URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tren a Pollença

Alternativa | 01 Desembre, 2008 07:02 | facebook.com twitter.com

Començam a comentar el ple de dijous.

En Tomeu Cifre(PSM)va prendre possessió del seu càrrec. Pensam que és un encert ja que hi ha molt de feina a fer a l'Ajuntament  i és millor tenir regidor només centrat s a la seva feina municipal. Li reiteram l'enhorabona, sort i gràcies per aquesta feina difícil i moltes vegades ingrata.

La primera moció que es va debatre va ser la que presentavam de manera conjunta amb el PSM i a proposta de la plataforma tren fins Alcúdia.

Al debat varen insistir en la necessitat de començar a solucionar el gru dèficit de transport públic que tenim a Pollença, i tots els grups haurien de insistir a aquet tema.

Com sabeu en aquest moment la Conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears està estudiant l’allargament de la línia ferroviària des de Sa Pobla fins a Alcúdia, tant pel nord com pel sud del Puig de Sant Martí. En aquest moment s’ha descartat fer l'estació a Es Fogueró”, però encara resta la possibilitat que ha demanat l'Ajuntament d'Alcúdia de mantenir el traçat del corredor Sud (que difícilment no afectarà a l'Albufera) terminant a la confluència de l'avinguda del Tucà amb l'avinguda de Corneli Àtic ( prop de Màgic)

Pensam que allò que més interessa als pollencins és que l’estació d’Alcúdia es trobi el més prop possible del nostre municipi tant per afavorir els trasllats per carretera fins a l’estació, com en previsió d’un futur enllaç cap al Port de Pollença mitjançant tramvia, fet que vindria a compensar el dèficit històric en transport públic del municipi de Pollença.

Igualment pensam que el traçat escollit ha de ser aquell que suposi un menor impacte territorial i que s’hauria d’aprofitar els corredor ja ocupat per la carretera Sa Pobla – Alcúdia (MA-13).

Tomeu Cifre del PSM va defensar similars arguments a nosaltres mentre que Tomeu Cifre (PP-UMP)es va mostrar molt escèptic amb que el tren sigui un transport pràctic. Li varen respondre que només s'ha de observar com funcionen els trens a Europa o les àrees metropolitanes de les grans ciutats a Espanya per constatar que és possible fer rens econòmics ràpids i freqüents.

  Tomeu (PP-UMP)també va demanar votar els punts per separat. Joan Cerdà (UM-UNPI) en nom de l'equip de govern també va demanar la votació dels punts per separat. 

Tan uns com altres no estaven d'acord amb el punt tercer de la moció:

"Que l'Ajuntament de Pollença es manifesti favorablement a que l'estació terminal es situï tan prop com sigui tècnicament possible del Terme Municipal de Pollença. Igualment que el traçat escollit sigui aquell que suposi un menor impacte territorial i que aprofiti els corredors ja ocupats per altres infraestructures, preferentment la carretera Sa Pobla - Alcúdia (MA-13)."

L'argument que varen utilitzar és que no ens podien immiscuir als assumptes d'un altre municipi com Alcúdia. Des del nostre punt de vista aquest no és un tema municipal sinó de Mallorca i  a l'igual que el ple de l'Ajuntament d'Alcúdia va aprovar una moció demanant el corredor Sud a la Conselleria pensam que nosaltres també podiam fer el mateix demanant el millor per Pollença i el medi Ambient.

El PP des del 2003 ha defensat el corredor Sud, no l'importa ni l'Albufera, ni el medi ambient i el corredor Nord afecta a gent molt propera al seu partit. Joan Cerdà (UM-UNPI) va demostrar que l'importava més no cercar conflictes amb el seu company de directiva d'UM (Miquel Ferrer, batle d'Alcúdia) que els interessos dels pollencins. I respecte al PSOE que dir, una vegada més varen demostrar la seva subordinació a en Joan, és més a la Comissió informativa qualqu dels seus regidor ni havia llegit la moció.

Al debat varen proposar una esmena que es va aprovar i és  demanar a la Conselleria de Mobilitat la viabilitat tècnica, funcional i mediambiental de fer l’allargament de la línia fins a Pollença des d’Inca,es faci o no es faci l’allargament Sa Pobla- Alcúdia.

Si voleu llegir informació sobre el fracassat projecte de tren a Pollença

 

 

 La moció va ser votada per punts, tots aprovats pr unanimitat llevat del segon punt.

Moció sobre l’allargament de la línia ferroviària en el tram Sa Pobla – Alcúdia


El Grup Municipal del PSM - ENTESA NACIONALISTA de Pollença, i José Luís García Salvador, regidor i portaveu del grup ALTERNATIVA ESQUERRA UNIDA - ELS VERDS, proposen la següent moció per a sotmetre a la consideració del proper plenari municipal de novembre.

Exposició de motius.

Atès que la Conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears està estudiant l’allargament de la línia ferroviària des de Sa Pobla fins a Alcúdia.

Tenint en compte que s’ha descartat el traçat pel Sud del Puig de Sant Martí tal i com es va preveure l’any 2003 amb arribada al terrenys d’”Es Fogueró”, ja que aquest traçat hagués afectat a terrenys integrats en la Xarxa Natura 2000, i considerant que la Conselleria de Mobilitat estudia traçats alternatius, tant pel nord com pel sud del Puig de Sant Martí.

Considerant que allò que més interessa als pollencins és que l’estació d’Alcúdia es trobi el més prop possible del nostre Terme Municipal, tant per afavorir els trasllats per carretera fins a l’estació, com en previsió d’un futur enllaç cap al Port de Pollença mitjançant tramvia, fet que vindria a compensar el dèficit històric en transport públic del municipi de Pollença.

Atès que en el segle passat hi va haver un intent de portar el tren fins a Pollença, realitzant-se fins i tot una cerimònia de col·locació de la primera pedra.

Es demana l’adopció del següent acord

Demanar a la Conselleria de Mobilitat que es posi el major impuls en el projecte d’allargament de la línia ferroviària fins a Alcúdia, cercant el màxim consens possible amb els ajuntaments d’Alcúdia i Sa Pobla.

Que l’Ajuntament de Pollença es manifesti favorablement a que l’estació terminal es situï tan prop com sigui tècnicament possible del Terme Municipal de Pollença. Igualment que el traçat escollit sigui aquell que suposi un menor impacte territorial i que aprofiti els corredors ja ocupats per altres infraestructures, preferentment la carretera Sa Pobla – Alcúdia (MA-13). No aprovat. No aprovat pels vots en contra del PP_UMP, UM-UNPI i PSOE.

Que juntament amb el projecte d’allargament de la línia ferroviària es prevegi la connexió mitjançant tramvia amb el Port de Pollença.

Demanar a la Conselleria de Mobilitat que si finalment no es pot executar l’allargament fins a Alcúdia per falta d’acord entre institucions, es comenci a estudiar la viabilitat tècnica, funcional i mediambiental de fer l’allargament de la línia fins a Pollença. En vermell la frase eliminada al debat.

Donar trasllat d’aquest acord a la Conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears i als ajuntaments interessats, a saber, Sa Pobla i Alcúdia.


Pollença 13 de novembre 2008.

Comentaris

fra lokus

Re: Tren a Pollença

fra lokus | 01/12/2008, 15:12

Garci, no cal ni un euro, just la col.laboració de tots.

Garci

Re: Tren a Pollença

Garci | 01/12/2008, 12:10

Si ens donen 17 milios de pessetes montam una fira del no caçador brutal.

fra lokus

Re: Tren a Pollença

fra lokus | 01/12/2008, 11:59

Donçs amics d'Alternativa i Urxella ja ho sabeu, pel dia 21 i 22 taula o mesa del no caçador estaria bé. No ????

Boib

Re: Tren a Pollença

Boib | 01/12/2008, 10:43

Al Boib del dissabte també podeu trobar la licitació del servei d’organització de la preparació, organització i desenvolupament de la IX Diada del Caçador, que es farà a Pollença el 21 i 22 de febrer de 2009
El pressupost base és:
Lot 1: 72,413,79 Euros IVA exclòs
Lot 2: 31.034,48 Euros IVA exclòs

103.448,27 Euros o sigui més de 17 milions de les antigues pessetes en dos dies.
És possible?

i seguim celebrant que Pollença és ciutat amiga dels animals. Si fan el mateix a la declaració de Pollença a la xarxa dels drets humans podem tremolar.

Boib

Concurs piscina.

Boib | 01/12/2008, 10:32

Al boib de dissabte:

Concurs, mitjançant procediment obert, de la concessió de la gestió
del servei públic de les piscines municipals coberta climatitzada i descoberta de
l’Ajuntament de Pollença, s’exposa al públic per un termini de deu dies naturals
a comptar a partir del següent al de la inserció d’aquest anunci en el BOIB per
tal que s’hi puguin presentar reclamacions.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb