URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EMSER 1.

Alternativa | 16 Desembre, 2008 07:00

Seguint amb el ple de novembre  a la moció de la neteja viària es va iniciar el  debat sobre l'Empresa Municipal de Serveis (EMSER 2002 SLU) ja que defensavam que  es fes càrrec de la neteja viària del Port.

Tots els grups polítics de l'Ajuntament hem exposat d'una manera o una altra la necessitat de promocionar EMSER   com a empresa de serveis integrats del municipi, desenvolupant, consolidant i millorant les seves funcions. Un petit resum:

A les actes del ple de 30 d'octubre de 2003 on es va debatre la contractació del servei de neteja viària del Port, el PSM va defensar que seria més rendible i hi hauria un major control si es transferís a EMSER la neteja viària. El regidor Comas del PP va dir que era la seva voluntat però en aquell moment era impossible per que no estava d'alta en el registre mercantil Juanjo Mir va dir que era necessari dotar a EMSER d'aquest servei recordant que aquesta era l'aposta de l'anterior equip de govern . El PSOE i el PSM varen votar en contra de la privatització del servei de nejeta a aquell moment.

A les actes del ple del 27 de gener del 2004 quan es va proposar l'adjudicació del contracte del servei de neteja viària del Port de Pollença. En Juanjo Mir portaveu en aquell moment del PSOE va defensar la urgència que l'empresa municipal de serveis es poses en funcionament i que es dotés de competències i atribucions com la neteja viaria del Port. En Biel Cerdà pel PSM va coincidir a la necessitat que l'empresa municipal assumeixi més competències.

Quan es va parlar de la privatització dels serveis de neteja a Pollença al ple de 8 de setembre de 2005 el Sr Serra de Gayeta (PSOE) va assenyalar que no és la política del PSOE la privatització del serveis municipals. A aquell debat el senyor Martí Ochogavia va dir que s'havia previst destinar més gent a jardineria per disminuir les diferents empreses privades per fer tasques de manteniment a parcs i jardins. El que és cert és que no només no s'ha disminuït el nombre d'empreses  per a manteniment de jardins sino que el seu cost ha pujat incessantment.

A la Junta d'EMSER del 29 d'agost del 2007 nosaltres varem demanar que EMSER assumeixi la gestió de les platges del municipi i el regidor Biel Cerdà va respondre que esperava consensuar el tema a aquesta legislatura. El senyor batle va dir que volia una empresa més executiva i de qualitat i que hauria d'aportar més solucions.

 Des del nostre punt de vista pensam que l'Empresa Municipal de Serveis està estructurada, dotada i capacitada per poder assumir la funció de neteja viaria de la zona de Port de Pollença entrant dins les funcions lògiques d'una Empresa Municipal de les seves característiques aquesta tasca, permetent el control i l'autonomia municipal sobre aquest servei  i mantenir actius mes llocs de feina per a ciutadans que habiten Pollença. Una empresa pública és la millor manera de tenir un control  directe de la feina,  d'evitar l'explotació del treballadors, de crear llocs de feina dins el mateix municipi i de reinvertir al propi municipi.  

 De la pàgina del diari d'Uruguai; La república 

 


 

Comentaris

Pepe

Axartell

Pepe | 17/12/2008, 18:07

D'en Serra de Gayeta no sé res, és una pena que el PSOE i els partits d'esquerra en general deixem pel camí tan de potencial humà.
Respecte al pressupost de moment seguim incomplint la llei, però ja pagam a l'empresa “Fornes, Salas & Asociados Auditores s.l.” . A la darrera Junta de Govern han aprovat per la

“Realització Revisió de Limitada de la Liquidació Pressupostària a 31/12/07 i 30/09/08 i Assessorament en la confecció i seguiment del pressupost de l’exercici 2009”

18.000 € + IVA amb càrrec.

Esper veure la feina d'aquesta empresa per opinar.

El blog del PSOE no crec que torni al manco com blog obert i participatiu, això de que els demanin i els critiquen públicament no els va massa bé.

fra lokus

Re: EMSER 1.

fra lokus | 17/12/2008, 16:51

Gràcies per l'enllaç Guillem, més que extravagant és irònic, no vares sentir la ministra "maleni", que amb aquesta crisi amb les noves infraestructures s'hauria de passar per alt algunes normatives d'impacte ambiental

Guillem Caldentey Crego

Responsabilitats

Guillem Caldentey Crego | 17/12/2008, 16:06

Home Fra Lokus,
Estam d'acord en el fons però la teva tesi em resulta una mica extravagant (amb el sentit de "vagar" com "anar d'una banda a l'altra", del llatí "vagus": "vagabund", "inconstant", "indefinit") si vols que et sigui sincer.
La disciplina urbanística com el compliment de la normativa en riscs laborals són independents en la seva formulació legal de llurs hipotètics efectes sobre l'índex d'atur entre els treballadors -com dius tu-, l'enriquiment dels empresaris que no les acompleixen, dels responsables polítics que es tapen els ulls per a permetre-ho, com de l'estat de l'economia en qualsevol moment. Les indemnitzacions que hauran de percebre les famílies -no diguem ja si les admons. tenen alguna responsabilitat- tammateix les haurà d'assumir la ciutadania i en definitiva els treballadors, de la mateixa manera que les despeses del subsidi d'atur dels treballadors que POTSER haguessin deixat de tenir feina en la obra en qüestió.
Reb salutacions ben cordials

PS: Canviant de tema, t'has mirat el nou enllaç del nostre blog, a un altre dedicat al disseny mitjançant programari lliure?

fra lokus

Re: EMSER 1.

fra lokus | 17/12/2008, 15:17

Hola Guillem, això ha estat una ruleta russa, opcions:

A) Aturem l'obra i tot els treballadors a l'atur.

B) Mirem cap un altre costat i els treballadors tenen feina

Riscos = mai passa res.

y el final de la història el sabem tots.

No tot és vàlid contra la crisi.

Guillem Caldentey Crego

Responsabilitats

Guillem Caldentey Crego | 17/12/2008, 14:51

Com és això de que la obra de Cala Ratjada "es duia a terme sense llicència municipal i que s'havia comunicat en tres ocasions ordre de paralització de la mateixa?
La Justícia s'hi ha de posar de valent i a l'Ajuntament de Capdepera s'haurien de depurar i, si s'escau, assumir responsabilitats de manera immediata.

fra lokus

Re: EMSER 1.

fra lokus | 16/12/2008, 23:18

Si atures l'obra envies a l'atur els treballadors si no l'atures els envies a la tomba.

Visca la crisi.

Descansin en pau

Garci

Re: EMSER 1.

Garci | 16/12/2008, 23:08

Hola Axartell.

Desavinença en els polítics que els governen? jo crec que estan ben avinguts. Tots es guarden el cul entre ells i a cobrar a final de mes. Aquí no passa res.

És un bon exemple que quan presentàrem la moció per fer una auditoria tant el PSOE con el PSM hi votaren en contra alegant que tot estava bé i que en Juanjo podia en tot. Ara resulta que en Juanjo no pot i que s'ha de contractar una empresa. I amés, fa un mes que els pressuposts haurien d'estar aprovats segons la llei.

De'n Serra de Gayeta no en sabem res.

Axartell

SERRA DE GAYETA

Axartell | 16/12/2008, 22:59

Ara que parlau d?en Serra de Gayeta, què s'ha fet d'aquest senyor? Ha deixat el PSOE o el PSOE l'ha deixat a ell?
I què ha estat del servei de privatització de elevoració del pressupost municipal? Si és així, qui marcarà les directrius polítiques d'aquest ajuntament, els polítics o una empresa privada?
El que és cert amb tot això és que s'ha instalat a Pollença una total desevanència amb els polítics que ens governen.
PD. Tornarà a funcionar el blog del psoe algún dia?

Pepe

Comunicat de la CGT

Pepe | 16/12/2008, 22:55

TERRORISME PATRONAL:

QUATRE TREBALLADORS MORTS

EN ACCIDENT LABORAL A CALA RAJADA

Avui dimarts, els treballadors i treballadores de Mallorca i les Illes Balears estam de dol. En un tràgic accident laboral, quatre treballadors han perdut la vida al ensorrar-se part de l’edifici de l’Hotel Son Moll, a Cala Rajada, municipi de Capdepera. En unes obres il·legals de l’empresa Serrano, S.L., de les que ja s’havia decretat la prohibició municipal reiteradament, els treballadors, dels quals a hores d’ara s’està investigant la seva situació contractual, feien feina vulnerant presumptament els horaris legals de jornada, entre d’altres irregularitats que encara estan per aclarir.

Davant de tot això, la CGT de les Illes Balears volem expressar el següent:

1. El nostre condol a les famílies, companys i amics dels quatre obrers morts, així com el nostre suport als quatre ferits en el mateix accident, esperant la seva recuperació el més aviat possible.
2. La nostra denúncia de la situació d’indefensió, legal i real, que pateixen, cada dia més, els treballadors i les treballadores. La precarietat i il·legalitat, promoguda per empresaris sense escrúpols i permesa, i fins i tot fomentada, per unes institucions i un entramat legal que col·loquen els treballadors com a ens sotmesos per les lleis, per desgràcia es demostra una vegada més com a causa directa de la sinistralitat laboral.
3. Volem denunciar també la responsabilitat del Govern de les Illes Balears, que recentment ha manifestat la seva intenció de legalitzar tot l’entramat pirata de les ampliacions hoteleres construïdes fora de la llei. Entenem que aquesta vergonyosa decisió augmenta el perill d’accidentalitat dels treballadors, i dóna ales a empresaris d’hoteleria que han fet, dels incompliments de la normativa, el seu modus vivendi. Demanam que aquesta decisió s’anul·li de manera immediata.
4. Denunciam la incapacitat, manca de mitjans i, fins i tot, actuacions sospitoses de la Inspecció de Treball, alhora de reprimir els atemptats empresarials contra la seguretat dels treballadors. Són molts els exemples que avalen la inutilitat d’aquest departament de l’administració estatal (competència no transferida), quan es tracta de protegir els drets dels més indefensos, els treballadors i les treballadores.
5. Finalment, denunciem l’accidentalitat laboral com autèntic terrorisme empresarial, molt més mortífer que qualsevol altre, i consentit per tot l’entramat del sistema capitalista. Demanam l’aclariment dels fets de Cala Rajada, la depuració de les responsabilitats, tant dels empresaris que han provocat la mort d’aquests quatre treballadors, com de l’Ajuntament que no havia estat capaç d’aturat les obres il·legals.


Fem una crida a tots i totes els qui ens sentim part de la classe obrera, per eradicar la precarietat de les nostres vides, defensar els nostres drets i lluitar contra un sistema injust, el capitalisme, font inesgotable d’exclosos i privilegiats.

Garci

Re: EMSER 1.

Garci | 16/12/2008, 22:31

LOS MUERTOS DE CRISTO

LOS GRITOS DEL SILENCIO

Hoy ha muerto otra persona,
Victima de un atentado,
No fue un tiro en la nuca,
Era un paria, un explotado,
Ha muerto trabajando,
Acosado por el miedo,
Miedo al verdugo,
Que amenaza con el paro.

No he visto su cara en los medios,
Ni tampoco manifestaciones,
No he visto minutos de silencio,
Ni como duelo un lazo en los balcones.

El pueblo hipnotizado,
A esta muerte no da importancia,
Mientras los asesinos,
Te hablan de democracia.

Hay muchas maneras de matar,
Y una de ellas es el silencio,
Hoy has vuelto a callar,
Y son mas de mil los obreros muertos.

Hoy has vuelto a sentir,
La impotencia y el sufrimiento,
Hoy has vuelto a escuchar,
Los gritos del silencio.

No he visto al rey,
Ni tampoco al presidente,
Dar el pesame a la madre,
Que esta llorando su muerte.
Solo era un sin nombre,
Un desheredado
Otro muerto de tercera,
En la estadistica enterrado.

Pasemos a la noticia el dia,
Manu sanchez ¡deportes!
Si, el pais esta totalmente conmocionado,
Ronaldo se ha lesionado.

Hay muchas maneras de matar,
Y una de ellas es el silencio,
Hoy has vuelto a callar,
Y son mas de mil los obreros muertos.

¡muertos!

Hoy has vuelto a sentir,
La impotencia y el sufrimiento,
Hoy has vuelto a escuchar,
Los gritos del silencio.

Pepe

Re: EMSER 1.

Pepe | 16/12/2008, 22:11

Ara mateix he sentit al conseller de Turisme a TV Mallorca i la seva reflexió ha estat que "això demostra que els nostres hotels necessiten urgentment una reforma" No coment.

Pepe

Preguntes

Pepe | 16/12/2008, 22:06

A quin segle estam ? A quin país vivim? Com és possible que hagin mort quatre treballadors a les reformes d'un hotel sense llicència?

Garci

Re: EMSER 1.

Garci | 16/12/2008, 13:59

Molt cert, l'empresa necessita canvis profunds, començant i prioritzant els canvis polítics i dels dirigents que són els màxims culpables de que no funcioni EMSER.

Mu

Re: EMSER 1.

Mu | 16/12/2008, 13:48

La privatización no es la solución, pero también es cierto que son necesarios cambios en la empresa.

fra lokus

Re: EMSER 1.

fra lokus | 16/12/2008, 09:17

JUAS JUAS, EL JUEVES torna a atacar

Pitjau l'enllaç

Garci

Re: EMSER 1.

Garci | 16/12/2008, 07:27

Si es privatitza EMSER pot ser un drama tant pels contribuents, que hauran de pagar més, com pels empleats, que sofriran la precarietat de les empreses privades.
EMSER dóna feina a moltes famílies de Pollencins.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb