URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Enfonsant al Port de Pollença

Alternativa | 23 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

El dijous passat va haver una reunió  a la sala de plens entre el batle, el  regidor d'hisenda i diversos propietaris de negocis (la majoria del Port), jo vaig anar simplement a escoltar . En general no els comerciants no comprenien la gran pujada de la taxa de fems i impostos i la manca de serveis. A més els que tenen negocis a altres municipis varen fer comparacions demolidores sobre el que paguen a cada lloc i els serveis que rebrien. El cas més brutal és el d'un supermercat que ha passat de pagar poc més de 1.000 euros a superar els 5.000.

A una pissarra el batle i el regidor d’Hisenda varen desglossar els costos dels fems.

 Sobre el tractament dels fems i com te organitzat el negoci de l’empresa privada TIRME, empresa molt unida, per no dir altra cosa, a UM pràcticament nose va dir res. I això que TIRME va incrementar el cost del tractament de residus urbans pel 2008 un 26% ( la pujada mitjana a Pollença de la taxa de fems va ser d’un 40%). Clar d’aquest tema no interessa parlar, UM  va assegurar amb el suport del PP al darrer consell de l’anterior legislatura prorrogar fins el 2041 la concessió dels tractaments de fems a TIRME amb una pujada escalonada i espectacular de les taxes.

Si que es va parlar més del tema de la recollida on el batle presentava l’obertura d'expedient informatiu sobre la viabilitat de la gestió pública o privada d’EMSER com la solució als problemes. Res hauríem de dir d’aquest expedient si no fos per la sospita de que pot ser un estudi molt “teledirigit” la única dada que va repetir una i altre vegada el batle a la reunió va ser l’alt percentatge dels cost de la plantilla d’EMSER dins les despeses, carregant sense cap sotilesa la culpa de la pujada d’impostos en els treballadors. Posat a donar dades, abans de l’estudi, també es podia parlar dels canvis d’horaris de recollida ( de les 4 a les 12 de la nit) que varen encarir les costos del personal un 35 % i que es varen fer al seu dia per satisfer una minoria, o de quin és el dèficit inicial que va assumir EMSER, o de com EMSER assumeix els costos de la deixalleria o de LUMSA que no li corresponen....

També va parlar de que altres anys no s’havia pujat els fems el que tocava com si ell no hagués estat el batle i màxim responsable d’aquest ajuntament fins ara.

A efectes pràctics per part del batle  i el regidor d'Hisenda el que s'ha oferir és fraccionar els pagaments i una petita reducció de la taxa per alguns negocis al 2009 que de totes maneres no compensarà la pujada d’ enguany.

Fems a preu de benzina.

.

 També es va parlar de l'experiment de semipeatontizació del Port i una vegada més va restar clar que fins i tot la gent a favor de la peatonització, varen parlar propietaris de bars a primera línia, pensen que les coses s'han fet mal i precipitadament. Sense duros per embellir la zona i passant els autobusos en aquest moment l'experiment serveix per desviar els pocs cotxes que podrien entrar al Port. El passeig presenta un aspecte desolador. 

El pensament de la majoria dels assistents a la reunió és que en temps de crisi, l'Ajuntament més que ajudar a superar-la està creant problemes i dificultats que poden enfonsar al Port.

 Imagen desoladora d'un municipi que vol viure del turisme de qualitat.

 


Comentaris

Pepe

Re: Enfonsant al Port de Pollença

Pepe | 23/11/2008, 20:49

Un dels problemes d'aquest municipi és la manca d'una xarxa associativa independent i disposada a defensar als veïns qual cal.
Ara que l'Associació de veïns del Port ja té un bon local i un patrimoni important hauria de començar a ser més combativa.

fra lokus

Re: Enfonsant al Port de Pollença

fra lokus | 23/11/2008, 15:29

La AAVV del Moll va jugar un paper molt important fa uns anys, principalment en les festes patronal de la Verge del Carmè i en especial amb la Colcada dels Reis Mags.

Vaig viure situacions de "pel.licula italiana" com fer correr "a galope tendido" els patges dels reis des de la "base" fins al hotel Sis Pins perque la banda se havia d'anar a la Colcada de Pollença hi feien tard. Atès això es va dur una banda just per la colcada dels reis perquè segons la AAVV la banda era per la colcada de Pollená, ara que venen magres toto els hi va bé, ja torn veure la discussió pel tema de la banda una vegada més.

I per això cal està bé amb l'ajuntament, no sigui que no hagui ni festes d'estiu ni banda pels reis, trist però és així.

Garci

Re: Enfonsant al Port de Pollença

Garci | 23/11/2008, 15:05

Estic totalment d'acord amb HR. Les associacions de veïns han de reivindicar la voluntat dels veïns i no fer negocis o especular, fer festes...

Però des d'aquí vull dir que no totes les AAVV del municipi actuen de la mateixa manera. Per exemple la de Gotmar està molt combativa darrerament, i això és d'admirar.

HR

La A de vecinos del PP

HR | 23/11/2008, 14:14

La AV se confunde ente sus estatutos y la conquista de las playas. Con o sin playas se debe de ser una AV de vecinos.
Debería apoyar a la gente del Moll.
Cuando hay intereses de alquilar pisos y fincas uno se vende al diablo...

Pepe

Càrrecs

Pepe | 23/11/2008, 12:38

Jaume J, la veritat que el blog del PSOE ja està molt animat al manco en el tema de crítiques, però si no hi ha respostes, no hi ha debat. Són els membres del PSOE els que haurien de respondre a totes les crítiques que els fan. I així evitaríem debatre aquí el que s'hauria de debatre al blog del PSOE.

Respecte al tema de na Francisca pens que l'acumulació de càrrec és molt negativa i per desgràcia molt comú en política. Hi ha massa polítics que es dediquen a acumular càrrec sense exercir cap de les seves feines correctament.
I el problema és que a més a més després el més important no són els interessos del ciutadans o la ideologia pròpia sinó el repartiment de càrrecs, cadires i sous i així anam.

HR

Pluriempleo

HR | 23/11/2008, 11:31

De mañana en la Colonya,
de tarde baila con la tercera edad y por el resto vomita veneno en el paseo Maritimo.

Quien es ?

Notícia

Molt tris Senyor Cifre.

Notícia | 23/11/2008, 11:03

Avui al Ddm: Cifre afirma que aún no se han pronunciado sobre la peatonalización.

Sobre la peatonització tal vegada no s'ha pronunciatl però sí sobre l'actual prova.
El seu escrit registrat a l'Ajuntament a l'octubre diu :
El projecte incidirà molt negativament en l'ocupació de les platges afectades, ja que l'accés es fa molt mes dificultós que abans,fet que ja s'ha pogut constatar durant aquest període de prova".

És molt trist l'ambigüitat de l'actual president de l'Associació de Veïns que no ha dona la seva opinió sobre aquest tema fins que no em fet pública l'escrit que varen registrar a l'Ajuntament.

Garci

Re: Enfonsant al Port de Pollença

Garci | 23/11/2008, 10:11

Les capacitats per exercir la gran majoria de càrrecs polítics no les dóna un títol. Dit això, després cal veure si és o no vàlida la senyora Ramon per a gestionar els seus càrrecs i les responsabilitats que comporten.

També estic d'acord en que ha acaparat molts càrrecs que podria haver repartit entre la seva gent.

Esperem que el bloc del PSOE s'animi prest i pugui ser un bloc de debat. Tal vegada seria convenient que la senyora Ramon, el senyor Mir i la resta d'al·ludits diguessin alguna cosa.

fra lokus

Re: Enfonsant al Port de Pollença

fra lokus | 23/11/2008, 10:00

Jo també tinc just el graduat escolar.

Els altres coneixements que tinc són irrelevants per segons quines feines.

Jaume J.

BLOG DEL PSOE

Jaume J. | 23/11/2008, 08:29

Basta fer una ullada al blog del psoe de Pollença per sabre com fan les coses aquests socialistes. L'únic que val la pena d'aquest "blog" és el comentari de Axartell que diu quatre veritats com toca.
A mi també me sembla ridícul que una persona com na Francisca Ramon, que just té el graduat escolar, tot sigui dit, hagi d'ocupar tants de càrrecs remunerats com té. No hi ha ningú més vàlid al psoe de Pollença per ésser secretari de Colonya per exemple?
Vos animo que aporteu algun comentari al blog del psoe amem si s'anima un poc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb