URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Que és Alternativa EU-EV.

Alternativa | 22 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Un article del nostre coordinador Pere Josep García. "Garci".

Per desintoxicar una mica de tanta política terrenal avui faré una reflexió sobre que és Alternativa EU-EV (o millor dit, com ho veig i perquè vull que serveixi) de Pollença.

No fa falta ser molt intel·ligent per veure que A.EU-EV és un partit polític. I com a tal es presenta a les eleccions amb un ideari i una sèrie de persones disposades per ordre en una llista electoral. Les expectatives, com la majoria de partits, és treure representació municipal. Amb il·lusió treballàrem i ho aconseguírem.

Però ara ve la diferència, sempre segons el meu punt de vista i pel que jo milit en el partit: per jo A.EU-EV no té com a objectiu la representació municipal. I ara em direu que no vos ho creieu. Normal. Però per jo el partit no és més que una excusa, una eina per canviar les coses.

Som conscient que es molt difícil canviar dinàmiques de tants d’anys. De política de panxacontents, foto, sou i cadira. Que la gent està acostumada al “Pa i Circ”, als bunyols a plaça i al vi pel sopar a la fresca. Som conscient que la tasca és ingent. També som conscient que dient la veritat sempre és complicat fer les coses, i que per això els partits callen més que diuen.

Al que anàvem: per jo el partit, i més igual quines sigles tengui o la seva vinculació nacional, és només això, una eina de canvi de la societat en que vivim. I crec que per ara (millor o pitjor) compleix la seva funció: intentam que la gent estigui informada, diem sempre el que pensam (per això hi ha tanta gent emprenyada amb nosaltres), també intentam fer les coses el millor que podem, i sobretot, crec que la gent comença a sentir que les coses no tenen perquè ser així com sempre han estat.

Diuen els zapatistes que es fa camí al caminar. Doncs això pretenc jo. No tenc certeses absolutes, intent aprendre de totes les persones i contemplar tots els punts de vista, però sense perdre el meu. Només escoltant la gent i entre tots aconseguirem que el poble funcioni. No crec en el dirigisme polític dels quatre il·luminats de sempre que seuen en les seves cadires al consistori, i que fan orelles sordes a tot el qui té a dir.

A.EU-EV per jo no pretén institucionalitzar-se, ni quedar-se en l’oposició eternament. Podem governar, estam capacitats per fer-ho i vos diré perquè: perquè no volem fer-ho tot nosaltres com si fossem amos de la veritat, sinó que ho faríem escoltant a tothom, fent participar a qui volgués, perquè ningú més que el poble hauria de decidir el que li convé.

Però al final no són importants les sigles ni les persones, sinó els fets i el que queda. Per això aquest instrument que ara es diu Alternativa EU-EV a Pollença és una eina útil, que pretén canviar moltes coses, però no per si sola, sinó amb l’ajuda de tots. Seria absurd aconseguir més regidors, més vots i més quotes de poder, sinó al final de tot no hem aconseguit canviar més que petites coses, si al final no hem avançat en democratitzar el poble i fer-lo actiu. Perquè un poble actiu políticament no es deixa enganar i no tria a encalentidors de cadires (ja siguin de dretes o d’esquerres).

Així que des d’aquí vos faig la proposta de que si voleu caminar amb nosaltres, dir la vostra i contribuir al canvi estarem esperant-vos. 

 Us recordam que a la nostra pàgina Ràdio Urxelala podeu trobar els plens, tertúlies, entrevistes...

Comentaris

Garci

Re: Que és Alternativa EU-EV.

Garci | 22/12/2008, 07:26

Avia sortit un article sobre una junta de govern per error a la mateixa hora que aquest.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb