URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per una peatonització ben feta 1.

Alternativa | 04 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguint amb el ple avui iniciarem una sèrie d'articles sobre la peatonització de la primera 

línia del Por . Primer  varen donar les gràcies a tots els ciutadans que hanvien recollit firmes, als que havien firmats, finalment 1016, i als assistents al ple (la sala es va omplir).

Vàren demanar la participació al ple dels veïns, però el batle no el va permetre al no haver el president de cap asociació i no haver cap demanda per escrit, una pena.

En primer lloc pensam que aquesta moció era necessària per debatre el tema al ple, màxim organisme democràtic del municipi. I és que a pesar de que la peatonització és un projecte molt ambiciós i complicat que requereix més d’una legislatura i el màxim consens possible, l’equip de govern l’ha posat en marxa sense cap tipus de consens, i als grups de l’oposició només s’ens va donar una mínima informació de 10 minuts just una setmana abans del tancament i l’únic lloc on hem pogut debatre sobre aquest tema ha estat a la tertúlia de la ràdio municipal. Aquest fet de per si ja és inaudit i demostra unes formes d’actuació poc democràtiques i més pròpies d’altra època.

La mateixa falta de respecte que han mostrat cap als partits de l’oposició l’han mostrat cap als ciutadans. I és per això que l’origen d’aquesta moció és també popular, varen ser les queixes de la gent les que ens varen fer pensar que calia fer aquesta proposta que varen presentar. La veritat que estam encantat amb aquesta demostració de la gent que ha estat capaç de recollir amb el seu esforç aquestes 1016 firmes que  varen donar suport a la nostra moció. Pens que en aquest sentit l’Associació de Veïns del Port hauria de reflexionar ja que pensam que cal per la seva part una actitut més valent i més activa per defensar els interessos dels ciutadans. Aquestes són firmes de ciutadans de totes ideologies, de ciutadans que estàn a favor de la peatonització i de ciutadans que estan en contra de la peatonització. El que ha unit a tota aquesta gent és la petició de que no es facin experiments chapusseros, que les coses es facin bé, seriosament, amb 1. INFORMACIÓ. 2. TRANSPARÈNCIA i 3 PARTICIPACIÓ.

Esperam i desitgam que aquestes firmes facin reflexionar a l’equip de govern. El que ha restat més que clar és que quan el batle va dir a la tertúlia de la ràdio municipal que tothom estava encantat amb l’experiment, que només havia rebut una queixa d’un comerciant i per part dels taxistes, no deia la veritat, igual que no la deia quan  va dir que la gent s’havia apropiat de la calçada. La gent no és suïcida per jugar-se la vida davant dels autobusos i comença a estar farta de tanta "chapussa". La peatonitzaciónno és pot considerar com va fer el batle a la tertúlia com una mesura aïllada independent de l’entorn i el context i d’un pla de mobilitat que crec tots defensam com necessari..

 Aquest seria el futur d'un vianant a la calçada.

 

 

 


Comentaris

Pepe

Canvis

Pepe | 04/11/2008, 14:04

Sense doblers és molt complicat canviar res, però sobre tot hi ha una manca de coordinació i unitat total. Els regidors del PSOE moltes vegades s'adoenen dels temes pel Punt Informatiu. L'anècdota de la Fira de l'any passat de que el regidor d'Hisenda es va adonar de la compra de l'escultura de la bicicleta quan eram al claustre s'ha repetit més d'una vegada.

Garci

Re: Per una peatonització ben feta 1.

Garci | 04/11/2008, 13:44

Si això és veritat, si hi ha reacció per part d'alguns regidors, jo els anim a no abandonar, sinó a fer tota la força possible per fer canviar el govern. Si després aquest regidor no ho aconsegueix, el millor que pot fer és anar-se'n.

Realment un PSOE fort hauria de controlar una mica la política i fer-la girar a l'esquerra. Ara per ara UM fa i desfà com vol. I per comprovar-ho basta escoltar els plenaris on Joan Cerdà parla en nom de tots sempre.

Pepe

Cal un canvi

Pepe | 04/11/2008, 13:01

Cada vegada hi ha més gent que s'adona que calia fer una auditoria a l'Ajuntament i que no es pot governar amb UNPI-UM.

La darrera informació que ens ha arribat és que el regidor de Medi Ambient Jaume Plomer (PSOE) hauria presentat la seva dimissió, encara que no se l'ha acceptat i se l'han promés canvis.

Pensam que cal valentia tan per part del PSOE com del PSM i deixar de donar suport a una UM cada vegada més UNPInitzada.

El temps ha demostrat que no s'ha realitzat el gir cap l'esquerra promés. El PSOE i el PSM han de sofrir les conseqüències de la pèssima gestió econòmica de l'anterior legislatura, han de fer tots els sacrificis i llevar-se molt de pals (alguns dirigits des del seus propis socis de govern) mentre que els seus socis regidors d'UNPI-UM no donen comptes a ningú i no són capaços de renunciar a res.

Aquest poble necessita un canvi urgentment i aquest canvi necessita un PSOE diferent i renovat

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb