URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'exposició del Cola Cao.

Alternativa | 14 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Després de la publicació ahir al Diario de Mallorca de l'article d'en Mateu Ferrer  ¡Que Fiol no vea las latas de ´ColaCao´! la gent ens demana que va pasar amb aquesta exposició.

La primera notícia que ens va arribar d'aquesta exposició es que s'havia proposat a l'Ajuntament però que als regidors de la Fira no els havia semblat una bona idea per que podia "ferir sensibilitats".

A la fotografia el col·leccionista i antiquari José M. Solaz amb una capsa igual que la de Antònia Ordinas.  Ala revista Sa Plaça surt a la portada i teniu un article sobre la mateixa exposició. 

Però finalment es va decidir fer l'exposició això si de forma pràcticament clandestina. De fet al tríptic de la fira no apareixia i ens imaginam que amb la poca publicitat que es va fer molt de gent no la va poder veure.  Això no va caure gens bé a alguns membres del PP que deien que també es podia haver fet  una exposició del polígon industrial de Son Oms. 

El que és cert és que el diumenge quan varen arribar a Can Llobera havien retirat el cartell de l'exposició i la porta de la sala de l'exposició es trobava tancada. Només després de que haguessin fet una ullada i passat per la sala d'exposicions uns quants regidors, es va obrir la porta, quan ja s'havien anat molts dels visitants. Francisca Vives la consellera de comerç que és la que sofreix directament tot el desgavell d'herència de Cardona, Ordines i companya es va agafar el tema amb molt d'humor, cercant el model de la famosa capsa.

A la pàgina "todo colecció" un model com el que va utilitzar Antònia Ordines es ven per 15 euros. El de na Ordines era vermell.

No entenem tan d'història. Si són les persones i no els partits els corruptes, per que tan de por i problemes amb aquesta exposició?

Tal vegada la raó sigui que després de veure el  llarg llistat de casos de corrupció (encara inacabat) de l'anterior legislatura és  impossible pensar que són fets aïllats i individuals. Estam parlant de casos simultanis de corrupció a diferents àrees on s'han vist implicats; regidors, càrrecs de confiança, directors generals, consellers... Resulta il·lusori pensar que aquest robatori sistemàtic dels doblers públics era ignorat per en Jaume Matas i per na Mª Antònia Munar. Igualment resulta difícil no imaginar que una part d'allò robat servia per finançar les activitats del partits implicats.

La capsa de cola-cao només és la punta de l'iceberg. De moment s'ha arribat fins a Bartomeu Vicenç i, i hem de recordar que   com ex conseller d'Ordenació Territorial també està implicat al cas  Pla Territorial de Mallorca (tràfic d'influències, ús d'informació privilegiada i prevaricació per oferir bons negocis a un grup de privilegiats empresaris de la construcció).

Crec que ja seria ben hora que al PP i UM demostrassin amb fets de veritat que volen llevar la corrupció de la política. Nosaltres seguim pensant quecom mínim ni na Munar pot ser presidenta del Parlament, ni na Catalina Cirer cap de l'oposició a l'Ajuntament de Palma, ni el senyor Matas  pot seguir un dia més sense tornar a les illes per donar explicacions.

 

És veritat que els corruptes no són els partits si no les persones però també és cert que hi ha partits que tenen un especial atractiu pels corruptes.

Una altra fotografia de la revista Sa Plaça

 

Comentaris

Pepe

Responsabilitats

Pepe | 15/11/2008, 10:02

Tomeu a mi també m'hagués agradat que la gent s'hagués mobilitzat quan es duien a terme els dispendis que ara s'han de compensar.
Evidentment els grans responsables de la situació actual són UM_UNPI i PP. La responsabilitat d'en Juanjo i el PSOE i el PSM es haver acceptat signar un pacte de govern amb UM-UNPI sense demanar-les cap responsabilitat. I en any i mig no han aconseguit canviar la "despolítica" econòmica de UM_UNPI.

Tan PSOE com PSM varen tenir l'oportunitat de votar a favor de la nostra moció d'auditoria.

O sigui que tots tenen el seu grau de responsabilitat.

Garci

Re: L'exposició del Cola Cao.

Garci | 14/11/2008, 20:44

Jo no he llegit cap nom, ningú ha personalitzat em pens. Tal vegada m'equivoc.
En Juanjo té part de culpa en tot això (ara si que personalitzo): ell és el responsable de la gestió dels fons municipals i el responsable de que els pressupost estiguin tan mal fets que ja se sàpiga que la l'any serà deficitari. També és cooresponsable, com la resta de regidors, de que no es retallin despeses innecessàries, de que es gasti de més i de que no es tengui cura dels diners públics.
Podem excusar-nos que el deute ve de la legislatura anterior, però s'hi podia haver fet molt més per liquidar-lo i no s'ha fet.

Tomeu

Mobilitzacions

Tomeu | 14/11/2008, 18:11

A mí m'hagués agradat que les mobilitzacions dels empresaris haguessin començat la passada legislatura, quan es duien a terme els dispendis que ara s'han de compensar amb pujades d'impostos. Personalitzant, no crec que sigui just que en Juanjo Mir pagui els plats que es trencaren la passada legilatura (PP-UMP-UM-UNPI).

La plataforma Son Real No Té Preu

Son Real No Té Preu es felicita de la incoació del BIC de Son Real

La plataforma Son Real No Té Preu | 14/11/2008, 17:54

Son Real No Té Preu es felicita de la incoació del BIC de Son Real

La plataforma Son Real No Té Preu es felicita que avui la ponència política de la CIUPH hagi aprovat per unanimitat la incoació de la declaració de Be d'Interès Cultural, com a zona arqueològica la finca de Son Real, preservant aquesta zona que a part d'un gran interès arqueològic té un gran valor paisatgístic.

Recordem que va ser la plataforma Son Real No Té Preu, juntament amb el GOB, que va realitzar, el febrer de 2005, la petició per a que s'incoàs aquesta declaració, basada en la gran quantitat de restes arqueològiques de la zona, que al llarg d'aquests anys la plataforma ha intentat donar a conèixer mitjançant xerrades i excursions amb la col·laboració d'arqueòlegs i especialistes en patrimoni com Guillem Rosselló Bordoy, Javier Aramburu, Vicenç Sastre o Carlos Garrido.

A part de felicitar-nos per aquesta notícia, volem agrair al Consell de Mallorca, i especialment al Departament de Cultura i Patrimoni, la feina feta per realitzar aquesta incoació, com també agrair molt especialment a tota la gent que d'una manera o l'altre han donat suport a la plataforma o han col·laborat amb els actes que hem duit a terme.

També volem aprofitar per demanar a totes les administracions que posin els mitjans necessaris per explotar el potencial que té Son Real pel seu valor arqueològic, per a que sigui conservat en condicions, i pugui ser gaudit tant pels Mallorquins, com per tota la gent que ens visita cada any.

Pepe

Al servei de

Pepe | 14/11/2008, 17:26

Estic d'acord JRV, encara que cal tenir una representació política que pugui ajudar a la societat civil. Si estic content d'alguna cosa és de haver pogut portar al ple idees,debats, mocions i temes aportats per ciutadans i organitzacions ciutadanes.

Pepe

Més ben opac

Pepe | 14/11/2008, 17:21

Només falta? Ja em diràs que em fet que no sigui coherent amb el llibre de puresa política d'EU que supòs que tens.

Només he dit que m'han convidat a una reunió, no sé qui vindrà o no. El que sí que sé és que els afectats per la pujada d'impostos som tots els ciutadans no només els "empresaris" i que la pujada ha afectat sobre tot a petits negocis.
Avui ja he comentat el tema amb un parell de persones que no eren precisament empresaris i m'han dit que participarien sense dubte a una manifestació contra aquesta pujada d'impostos que no ha anat acompanyada d'una millora de serveis.

Sem portaveus del que varen defensar ja fa un any quan es va aprovar aquesta pujada que origina la protesta.

Si saps s'algun que no es trobi en situació legal el denúncies. Aquesta dictadura del xantatge que insinues es troba massa estesa al municipi

Garci

Re: L'exposició del Cola Cao.

Garci | 14/11/2008, 14:54

Portaveu de que? Empresaris que no volen pagar imposts? Jo no se d'on ha sortit tot això.
El que si se és que vull esser al costat de les persones, ja siguin particulars o petits empresaris (i fins i tot grans), quan passa una cosa tan brutal com es aquesta pujada d'imposts. I més si això és culpa del contracte públic amb una empresa privada i també culpa d'un malbaratament de diners.

Per cert, no m'agrada que EU sigui portaveu de res. Preferiria que la gent tengués veu i vot en tots els assumptes, cosa que no passa.

JRV

societat civil

JRV | 14/11/2008, 13:48

Com mes va, mes hem convenço que aquesta part de la societat que vol avançar en ètica, moral, cultura i progrés, ha de actuar des de la societat civil: GOB, Plataforma per camins, iniciativa ciutadana, amnistia Internacional, associació de veins, etc. si no volem esser fagocitats per la mediocritat general cada vegada mes evident de la major part de la classe politica. Benvigudes siguin les movilitzacions responsables.

transparent

mobilitzacio

transparent | 14/11/2008, 13:27

sols falta que ara EU sigui el portaveu d'uns empresaris que no volen pagar alguns impostos. Algun empresari dels que se reuneixen haurien de mirar la legalitat del seu negoci i com afecta a llocs públics, al millor sortira despres.

Pepe

Esperança

Pepe | 14/11/2008, 11:32

És clar que alguna cosa comença a canviar al poble després d'anys de desmobilització.

Garci

Re: L'exposició del Cola Cao.

Garci | 14/11/2008, 11:22

Més val tard que mai. Però és una llàstima que no ens manifestessim quan era hora.

De totes maneres crec que la mobilització ciutadana, no només és bona, sinó imprescindible. La democràcia ha de ser més que un vot cada 4 anys, ha de ser participació. I si els mecanismes de participació són unicament la manifestació pública, doncs endavant.

Pepe

Possible manifestació

Pepe | 14/11/2008, 10:59

Avui m'han telefonat per convidar-me a una reunió, dilluns 17 a les 19:00 al restaurante Pepe's del Port de Pollença (c/ Méndez Nuñez).
El motiu inicial de la reunió és la possibilitat de fer una manifestació contra la pujada d'impostos i gestió de l'equip de govern actual.

Garci

Re: L'exposició del Cola Cao.

Garci | 14/11/2008, 09:10

En to d'humor Tomeu Cifre i altres membres del PP m'oferiren pots de cola-cao a canvi de ser president del PP a Pollença. Molta sensibilitat ferida no vaig veure. Més bé catxondeo.

Que en pensa d'aquesta censura l'autor de l'exposició? Jo estaria ben emprenyat de l'actuador inquisidora.

Pepe

Re: L'exposició del Cola Cao.

Pepe | 14/11/2008, 08:26

L'article per una peatonització ben feta que ha sortit avui encara era una esborrany.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb