URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Oh-bama

Alternativa | 06 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

No serem tan ingenus per pensar que Barak Obama es pot sortir de les línies que marca el neoliberalisme als Estats Units, us recomenam la lectura de l'article de Naomi Klein;"los chicago boys de Obama però tampoc serem tan falsos per dir que ens era igual l'elecció d'en McCain i na Palin que l'elecció de Obama-Biden. Na palin si que semblava una "digna" sucessora d'en Bush, ara diu que torna a Alaska per aconseguir la seva autosuficiència energètica...Uf.

Obama es troba un país i un món a una situació molt complicada i en gran part resultat del pitjor president que han tingut els Estats Units. Una cosa totalment incomprensible és que sigui George Bush qui presideixi la famosa reunió del G20,  és com un piròman dirigint als bombers.

A pesar de totes les prevencions que desperta el sistema polític estadounidense és impossible no emocionar-se davant de l'elecció d'un president mulat quan apenes fa quaranta anys havia apartheid a alguns estats dels Estats Units i ni tan sols podien votar.

Un altre tema a destacar es que ens trobam davant del fill d'un emigrant a l'igual que Nicolas Sarkozy,per desgràcia no crec que cap dels dos es plantegin cap canvi important a aquest tema. També estaria bé que en Barak no oblidés el seu origen africà, el que ha viscut  a altres països i la feina que ha fet amb la gent més pobre de  Chicago.

El que si que esper ara és la fí de Guantanamo, una vergonya per la humanit at, la retirada progressiva de les tropes d'Iraq, un canvi de política respecte al canvi climàtic, una reducció de la despesa en armament, una millora de les relacions internacionals, una política exterior més multilateral... Tan de bo la meitat es faci realitat la meitat del canvi que ha votat la gent.

A pesar de tot i de que Obama a més de mulat i fill d'immigrants és illenc,  el vertader canvi hagués estat la victòria de Cynthia McKinley, candidata negra del partit verd. 134.000 vots.

 


 

Comentaris

Pepe

Convocatòria

Pepe | 06/11/2008, 19:38

Ens ha arribat la següent convocatòria

Coincidint amb la cimera capitalista mundata per Bush a Washington, el proper dissabte dia 15, en moltíssimes capitals de l'estat espanyol i arreu del món, la gent treballadora i la ciutadania sortirem al carrer, per fer front al projecte neoliberal de "refundació" del capitalisme. Aquest projecte dels poderosos cerca la manera de continuar explotant la gent en benefici d'uns pocs, de noves fórmules per a continuar privatitzant els beneficis i socialitzant les pèrdues.
Aquí, a Mallorca, dimarts passat va haver una reunió (el grup promotor adontà el nom d'Assemblea de Moviments AntiCapitalistes), per coordinar la mobilització contra el capital i els seus projectes. Es va acordar convocar una MANIFESTACIÓ, per al dissabte dia 15, a les 17.00 hores, des de la Plaça d'Espanya fins a la Delegació del Govern (per Pl. Porta Pintada, Carrer Sant Miquel, Pl. Major, C/. Colom, Pl. de Cort, Palau Reial, Victòria, Conqueridor, Pl. Reina, Born, C/. Constitució) que ahir dia 5 va ser comunicada a Delegació del Govern, per cobrir les garanties legals.
En concloure la Manifestació, hi haurà una Assemblea unitària a Ses Voltes.
Salut,
Pep Juárez

Pepe

Re: Oh-bama

Pepe | 06/11/2008, 19:06

Turgut ja te veig militant a la nostra assemblea .-)

Està molt bé donar la paraula a la gent, encara que pens que s'haurien de controlar les despeses a les eleccions i referèndums per afavorir la igualtat de mitjans de les diferents opcions. A l'elecció de càrrecs no tinc cap dubte de que els referèndums són una bona eina però a la de lleis no el tinc tan clar.

El referèndum a California respecte als matrimonis homosexuals ha suposat una despesa de 75 milions de dòlars i ha significat la prohibició dels matrimonis homosexuals, que s'havien legalitzat fa vuit anys també per referèndum. Ara tenen 18.000 parelles homosexuals casades legalment una mica a l'aire.

fra lokus

Re: Oh-bama

fra lokus | 06/11/2008, 17:23

Dons sí Turgut, tinc un amic als USA, viu a un poble de 16.000 habitants prop de la ciutat de Seatle (estat de Washington.

Dimarts a més de President varen triar:

-Jutge (per judicis rapids), no per delictes federals.
-Sheriff (cap de la Policia Local)
-Dies festius per l'any 2009 (crec que són 4 per poble) i fins a més de vint normatives de tipus local (el votar aquestes normatives depèn del batle, si o demana o no a la població).

turgut

obama

turgut | 06/11/2008, 16:33

Ho veus com esteim d'acord, Pepe? :-)
Per cert, ningú ha reparat que aquestes eleccions serveixen per moltes coses mes que per elegir president. Simultaniament es celebraven mes de 500 referendums de tot tipus a diferents estats. A banda també se trien els jutges! La gent tria els jutges!!!
Respecte les lliçons que ens poden donar els americans, basta veure que cap senador està fermat a la disciplina de partit. El president s'ha de guanyar el vot dels senadors dels seus partits. Això aquí es impensable so pena de suspenssió e militancia immediata.
Es vere que a Europa anam un bon tros davant en drets socials, consequencia de que ells duen el liberalisme a les darreres conseqüencies. Bé, hi ha molt que xerrar del tema, però els americans no son el dimoni, tenen coses per aprendre d'ells(com va ir aquell sonat "aqui huele a assssssufreee")

Pepe

Turgut

Pepe | 06/11/2008, 15:38

Estic d'acord Turgut, tinc algun company de carrera que ha fet feina als Estats Units i una de les coses que més destaquen és que allí no són tan comuns els parts i quarts, recomanacions dels "amics", ser fill de... La independència del poder legislatiu respecte a l'executiu també és d'admirar igual que als partits polítics hi ha més independènmcia.
El màrqueting de la campanya d'Obama ha estat espectacular.

Pepe

Garci

Pepe | 06/11/2008, 15:28

Tens raó Garci, a més curiosament ser mulat li va significar molt de problemes d'acceptació en un principi entre els líders negres.
Clar que Obama té uns límits molt clars però per mi si que hi haurà algusn canvis de contingut, per exemple crec que llevara Guantanamo i això és un canvi important.

Pepe

García

Pepe | 06/11/2008, 15:19

"Sr Garcia", el que he posat a l'article és el que Obama ha promès i pens que farà. Al tema d'Afganistán Obama ha dit que no es retirarà i que incrementarà el número de tropes, evidentment estic en contra de la presència de tropes estrangeres a Afganistan. Encara me record d'una manifestació just després de l'inici de l'atac nord-americà a Afganistan, era quan encara es feia el foro de Formentor i només varen poder fer la manifestació pel passeig fins la barrera de la base, no arribaven a 100 persones, no sé si l'autor del comentari era allà.
Esquerra Unida ha presentat mocions, preguntes i peticions contra la presència de les tropes espanyoles a Afganistan desde el principi fins ara.

Garci

Re: Oh-bama

Garci | 06/11/2008, 14:50

Tots els soldats haurien d'anar-se'n a casa seva. No només espanyols, pollencins, mallorquins... Les guerres impositives de democràcia no són més que negocis pels rics i mort i endeutament pels pobres.
Una cosa és defensar-se i una altre cosa és atacar.

Obama segueix essent un president Nord americà que no farà gairebé res per solventar els problemes reals que té el món. Turgut n'ha apuntat uns quants: abrotaments, privztitzacions, seguretat social universal, final de l'imperialisme...

M'he cansat de sentir CHANGE però de que?

turgut

obama

turgut | 06/11/2008, 14:23

La veritat es que en alguns aspectes ens en donen amb cullereta de lliçons de democracia, als espanyols i als europeus. Quolqu s'imagina un gitano president? Encara que sigui fill de gitano i paia? Mentres aquí ja ploravem pensant que els americans no posarien la papereta a un negre (mulat) ells han fet el que els ha parescut millor. Mentres xerram a Europa d'americans racistes, a Europa seria impensable un president que no fos blanc, en cap dels seus estats.
Una altra cosa es que passarà ara amb la politica. Una frase que vaig sentir poc despres de les eleccions me va agradar molt. Entrevistaven a una equatoriana a Espanya per preguntar-li que li semblava el resultat i va dir "Ahora, en un año, se le sublevaran los negros". I pot ser no li falta raó. Ha generat tantes espectatives en tants col·lectius diferents que serà impossible contentar a tots, veurem com pot manejar aquesta situació.
Per altra banda es pot veure com arriba de ser poderos el tema del marketing. Inclús els politics espanyols, en una gran part els socialistes, han sucumbit als encants d'Obama i van lloant les seves virtuts. Si l'Obama exercís de polític a Espanya, el crucificarien: a favor de la pena de mort, anti-avortament, a favor de dur armes, va a missa cada diumenge,... però ja se sap, tots sucumbim a una bona propaganda.

Sr. García

Solo de Irak?

Sr. García | 06/11/2008, 12:24

Y por que no han de salir de Afganistan, donde hay muchos españoles , algun mallorquin y algun pollençin? O las tropas espanyolas no cuentan? que las saquen ya!!!!!!!!

Garci

Re: Oh-bama

Garci | 06/11/2008, 12:01

Una puntualització, Obama no és negre, és mulat: és tant negre com blanc.

I la meva opinió és que la política no la controlen els polítics, la política mundial la manegen els diners i qui els tenen. L'imperialisme americà no acabarà. Les guerres no acabaran i el neoliberalisme seguirà imperant a USA i al món.

Canvi en el talant, en les formes, però no en el contingut.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb