URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Xerrada Tren fins Alcúdia.

Alternativa | 03 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Us convidam  a la XERRADA INFORMATIVA que es durà a terme el proper divendres dia 7 de novembre a les 20:30 h. al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya de Pollença:

TREN FINS A ALCÚDIA, una oportunitat que no podem tornar a perdre...

No hi faltis !!

Podeu llegir el fulletó 
informatiu de la Plataforma a:  http://www.webverd.com/fotobloc/tren_fins_alcudia.pdf

Com sabeu la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori del Govern Balear està estudiant les opcions possibles per fer arribar el tren a Alcúdia. El recorregut inicialment acordat l’any 2003 (el primer “corredor Sud”) està inicialment descartat, ja que afecta àrees naturals de S’Albufera, però  l’Ajuntament d’Alcúdia encara defensa un nou corredor Sud actualment en estudi

La plataforma  tren fins Alcúdia i nosalstres defensam  l’anomenat corredor Nord, el que va paral·lel a la carretera Palma-Alcúdia, pel nord del Puig de Sant Martí i que arriba  a Alcúdia poble, la zona de més densi-tat de població resident i més propera a Pollença que faria possible una futura connexió amb un tramvia al Port de Pollença.


Mes informació a:
http://trenfinsalcudia.balearweb.net/
http://bloc.bielperello.com/post/55423

 


 

 

Comentaris

Pepe

María

Pepe | 10/11/2008, 21:42

Un problema del tren a Mallorca és que la gent que fins ara el que ha predominat a la illa han estat trens cars, lents i poc freqüents. Però hi ha molt de llocs on hi ha trens ràpids, barats i freqüents.
Primer tenir tren i després que aquest sigui ràpid,barat i freqüent.

Si no es fa el tren es farà una autopista que consumirà molt més territori.

La comparació entre autobusos i trens és molt favorable als segons en capacitat de transport i disminució de contaminació.

Maki

Opció

Maki | 10/11/2008, 20:23

Si no hi ha tren, hi haurà autopista. Arribar amb tren al centre de palma no es el mateix que arribar-hi amb bus. Que jo sapiga, no es prodiueixen embossos de trens. Hi ha moltes ventatges que el bus no te.

Maria

tren

Maria | 10/11/2008, 17:30

supos que anirà molt aviat, perqu eper arribar a Palma en tres quarts d'hora aturant-se a tots els pobles. sera massa, paraixera una tarcció de fira.

Si no es així i tarda hora i mitja dues més val deixar-lo anar, es irreal que la genmt opti per aquest sistema.

No seria millor més autobusos i més a barats en linees directes. pens que també seria més barat i consumiria manco territori del ja consumit

Pepe

Tren

Pepe | 10/11/2008, 08:34

Podem fer broma del tema Miquel però personalment em sembl molt de greu ja que darrera del corredor Sud hi ha interessos especulatius molt clars, sobre tot per fer l'estació al Fogueró.
O sigui una vegada més ens trobariem amb uns pocs "interessos particulars de fer negoci" que poden perjudicar a la majoria dels ciutadans

És totalment possible fer un tren econòmic i que ens porti en una hora d'Alcúdia a Palma, i ha de ser un tren pensat pels ciutadans més que pels turistes.

Miquel

Pel Sud amb parada a s'albufera...

Miquel | 08/11/2008, 18:20

No teniu gens de vista al futur, al corredor sud, allargant-lo fins Alcúdia i Pollença seria fantàstic amb unes vistes damunt l'albufera que serien un gran reclam turístic, perquè no sigueu doiuts, el tren sense turisme no serà factible ni sostenible i la gent dels pobles d'Alcúdia i Pollença no agafarà el tren si te una autopista que li fa estalvià doblers i temps, no oblideu que el tren tararia fins a dues hores o mes per arribar a Palma i si es fins a Inca no crec que valgui la pena agafar-lo per motiu de comoditat.
Propòs el corredor Sud per devora S'Albufera(amb parada inclosa) i no s'aturi al "fogueró" sinó que arribi fins a Pollença amb parada a Alcúdia, que no sigui aquesta la destinació final sinó Pollença.
Inclús després es podrien posar trens Pollença-Alcúdia-Albufera-Inca-Palma amb pla totalment turístic, quin èxit, que s'ho pensin a la conselleria que val la pena.

pepe

Dades

pepe | 03/11/2008, 15:38

Algunes dades:
És més segur, només has de comparar els accidents i víctimes del tràfic per carretera amb el tràfic ferroviari.

No són tan contaminants, segons informes de'enginyers
Un tren emet només la tercera part de oxido de nitrogeno i de monòxid de carbono, y només la dècima part de partícules contaminants que els camions i autobusos.
Automòbils i camions produeixen més del 80% de las emissions de CO2 causades pel transport.
Un viatger que utilitza el ferrocarril emet a l'atmosfera 3,6 vegades menys diòxid de carbono, 5,5 vegadess menys partícules contaminants, 10 vegades menys diòxid de nitrogeno, 400 vegades menys composts orgànics volàtils i 900 veces menys monòxid de carbono que en un vehícle particular.

El ferrocarril permet el transporte de un major número de viatgers. Circulant a a 80 km/h, una autopista de tres carrils permet el pas de 24.000 persones per hora", però "a igual velocitat, una doble vía electrificada de tren, que ocupa dues vegades i mig menys de sol, permet transportar 40.000 persones por hora", quatre vegades més que una autopista.

Pepe

Re: Xerrada Tren fins Alcúdia.

Pepe | 03/11/2008, 15:24

Estic d'acord am Joan Ramón, per la meva part no coneix una alternativa millor que el tren.
Les autopistes són més destructives i impactats.

Joan Ramon

Sí al tren

Joan Ramon | 03/11/2008, 12:02

A mi me sembla l'alternativa menys contaminant, que consumeix mens territori (comparau amb carreteres,autopistes, autovies...)
A més afavoreix una societant menys individual, ara tothom amb el seu cotxet per amunt i per avall.
Això si, el tren ha der elèctric, sinó no anam bé.
I el territori el destroça la construcció desmesurada, el tren no arribarà a formentor per exemple, però a Formentor s'ho està carregant la permisivitat urbanística.

Salut i República

Mallorca LLevant

457638 m2

Mallorca LLevant | 03/11/2008, 08:52

El tren d'Artà es feia perquè no havien d'expropiar i resulta que expropiaran 457638 m2 i faran malbé un territori paissagísticament hermós.
El tren també destrueix el territori. No coneixeu millor alternativa que destruir?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb