URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

D'exilis

Alternativa | 19 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui podeu gaudir de la saviesa d'en Pere de la Punta.  Us recordam que si voleu escriure un article a aquest blog l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

 

I

Acabe d'arribar És l'únic que us demane

Duc per tot el meu cos una humitat de sal.

Abreugeu tot els tràmits: acabe d'arribar.

Només puc contestar bé les vostres preguntes

amb un gest d'una mà cansadament equívoc.

Vinc de certs llocs. Acabe d'arribar. Abreugeu

els tràmits,aquell tràfec de papers, de preguntes.

Estic cansat. Em pesen els llavis, massa coses.

No em feu massa preguntes: no puc dir res encara.

Tinc suades les mans, la barba de sis dies.

Acabe d'arribar: duc un gran cansament.

Encara no puc dir certes coses. Tinc ganes

de llevar-me, de jaure. No puc més. Abreugeu.

Vinc de certs llocs; deixau-me. No puc parlar, encara.

Amb aquest poema, obre Vicenç Andrés Estellés al seu llibre d'Exilis, dedicat a Manuel Sanchis Guarner. La cruesa de les paraules de L'Estellés son d'una fredor de marbre i refereixen la soledat del poeta. A les hores els seus amics Sanchis Guarner, exiliat (desterrat) a Mallorca i Joan Fuster a Burjasot (València) exili interior, estan dins la gran foscor del feixisme, treballant calladament, (no poden parlar encara) aguanten els escarnis, els atemptats i la indiferència que des de sempre s'ha obsequiat als intel·lectuals i poetes.

No és nou el cas de Luís García Montero, te raó Na Toñi quan diu que la poesia és la parenta pobre de la literatura; si es llegeix poca prosa, el que es llegeix amb vers es ridícul. I això que dins la poesia s'hi condensa la saviesa del coneixement i totes les emocions.

Però passem a una altre cosa, es una llàstima que l'esquerra aglutinada en torn a Esquerra Unida: PCE, tercera via, nacional II... etc. Reunits aquest cap de setmana a Madrid no hagin trobat un timoner, per dur endavant una de les poques opcions d'esquerres que queden al país. La desaparició de IU ens abocarà al bipartidisme, i als militants de base, als que van a peu, aquí els que donam suport a Pepe, als que compartim taula i assemblea a Ca'n Ramon, seguirem fidels a uns ideals d'esquerres cada cop més devaluats, Peró pensam que encara vàlids, perquè com deia Vázquez Montalbán a una pregunta de N'Eduardo Haro Teclen. Que perquè seguia essent comunista després de la caiguda del mur de Berlín? Ell li contestà, que pels militants de base, per no decebre-los; quantes coses ens va ensenyar el Manolo Vázquez !, entre moltes de marxistes també a menjar bé, com farem divendres amb un arròs brut amb picornells cuinat per na Tonina, i uns esclata sangs amb llom com mana la cuina tardoral aquí a casa nostra, de ben segur que després del sopar en sortiran algunes propostes d'aquelles que posen “ nyirviós” a Joan Cerdà Rull.

Pere de la Punta.

Imatge de la pàgina web oficiosa de Manuel Vázquez Montalbán 

 

 

 

Comentaris

Castelao

Ni caso

Castelao | 20/11/2008, 11:41

No crec que ningú hagi de fer cas d'una pija frustrada amb pretensions de periodista.

Pepe

Paripés

Pepe | 19/11/2008, 22:05

Supòs que en Joan et convidarà a la fotografia.
Segur que al PIP els donen branca amb el tema de la TDT a la Cala

fra lokus

Re: D'exilis

fra lokus | 19/11/2008, 21:55

Ja arribaran Pepe, ara el tema és la adaptació dels edificis més o manco vells i els que tenen amplificació amb mòduls, i podran fer sense presses.

Això era el més important de tot, sembla que Pollença "está al caer", no tinc data, supòs que faran fer el "paripé" al Batle com Alcúdia. Sant Vicenç és una altra història.

Pepe

Re: D'exilis

Pepe | 19/11/2008, 21:13

I Pere no diu res?

Fralokus un dia pujam i et fem una fotografia amb les antenes.

Ja puc veure la TDT, la veritat que esperava més varietat d'oferta i més cadenes per practicar anglès.

MANOLO

D`EXILIS

MANOLO | 19/11/2008, 17:08

FRALOKUS MENOS PLAS PLAS ENEN PERE PERQUE ES SEVA FEINA

fra lokus

Re: D'exilis

fra lokus | 19/11/2008, 16:21

Res Pepe, com va dir en Santiago una vegada per jugar aquest joc, s'ha de ser polític o no jugar, i quina raó té, jo mateix podria haver anat a Palma m´hagués fet una foto danvant la Conselleria d'Innovació i no haver fet les peticions per correu electrònic o telèfon, quan Pollença havia de tenir cobertura TDT pel mes d'abril de 2009 en comptes d'aquí uns dies si no hi ha res de nou.

Ja sé que no estat jo qui ha fet prendre la decisió de posar la TDT a Alcúdia pel novembre i no per l'abril de 2009, hi havia molt de "telecos" i Associacions de professionals de les telecomunicacions que advertien dels problemes que tindria Pollença amb aquestes datas, però la foto hi hagues quedat molt bé. O no ???????

Pepe

Eva

Pepe | 19/11/2008, 15:38

Bé una vegada més tindré que contestar a na Eva i al seu contrapunt.
Estic content que na Eva pensi que un regidor i un diputat d'IU poden fer més que més de 300 diputats del PSOE i el PP, 8 de les Balears i 10 regidors a l'Ajuntament.

Al final de l'article diu que les comparacions són odioses però divertides, igual un dia jo faig una comparació divertida entre periodistes o diaris i així ens podem riure tots.

També em diu que m'agafi la vida amb sentit de l'humor i que no m'enfadi. Sentit de l'humor crec que tinc abastament però això no evita que davant de la injustícia m'enfadi, si fos indiferent segurament no tendria ni sentit de l'humor ni res.

A la fí ja publicarem la meva contestació a aquest blog i esper que per ètica professional el PIP el publiqui també ( fins ara he de dir que sempre l'han fet).

Miquel Sánchez

Re: D'exilis

Miquel Sánchez "banyeta" | 19/11/2008, 15:19

Recoman la lectura molt a poc a poc del "contrapunt" del darrer "PiP" (núm. 318), perque si no és fa així pot ser perjudicial per la salut (al manco per la meva), l'article és contra en Pepe descaradament, però es deixa un detall molt important el 300.000 euros són del PSOE, malgrat l'autor intelectual del fet sigui en Miquel Angel Sureda, Gràcies Miquel Angel i ZP "el pagano")

I aquest comentari no em dona la gana de signar-lo amb "alies"

fra lokus

fra lokus

Re: D'exilis

fra lokus | 19/11/2008, 15:00

"Sublim" Pere "Sublim"

Volem més, plas plas plas volem més.

Xesca Ensenyat

Jo també en vull menjar

Xesca Ensenyat | 19/11/2008, 13:03

d'esclata-sangs de na Tonina. I també vull arreglar el món: és a dir, em vull arreglar a mi mateixa, si encara tenc adob. És el que deia en Gandhi: si vols que el món sigui millor, has de començar per tu.
Estic contenta que estiguis tan xalest. Veig que tothom du les ombres mortes, darrerament.
Com és que mai no treus el nas a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS? Ja tenc mig escabetxada Babalusa la medusa,i ara he enganxat un post que es diu Tractes diferenciats.
Meam si torn.

Pepe

Pere

Pepe | 19/11/2008, 08:29

Comparteix el que deia Manuel, el millor d'IU és la nostra assemblea que fa temps va deixar de ser assemblea per convertir-se en un grup d'amics.

Pepe

Re: D'exilis

Pepe | 19/11/2008, 08:25

El més preocupant de no haver pogut triar coordinador és la imatge que s'ha donat a l'exterior de divisió i fracàs. A un moment de crisi de capitalisme la imatge que es dona és de lluites internes pel poder i no per les idees.

No estic d'acord quan Grosske al seu blog "Para IU" lleva importància a no haver triat coordinador i diu que nosaltres no participam del joc polític de vendre un lider als mitjans de comunicació. Aquesta supèrbia de situar-se per damunt del bé i del mal com si IU pogués funcionar fora de les regles actual del joc polític és molt guapa però no servirà per mantenir a IU com alternativa política.

Encara més preocupant es que es que s'hagin donat 18 mesos fins el primer semestre del 2010 per refundar IU, massa temps.

Garci

Re: D'exilis

Garci | 19/11/2008, 07:40

Molt bé Pere. M'ha agradat l'aticle.

Volia fer una apreciació personal, crec que la falta de "timonell" a EU no ens abocarà al bipartidisme. I pens això perquè EU tenia fins ara un timonell que era aglutinador (Llamazares) i que el bipartidisme fa molt temps que s'ha implantat. EU està desapareguda fa molts anys.
Lo únic que ens queda és ressorgir, i això no pot fer-se amb recels interns. Només creixerem si a dins estam bé. I dins estarem bé quan les diferents corrents es sentin respectades i escoltades. Per això és millor no tenir un "timonell" triat per majoria sinó que val la pena esperar a trobar uns concens gairebé unànim.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb