URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tres milions per reformar l'Ajuntament.

Alternativa | 04 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir el batle ens va comunicat la intenció d'invertir els tres milions d'euros que corresponen a Pollença pel Fons estatal d'inversió local a la remodelació de l'edifici de l'Ajuntament.

El Fons Estatal d’Inversió Local de l’Estat , el qual el govern de l'Estat ha dotat amb 8.000 milions d'euros, es reparteix proporcionalment al nombre d'habitants. La proporció és de 177 euros per habitant el 2008. Pot ser per adequació, rehabilitació o millora d’entorns o espais públics urbans o promoció industrial; obres de xarxa viària, sanejament, enllumenat i telecomunicacions; construcció, adequació o millora d’edificis i equipaments socials, sanitaris, funeraris, educatius, culturals i esportius; protecció del medi ambient, prevenció de la contaminació, gestió de residus i estalvi i eficiència energètica; supressió de barreres arquitectòniques; conservació de patrimoni municipal o històric del municipi; abastament d’aigua potable i tractament d’aigües residuals; promoció de la mobilitat sostenible i millora de la seguretat viària; prevenció d’incendis, i promoció turística.

Un dels problemes d'aquest fons és que s'ha de córrer per presentar les sol·licituds. S' han de presentar per via electrònica a la Subdelegació del govern entre el 10 de desembre i el 24 de gener. Les obres s’han d’executar durant el 2009 i s’hauran de justificar en el primer trimestre del 2010. Els projectes no poden superar els 5 milions d’euros i no han d’estar inclosos en el pressupostos de 2009. Només es finançaran actuacions de nova planificació i d’execució immediata. ,

 Aquest decret obliga a una rapidesa de reacció per part de l’administració local que segurament costarà de complir perquè cal donar compliment a diversos terminis legals en la contractació que dificulten que el mes d’abril les obres puguin estar licitades, tal com exigeix el RDL. 

Aquest RDL és un projecte poc elaborat  i no soluciona el problema del finançament local, sinó que només ve a posar un pedaç a una situació sagnant per als municipis


De Alicante/Alacant sempre.
 

Comentaris

Garci

Re: Tres milions per reformar l'Ajuntament.

Garci | 09/12/2008, 17:16

Pere, per això estam, perquè les utopies deixin de ser-ho.
A molts llocs de la Península és fan experiències de participació com aquesta, no se perquè aquí no.

Per altre banda jo tampoc se les funcions de l'àrea de participació ciutadana. Tal vegada en Pepe ens ho sàpiga dir, si és que en té alguna.

Pere

Re: Tres milions per reformar l'Ajuntament.

Pere | 09/12/2008, 17:05

Hola Garci,

estic totalment d'acord amb que els ciutadans/es poguem participar en la selecció dels projectes, però això em sembla un somni al nostre poble.

A més, la participació s'hauria de fer extensiva a tots els àmbits del govern municipal (dins uns límits, és clar). Però ja se sap que és mes còmode fer el que els dona la gana, i després es fan coses com un pseudoparc/parking a la Gola, o una inutilitat de piscina coberta al Moll, per no parlar d'auditoris, aparcaments i d'altres temes.

Si hi ha una regiduria de participacio ciutadana, hauria de servir per això. Fa molt que em deman perquè serveix aquesta àrea. Tampoc no es tracta de decidir-ho tot, però si que els pollencins/es poguem opinar en positiu sobre els projectes que ES PAGUEN AMB DOBLERS DE TOTS.

Com tu dius, la cosa seria molt senzilla amb les noves tecnologies actuals (...bé ja sabem que aquestes coses a Pollença, anem en el darrer tren, TDT, internet públic...)

Salut.

Garci

Re: Tres milions per reformar l'Ajuntament.

Garci | 08/12/2008, 15:21

Hola Pere.

Jo som partidari de fer un procés per demanar que prefereixen els ciutadans, en comptes de que siguin els 4 polítics qui decideixin.

Hi ha mecanismes molt senzills perquè sigui la gent que decideixi que vol amb els diners que arriben.

Pere

Re: Tres milions per reformar l'Ajuntament.

Pere | 07/12/2008, 22:47

I no seria millor dedicar aquests 3 millons a diverses obres? Per exemple fer d'una vegada els aparcaments de can Bach i del pavelló, i finançar un aparcament al Moll, en comptes de fer-ho amb diners i a solars del Consorci de la Gola.
Els usuaris del pavelló ja estam cansats de haver de travessar una zona humida cada cop que plu una mica. Sembla que allà oh hi ha zones humides hi volen fer parkings i allà on hi ha parkings volen fer aiguamolls. Com deia n'Asterix, estan botxos aquests "politics", i no els ens mereixem!!!!

A més, em sembla molt improbable que d'aqui a la data limit, tenguin acabat un projecte de reforma d'un edifici tan gran i complex com el de l'ajuntament, que no dubt que necessita una bona reforma.

Nota Gob

Son Bosc

Nota Gob | 04/12/2008, 22:00

Nota informativa:

4 de desembre de 2008

PROTEGIR L’ORQUÍDIA ÉS UNA OBLIGACIÓ LEGAL, PERÒ PROTEGIR SON BOSC ÉS UNA QÜESTIÓ
DE DIGNITAT PER GOVERN I CONSELL

L’eliminació del forat 8 obliga a un replantejament del projecte i possibilita la cancelació del golf... si hi ha voluntat política.
La impossibilitat d’ubicar el forat 8 al lloc on estava previst obliga a la revisió del projecte i la seva autorització per part de l’ajuntament
de Muro, ja que si el forat es reubica a un altre lloc no s’ajustarà a la llicència atorgada per l’ajuntament.
Però el que és realment important és que aquest canvi necessari en el projecte podria obrir la
porta a la intervenció per part del Consell de Mallorca.

Pepe

Re: Tres milions per reformar l'Ajuntament.

Pepe | 04/12/2008, 21:24

El logotip d'IB3 em recorda molt al de la companya T-MOBILE.

Pepe

Re: Tres milions per reformar l'Ajuntament.

Pepe | 04/12/2008, 11:28

Brutal, o sigui tenim una televisió autonòmica que és un gran forat econòmic, amb treballadors subcontractats a una situació penosa i la solució és canviar el logotip?

fra lokus

Re: Tres milions per reformar l'Ajuntament.

fra lokus | 04/12/2008, 09:20

Actualització de la web TDT, actualització de 43.800 euros, s'han actualitzat els logotipus de IB3.

43.800 en logotipus en temps de crisi.

Pepe

Plens

Pepe | 04/12/2008, 09:11

Garci, pens que quatre hores de ple són suficients.
Es tracta de sintetitzar més les idees i crec que això pot ser positiu.

Personalment al final del ple estic esgotat i la veritat que les meves forces per defensar o debatre ja són limitades.
Si la reducció del temps és igualitària em semble bé, varen comentar que qui defensi la moció tingui una mica més de temps i que la resta d'intervencions siguin d'un menor temps. Al ple de desembre farem una prova a veure com surt.

També es va comentar que es farien plens extraordinaris, sense aquestes limitacions temporals per temes com pressuposts, taxes, ordenances, urbanístics...

De totes maneres hem de fer una proposta per les comissions informatives del proper ple.

Pepe

PRODIS A LA PLAÇA MAJOR

Pepe | 04/12/2008, 09:05

Ara vaig a la plaça Major on PRODIS commemora el internacional de la persona discapacitada (va ser ahir).
De 10:30 a 11:30 els polítics estam convidats a parlar a la ràdio municipal que s'ha instaL3lat a la Plaça del que s'ha fet i el que es pensa fer per a les persones amb discapacitat.
Fins les 14:00 hi podreu trobar dos stands a la plaça amb informació, demsotració i venda de productes el·laborats pel taller ocupaciona Alzinar.

Garci

Re: Tres milions per reformar l'Ajuntament.

Garci | 04/12/2008, 08:54

Crec que el plenari es de les poques oportunitats de que els grups de l'oposició diguin la seva, per tant, no crec que limitar el temps de les intervencions sigui positiu.

Veig millor començar més prest o fer més plens.

Pepe

Re: Tres milions per reformar l'Ajuntament.

Pepe | 04/12/2008, 08:20

A la reunió d'ahir el tema central era l'adaptació del PGOU al Pla Territorial, un tema al que haurem de dedicar més d'un article i també de la duració dels plens.
Fa tres plens que no hi ha precs i preguntes per que es fan les 12. En principi la solució de la que hem parlat és la de limitar el temps de les intervencions.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb