URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Es Guix i Formentor 1

Alternativa | 20 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Voliam donar la nostra opinió respecte a la nota de premsa del GOB publicada dijous on demanavam al Consell que s'apliqui a Formentor el mateix criteri que s'ha aplicat a Es Guix (Escorca). Compartim totalment l'opinió del GOB.

Formentor mereix la mateixa protecció que Es Guix, inclús diriam que una protecció superior, ja que es troba a una zona costanera de vital importància turística no només per Pollença sinó per Mallorca com demostren els milers de visitants que rep cada any. Aquests visitants evidentment no venen a veure una urbanització sinó un paisatge únic.

Aquesta opinió per la nostra part no és d'ara, al ple de febrer varen presentar una moció d'urgència on demanavam a l'Ajuntament que enviés documentació i informes al Consell defensant la inclusió de la urbanització de Formentor ( a més de la Font i el Golf de Pollença) dins la llei de mesures urgents per a un desenvolupament sostenible a les illes, ja que des del nostre punt de vista reunien objectivament les mateixes o més condicions que el Vilà per a la seva desclassificació. Per desgràcia l'equip de govern va votar en contra d'aquesta moció. Ara amb la desclassificació del Guix s'ha demostrat que la nostra no era una opinió subjectiva sinó té fonaments legals.

Ens sembla lamentable l'opinió del batle de Pollença Joan Cerdà que hauria de ser el primer en defensar la desclassificació per part del Consell de la urbanització de Formentor i la conservació d'un paisatge únic i una de les grans riqueses del municipi.

Encara més sorprenent i deplorable és que digui que les obres ja realitzades s'hagin fet sins paràmetres acceptables. Fa quan de tems que en Joan Cerdà no visita Formentor, no ha vist les fotografies? Què són per ell paràmetres acceptables? La degradació i destrucció del paisatge ha estat espectacular als darrers temps i actualment a més de la impactant obra d'Alfonso Cortina, i la futura ampliació de l'hotel, està amenaçat actualment per unes sis o set llicències.

Per això es unim a la petició del GOB i demanarem a l'Ajuntament que faci el mateix demanant al Consell que apliqui a Formentor els mateixos criteris que al Guix i que  revisi la classificació de sòl urbà que té actualment una part de Formentor i dugui a terme la desclassificació d'aquest sòl i eviti la construcció de noves edificacions que acabaran amb un tresor únic com Formentor.


Igualment com varen fer al mes de febrer consideram que aquests criteris s'haurien de seguir també a la urbanització de La Font, on també s'està destrossant un paisatge únic.

Segons el batle això és acceptable: 

 


 

 

Comentaris

Joan Ramon

Entrada

Joan Ramon | 20/12/2008, 17:30

Jo pens que ès un punt negre en totes i s'haurià de millorar, i no pot estar pendent de recepcionaments ni altres històries.

Salut

Pepe

Entrada

Pepe | 20/12/2008, 16:39

Aquest tema ja l'hem demanat al ple, no només són els clots, també són penoses la il·luminació i la senyalització.
L¡Ajuntament sembla que vol esperar a d'urbanització dels solars per arreglar aquesta primera. I això significa un bon grapat d'anys.

Garci

Re: Es Guix i Formentor 1

Garci | 20/12/2008, 14:32

Aquesta és una queixa eterna! És increïble que encara no hi hagin fet res. Deus ser que ells no passen per allà.

queixa

Re: Es Guix i Formentor 1

queixa | 20/12/2008, 13:41

Podria el señor batle, el regidor de camins, o cualsevol d'aquests que hi ha per l'ajuntament que cobren tant, fer que posin una mica d'asfalt als clots de la primera entrada de Pollença venguent de palma, que d'aquí a poc ja m'hi passará u cotxo sencer?
Cualsevol diria que no pagam imposts aqui a Pollença!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb