URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Tramuntana, reserva de la biosfera.

Alternativa | 03 Gener, 2009 07:00

Al ple de desembre es va presentar una moció presentada pel regidor de medi ambient Jaume Plomer(PSOE) de  suport a la petició de la Conselleria de Medi Ambient de declaració de la Serra de Tramuntana com a Reserva de la Biosfera. . No implica un règim jurídic especial però si que convertiria  a divulgar i promoure més la Serra. Aprovada per unanimitat.

En primer lloc varen donar la nostra enhorabona al regidor de Medi Ambient per aquesta iniciativa. La declaració de la serra de Tramuntana com a Reserva de la Biosfera seria  molt positiva. com demostra l'exemple de Menorca que ja és una Reserva de la Biosfera.

Aquesta declaració facilitaria l’arribada de fons estatals i internacionals  als pobles de la Serra pel desenvolupament de programes i projectes ambientals i sostenibles.

A més a més ajudaria a  garantir que els ajuntaments assumeixin bones pràctiques de qualitat ambiental en les seves gestions. La reserva és una bona eina de futur per garantir el bon estat de conservació de Tramuntana i engegar experiències de desenvolupament sostenible.

També pot representar una marca de qualitat turística que interessa a Balears com element de desestacionalització i producte diferenciat del tradicional de sol i platja. Aquest pensam que hauria de ser el futur del nostra model econòmic.

Un turisme fonamentat el respecte en el medi ambient. Un turismo que no ve a veure urbanitzacions a la Font o a Formentor, sino a que ve a gaudir per uns paisatges i un medi ambient únic pels que haurien de lluitar a tots els fronts no només a l’UNESCO.

Menorca, reserva de la biosfera, imatge i informació a la pàgian del Minsiteri de Medi Ambient.

 

 

 


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb