URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollença a la Xarxa de Ciutats pels Drets Humans.

Alternativa | 29 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Evidentment, l'entrada d'ahir era una innocentada. En Pepe, afortunadament, no ens deixa, però la seva carta ens hauria de fer reflexionar sobre si no és possible donar-li un cop de mà perquè no es cremi i de veres ens abandoni.

 

El que segueix ara va de debò.

 

Al ple de novembre es va aprovar per unanimitat la nostra moció a favor dels drets humans. Aquesta moció ens va ser proposada per Esquerra Repúblicana i és una moció en suport de la feina de les entitats cíviques Drets humans i Justícia i Pau de Mallorca. La moció la podeu llegir a la continuació d'aquest article

Fa uns dies es va complir els 60 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, proclamada per l’Assemblea General de Nacions Unides el 10 de desembre de 1948.

Per aquest motiu, l’associació Drets Humans de Mallorca, creada a l’illa l’any 1974,  ha conmemorar intensament aquesta data, conjuntament amb Justicia i Pau de Mallorca, amb la col·laboració d’Amnistia Internacional i amb el suport de la Conselleria d’Afers Socials del Govern de les Illes Balears.

Entre d’altres objectius, han promogut que el Parlament de les Illes Balears i els ajuntaments de Mallorca es pronunciïn a favor de l’observança dels drets humans a Mallorca, la declarin territori dels drets humans i  donin suport a la Declaració Universal i es plantegin si s’integren en la Xarxa de Ciutats pels Drets Humans.

Els ajuntaments, l'administració pública més propera als ciutadans, pensam que som els primers que hem de fer feina  envers dels drets de les persones per promoure una convivència lliure, entre  iguals i en pau.

Forges en Gente Alternativa

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

MOCIÓ A FAVOR DELS DRETS HUMANS

El regidor d'Alternativa EU-EV, José Luis Garcia Salvador, presenta a la consideració del Ple la moció següent, perquè sigui estudiada i debatuda al ple del mes de novembre 2008.

Exposició de motius.

El 10 de desembre vinent se celebra el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans que va plasmar els treballs, els patiments i els esforços de milions de persones arreu del món que havien lluitat per al reconeixement de la dignitat de qualsevol persona sigui quina sigui la situació que viu o pateix. Significava un reconeixement i, a la vegada, un conjunt de pautes que des de llavors han de dirigir, ser punt de referència i de control de l'actuació dels poders de tots els Governs, de les Administracions públiques i de qualsevol entitat o grup.

Així mateix, els canvis, econòmics, socials i tecnològics, en aquests anys han fet palès que la Declaració s'ha quedat curta. Un món en canvi constant i accelerat porta noves dimensions dels drets humans i ens aboca a la descoberta, a la defensa i a la proclamació de nous drets, que anomenam drets humans emergents, fonamentalment d'un vessant econòmic i social bàsics: dret al treball, a la renda bàsica, a l'accés als medicaments i a la salut, a la seguretat vital, a la igualtat de drets i d'oportunitats, plena i efectiva; dret a l'aigua, dret a un medi sostenible...

És en aquest context que les entitats cíviques DRETS HUMANS DE MALLORCA i JUSTÍCIA I PAU DE MALLORCA, amb la col·laboració d'AMNISTIA INTERNACIONAL, organitzen i duen endavant la campanya "Un mes dedicat als drets humans", del 10 de novembre al 10 de desembre 2008.

Els ajuntaments, l'administració pública més propera als ciutadans, hem de contribuir positivament a la difusió d'actituds respectuoses envers dels drets de les persones per promoure una convivència lliure i en pau entre totes les persones, iguals en dignitat, malgrat el respecte degut a les diferències, ideològiques, ètniques, culturals i de comportament cívics.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l’Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix la següent moció.

 

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ

1.    El Ple de l'Ajuntament de Pollença acorda adherir-se a la campanya "Un mes dedicat als drets humans" i assumir el compromís d'observar, donar suport i promoure els Drets Humans que la Declaració Universal consagra.

2.    El Ple de l'Ajuntament, en conseqüència, acorda declarar el municipi de Pollença territori dels drets humans.

3.    El Ple de l'Ajuntament acorda prendre en consideració l'ingrés de l'ajuntament en la Xarxa de Ciutats per als Drets Humans.

 

Signatura

 

Pollença 14 de novembre 2008

Comentaris

Lluís

Terra i Llibertat

Lluís | 29/12/2008, 18:22

Ses autopistes i urbanitzacións són per definició Terrorisme Imperial Satànic.Al Paraís Terrenal no n'hi havía.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb