URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple dijous 27 novembre

Alternativa | 26 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple d'aquest dijous a les 20:00h. Encara que sembla per la quantitat de punts que serà el tercer ple seguit que terminarà a les 12 sense haver contestat les preguntes i prec. De totes maneres a qualque moment hauràn de contestar.

Un petit resum, ja parlarem més detalladament de cada punt i de les nostres quatre mocions.

L'ordre del dia que comentarem dimecres és el següent:


1.- Aprovació, si procedeix, de l 'acta de la sessió ordinària celebrada dia 30 d'octubre de 2008

2.- Presa de possessió del regidor Sr. Bartomeu Cifre Bennàssar (PSM). D'aquesta manera en Tomeu ja podrà participar del ple, les mocions del PSM hauran d'entrar d'urgència.

3.- Ratificació decret de Batlia núm. 730, de 4 de novembre de 2008. Nomenament de procurador per un contenciós al polígon industrial. Un propietari demana una indemnització per una edificació a uns dels solars expropiats 

Aprovada per unanimitat.

4. - Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV demanant l 'allargament de la línia ferroviària en el tram Sa Pobla- Alcúdia.Moció que presentam de manera conjunta amb el PSM, no surt el seu nom per que fins dijous no tenen regidor. Entre altres coses defensam l'estació més propera a Pollença, el traçat amb menys impacte ambiental , que es prevegi la connexió amb tramvia al Port...

Tan el grup PP-UMP com UM-UNPU i PSOE  varen demanar votar per punts, i varen votar contra el punt més concret: 

Que l’Ajuntament de Pollença es manifesti favorablement a que l’estació terminal es situï tan prop com sigui tècnicament possible del Terme Municipal de Pollença. Igualment que el traçat escollit sigui aquell que suposi un menor impacte territorial i que aprofiti els corredors ja ocupats per altres infraestructures, preferentment la carretera Sa Pobla – Alcúdia (MA-13).

 

5.- Nomenament de representant de l'Ajuntament de Pollença a l'Autoritat de Gestió del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana. Proposen al regidor de medi ambient Jaume Plomer.

Aprovat per unanimitat. 

6.- Aprovació del projecte tècnic d'aparcament a la Gola- Fase 2. Al costat dels carrer prolongació de la Gola i Temple Fielding. Es farà amb duros del Consorci.  Són 84 places de cotxe i tenen previst posar bicicletes a l'estil de Barcelona i altres ciutats per llogar.

Aprovat amb els nostre vot en contra i el del PSM. 

7.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV en relació al servei de neteja viaria del Port de Pollença. Fa vuit mesos que LUMSA no té contracte, demanam la recuperació d'aquest servei per part d'EMSER.

Rebutjada, només el nostre vot a favor 

8.- Modificació Ordenances reguladores de les taxes pel servei de recollida tractament de fems. Baixen les taxes de comerços i negocis i pujen les dels habitatges ( més d'un 12%).

Aprovada amb els vots en contra del PP-UMP i el nostre. 

9.- Modificació Ordenança reguladora de l'Impost de Béns Immobles. Reducció del 0,53 al 0,50 %, amb la revisió catastral la pujada serà d'un 5,17%

Aprovada amb els vots en contra del PP-UMP i el nostre.

10.- Modificació Ordenança reguladora de 1 'estacionament de vehicles (ORA). La sanció passa de 18 a 40 euros.

Aprovada amb els  el nostre vot en contra.

11.- Obertura expedient informatiu sobre la viabilitat de la gestió pública o privada de la recollida municipal de fems. Es vol fer un pla de viabilitat per la recollida de fems actualment amb un important dèficit. Volem un expedient obert transparent i que es faci feina també al tema del tractament.

Aprovada amb l'abstenció del PSM.

12. - Modificació de pressupost 4/2008, per suplement de crédit.

Problemes tècnics amb els ingressos avançat que ja s'han rebut  al 2007 i 2008 per l'Auditori.

Aprovada amb la nostra abstenció. 

13. - Designació de dos vocals a la Mesa General d'Empleats Públics. Proposen a Martí Ochogavía i na Francisca Ramón.

Aprovada amb el nostre vot en contra, no podem votar a favor de que Martí Ochogavía sigui vocal quan hem demanat la seva dimissió en dues ocasions ja. 

14. - Acord de reclassificacio de policies locals (Llei 6/2005). Acord que estableix una pujada de nòmina als policies locals i la seva integració en els nous grups de titulació

Es va retirar a  petició del PP-UMP, faltaven informes i era precipitat el seu debat. 

15.- Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds a favor dels drets humans. Moció en suport de la feina de les entitats cíviques Drets humans  i Justícia i Pau de Mallorca.

Aprovada per unanimitat. 

16.- Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds en relació a l'ús terapèutic del cànnabis. Moció en coordinació amb els nostres companys de Diógenes i en suport d'una proposició no de llei del PSOE al Parlament Balear.

Aprovada per unanimitat.

17.- Designació representant municipal a diversos consells escolars del municipi. Proposen a Mª Mar Sastre.

Aprovada per unanimitat.

18. - Propostes/Mocions d'urgència.

Com mínim el PSM presenta dues:

- Suport a la Conselleria de Salut respecte a la necessitat de que el personal sanitari acrediti el coneixement de la llengua catalana per a una correcta atenció al públi. (Nivell B).

- Petició a les Corts Espanyoles d'acceptació de les esmenes als pressupostos pel 2009 per a inversions a Pollença. Es refereixen a les esmenes que ha presentat Esquerra; 300.000 per la reforma del Miquel Capllonch, 1,000.000 per la supressió de barreres arquitetòniques i 150.000 per adequar el passeig peatonal a la Base per tal de permetre-hi l'accés.

Ja eren les 12:00 i no es van presentar ni va haver precs ni preguntes. 

II- PART DE CONTROL 1 SEGUIMENT

1. - Informació de Batlia

2. - Dació de compte deis acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.

A nauscopio scipiorum

 

Comentaris

Pepe

Tienes razón

Pepe | 29/11/2008, 15:50

Buenas tardes Alberto, nuestras puertas están abiertas a todo el mundo como este blog. Pienso que hemos demostrado que no somos nada cerrados pero tienes razòn que tendremos que hacer algo más para atraer a al gente, culaquier idea o apaortación en este sentido será bien recibida.

Alberto

Re: Ple dijous 27 novembre

Alberto | 29/11/2008, 12:46

Mientras el PSOE no despierte de su largo letargo, hay tentáculos para largo...
La única esperanza es EU, pero algo falla. Hay que abrir más las puertas, y si hay que empujar a la gente para que entre, pues no queda otra. Si no quereis empejar, pues tentáculos chopocteros.

Pepe

Re: Ple dijous 27 novembre

Pepe | 28/11/2008, 18:36

Gràcies Toni finalment no va sortir la candidatura. Per lluitar contra el caciquisme no és suficient amb un partit cal una reacció de la societat civil.
Confiam en que poc a poc la gent desperti i doni una pas més per canviar les coses al municipi, que fa molt de falta.

Garci

Re: Ple dijous 27 novembre

Garci | 28/11/2008, 10:31

Hola Toni, en la meva opinió les eleccions del Club no havien de convertir-se en una lluita de poder de dos partits.
Els socis d'aquesta entitat han de saber qui els governa i de quina manera. I els ciutadans de Pollença han de saber fins a quin punt el Club és un òrgan de poder i fins a quin punt accepten que ho sigui.

Sobre Joan i Martí s'ha d'anar molt alerta a dir coses sense poder-ho provar, però són moltes les persones que pensen el mateix que tu. Els parts i quarts i els amiguismes són a l'ordre del dia d'aquests partits. Així com els bunyols i els regals als diferents col·lectius.

Toni C.

Re: Ple dijous 27 novembre

Toni C. | 28/11/2008, 09:00

Moltes gràcies companys d'esquerra unida per tota la feina que feis.
Vaig llegir el vostre comentari sobre les eleccions del Club Pollença i s'ha vist que finalment no hi ha cap candidatura, però ja basta, esta ben clar que la candidatura actual i que governarà el club durant 4 anys es 100% d'UM o d'UNPI que el cap i a la fi es el mateix.
Pollença que faci les seves valoracions, però a mi hem fa por tornar al temps del caciquisme dels més rics, que ara serà el caciquisme dels amics de Martí i Joan.
Els tentacles d'aquesta gent son ben poderosos, vos o puc assegurar.

fra lokus

Re: Ple dijous 27 novembre

fra lokus | 27/11/2008, 15:41

Antonio, la TDT per satèl•lit que has conegut fins ara era il.legal, tot just era un "mangarrufa" que descodificava els enllaços tècnics de ABERTIS TELECOM. Em de recordar que la norma DVB-S2 que va implantar als seus enllaços tècnics ABERTIS TELECOM no duia cap tipus de codificació, fins aquell moment la norma en si, ja suposava una barrera pels públic en general, fins que algú va aconseguir implantar aquesta norma a una sèrie de descodificadors de es venien amb la norma DVB-S, aquest mateix bloc ja va advertir que això s’acabaria aviat i així va ser.

Ara, si serà legal, encara no es sap qui tindrà dret o no.
TDT per satèl•lit no hi hagut mai oficialment.

Quan es va fer l’apagada analògica a la ciutat de Soria, va haver un parell de poblacions que varen quedar sense cap tipus de senyal, això va fer que en màxima urgència el ministeri de foment instal•la’s als veïns d’aquestes poblacions un receptor der satèl•lit compatibles amb la norma DVB-S2 i firmware preparat per descodificar emissions codificades amb el sistema BISS, recordem que el sistema BISS no és un sistema d’accés condicional si no just un sistema per protegir el enllaços tècnics professionals, aquest sistema no té uns “streams” de gestió de la subscripció, aquest motiu el fa molt vulnerable a tenir un altre episodi de obertura il•legal, el que significa que si el cervells que varen adaptar els receptors de DVB-S a DVB-S2 descobreixen les claus privades del BISS, ferien quasi impossible tornar a tancar el senyal ja s’hauria de canviar les claus a tots el receptors un a un y amb sistemes presencials i no remotament.
Ara el que es fa és implantar un sistema pels habitatges que estiguin fora de cobertura del emissor terrestres, codificats amb un sistema que encara no es sap, podria ser KEYFLY, sistema de la empresa espanyola SIDSA que ja codifica les emissions de la cadena àrab ALJAZEERA al satèl•lit NILESAT i algunes emissions per Amèrica de RTVE al satèl•lit HISPASAT, però això només és una conjetura.
Com pots veure Antonio, no només no és coneguda a Pollença si no que això encara està en bolquers.
La programació un desastre la majoria.

Antonio Bartolome Ramón Ordinas

nove tecnologia a Pollença

Antonio Bartolome Ramón Ordinas | 27/11/2008, 13:10

fra lokus | 26/11/2008, 23:43

Actualitzada la secció de notícias TDT a la web, molt bona notícia per alguns veïns de Gommar i darrere el calvari donç tindran TDT per satèl.lit, més detalls a la web.
"TDT PER SATEL.LIT"!!!!! aquesta tecnologia nomes es coneguda a Pollença,jejjeje, per cert , quina porqueria de programacio

Amics arbres, arbres amics

Bosquet de Bòquer

Amics arbres, arbres amics | 27/11/2008, 09:43

Una lectura molt recomanable; dos articles i els seus comentarisal blog amics arbres sobre el bosquet de Bòquer.
A l'enllaç trobareu l'article dedicat a la recollida d'alzines que es va fer i al mateix trobareu un enllaç a un article amb fotografies sobre l'abandonament del bosquet.

fra lokus

Re: Ple dijous 27 novembre

fra lokus | 27/11/2008, 08:16

Hola Antoni, tens l'enllaç a la part d'alt d'aquest bloc.

Pitja l'enllaç

A. Martí

TDT

A. Martí | 26/11/2008, 23:14

Hola fralokus, me podries dir quina és auesta web de lo del TDT?
Gràcies. Antoni Martí

fra lokus

Re: Ple dijous 27 novembre

fra lokus | 26/11/2008, 22:43

Actualitzada la secció de notícias TDT a la web, molt bona notícia per alguns veïns de Gommar i darrere el calvari donç tindran TDT per satèl.lit, més detalls a la web.

Pepe

Maki

Pepe | 26/11/2008, 20:39

Maki encara estic estudiant el tema de les taxes, si tens alguna informació més concreta la pots penjar aqui o enviar a eurxella@yahoo.es.

Pepe

Pedrito

Pepe | 26/11/2008, 20:36

No he terminat de comprendre el teu comentari Pedrito.
El PSM havia registrat tres mocions a aquest ple, una conjunta amb nosaltres (tren que és la que ha vist fralokus), el problema era que no el podien fer ja que després de la dimissió d'en Biel fins que Tomeu no sigui regidor no existien legalment com grup. Per tant només s'ha acceptat la moció que presenta vam conjuntament que surt només al nostre nom.
Les altres dues les presentaran d'urgència, o sigui que no n'hi ha cap problema.

Maki

taxes

Maki | 26/11/2008, 19:11

Ningú sap com s'
han fet les taxes. Però en sembla que hi ha despeses dins el calcul de les taxes de recollida de fems que no son estrictament de recollida de fems, i que a Emser li han encolomat despeses que hauria de cobrir l'Ajuntament.

fra lokus

Re: Ple dijous 27 novembre

fra lokus | 26/11/2008, 17:29

Pedrito, jo l'he vist signada la moció del PSM i va a ple.

Pedrito de Ses Salines

PSM??

Pedrito de Ses Salines | 26/11/2008, 16:50

El psm no pot presentar mocions ja que forma part de l'equip de govern, joer us afarrau a tot, i això està bé no?
Fantàstics

fra lokus

Re: Ple dijous 27 novembre

fra lokus | 26/11/2008, 11:41

Alehores jo anava bé,en el darrer curset que vaig fer de Tributació local ho deia ben clar. Les taxes just són per cobrir els serveis.

Garci

Re: Ple dijous 27 novembre

Garci | 26/11/2008, 11:31

He penjat un article per demà.

Pepe

Sous

Pepe | 26/11/2008, 11:29

Fa un moment he vist a na Francisca Ramón i m'ha explicat respecte a comentaris apareguts a aquest blog que només cobra sou de l'Ajuntament, a Colonya cobra unes dietes mínimes ( ha parlat de 50€, a Ports només cobra dietes i al Consorci de la Gola no cobra.

Pepe

Fralokus

Pepe | 26/11/2008, 11:26

Sí que es pot fer més d'un ple per mes.

El que dius de les taxes és cert però a les taxes de fems mai han cobrat el que costa el servei i això fa que s'acumuli el dèficit o que hagi de ser cobert per altres impostos.

fra lokus

Re: Ple dijous 27 novembre

fra lokus | 26/11/2008, 08:39

Dues coses.

La primera, Just es pot fer un ple per mes?

La segona, si no vaig errat, la llei diu que las taxes que es cobren als ciutadans han de cobrir el servei, no es pot cobrar ni més ni manco.

Es fa així? Per aquesta regla de tres quan a un col.lectiu li baixen les taxes li pujen a un altre.

Pepe

Votacions

Pepe | 26/11/2008, 08:37

Ja s'ha parlat de la possibilitat d'avançar una hora els plens o de de posar un punt de precs i preguntes al proper ple.

Respecte a les nostres mocions a la comissió l'equip de govern ja va votar en contra de la nostra moció referent a la neteja viària del Port. El més trist va ser veure com en Juanjo demanava a Joan que havia de votar.

Garci

Re: Ple dijous 27 novembre

Garci | 26/11/2008, 07:40

Amb aquest ordre del dia es faran les 24h. sense haver resolt els precs i preguntes. Tal vegada convendria començar abans els plens.

I pel que es veu tornen a pujar els imposts, i no poca cosa. Si el fems torna a pujar no se on arribarem. Sumat a la pujada anterior aquesta taxa és exagerada.

Per altre banda supòs que les nostres mocions sortiran aprovades per pura lògica. Totes menys la que fa referència a EMSER i LUMSA que crec que tant el PSOE com UM voldran la privatització d'aquest servei, tot i que s'ha demostrat que no es fa bé.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb