URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EMSER 2.

Alternativa | 19 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el darrer ple i a la vegada el tema d'EMSER. Es va aprovar l' obertura d'un expedient informatiu sobre la viabilitat de la gestió pública o privada de la recollida municipal de fems. Es vol fer un pla de viabilitat per la recollida de fems actualment amb un important dèficit. Aquest punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els partits llevat del PSM que es va abstenir.

Res tenim en contra de que s'obri aquest expedient però esperam que sigui transparent i que es faci en profunditat. Es més pensam que s'hauria de fer una auditoria a l'empresa pública. El mateix senyor regidor Juanjo Mir (PSOE) va dir a la Junta d'EMSER del 29 d'agost del 2007 que la gestió del Consell d'Administració era opaca amb una manca de transparència i accés a la gestió total i que es va trobar amb un important dèficit de tresoreria provocat per la gestió. La pena  es que uns mesos després  es va oblidar de totes aquestes paralules PSOE va votar en contra de l'auditoria.A aquella mateixa Junta varen demanar (art 15) que el president ens convoqués al Consell d'Administració per expresar la nostra opinió o conèixer sobre assumptes concrets a debatre en les sessions del Consell. Cosa que no s'ha fet.

Igualment pensam que l'Ajuntament hauria de demanar al Consell una auditoria i un major controll de l'empresa TIRME.

També seria convenient revisar totes les contractacions que fa l'Ajuntament amb empreses privades cercant una major eficàcia i competitivitat mitjançant concursos públics.

És cert que les tasses de fems son bastant elevades respecte a altres municipis, i són els treballadors  els primers interessats en que tinguin un cost raonable. Els traballadors estan disposats a seguir fent aportacions, però volen que també es demanin responsabilitats a batles, batlesses, regidors delegats i gerents dels anys en que es va acumular el dèficit, i fins i tot els consistoris durant la regidoria dels quals s'ha produït.

El que volem tots es veure els comptes, no sigui cosa que els treballadors facion el sacrifici per reduir el costos de recollida, i la gestió sigui nefasta. Hi ha dades ben significatives com són les hores extra, passant de 300.000€ d'hores extra el 2002, a 1900€ el 2008, essent un dels síntomes de que la gestió, en mans professionals ha millorat. Evidentment la gestió pública ha de estar en mans professionals i no supeditada a conveniencies electoralistes i politiques.

El roto simplement genial a la pàgina web del PCE León.

Comentaris

fra lokus

Re: EMSER 2.

fra lokus | 19/12/2008, 19:23

Un altre bloc pollenci

Pitjau l'enllaç

Nota del GOB

Es Guix - Formentor

Nota del GOB | 19/12/2008, 15:20

Aquest cap de setmana publicarem dos articles sobre la comparació entre les actuacions del Consell a Formentor i a es Guix. tema sobre el que el GOB ha fet una nota de premsa

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb