un tropezón, una zancadilla de la entrevistadora. Es difícil de saber con certeza, tal vez un poco de todo. Pero puestos a elucubrar, me quedo con la explicación más simple: se les pasó. No calcularon lo ofensivas que podían ser esas palabras para muchos de sus ‘súbditos’. En un ambiente conservador, como se presupone un palacio, ¿a quién le va a escandalizar que a la reina no le gusten las reinonas de las carrozas del orgullo gay? En realidad, ni siquiera es ésta la primera ocasión en la que la reina sale del armario y se muestra como lo que es, una persona profundamente conservadora. “La España que yo conocí, más que una dictadura, era una dictablanda”, dice la reina. “Franco era monárquico” explica Sofía, “un hombre sencillo, con ganas de agradar y muy tímido ”. “Era un dictador, pero no un tirano”, dice sobre el golpista acusado de crímenes contra la humanidad que sólo en la fosa común de Málaga enterró a más civiles, más de 5.000, que todas las víctimas del genocidio de Pinochet. Palabra real: “Mi marido fue tajante, desde el primer momento, diciendo: ‘Delante de mí no se habla mal de Franco”.

No se escandalicen, que ya no toca. Las citas no salen del último libro de Pilar Urbano sino de la biografía que publicó la misma autora hace 13 años. Como nadie protestó, la Casa Real no habló, en aquella ocasión, de conversaciones privadas inexactas.

Papelón no sólo de la reina, también de los políticos. En pocas semanas, el partido socialista obrero que fundó Pablo Iglesias ha salido en auxilio de la banca, del ejército y del rey. Sólo falta la Iglesia, Santiago y cierra España. En lugar de pedir a la Casa Real, a la que mantenemos con nuestros impuestos, que explique exactamente a qué inexactitudes se refiere o si el error es general, generalísimo, los dos grandes partidos se han enrocado en defensa de reina. Las críticas, tanto del PSOE como del PP, se las está llevando Esteban González Pons, verbo florido, verso suelto, pero que en esta ocasión ha dicho lo que deberían haber dicho todos los políticos: que “la institución no debe hablar”, que “el rey y la reina, si son, son como la bandera y a la bandera la vemos cumplir con su papel en los actos oficiales pero no hacer declaraciones no neutrales”.

Dice la Cons-ti-tu-ción que el rey es irresponsable. Fue un avance histórico, costó una invasión francesa de la mano del traidor Fernando VII. Artículo 64.2: “De los actos del Rey serán responsables las personas que los refrenden”. De los actos de la reina, ¿quién se responsabiliza?

Pepe

Toñi

Pepe | 03/11/2008, 14:56

Tinc el llibre Toñi però encara no he llegit més que una part, de moment no tinc massa temps per llegir, es troba a la teva disposició quan vulguis.

Margalida Amengual

La reina es lleva la careta

Margalida Amengual | 03/11/2008, 12:29

A mí el que més m'ha ofés no han estat les declaracionsde la reina, que m'han emprenyat per lo poc respetuoses però no m'han vingut de nou, sino el comunicat de la casa del rei, o com es digui, donant la culpa a la periodista que ha escrit el llibre. Han demostrat que no són més que una pandilla de "caciques", que encara viuen a l'edat mitja a costa del poble, llevant-se les puces de damunt, fent pagar les conseqüències a aquesta dona que l'únic que ha fet ha estat transcriure el que la reina li va dir. No em faran creure que no havien llegit el llibre els de la casa del rei abans que sortís publicat i que sabien perfectament el que allà es deia. No m'ho crec jo ni ningú i el que han fet amb aquets comunicat es faltar al respecte i a la intel.ligència dels espanyols. Així de simple.

Toñi

Re: La reina es lleva la careta

Toñi | 03/11/2008, 10:32

Tots teniu raó. L'actitud del PSOE és patètica, en bon castellà en deim "rastrera".

Que consti que no tenc cap intenció de llegir el llibre ni de comprar-lo. M'estim més invertir els meus euros en El Jueves. Pepe, si el tens ja em deixaràs el llibre de què xerres.

JRV, crec que l'estratègia va per on tu dius. El rei seria el "progre", el d'"esquerres" i ella la de dretes. D'aquesta forma, s'asseguren que, passi el que passi, a ells no els passarà com a la família d'ella. Per cert, els diaris han continuant publicant extractes del llibre i el que diu de com es va sentir quan va veure el president legítimament elegit a la cadira "de mi padre" (crec que ho diu així) és també antològic.

Res, que continuï així,a veure si en Pepe té raó i en Juanito és el darrer rei d'Espanya.

Salut i República (que les dues coses em fan molta de falta, ara més que mai).

JRV

ineptes o oportunistes?

JRV | 02/11/2008, 11:36

Que la familia reial no son els reis de tots els espanyols, ho tenia clar, malgrat els formalismes buits. Son els reis, sobre tot, de qui els recolzen. La reina es mes espavilada que el rei, i no les te totes segures,en això de seguir sent-ho, per això vol tenir el sector conservador de la societat espanyola content, per si venen mal dades i així tenir partidaris que els recolzin. Teniu en compte l'experiència del seu germà Constanti de Grècia, que deu pesar molt a l'ànim de la reina. També degué pesar a l'actitut del rei el 23F. Llastima es que els hagem de pagar tots, com a l'esglessia catòlica , i no tan sols els que en son partidaris

Juan Carlos I el último borbón,las mentiras d ela monarquía española

Re: La reina es lleva la careta

Juan Carlos I el último borbón,las mentiras d ela monarquía española | 02/11/2008, 11:14

Més interessant que llegir el llibre de Pilar Urbano és llegir el de Amnadeo Martínez Inglés:
Juan Carlos I el último borbón,las mentiras d ela monarquía española de la editorial styria.
A l'enllaç podeu llegir la introducció i veure l'index del llibre.

Pepe

Re: La reina es lleva la careta

Pepe | 02/11/2008, 11:10

Resulta que aquesta gent cobraran 8,9 milions d'euros al 2009 fonamentalment per representar d'una manera neutral a l'estat espanyol i ni això són capaços de fer.

Sempre he dit que Felipe VI no terminaria el seu regnat i que seria el darrer rei espanyol, però a aquesta gent es veu que em volen deixar mal i a aquest pas Felipe VI no arribarà a rei.

A la publicació el jueves han d'estar encantats, després d'Aznar, la família real és la seva millor font d'inspiració. Ja estic impacient de veure la portada i el proper número de la revista

I mentre els jutges segueixen amb la seva croada defensorael batle de Puerto Real (Cadis), José Antonio Barroso, d'IU, ha declarat com imputat davant el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Gran-Marlaska, com imputat per un delicte d'injúries contra la Corona per titllar a Juan Carlos de Borbón de ‘fill de la cràpula’. Com va dir el batle d'IU les ‘aventures amoroses’ del monarca no li ‘semblen malament’, però amb el que no està d'acord és amb que ‘se les pagui amb els fons reservats de l'Estat com s'acredita en més d'un llibre’.

La última

Re: La reina es lleva la careta

La última | 02/11/2008, 10:49

Sobre el mateix tema avui "la última" de Matías Valles

La Reina dibuja su propia caricatura

Garci

Re: La reina es lleva la careta

Garci | 02/11/2008, 10:01

Com sempre Toñi, genial. La monarquia és un ente anacrònic que cal suprimir ja, i les declaracions d'aquesta dona ajuden a la causa.

Hi ha un fet també rellevant. El PSOE, Socialista i Obrer, ha sortit a la defensa a ultrança d'aquesta dona. I per contra, els que haurien de sentir-se més identificats, el PP, ha fet unes declaracions contràries.

En aquest joc tothom ha quedat retratat: la monarquia és ultraconservadora; el PSOE ha perdut tot el que podia tenir de demòcrata, d'obrer i de socialista; i el PP torna a l'oportunisme i a l'oposició sense miraments.

En la meva opinió: avort si, eutanàsia si, igualtat si, REPÚBLICA SI!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb