URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

Alternativa | 03 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

 Un nou article de Pere de la Punta.

En mi enmienda a la totalidad redactaría primero los motivos estéticos.” Fragmentos tibios, de Pablo Miravet (Palma de Mallorca ,1967).La bolsa de pipas 39

Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

Si feim una volta pel municipi podem constatar que la brutor es present per tot arreu, tenim brutícia pels camins, a les carreteres, a les platges, als parcs públics i als boscos.

 

Anem a pams.

F O R M E N T O R: Crida molt l'atenció que un lloc on hi viu la gent molt rica, a pocs metres dels grans i luxosos xalets, es poden veure muntanyes de brossa i que poc a poc van augmentant perquè ningú es dedica a llevar-les més aviat n'hi afegeixen.

P O R T D E P O L L E N Ç A: Tres exemples a la vista dels que els vulguin veure, el “pipican” de davant un gran magatzem, el parc de la Gola, i el bosquet de Boquer, millor no descriure el seu estat, una visita millor que mil paraules. Mirau si és greu la cosa que al darrer PiP a la pàg. 10, es pot veure un anunci pagat per un veí que recorda al Batle que un poc de neteja al Port seria benvinguda hi ho firma: Hans Monheim.

P O L L E N Ç A: Als voltants del poble i sobre tot allà on hi ha contenidors de fems, la situació és caòtica, però la brutícia s'estén a camins i cunetes, torrents, etc.

Però que podem fer? No podem viure dins una soll!, pel que es veu l'Ajuntament està desbordat, ja que els fems ens mengen per tot arreu. Les brigades municipals i les contractades no donen abast.

Seria una solució constituir una associació per mantenir net el municipi? S'han de fer campanyes d'acció directa i anar a recollir el fems i la brutor que hi ha per tot arreu? Llavors quant tenguem net, seria bo que els equipaments funcionassin, tenir una piscina operativa, un centre cívic i multidisciplinari a l'antic C P Miquel Capllonch, uns accessos als poliesportius i pavellons segurs i còmodes i un centres culturals per elevar el nivell ídem de tots els residents i poder anar al teatre a un auditori dissenyat per Moneo i passejar ben mudats als diumenges dematí. En fi una monada de poble digne del que diu el seu himne,” Pollença: terrapreciosa!.”

Epíleg.

“Nunca creímos en el paraiso, nunca fuimos soñadores del absoluto, pero tampoco nos fue dado imaginar tanta porquería reunida”. (Pablo Miravet)

P. de la P.

Una veïna del Port ens va enviar aquesta fotografia del Pipican al costat de la circumval·lació. Us recordam que podue participar al IV concurs de fotografia Urxella.

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

Garci | 06/12/2008, 13:21

Hola Miquelet. Tens tota la raó: per tenir net el millor és no embrutar. Jo també carregaria contra els incívics que embruten.

Però un cop el fems sigui al carrer, algú l'ha de netejar, no? I jo crec que la responsabilitat és de l'ajuntament.

Miquelet de l'hortet.

Re: Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

Miquelet de l'hortet. | 06/12/2008, 01:18

Embrutar menys. La brutícia no ve tota sola. Si hi ha fens es que algú les hi ha posat. Saben que no es mes net qui renta mes, si no qui embruta menys. Enlloc de dedicar mes recursos a fer net, s'han de dedicar a embrutar menys. Per tant lo se es, posar unes bones multes a qui se comporti de manera incívica, i augmentar amb personal de vigilància. Desgraciadament, no veig altre possibilitat.

Pepe

Gràcies Maki

Pepe | 05/12/2008, 12:15

Gràcies Maki, fa molt de temps em varen llegir la mà. Tot el que em varen dir es fonamentava a lliçons bàsiques de psicologia, però va haver una cosa que si que em va dir i que m'ha esta útil a la meva vida i és escriure per treure defora tot el que em pot fer mal. O sigui escriure aquestes contestació no és un esforç és una teràpia.

Pepe

Re: Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

Pepe | 05/12/2008, 12:09

Muchas gracias Pablo, una bonita casualidad. Casi mejor que no contrastes tus bonitos recuerdos con la realidad actual.
Salud

fra lokus

Re: Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

fra lokus | 05/12/2008, 12:01

Bé, però ERC va rebutjar els pressupostos al Senat, del 300.000 euros encara res de res.

Maki

Parcialitat

Maki | 05/12/2008, 11:44

No t'esforcis massa, Pepe, en els comentaris dels contrapunts d'Eva Cerdà, son propis d'una fan de ERC, versió pìntoresca. No tenen cap rigor, es la seva moda actual. Les lloances a Joan Cerdà ja es una altra història, ja es clientelisme (L'Ajuntament com a client publicitari) Lo de lloances a ERC, amb tots els respectes cap a ERC, que m'ho mereix, folklore esnobiste.
La teva feina deixarà petjada, Pepe, i en fas molta.

pablo

què podem fer

pablo | 05/12/2008, 10:46

Sorpresa de encontrar una referencia a "Fragmentos Tibios" en un post que habla de Pollensa. Soy el autor de ese libro. Viví en Mallorca hasta los 13 y pasaba el verano en el Puerto de Pollensa. Seguí yendo al "moll" hasta 2001. Desde entonces, no visito Mallorca. Tengo muy buenos recuerdos de la infancia, de las noches de farra (cuando acabó la infancia) y de la belleza del Puerto, Formentor, Cala San Vicente, Cala Boquer, etc. Belleza por desgracia sacrificada en el altar de un "progreso" tan depredador como mal entendido. Ánimo con lo vuestro, un saludo.

Camins

Camins

Camins | 03/12/2008, 21:06

Demà Dijos a les 22 10, a Televisió de Mallorca, reportatje del camí de Siller.

Pepe

Re: Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

Pepe | 03/12/2008, 20:34

Les pedres fralokus no t'estranyi que les utilitzen per fer alguna demostració a la diada.

fray lokus

Re: Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

fray lokus | 03/12/2008, 15:59

Mu, primero tendremos que quitar las piedras de la feria que se pusieron para el lamentable espectaculo con las cabras.

Y es que las cosas en Pollença duran y duran y duran y duran.

Mu

Re: Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

Mu | 03/12/2008, 15:09

Podemos ocultar toda la basura debajo del auditorio de Moneo, a falta de alfombra es lo mejor que se me ocurre.

Pepe

Ironia

Pepe | 03/12/2008, 11:21

Pens Garci que l'article té molt d'ironia, l'has de tornar a rellegir.
Per demanar s'ha de donar.

Garci

Re: Què podem fer per tenir un poble net i ben equipat?

Garci | 03/12/2008, 09:57

Crec que l'article té raó, el poble, sencer (ha oblidat la Cala), fa pena de brutícia.

Però pareix que exculpa a l'ajuntament perquè està desbordat.
La primera culpa és dels ciutadans, que son els que embruten. Però l'ajuntament té el deure de fer net, i si no pot, que hi posi mesures: més gent a les brigades, més control, més control a lumsa...

En fi, fer una associació de recollidors de fems seria bo si no hi hagués gent que cobra per fer-ho. Al haver-hi gent que fa feina d'això, jo crec que s'ha d'espitjar a aquests i als que els manen.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb