URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EXPRIMINT ALS CIUTADANS

Alternativa | 09 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquest article és el que duu com a portada l'Urxella núm. 19 que ha sortit fa poc temps al carrer. Hem fet una tirada de 3000 números que han estat repartits per tot el municipi. Si no us ha arribat ho podeu dir i mirarem de fer-vos-en arribar un. També el podeu llegir complet si pitjau aquí: Urxella 19. 


 

Ens volem unir a la queixa popular i al malestar de tot el poble que veu com pugen els imposts però no veu els resultats, degut a la mala gestió i al malbaratament de diners que fins ara s'ha realitzat des de l'Ajuntament.

Al seu dia ja vàrem votar en contra de la brutal pujada d'impostos i taxes i vàrem recollir més de 300 al·legacions contra la mateixa. Estam segurs que ara  se’n recollirien moltes més. Per desgràcia la gent no ha estat conscient de la pujada fins que no ha hagut que pagar.

Els increments són espectaculars: la pujada d'impostos i taxes aprovada a finals del 2007 suposa un increment molt superior al del IPC, arribant en el cas de l'IBI  rústic a un 133 %, l'IAE a un 94,2 % i la taxa de fems a un 40%. Això sense contar l’impost de circulació, etc.

Els motius d’aquesta pujada són en gran part el un model imposat des d'UM amb la concessionària  TIRME, que va incrementar un 26% el cost del tractament de residus urbans pel 2008; i en part per la mala gestió de l'Ajuntament a l'empresa municipal EMSER a l'anterior legislatura, que va provocar un gran dèficit que no es cobreix ni amb aquesta impressionant pujada.

D'aquesta manera, i degut a la no fragmentació a l'hora de pagar, els establiments i els particulars es veuen ara amb una forta despesa que en molts casos resulta estrangulant, i més amb la disminució d’ingressos degut a la crisi econòmica que entravessem.

Per tot això esperam que a les taxes de fems i residus del 2009 hi hagi canvis. En primer lloc s’hauria de tenir en compte el volum de fems produït i el reciclatge concret de cada negoci, i no només basar-se en els metres quadrats dels establiments en el cas de l’impost de fems. També s’hauria de fer un pla de reducció de residus i  donar bonificacions per reciclatge i disminució de fems. S'hauria de fer una revisió a fons de les categories en les que es divideixen els productors comercials de residus, tenint més en compte factors de distribució geogràfica i intensitat turística. Igualment les taxes s'haurien de modular socialment, penalitzant als grans productors.

També és imprescindible l’aplicació de la fragmentació del pagament dels imposts al llarg de l'any per poder fer front més fàcilment a la despesa. Així com també s’hauria de fer un pla de reducció de residus així com la progressivitat dels imposts segons volum de residus: cosa que permetria que qui menys fems crea menys pagaria i s'acabaria amb la injustícia actual.

        Tot plegat no és un tema d'esquerres o de dretes, simplement de sentit comú. La ciutadania no és la culpable de la mala gestió econòmica dels governs municipals, i si algú ha de pagar aquesta mala gestió són els polítics, fent un gestió més austera, imaginativa i racional dels doblers públics, sense moneries.
 
 

Comentaris

Pepe

Uncontribuyente.

Pepe | 09/12/2008, 17:57

La situación es muy negra y las soluciones escasas.
El actual equipo de gobierno todaví no ha entendido la crisis en la que nos estamos hundiendo. En vez de ayudar, aumentan los problemas

Pepe

Joan

Pepe | 09/12/2008, 17:53

Joan, fa temps que Juanjo Mir es troba totalment desbordat. les reunions són només un exemple. Tampoc va venir a una reunió amb la plataforma pro-camins públics i tampoc va telefonar per explicar la seva absència.
Esperam que l'empresa que varen contractar no tardi massa en presentar els pressuposts, de moment segueixen incomplint el que marca la llei. Hem de recordar que la seva presentació inicial al ple havia de ser abans del 15 d'octubre.

Pepe

Impremta

Pepe | 09/12/2008, 17:48

Jordi, respecte a la teva pregunta sobre l'impremta, amb la informació que jo tinc (pagaments que s'aproven a les Juntes de Govern) no em consta el que dius.

Garci

Re: EXPRIMINT ALS CIUTADANS

Garci | 09/12/2008, 17:27

Realment, contribuyent, no queda més que fer alguna acció potent i imaginativa que faci recapacitar a aquests governants. Tal vegada si amés de les 300 alegacions que vàrem presentar n'haguessim presentat 3000. Si la gent hagués sortit al carrer a protestar...

Però ara no podem ni tancar, perquè ens arruinaríem, ni callar perquè això no se pot consentir.

Que proposau vosaltres?

Uncontribuyente

que podemos hacer?

Uncontribuyente | 09/12/2008, 16:57

Que podemos hacer ? No,no es una verguenza ni un engaño ni mala gestion , es un claro ejenplo de latrocinio la subida de impuestos de residuos,terrazas y limpieza, he pasado de pagar 1800 eur el pasado año a 4200 este año reciendo a cambio lo mismo que el año pasado :NADA , res de res. Cuando me planteo no pagar reulta que todo el mundo esta pagando,a regañadientes pero pagando. Mi bareto tiene una "terraza" de CUATRO MESAS por las que pago 1300 eur. Tengo que vender al menos 1000 cañas solo para pagar impuestos. Cuando he querido fraccionar el pago el ayuntamiento me pide la mitad de una vez y el resto a un interes de un 22%, pero esto que coño es?? Que hacemos? cerramos todos los comerciantes , pero como no somos funcionarios no tenemos mas cojones que trabajar en lo que sea y lo que sea son nuestras pequeñas empresas familiares porque si cerramos nos vamos al paro entre tres y diez personas por comercio , es facil sacar cuentas, es eso lo que procura el ayuntamiento? Se puede hacer algo? O solo nos queda pagar y callar? Yo propondría un cierre general de los comercios de Pollença, pero para que? el Alcalde no daria su brazo a torcer (jamás lo ha hecho)y sus sucesores darian la callada por respuesta.Total que esto no tiene solucion, lo mejor es coger los bartulos y largarse a otro municipio ...

Vaga  de fam a IB3

Vaga de fam a IB3:

Vaga de fam a IB3 | 09/12/2008, 15:41

Sota el lema
DOLENT NADAL I PITJOR CAP D'ANY A IB-RES.
LA PRIVATITZACIÓ DEL SERVEI PÚBLIC ENS CONDUEIX A LA MISÈRIA.
Es convoca una vaga de fam paral·lela a la vaga d'IB3 radio i televisió i de durada indefinida.
Possibles voluntaris contactar amb el comitè de vaga de Salom.
Existeix un compromís previ de la premsa internacional i nacional de cubrir de manera exhaustiva la vaga de fam pels drets dels treballadors.

Garci

Re: EXPRIMINT ALS CIUTADANS

Garci | 09/12/2008, 15:16

Gràcies Joan.

Nosaltres ens equivocam. I molt. Seria absurd negar-ho. Com deia una professora meva: m'equivoco 3 o 4 cops per segon. Això és broma. Però així i tot seguim endavant. Perquè creiem que anam pel bon camí. Tot i que veritats n'hi ha tantes com persones.

En quant a Juanjo, nosaltres ja vàrem demanar la dimissió i no se'ns va acceptar. Ha tingut, i té, problemes amb la policia, amb la seva àrea que és incapaç de gestionar, vol privatitzar-ho tot, fa el joc a UM...
Per la nostra part ja ha perdut tota la confiança. (tal vegada ens equivocam ;-)

fra lokus

Re: EXPRIMINT ALS CIUTADANS

fra lokus | 09/12/2008, 15:14

Hola, crec que l'Ajuntament amb el tema de la imprenta dona feines a tothom, no té un proveïdor fix.

Joan Martorell

P? S? O? E?

Joan Martorell | 09/12/2008, 15:11

Els elogis cap a vosaltres son del tot merescuts. També vos equivoqueu, és clar; però quan un se equivoca és simplement perquè fa coses, i això és bó. Tot el contrari que el psoe.
No hi ha manera que aquests del psoe se posin les piles. Cada dia en sents una o altre. La darrera: el plantón del Juanjo Mir a un directiu d’una important entitat bancària amb oficina al nostre municipi. Tangent cita concertada no es va presentar a la reunió, n’hi tan sols va ésser capaç de telefonar per demanar escuses, ni té la delicadesa de contestar al telèfon. Això no se fa hombre! Aquest Juanjo ha decebut a tanta i tanta gent, que el millor que pot fer és anar-se’n a ca seva.
P.D. Quina pena que sigui un simpatitzant del psoe qui intenti rebatre els comentaris que aquí se fan cap al psoe. No hi ha militants ja?

Garci

Re: EXPRIMINT ALS CIUTADANS

Garci | 09/12/2008, 15:10

S'ha d'anar alerta a fer segons quines acusacions si no es poden demostrar. I si es pot demostrar convé fer-ho.

Jordi

l simpatitzant psoE

Jordi | 09/12/2008, 14:28

Simpatitzant del Psoe, ès cert que des de que hi ha una filla seva, un propietari d'imprenta es forra imprimint coses de l'Ajuntament?

Gràcies

Pepe

PSOE

Pepe | 09/12/2008, 14:04

Estic d'acord amb Jaume, un blog és una bona eina de debat i discussió política transparent i oberta, dues qualitats que no té ni una pàgina web ni un correu electrònic.
Ni el PP-UMP ni UM_UNPI tenen blog i pens que és positiu que el PSOE hagi decidit obrir un blog. És un pas però que si no deixen fer comentaris es converteix en una pàgina web, o sigui una eina unidireccional que no serveix per debatre, contrastar, dialogar...

Al simpatizant li diria que no és molt coherent demanar a la resta que donen la cara quan ell no la dona.

Prefeix que la gent s'identifiqui però els primers que haurien de donar exemple són els propis dirigents -regidors del PSOE.

maki

coherencia

maki | 09/12/2008, 10:38

L'engany es que el PSOE, al manco a Pollença, que es el que coneixem, no sigui gens socialista i sigui simplement un lloc on tenir una dedicació exclussiva o qualque cosa mes. No es facil ser coherent en temps de l'electoralisme- consumisme, però al manco que es notes la presència les les paraules OBRER i SOCIALISTE amb actituts i fets reals...

Garci

Re: EXPRIMINT ALS CIUTADANS

Garci | 09/12/2008, 10:30

Primer de tot, vull dir que aquí es pot parlar de tot mentre no es falti greument al respecte. I crec que la intenció de Jaume és crear debat entorn a l'acció política del PSOE a Pollença.
També vull agraïr les bones paraules de Jaume envers el nostre bloc.

També vull dir que això no és un fil directe. Aquí tothom pot rebatre. Tant de bo en Jaume pogués escriure-ho al bloc del PSOE. Tant de bo no fos un simpatitzant qui hagués de respondre a Jaume, i fos un regidor o responsable de la seva agrupació.

En fi, esper que el PSOE se posi les piles, que aturi els peus a UM i deixi de ser una comparsa d'aquests.

toni

Re: EXPRIMINT ALS CIUTADANS

toni | 09/12/2008, 10:29

Simpatitzant socialiste, ja veig que té parles a tu mateix

Simpatitzant Socialista

A JAUME

Simpatitzant Socialista | 09/12/2008, 09:38

Estic content de la teva resposta. Però si no t'agrada no en mengis i preocupa't per parlar del psoe amb els del psoe, ténen un mail.
Què és de guapo el fil directe del PiP i els comentaris del Blog d'ALTERNATIVA.
Que no teniu cara per dirigir-vos a ells i dir-los el que pensau?
Ai, que es de bonic ser anònim, igual que a l'edat mitjana amb la literatura o la pintura.

Jaume

PSOE

Jaume | 09/12/2008, 08:22

Benvolguts senyors i senyores del PSOE:
Amb la vènia dels administradors d’aquest blog, empro el mateix, per dirigir-vos unes paraules, senzilles i tendres (com deia en Serrat) ja que, una vegada més, ens heu llevat l’oportunitat de fer-ho a través del vostre blog. Paraules que ven segur, vos arribaran, ja que en costa sou ferm seguidors d’aquest blog.
És una pena que durant tot aquest temps no hagueu pres mostra d’aquest blog.
Una cosa tant senzilla avui amb dia com és un blog, és un clar exemple del reflex del que hi ha darrera. Un blog actiu com aquest, demostra una gran feina duita a terme per la gent que hi ha darrera. Un blog inoperant com el del psoe de Pollença; ara si, ara no, ara me’n vaig, ara torn... simplement transmet la situació real en que es troba immers el psoe pollencí. Si ho haguéssim de definir amb una paraula, aquesta seria CAOS!
Un caos, que l’únic que transmet és nul•la discussió política interna i molta discussió externa, quan el que hauríeu de pretendre és tot el contrari.
El fet de formar part de l’equip de govern de l’ajuntament de Pollença, és simplement un postissatge, una vena davant els ulls que no vos deixa veure la realitat en la qual vos trobau. Auguro mal presagis pel psoe de Pollença si no fais un canvi de rum: cal ésser coherents amb el que heu estat i significat, i, sobretot cal ésser socialistes, on les PERSONES tenen el seu principal valor, significat i dignitat. L’esquena a tot això desembocarà al vostre més absolut fracàs.
Una salutació cordial.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb