URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per una peatonalització ben feta 4.

Alternativa | 11 Desembre, 2008 07:00

Volem mostrar el nostre suport a la petició que ahir va presentar la Plataforma en defensa d'eu moll a l'equip de govern respecte a fer canvis la peatonització de la primera línia. L' Ajuntament hauria de fer cas als informes de l'inspector de policia local, escoltar a veïns i comerciants i tenir en compte les més de mil firmes que varem registrar demanant una peatonització ben feta.

Us recomenam la lectura del   primer informe de l'inspector de policia (pdf), escrit a l'agost, quan l'equip de govern plantejava a ple estiu el tancament total de tota la primera línia. L'inspector ja parlava de la necessitat de fer un Pla Director de Mobilitat al Port i de tota una sèrie d'idees que compartim a l'igual que la Plataforma.

Després d'analitzar el tema coincidim en que s'ha de recuperar la circulació del trànsit lleuger a una part de la primera línia. Més concretament al Passeig Londres, per facilitar l'accés dels visitants en benefici de l'activitat comercial i de restauració del Moll bé fins a l'Avda París o fins al carrer Temple Fielding.

El Passeig de Londres absorbeíx tota la circulació d'entrada al Port de Pollenca provinent d'Alcúdia i a més absorbeix l'estacionament de gran part dels usuaris de la Platja (més de 400 aparcaments) i els carrers dels voltants ara mateix no tenen capacítat per poder acollir tots el vehicles que els visitants esporadícs de la plaja utilitzen.  A més a més tancar  el Passeig Londres suposa  que el tràfic que vulgui accedir al  centre del Port de Pollença hauria de circular per la ronda de circumvalació fins a la ronda de l'hidroavió i entrar al centre del Port pel carrer Joan  XXlll,  que absorbeix  el transit de vehícles que prové de Pollenca, la qual cosa suposaria la saturació  de una  via prou carregada a hores d'ara. Precisament una de les raons de la circumval·lació era terminar amb els embossos de Joan XXIII.

Com bé diu l'informe de l'inspector de policia; la peatonització  vol dir més facilitats per caminar sense entrebancs, vol dir millora de la vida comercial, vol dir guanyar espais per a activitats lúdiques i festives, vol  dir crear nous espais amables on poder passejar i relacionar-se. Tot aixó no hi cap dins la resposta de per qué peatonalitzar el Passeig de Londres perqué la via no és comercial i no es creen nous espais per passejar ,ja que ara mateix ja existeix un gran espai, una voravia suficientment amplia per passejar. El que si caldria fer és donar prioritat als vianants al Passeig Londres amb bandes reductores, passos de vianants  i amb una reducció permanent de la velocitat a 30 km/h

Sí que te sentit fer la peatonització del  Passeig Saralegui  una via comercial, on les voravies son prou estretes amb el conseqüent perill pels usuaris, que en moltes ocasions han de baixar de la voravia, i on es nota a faltar un espai, el costat dels locals on poder passejar i relacionar-se. Una via on a més a més no es perden aparcaments. 

                            Ja és hora de terminar amb aquesta "cutredad" 

Comentaris

Notícia

Notícia

Notícia | 13/12/2008, 22:55

Notícia al DdM:
EU califica de ´brindis al sol´ las modificaciones de tráfico

Pepe

Re: Per una peatonalització ben feta 4.

Pepe | 12/12/2008, 10:46

La veritat que si compares el que demanava al seu document la Plataforma amb el que surt al diari hi ha molta distància.
Esper veure que ens expliquen tan l'Ajuntament com la Plataforma.

Garci

Re: Per una peatonalització ben feta 4.

Garci | 12/12/2008, 08:46

També surt al Balears.

Crec que tot això no és més que un acte propagandístic. D'alguna manera han de quedar bé després de les crítiques i el desastre que han fet.

Pepe

Diario de Mallorca

Pepe | 12/12/2008, 08:33

Perdò no és al Balears sinó al Diario de Mallorca.

Notícia

Roda de premsa

Notícia | 12/12/2008, 08:32

Avui al Balears:

"El Ayuntamiento prohibirá el acceso de vehículos pesados al interior del pueblo
Alcalde y vecinos pactan trasladar la parada terminal de autobuses a la segunda línea"

La veritat que la lectura d ela notícia m'ha deixat una mica fred.

- Que jo sàpiga al Port no és un lloc de trànsit de molt de vehicles pesats.

- Ja s'havia dit que els autobusos no anirien per la primera línia, en teoria fa tres mesos que es negociava.

- Quins vials volen construir ?

- El batle es pot comprometre a que les obres del Passeig Anglada Camarasa es terminaran abans del 15 de març però l'experiència ens diu que si encara no han començat difícilment es complirà aquest compromís.

Pepe

Ràdio

Pepe | 12/12/2008, 08:23

És una pena que després de més de cinc anys encara no s'hagi aconseguit una ràdio municipal que arribi en condicions a tot el municipi, cosa que permetria estalviar uns bons doblers en propaganda de paper.

fra lokus

Re: Per una peatonalització ben feta 4.

fra lokus | 11/12/2008, 21:04

El millor ha estat després, he telefonat a la meva tia perquè ho digués a la tetrúlia de dones de Ràdio Pollença, doncs no hi hagut tertúlia perquè la Ràdio està fora de servei.

Pepe

Re: Per una peatonalització ben feta 4.

Pepe | 11/12/2008, 20:16

Mu, como decía Ricki en Casablanca; "siempre nos quedará Urxella"

Pepe

Fralokus

Pepe | 11/12/2008, 20:15

Al final tanta insistència ha tengut el seu premi.

fra lokus

Re: Per una peatonalització ben feta 4.

fra lokus | 11/12/2008, 17:34

Gràcies Biel, per la Conselleria sembla un secret militar.

Biel

TDT demà a les 12

Biel | 11/12/2008, 17:06

Dia i hora d'emissió: 11/12/2008, 14:41
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Direcció General de Tecnologia i Comunicacions (Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació)

El Govern avança l'emissió de TDT a Pollença

Antoni Manchado recorda als ciutadans la necessitat d’adaptar les antenes col·lectives i adquirir un descodificador per veure la nova televisió digital

La Direcció General de Tecnologia i Comunicacions del Govern dels Illes Balears, posa en funcionament demà divendres a les 12 hores del migdia el nou centre emissor de TDT (Televisió Digital Terrestre) situat en aquest municipi.

Aquesta nova acció, forma part de la estratègia del Govern d'avançar les emissions de TDT un any abans de l’anomenada “apagada analògica” de la televisió, prevista a Mallorca per al 31 de desembre de 2009, amb la intenció que la ciutadania de les Illes Balears es prepari poc a poc per a aquest canvi tecnològic.

El Govern ja ha avançat emissions en centres com Andratx, Alcúdia, Sóller, Palma i Eivissa, a més dels emissors principals a les tres illes, com Alfàbia a Mallorca, que porta emetent TDT fa ja més de dos anys. I té previst posar la gran majoria de centres emissors pendents en marxa abans de finalitzar l'any.

El Director General de Tecnologia i Comunicacions, Antoni Manchado, afirma estar convençut que “no hi ha major promoció de la TDT, que el fet que aquesta pugui rebre's”.

Manchado insisteix en la necessitat d’estar preparats per al major canvi tecnològic de la Televisió des que aquesta existeix. “És important que les finques adaptin la seva antena col·lectiva i els ciutadans adquireixin un descodificador TDT, o si renoven el seu televisor, aquest ho porti integrat. Només d'aquesta forma, quan es produeixi “l'apagada analògica”, veuran la televisió”.

Mu

Re: Per una peatonalització ben feta 4.

Mu | 11/12/2008, 16:41

El blog del PSOE vuelve a tener problemas técnicos? Se ve que se inspiran en el Guadiana, o tal vez quieren sumarse al ambiente de misterio de Aghata Christie
Qué pena de partido, pura fachada hueca.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb