URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Privatizant i 2.

Alternativa | 21 Novembre, 2008 07:00

El nou plec de clàusules del concurs de la piscina coberta del Port Pollença(pdf) ha apostat clarament per  donar més avantatges a la possible empresa privada que agafi la piscina. Destacarem les principals novetats d‘aquest plec.

- Es dona la possibilitat de construir nous espais auxiliars (spa, gimnàs...) evidentment a terrenys municipals (clàusula 8)

- L'Ajuntament assumeix el cost anual de tot el carburant (gasoil), així com també del cost de tots els productes químics necessaris pel tractament de les aigües de les piscines municipals coberta i descoberta. A més a més l'Ajuntament es fa càrrec del manteniment i reparació de tota la maquinària de les piscines municipals. (clàusula 10). O sigui que l’Ajuntament es fa càrrec del combustible que significa la major despesa a una piscina coberta, sobre tot si com és el cas de la piscina del Port no s’han col·locat plaques fotovoltaiques. I es privatitza la gestió de la piscina descoberta de Pollença.

- L’Ajuntament es reserva el dret d’ocupar un espai físic dins la recepció de la piscina coberta per tal d’ubicar una oficina amb un auxiliar administratiu de tal manera que pugui tenir un punt d’atenció al públic per les activitats municipals, i poder dur un control sobre la gestió de les instal·lacions esportives annexes (clàusula 11.10) Aquesta és la única novetat positiva. Fa molt d’anys que s’havia promès una persona per atendre als usuaris de les instal·lacions esportives al Port.

- Cedir la gestió dels espais esportius (dues pistes de esquaix, dues pistes de tenis i una pista poliesportiva exterior de futbol sala) annexes a la piscina coberta del Port de Pollença a la concessionària quedant-se aquesta amb el 50% de la recaptació per arrendament de les pistes i l’altre 50% l’hauran de lliurar mensualment a l’oficina d’intervenció de l’Ajuntament de Pollença. Els preus de les pistes seran sempre aprovats per l’administració d’acord amb les ordenances fiscals municipals. (clàusula 11.11)Un altre retrocés, fins ara l’encarregat dels espais esportius només es quedava amb el 20%.

 

- L’Ajuntament de Pollença, mitjançant els pertinents convenis de col·laboració, podrà utilitzar el complexos esportius objecte de concessió per a realitzar-hi activitats d’interès per a la població com són les estades esportives (activitats de caràcter temporal anual durant els mesos de juliol i agost) per la qual l’Ajuntament abonarà a la concessionària 6.000 € en concepte d’utilització de les piscines per als dos mesos, o la programació pertinent al cicle formatiu de l’I.E.S. Guillem Cifre de Colonya conforme les necessitats d’utilització de les piscines ( 3 carrils, 3 hores 2 dies a la setmana durant 9 mesos) per la qual l’Ajuntament abonarà a la concessionària 3.000 € en concepte d’utilització de les instal·lacions per als nou mesos. No obstant això, es contemplarà la possibilitat de programar altres activitats puntuals conjuntes entre la concessionària i l’Ajuntament o l’Àrea d’Esports.(clàusula 12.03) Com el canon mínim a pagar per la concessionària és de 9.000 €  a no ser que alguna empresa pagui més, això significa que el cost d’aquesta concessió per l’empresa serà 0.

- Cedir els espais esportius annexes (que gestioni) a la piscina coberta a l’Ajuntament de Pollença sempre que aquest els necessiti per realitzar algun tipus d’activitat d’interès per a la població, com poden ser les estades esportives, etc... sempre i quan així es sol·liciti amb 10 dies d’antelació.(clàusula 12.04). Ara hauren de demanar permís, genial.

El roto en bicicanarias.com


 

Comentaris

Pepe

Re: Privatizant i 2.

Pepe | 26/11/2008, 20:38

Al manco a la comissió en Joan i Juanjo varen dir que el subminsitrament d'aigua funciona bé i que només es planteja l'expedient a la recollida de fems.

JRV

tongo

JRV | 26/11/2008, 19:47

A l'inici de la creació de Emser, v arem anar amb el gerent d'aquell moment a Alarò, convidats pel batlle d'aquell moment a poble, a "aprendre" de la empresa privada que s'havia fet carrec del subministrament d'aigua recentment. El batlle estava exultant amb les promeses del representant de l'empresa privada, SOREA. Com si hagués arribat la NASA. A la innaguració de els nous serveis: atenció permanent 24 hores, amb un servei tècnic ubicat a...Campos. Quan s'espanyes un comptador...el canviarien, no el cobrarien...simplement l'afegirien a les tarifes, etc etc. Hem va donar l'empressió dels indis de les Ameriques quan els hi canviaven or per troços de vidre. Banyuts, però contents i pagant el beure.
Quan l'Ajuntament de Pollença va recuperar la concessió del subministrament d'aigua el Port, fou per el p``essim servei que donava la companyia d'Aigües. Hi a que veura la capacitat d'oblit que te l'opinió pública.

fra lokus

Re: Privatizant i 2.

fra lokus | 21/11/2008, 18:55

I espera, article complet per un dia d'aquests.

Pepe

Re: Privatizant i 2.

Pepe | 21/11/2008, 18:31

Ets una màquina fralokus, això és informació i no la que dona l'Ajuntament.

fra lokus

Re: Privatizant i 2.

fra lokus | 21/11/2008, 15:24

La TDT encara està en proves, hi haurà canals en català i en valencià, però abans s'han de aturar els serveis analògics.

IB3 té un multiplex (MUX65)propi que està en proves a Alfàbia, Son Servera i Felanitx, aquí no s'ha encès per problemes tècnics (saturació)

Haura un multiplex amb tv3,c33,c9 també haurà la televisió de Mallorca amb un parell de canals no un com ara, a més de televisions locals, però toto això desprès del 3 d'abril de 2010.

A Pollença poble en dates pròximes s'encendrà el servei però parcialment, menys un del multiplex assignat a RTVE (MUX63) perque aquest canal està assignat al servei analògic de A3 TV i pert tant ja està adaptat.

Si pitjau l'enllaç podreu veure com està ara la ciutat de Barcelona hi ha molt de canals en català (la major part "infumables"), però depenen de la iniciativa empresarial, així que si a Mallorca no tenim canals mallorquins és perquè no hi ha cap tipus d'iniciativa.

Una altra notícia de darrera hora és que l'apagada analògica a Pollença poble (Albeguins)seria el pròxim 30 de juny però està sense confirmar oficialment.

L'objectiu és tenir una adaptació tranquila queden 7 mesos.

Pepe

Canvi del PP-UMP

Pepe | 21/11/2008, 14:57

Per cert pel que diu avui el DdM es veu que el grup PP-UMP ha recapacitat (recordam que es varen abstenir a la nostra moció)sobre la seva postura davant de la prova pilot de peatonització i que s'han reunit amb veïns per fer una proposta.
Una demostració més de com ha estat aquesta xapussa. Cal obrir un procés participatiu i de pluja d'idees ja.

Pepe

Club

Pepe | 21/11/2008, 12:54

Un altre tema, m'han informat que s'està preparant una candidatura alternativa a l'actual al Club de Pollença.
Esperam que aquesta institució es deixe de polititzar i la seva Junta funcioni lliurement sense la tutela de cap partit.

Pepe

Exemples

Pepe | 21/11/2008, 11:48

Poca cosa puc afegir al que hadit JRV una persona que té l'experiència d'haver fet feina al mateix servei amb una empresa privada i una pública.
No us deixeu enlluernar amb la perfecció teòrica de les empreses privades, mirau els exemples del poble; LUMSA i Aigües de Cala Carbó.
Mirau i estudia el que fa TIRME, empresa responsable en gran part de la pujada de les taxes de fems.

Pepe

Re: Privatizant i 2.

Pepe | 21/11/2008, 11:46

Respecte a la TDT el primer dia vaig poder veure uns 22 canals perfectament, cap en català i només un amb la possibilitat de sentir-ho en anglès.
Ahir la majoria no es podien veure o amb moltes deficiències.
Em va recordar als dvds que eren la panacea i em donen més problemes que els vells vídeos vhs.
Esper com diu Garci que millori per que si no hi haurà més.
En teoria poc a poc hi haurà més televisions i hi haurà IB3 i m'imagin TV Mallorca, respecta a TV3 o C33 pens que també peròd'això sap més fralokus.

JRV

Tornant al públic-privat

JRV | 21/11/2008, 11:36

Mes dades.
Cost hores extres recollida de fems any 2002 (gestió directe mitjançant regidor no professional: 300.000 €. Cost any 2008, pel mateix concepte, amb gerent professional (Empressarials) 1.968€.
Serveis públics, SI, Sempre mes ventajosos pels usuaris, peró no en mans de demagogs, si en mans de PROFESSIONALS

Garci

Re: Privatizant i 2.

Garci | 21/11/2008, 11:19

Jo no se si hi haurà alguna cosa en català, però el que si se és que la TDT serà lo únic que es podrà veure i és molt important que estigui operativa per poder fer les adaptacions pertinents.

Així que, benvinguda sigui.

Xisco M

TDT

Xisco M | 21/11/2008, 10:55

si lo que ha arribat al Moll es la tdt,ja sen pot tornar per alla on a vengut. De 10 canals que veix tost son en castella i les emisores de radio tambe.Se podra veure algul canal en catala? ib3.M mallorca, tv3 etc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb