URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No han fet els deures

Alternativa | 25 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

S'ens acumula la feina i encara no hem comentat tots els punts del ple de novembre. Al mateix es varen modificar les ordenances reguladores de les taxes pel servei de recollida tractament de fems. Baixen les taxes de comerços i negocis i pujen les dels habitatges ( més d'un 12%).

A l’estudi tècnic de les taxes de l'any passat es demanava reiteradament la necessitat imprescindible de realitzar un estudi de producció de residus propi per al municipi de Pollença . Es deia fa un any que calia una revisió a fons de les categories en les que es dividien els productors comercials de residus, per poder fer unes taxes justes i adaptades a la producció real.  Fa una any ja es deia  que no es tenia en compte factors de distribució geogràfica i que calia reestructura les tipologies existents.

Per desgràcia s'ha perdut un any, encara que en aquest moment ja s'ha començat a fer aquest estudi que esperam  es pugui aplicar ja al 2010.

Respecte a l’informe de l’any passat hi ha un canvi s’han realitzat “calibracions ajustades a la realitat del municipi” i s’han canviat els percentatges de la producció de residus disminuït els comercials d’un 60 a un 52 % i augmentant els domèstics d’un 40 a un 47%. Al ple vaig demanar explicacions d’on havien sortit aquestes "calibracions" ja que no crec que la producció domèstica de residus hagi pujat  tan. Aquestes calibracions no són més que milongas. Davant les lògiques protestes dels comerciants, per la descomunal pujada de les taxes l’any passat, l'equip de govern ha decidit rebaixar una miqueta les seves taxes, una rebaixa que no compensa la pujada de l’any anterior, i repercutiu això als habitatges.

Al debat varen reiterar la nostra crítica a la feina de l'empresa monopolística TIRME i a les seves pujades del cost del tractament de residus; sense IVA al 2007; 94,54, al 2008, 127,78 i arar al 2009 140,3, una variació d’un 9,80 %.

També ens varen referir al dèficit d'EMSER que no només no es cobreix sinó que s'augmenta.L' any passat es deia que el dèficit generat en aquell moment de 493,693 euros es compensaria d’altres fonts però no s’ha fet. Enguany el déficit es major de 593.961 euros.


Comentaris

joan ramon

camins

joan ramon | 25/12/2008, 22:31

Garci ja tens article camins 2008 si el vols fer servir,
salut

Garci

Re: No han fet els deures

Garci | 25/12/2008, 20:30

Val la pena escoltar el plenari a Ràdio Urxella. Queda tothom ben retratat. Sobretot al tema de la neteja del Port: ningú vol posar-hi solucions i això és molt trist.

Una empresa no té contracte, el Batlle diu que no ho sabien i el regidor d'economia diu que si que ho sabien. Mentres, el regidor responsable, Martí Ochogavia, calla.

fra lokus

Re: No han fet els deures

fra lokus | 25/12/2008, 17:38

Disponible el ple de novembre, sorry pel retras.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb