URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Granets d'arena

Alternativa | 08 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Poc a poc ampliant el número de gent que participa amb els seus articles al blog. Aquest és el primer article de na Tonina Amer.

És el meu primer article al blog d’Urxella. Quan pensava sobre el que podria escriure o sobre el tema que volia reflexionar, em vaig posar a pensar en totes les coses del nostre poble que crec que se podrien o s’haurien de millorar.

Un dels problemes que actualment podem trobar a Pollença i pel qual, cada vegada més, escolto nombroses queixes al respecte, és la falta absoluta de netedat dels carrers i l’abandonament “estètic” de tot el poble en general.

Farem un petita ullada a cada un dels aspectes més bàsics que fan que un poble brilli amb llum pròpia i que en el cas de Pollença, aquests aspectes brillen per la seva absència.

Per començar cal dir que tenim un poble que per la seva bellesa ha atret sempre a nombrosos personatges i curiosos i val a dir que després d’unes quantes destrosses segueix tinguent aquell encant especial que sempre l’ha acompanyat.

Desgraciadament no sabem conservar el que ja el propi poble ens ofereix. El carrers de Pollença cada vegada estan més bruts, sobretot els més visitats que són els del casc antic, les seves pedres enlloc de lluir estan ennegrides. Per mi aquest problema té dos responsables directes.

Un d’aquests responsables es el propi Ajuntament que no s’ha aturat a mirar al seu voltant i redirigir tots els serveis de neteja disponibles per tal de tenir una netedat visible i més freqüent i eficaç. Esta bé proposar que cada veí contribueixi a la neteja “granant la carrera”, però és un sentiment, cada vegada més generalitzat, que la poca neteja que es fa al poble es d’aquesta forma, a més d’haver de pagar quantiosos imposts al respecte. Un altre tema que també afecta a la neteja urbana és el de la ubicació de totes les papereres que existeixen al poble, probablement a dia d’avui el nombre és insuficient i en certes ocasions la seva ubicació no és la millor, per tant no seria de més fer una ullada general i mirar de solucionar-ho.

L’altre part responsable és tota la gent que resideix i gaudeix del poble. Hem d’esser responsables i pensar que també formem part de la vida i la imatge del poble.

No podem pensar que estam sols perquè tots els actes incívics afecten a tota la població.

El nostre poble disposa del servei de recollida de reciclatge porta a porta amb unes petites normes bàsiques que cal tots seguim per tal d’optimitzar el reciclatge. També disposem del servei de la deixalleria que ens permet desfer-nos de tot allò que ja no necessitem d’una forma neta i ordenada.. Per descomptat, no cal oblidar-nos d’una imatge que a tots ens resulta desagradable: els “regalets” que deixen els nostres animals de companyia i el fet de tirar qualsevol tipus d’escombreries al carrer. No ajuda gens a la imatge del poble el fet de veure qualsevol tipus de deixalla a la vora dels contenidors d’escombreries o dels de reciclatge i després queixar-nos del brut que està tot.

En definitiva si no posem tots el nostre granet d’arena no serà possible tenir un poble més net, cal que tots posem de la nostre part ( administració i ciutadans ) per aconseguir el poble que volem.

 Una mostra de l'abandonament d'alguns carrers de Pollença. Enviat per un veï. Us recordam que podue participar al IV concurs de fotografia Urxella.

 

 

Comentaris

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 08/12/2008, 21:02

Ok, gràcies Pepe, salut.

Pepe

Re: Granets d'arena

Pepe | 08/12/2008, 20:40

Ja he tornat dels madriles. JR a la reunió que va haver respecte a l'adaptació del PGOU al PT es va indicar la necessitat de incloure tots els camins del catàleg dins el nou planejament.

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 08/12/2008, 17:22

Cap noveat de Ternelles?

S'ha parlat de la modificació del pla General?

Per cert Diumenge 14 excursió pels camins públics des Fangar, gràcies per anunciar-ho.

Salut i Branca-

Garci

Re: Granets d'arena

Garci | 08/12/2008, 15:23

Totalment d'acord Pere i Tonina.

Esper poder llegir molts més articles vostres.

P. de la P.

granets d'arena

P. de la P. | 08/12/2008, 09:52

Moltes gràcies pel granet d'arena tonina, seguramente haurem de tornar sobre la qüestió de la brutor, ara ja duim dos articles al blog,la natedat, és una questió cultural,com la música, la pintura, o la literetura. Si no basta al granet d'arena els hi harem de posar un còdol dins la sabata.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb