URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Comunicat de la Plataforma Pro Camins.

Alternativa | 27 Desembre, 2008 07:00

Aquí teniu el darrer comunicat de la Plataforma Pro Camins a la que donam l'enhorabona per tota la feina feta i a la que encoratjam a seguir endavant, pas a pas, en la reivindicació del que és de tots i s'ho volen quedar uns pocs. Ànims i endavant!

Anam fent un camí, allà on ens volen barrar el pas

L’any 2008 a Pollença serà per la Plataforma Pro camins Públics l’any en què l’Ajuntament de Pollença va aprovar definitivament el catàleg de camins, que s’ha d’incorporar a l’inventari de béns del municipi, dir això pot semblar poca cosa, però significa si més no, el compromís de l’Ajuntament a defensar com a propis els camins inclosos al catàleg.

També serà l’any en què una excursió reivindicativa va voler circular lliurament per Ternelles i entre la barrera que considerem il·legal, situada a l’estret de Ternelles, i els Agents de Medi Ambient del Govern Balear, impediren la lliure circulació de ciutadans pacífics.

Així, el 2008 a significat algunes passes positives des del punt de vista de administratiu, però que no s’han vist acompanyats d’actuacions valentes per tal de restablir la legalitat, és a dir, encarà resten tancats molts de camins al Municipi de Pollença:

-         La carretera Vella de Lluc segueix pendent d’un expedient d’investigació per part del Departament d’innovació del Consell de Mallorca. El passat dia 24 de Desembre al matí  entrarem una instància al Consell demanant que s’efectues aquesta delimitació, o en cas contrari sens permetés a nosaltres encarregar aquesta tasca a algun tècnic competent en la matèria, cal a dir que està pendent des de que se va publicar al BOIB l’inici del expedient, el 17 de Desembre de 2007, ara ja fa un any. Tot demostra una pobre voluntat de resoldre el conflicte per part dels nostres governants.

-         El camí de Ternelles segueix tancat i tot i que el TSJIB dones per valida la regulació de 20 persones dia, l’Ajuntament segueix sense regular el pas per aquest camí, i la propietat de la finca segueix fent un ús arbitrari d’aquest pas.

-         L’aprovació del catàleg ha sigut de moment l’únic fet positiu, molt positiu per altre banda, del que duim de legislatura en matèria de camins.

Per acabar, direm que el darrer mes de l’any ens deixa una notícia que considerem es pot resoldre, però que ens ha vengut de nou. El passat 9 de Desembre sortia publicat al BOIB numero 173 a informació pública el projecte de recuperació del marge dret del torrent de Son Brull a la Zona de Can Muscaroles, el peticionari és l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, el període de al·legacions és de tan sols 20 dies naturals. Doncs bé, a més de suposar una despesa considerem desmesurada, doncs sembla que la problemàtica és la de que en tenir un ponts molt baixos on el cabal del torrent es veu reduït, la millora consistiria en un drenatge a un punt concret i la millora dels tres ponts, sense fer una encimentació d’un torrent natural com aquest, fet que faria molt més senzilla, sostenible i sensible amb el medi ambient i que abaratiria els costos de una obra que d’aquesta manera ascendeix a un milió i mig de euros innecessaris al nostre parer doncs la millora no precisa d’una ampliació del torrent. A més, i en això esperem que rectifiquin des de la Conselleria, des de la Plataforma creiem que aquest projecte no pot tirar endavant, doncs per tal d’augmentar el torrent elimina una part del camí del Pontarró, vial que es troba al catàleg de camins de Pollença, per això, tot i el breu període per fer al·legacions, recordarem a la Conselleria que no es pot eliminar un camí com aquest, i esperem que l’Ajuntament defensarà el que és de tots.

Esperem que el 2009 ens comenci  a dur notícies positives en quan a la apertura de camins públics tancats al nostre municipi, com també esperem que el Consell Insular recuperi els trams actualment tancats de la Carretera Vella de lluc. Camins com Ternelles i Ariant han de ser accessibles als ciutadans, i un ús arbitrari d’aquests camins no fa més que justificar l’existència de la Plataforma pro Camins Públics i Oberts.

Aprofitem per agrair a tos els que col·laboreu d’una manera o l’altre amb la Plataforma el vostre suport, per un 2009 amb Camins Públics oberts, Molt bon any 2009.

                        PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

 

Us adjuntam també una instància (a continuació) que entrarem dilluns per demanar que es revisi des de la conselleria de Medi Ambient el projecte de recuperació del marge dret del torrent de Son Brull, que elimina una part del camí de can muscaroles, camí inclós al catàleg de camins de Pollença. A més de algunes fotografies del tram que podria ser eliminat.

                                                     amb DNI                                            , actuant en nom propi i representació de                          amb domicili a efectes de notificació al Carrer             de           codi postal        .Compareix i Exposa:

-       Vist el BOIB numero 173 de 09-12-2008, on s’informa del projecte de recuperació del marge dret del Torrent de Son Brull a la Zona de Can Mosqueroles, Terme Municipal de Pollença. S’han detectat en aquest un irregularitat en arribar al  Pontarró (Adjunto fotografia 1 i 2), on en cas de executar-se el projecte,  s’estaria anul·lant un camí públic.

-         Vist que el Camí del Pontarró està inclòs al catàleg de camins públics del municipi amb el número 40 d’aquest catàleg, l’acord de aprovació del catàleg  publicat es troba  al BOIB numero 153 del 30-10-2008.

-         Considerant que en cas  de eliminar  un camí d’aquest catàleg per qualsevol ciutadà o institució., seria un fet que vulneraria la legalitat vigent.

-         Considerant que el projecte de recuperació del marge dret del Torrent de Son Brull elimina un tram del camí del Pontarró.

-         També considero que amb una millora en el ponts, seria innecessària la ampliació del Torrent, doncs disposa d’un cabal suficient, i això faria innecessàries algunes de les actuacions projectades.

Per tot això DEMANO

Que es tinguin per informats d’aquesta irregularitat, i en cas de no adequar-se el projecte a la normativa vigent , s’actuï per tal de restablir la legalitat en aquest.

Que es paralitzi el projecte per tal de reparar  les irregularitats en aquest, a més de evitar algunes actuacions al meu parer innecessàries, com l’augment de cabdal i formigonar el Torrent, que  a més encareixen desmesuradament el cost de les obres.

Atentament

                                                  Pollença,     de Desembre de 2008.

                       MOLT HONORABLE CONSELLER DE MEDI AMBIENT.

                  CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT DEL GOVERN BALEAR

Comentaris

Maki

refundacio

Maki | 02/01/2009, 14:00

el que haurieu de refundar el la vergonya, " POSE"

Toni

Partit simplement ocupador de enxufats

Toni | 01/01/2009, 15:24

refundant el partit... per milesima vegada
uffffffffff

simpatitzant socialiste

psoe

simpatitzant socialiste | 01/01/2009, 00:22

Enguany farem montes coses apuntet al psoe estam refundant el partit. Vista el pose de pollensa!

JRV

Aparcament de la Gola

JRV | 31/12/2008, 17:54

M'ha dit una persona de solvencia politico -tècnica que l'espai d'aparcament del parc de La Gola, es preten fer dins l'espai de domini públic de Costes. No sap si això s'ha tingut en compte, però seria doblement greu.

canvi

reaccions

canvi | 31/12/2008, 09:10

Sabeu si Hi ha hagut cap esmena per modificar el projecta al Govern Balear.

Toni

de pena

Toni | 31/12/2008, 09:05

I el regidor de camins cobra per no entarar/se de que un projecte anula un cami public...

joan

enhorabona

joan | 30/12/2008, 16:58

anim i no afluixeu

Joan Ramon

Molts anys i bons.

Joan Ramon | 28/12/2008, 11:43

Bones, que avui partesc de viatge, vull aprofitar per dessitjar-vos un bon inici d'any i un venturós 2009.

Salut i branca.

Joan Ramon

Mols tanys

Joan Ramon | 27/12/2008, 15:19

Per a mi l'aprovació del cvatàleg és una bona nota pel 2008, ara cal que al 2009 es segueixin fent pases i poder cel·lebar que és l'any en què la lleí fa que totos poguem gaudir d'uns camins públics i oberts.

Salut, branca i molts anys.

Camins

Torren de Son Brull

Camins | 27/12/2008, 12:42

Només dir que el periode per presentar al·legacions finalitza Dilluns.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb