URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Comentari al PSM de Pollença.

Alternativa | 05 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Volem fer un comentari a l’explicació del PSM, feta al Castell Digital, en la manera de votar els punts que presentàrem al plenari del més d’octubre. I vull que quedi clar, que si els rebatim és per deixar la nostra postura clara, i perquè ells almenys tenen la decència d’alguna vegada dir el que pensen i posar-ho al seu espai web. I també vull que quedi clar que si ho rebatim aquí i d’aquesta manera és perquè al seu bloc fa mesos que varen restringir els comentaris.

D’aquesta manera convidam a que el PSM participi en el debat en aquest espai perquè el debat, en política, és bàsic i fonamental. I perquè la gent parlant s’entén, encara que no es pensi igual, podem arribar a entendre els seus motius, que si son els abaix esmentats, son ben pobres.

 


 

El punt debatut en Negre

Els comentaris del PSM en Taronja.

Els comentaris nostres en Verd.

 

6.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV demanant la dimissió de Miquel Ferrá Jaume, Director General de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balear. 

Rebutjada amb el vot en contra del PSM. Pensam que la moció arriba fora temps i estava mal enfocada, ja que posteriorment a l'excursió es va fer una reunió de la Plataforma, el batle i el Conseller Grimalt que va esser profitosa en la que s'acostaren postures i precissament la moció demanava també la dimissió del conseller. De tota manera pensam que l'actuació del director general mereix una reprobació.

La petició de dimissió està fora de temps? I quan s'havia d'haver demanat? però si és el primer plenari després de l'excursió. Prescriuen aquestes coses? Si fa més de 10 dies ja és tard?

Que la Plataforma hagi mantingut reunions no vol dir que aquest home demani disculpes ni accepti que s'ha equivocat. L'error és molt greu, i encara continuo pensant que ha de dimitir.

L’actuació mereix una reprobació... doncs, a que esperau?

8.- Moció conjunta presentada pels grups PP-UMP i Alternativa EU-EV demanant la modificació fiscal al tipus mínim de gravamen de l 'lBI per l 'any 2009

Es va ajornar. Nota: En trenta anys el PSM mai ha presentat una moció conjunta amb el PP, tot i que els dos hem estat a la oposició la majoria de les legislatures.

Nosaltres no tenim problemes en presentar mocions amb el PP, perquè prima més l'interés general que el partidisme. Si coincidim podem fer-ho junts. O és que pel que diran no hem de recolzar una iniciativa tan important com la congelació de l'Impost de Bens Immobles?

Tal vegada les coincidències amb el PP és deguin a la mala gestió en tots els àmbits d’aquest equip de govern. Nosaltres no hem renunciat, ni renunciarem a res. En canvi, no ha renunciat ja a massa coses el PSM per poder tenir la seva quota de poder dins aquest govern?

9. - Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV demanant la fi de la prova pilot per a peatonitzar la primera línia del Port i realització d'un pla de mobilitat.

Rebutjada amb el vot en contra del PSM. estam a favor de la peatonalització (tot i que s'hagués pogut posar en marxa de manera més organitzada). a la passada legislatura ja presentarem una moció que es va aprovar demanant un pla de mobilitat. Ara esperam que es faci el pla quan abans millor per poder fer una peatonalització definitiva més eficaç. Respectam les signatures en contra presentades i als veinats que es mobilitzaren, pero creim que l'interés general està per damunt els interessos particulars d'alguns veinats de la zona de Gommar.

EU i UM entraren en un joc de desqualificacions que fou molt poc edificant.  La discusió va tenir un tò crispat que nova aportar res al debat.

Vareu esser al ple? vareu entendre la moció de la peatonalització?

Nosaltres, com vosaltres, volem un pla de mobilitat. Nosaltres, com vosaltres, volem la peatonalització. Nosaltres, com vosaltres, volem més organització.

I les signatures no son dels veïns de Gotmar. Son de veïns del Moll. I el més important: no parlen de no peatonalitzar, parlen de fer-ho bé.

Crec que no vos vareu enterar de res, que no vos heu llegit la moció (que tenieu 10 dies abans), ni el full de signatures. I crec que no heu parlat amb cap veí afectat.

Però en una cosa si que teniu raó, el to crispat mantingut per Joan Cerdà i Pepe García no serveix per res.

El PSM amb la resta de l'equip de govern va votar a favor de mantenir imatges com aquesta. Aquesta és la peatonització que volem?

 

 

 

 

Comentaris

Miquell

PSM CADIRA

Miquell | 10/11/2008, 17:38

ja li val al PSM, aturar l'opció BLOC per Pollença a les darreres eleccions a canvi d'una cadira

Garci

Re: Comentari al PSM de Pollença.

Garci | 06/11/2008, 08:51

Sincerament, crec que l'objectiu d'obrir Ternelles és igual de factible estant o no estant el PSM i el PSOE al govern. Sotmesos a UM, aquests partits dits d'esquerres, un any i mig després no han aconseguit canviar gairebé res en comparació als anys de PP-UM.
Tal vegada haurien de fer un pensament i posar les coses clares a UM. Però per això cal tenir les coses clares. Cosa que dubto molt veient el sentit de les seves decisions.

I més llegint la opinió de la Plataforma, favorable a la dimissió del Director General de Biodiversitat, i comparant-la amb l'excusa del PSM que diu que la Plataforma no vol la dimissió.

També és absurda la votació en contra de lo de la peatonalització amb arguments que ens dónen la raó.

Ara ens diuen que no hem de desviar el debat i no mirar que ha votat cadascún dels partits: però mostra clarament que pensen i que tenen al cap els partits.

Pepe

Re: Comentari al PSM de Pollença.

Pepe | 05/11/2008, 22:22

Com diu JR el més important ara és encomanar un estudi jurídic del que pujaria executar l'acord del PGOU.
Per poder triar una opció cal tenir clar un camí i l'altre.

fra lokus

Re: Comentari al PSM de Pollença.

fra lokus | 05/11/2008, 20:49

Tertúlia de polítics de dia 1 d'octubre, disponible a Radio Urxella, pitjau l'enllaç.

Joan Ramon

Ternelles SL

Joan Ramon | 05/11/2008, 19:20

Estic amb en Tomeu Cifre en què no ès el tema principal el de la moció, si bé jo consider el PSM i el PSOE haurien d'haver dona't suport a la moció.
Per altre banda, un tema major com el de Ternelles no és pot enfocar des de la por crec jo, i si ja començarem malament amb una proposta de regulació de 20 persones dia, que a més com bé diu l'amic "camins", frega l'esquizofreinia quan el batle diu que a ell li fa peresa pagar per una regulació que ell mateix va aprovar, i que a més és molt inferior a la que proposavem des de la Plataforma i el GOB ( Tenc l'instància de la proposta que presentarem conjuntament amb el GOB).
Doncs bé, esperam moviments, un de bo seria que encomanasin un estudi jurídic del que pujaria executar l'acord del PGOU, seria un bon començament, doncs en el tema de Ternelles i ha hagut molts trons, però poca polvora desprès de l'excursió.

camina caminaras i el tassó mig ple veuras

mmmmm

camina caminaras i el tassó mig ple veuras | 05/11/2008, 18:12

no ho sé però..... potser estaria bé que algú expliqués perquè es va desactivar la possibilitat de fer comentaris a la planaweb del psm-pollença... perquè haver de discutir a la pàgina d'un altre partit els comentaris al que va fer el psm.....
no sé.....
però.....

Camins

Camins

Camins | 05/11/2008, 17:44

Veurem meam, però no hagues estat de més el votar a favor.
Per altre banda, de si s'obrira el camí, estaria bé estudiar el procés de expropiació acordat al PGOU de 1990, sembla ara mateix l'opció més viable per obrir el camí, per altra banda resulta molt curiós que el batle diguí que no li fa ganes de aprovar una expropiació per 20 persones diaries , quan fou ell que va dura ple la regulació aquesta, per altra banda s'expropia un ús públic, no s'indemnitza per regular aquest pas, no ens embulli per favor.
Ala idoi, vuerem meam si això es du endavant des de l'equip de Govern.

Bartomeu Cifre

Ternelles obert.

Bartomeu Cifre | 05/11/2008, 16:24

Crec que no hauriem de desviar el debat sobre si tal o qual partit va votar la moció d'EU sobre la dimissió del director general. Quasi tots els partits coincideixen en que no va actuar correctament. El que importa es que finalment l'obertura del camí sigui una realitat i no sembrar discòrdia entre els partits que més recolzen aquesta postura.
Per cert que crec que aquest objectiu és més a l'abast amb el PSM i el PSOE dins el pacte de govern que a fora.

Pepe

Re: Comentari al PSM de Pollença.

Pepe | 05/11/2008, 15:15

Toni avui a la tertúlia de polítics (19:00 h9 parlarem del tema de la peatonització, és un bon moment per telefonar a la ràdio municipal i poder dir el que no es va poder comentar al ple.

Pepe

Re: Comentari al PSM de Pollença.

Pepe | 05/11/2008, 15:13

Fralokus al tema de la peatonització és clar que abans de decidir res cal un estudi en profunditat.
Al moments econòmics actuals les conseqüències econòmiques han de tenir més pes que a altres moments de més bonança. Com em va dir un comerciant " no em serveix de res que em diguin que en cinc anys la peatonització serà positiva si el meu negoci s'ha enfonsat" .
Mantenir aquesta prova pilot tal com es fa ara no aporta cap millora i sí molt de problemes

Pepe

Re: Comentari al PSM de Pollença.

Pepe | 05/11/2008, 15:08

Coincideix amb el que diu la Plataforma i no entenc les excuses del PSM per votar en contra de la nostra moció.
Al PSOE la dimissió no consumada de moment del seu regidor Jaume Plomer els hauria de fer reflexionar també sobre la necessitat de canvis. Al cas del PSOE, UM-UNPI els necessita per governar i ja seria hora de donar un cop a la taula i capgirar aquest govern.

Toni

De Pena

Toni | 05/11/2008, 14:55

Molt trista per cert la declaració de Francisca Ramon, diguent que 1000 firmes no els mourien de la seva posturta (queden exempts aquests 1000 ciutadans de pagar imposts ja que els importen un ràvec?)
Per altre banda trsita en aquesta moció UM, Unio mollera i el regidor del PSM filosofant sobe el que en deparara el futur...

Camins

Camins

Camins | 05/11/2008, 14:52

Per cert, les explicacions que va donar de la reunió Joan Cerdà Rull foiren molt personals, estaria bé haver contrastat el seu parer amb el de la Plataforma.

Camins

Camins

Camins | 05/11/2008, 14:49

La peteició de la dimisió està ben enfocada, de fet des de la Plataforma vam aclarir alguns punt amb el Coneller de Medi Ambient, però seguim pensant que l'actuació de Miquel Ferra Jaume va ser indigne del seu càrrec.
La dimisió del Conseller només la demanavem/demanam en cas de que no siguí capaç de depurar responsabilitats.
Ens va semblar un error la postura del PSOE i el PSM, més quan els haviem deixat clar que si béens pareiien raonables les dispculpes del Conseller, aquestes havien de venir acompanyades de la dimsidsió d'in director general de Biodiversitat.

Plataforma Pro Camins Públics i Oberts.

fra lokus

Re: Comentari al PSM de Pollença.

fra lokus | 05/11/2008, 09:09

Pepe, es pot dur la peatonalització al programa electoral, però si dona més problemes que profits s'hauria de "repensar", si es pot fer bé endevant, de moment tenim els veïns empipats, cal parlar amb ells.

Pepe

Re: Comentari al PSM de Pollença.

Pepe | 05/11/2008, 08:52

Només volia afegir un parell de coses a l'article d'en Garci.

1.- A la reunió amb la Plataforma no va anar Jaume Ferrà màxim responsable dels fets de l'excursió. El conseller i el batle s'han desmarcat de l'actuació del director de biodiversitat però aquest no ha demanat cap tipus de disculpa ni ha donat cap explicació dels fets. Pens que això mereixia la màxima reprovació que podia fer el ple que és demanar la seva dimissió.

2.- Nota a la nota, a més a més del dogmatisme d'aquesta nota hem de saber diferenciar; no és el mateix presentar una moció puntual i justa amb un partit de dretes, que governar dia a dia amb un partit de dretes o presentar-se col·ligat a unes eleccions.

3.- Al tema de la peatonització no sé com l'hem de fer; repassar la moció i les firmes, el que diuen és exactament el mateix que diu el PSM.No a aquests experiments sí a una peatonització ben feta.

En quant al que comentau de la discussió amb Joan, estic d'acord que no va aportar res al debat. La meva primera intervenció es va centrar en dades i arguments però la resposta d'en Joan no va aportar més que desqualificacions i em sap greu però no em pens callar.

Cap dels partits que varen xerrar varen donar cap argument mínimament lògic per no votar a favor. Uns com vosaltres vareu optar per parlar com si fos una altra moció i altres com el batle per desviar l'atenció.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb