URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De autómatas a seres sintientes

Alternativa | 06 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com


Javier P. Guarascio, activista prodrets dels animals ens ha regalat aquest article pel dia de reis. Recordau que ens podeu fer arribar els vostres articles a eurxella@yahoo.com.

 

En el siglo XVII, René Descartes (1596-1650), considerado el fundador de la filosofía moderna, aseguró que los animales no son conscientes por que no poseen alma, algo de lo que Dios solo proveyó a humanos. Para apoyar esta idea Descartes argumentó que los animales no utilizan lenguaje verbal o simbólico, de hecho él se refirió a ellos como verdaderos autómatas.

Igualdad Animal ha subido a su sitio de internet -http://www.vimeo.com/2482885- un video con su último rescate abierto en cuál 10 gallinas son elegidas dentro de una granja de producción de huevos para dejar de ser autómatas y pasar así a una vida mejor. Este video muestra claramente las condiciones en las que subsisten estas aves,posteriormente de rescatadas son revisadas por un veterinario quien diagnostica varias enfermedades y parásitos además de todas las mutilaciones producidas por el estrés y la desesperación de vivir en recintos dónde ni siquiera pueden estirar sus alas. Por último se muestra cuando son liberadas en un santuario para animales.
Estas acciones llamadas rescates abiertos (por que el activista se quita el pasamontaña arriesgándose a ser procesado por la jurisdicción vigente) hecha luz a las oscuras prácticas de las granjas en dónde los animales siguen siendo tratados como argumentaba Descartes y por supuesto, deja en claro que la legislación actual de bienestar animal que debería protegerles es inoperante y absolutamente deficiente ya que por encima del sufrimiento y la esclavitud animal están los intereses del explotador (los beneficios que este pueda sacar de sus cuerpos).


Esta nueva forma de denuncia también pretende sensibilizar a la sociedad especista, por eso el video se estructura para que el espectador pueda seguir la historia en la que finalmente las 10 autómatas pasan a escarbar en la hierba una mañana.

Basta una simple observación empírica para refutar las ideas de Descartes y han pasado 300 años y las condiciones para no humanos son peores y la producción crece cada día basadas en necesidades falsas avaladas por los medios y el Estado.
Gary L. Francione (Profesor de leyes y filosofía en Newark) nos dice que nosotros arbitrariamente identificamos algunas características que creemos que nos distinguen de los animales y luego declaramos que por que los animales NO poseen esas características justificamos el tratarles como recursos (1). Históricamente nos hemos focalizado en el uso del lenguaje humano, por ejemplo, como única característica que nos separa de los animales y eso nos hace "mejores" ¿quién lo dice? En primer lugar hay mucha evidencia de que ciertos animales pueden aprender el lenguaje humano, es más, hay suficiente evidencia empírica de que los animales se comunican de manera sofisticada entre individuos de su propia especie. La pregunta más relevante,  sin embargo, ¿Qué es inherentemente mejor en especies que utilizan palabras humanas y símbolos para comunicarse? Las aves pueden volar; nosotros no. ¿Qué hace mejor la habilidad de usar palabras y símbolos para propósitos morales que la capacidad de volar?  La respuesta es,  por supuesto, que nosotros lo decimos.

Javier P. Guarascio

1.      Introduction to Animal Rights Gary L. Francione, Philadelphia, 2000

 Foto de "igualdad animal".

 

 

 

Comentaris

Joan Ramon

Monotema Senyor Despuig

Joan Ramon | 07/01/2009, 21:17

Jo no he dit que m'hagui ofés, per poder ofendre primer s'ha de poder, no voler, i no dic que aquesta siguí la seva intenció.
I cert, sort que tenim l'obra cultural Balear, de la qual soc soci des de fa anys, que ja va msotrar al seu moment (27 de Febrer de 2007) la seva decpeció amb l'Estatut aprovat. I sapiga que un estatut és el màxim exponent de la Voluntat política d'un poble, és ha dir, allà on es demostra la voluntat dels nostres dirigents, si a vosté això lli sembla una collonada, als germans del Principat no lis sembla una collonada, per això els seus amics de Convergencia i Unió van demanar un Estatut que expresas la seva voluntat de tenir un Regim Fiscal Pròpi.
I bé, pr la meva banda troba que cadascu ja ha expressat la seva opinió, seria interessant que a banda de parlar de Rojos i separatistas, raonas un poc, és cosa seva per altre banda.

Salut i República.

Pep Despuig

El respecto ante todo!!

Pep Despuig | 07/01/2009, 21:08

Mira la LLengua per mi es important perque es aixi com mos comuniquem el dia a dia, pero meam com aixi al Pais Vasco sempre empren el castallà'¿? i nosaltres o tenim que REBUTGAR?¿?¿ noooooo crec que sha de seber moltes llengues quantes més millor pq te fa ser una persona CULTA, a més vos dire Unio Mallorquina el mitigs a segons quines barriades els feia en forester ido realment NO o sebia, jejejje pero me la rebufa, realment crec que era per aquells peninsulars que ho henten millor i a més aviem de guanyarmos l'ajuntament, ya que recort que de NO tenir rejidor a tenirne hi ha molt a més a l'equip de govern, que aixi al menys es fan iniciatives que proposem...
I meam no nomes ens em de fitxar amb el tema de la LLengua sino que meam aquelles rels que COSETGEM un poc, meam que pasa?¿? Peró tanta SORT que tenim l'OCB que ja s'encarega d'aixo!
I no he perdut es respecta ni sa paraule a cap BLOCAIRE o si i si ha estat aixi el BLOCAIRE ofes que me digui meam de el perque le OFES?¿?

Garci

Re: De autómatas a seres sintientes

Garci | 07/01/2009, 08:22

No si es en Murillo o algú altre, però aquests comentaris són del bloc del PSOE: copiats i enganxats en aquest.

Quin sentit té? Està clar que tots sabem del fracàs el bloc del PSOE. I segons un dels seus membres, està tancat perquè "no ens hem de tirar terra al damunt".

De tota manera m'agrada que la gent del PSOE doni senyals de vida encara que sigui a aquest bloc.

Joan

Uffffffff

Joan | 06/01/2009, 22:59

Joer, malament veig aquesta gent del PSOE fent-se propaganda del que no fan al Blog d'un altre partit.

MURILLO

UN BLOG PER TOT EL POBLE, EL BLOG DEL PSOE, FEIM FEINA PEL POBLA

MURILLO | 06/01/2009, 22:55

Hola a totes i a tots.

Des de la nostra agrupació us convidam a fer aportacions, a enviar-nos suggeriments, queixes, articles d'opinió sobre la politica municipal del nostre poble.

Podeu fer-ho a l'adreça: psoepollenca@hotmail.com

Ara ets tú...

MURILLO

ja estam en marxa

MURILLO | 06/01/2009, 22:54

Agrupació Socialista de Pollença. Des d'aqui volem mostrar-nos a l'exterior i donar a conéixer la nostra agrupació, on el nostre principal objectiu és portar a terme una política social, sostenible i austera al nostre municipi i tots els seus nuclis de població, port de pollença, sant vicenç i pollença. El poble el feim tots!!

Pepe

Pep

Pepe | 06/01/2009, 22:38

Bones Pep, pots repassar els 1.168 articles d'aquest blog i evidentment veuràs que la llengua ens delacta.
M'agrada tenir oposició internauta però esper més argumentació i menys grosseries.
Si parlam d'idiomes, JR l'ha resumit molt bé.
Si parlam d'espanyolitat, vostès amb governat amb el partit més nacionalista espanyol PP.
Si parlam desunions podem parlar del que ha passat a la conselleria de turisme.

Joan Ramon

Salutacions

Joan Ramon | 06/01/2009, 21:34

Veig que té una obstnació amb els comunistes, que no mli deixa veuré que a aquest bloc i participam ciutadans que no militam a Esquerra Unida , ni a l'assamblea de Alternativa a Pollença. Això però, no ens impedeix participar del que considerem positiu, com tampoc ens ho impediria del PSM, ni de qualqusevol iniciativa que fos positiva pel poble.
La meva llengua és vehicular és el català, la del President de UM a la campanya electoral de Palma fou el Castellà a la majoria de Barriades, i no per això el vaig criticar, això ho dic perquè suposo que també deu titllar al lider de UM de Espanyolista, recordo els mitings dels senyor Nadal a Palma en Castellà.
Però bé, vosté veig té com objectiu mira de atacar els membres a més de la gent que participa a aquest Blog, tot és legitim i a més resulta entretengut fet de manera correcta, així que esper que compleixi la paraula i mantengui els seus comentaris.

Salut i Repúblic.

Pep Despuig

A partir d'ara donare sa meva opinió sempre

Pep Despuig | 06/01/2009, 14:51

Mirau POLLENCINS comunistes a partir d'ara mirare de donar un punt de vista, sempre a l'ultrança com man dit a un alta POST...

Crec que esta molt be que publiqueu articles en Forester perque la llengua vos delacta l'espanyolidat que sou els d'IZquierda desUnida...

Perdoneu si més d'un cop som groser, es que vosaltres fins ara tembe vos pasabeu i no teniu cap OPOSICIÓ INternauta!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb