URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EMSER. Per una gestió professional.

Alternativa | 07 Gener, 2009 06:55 | facebook.com twitter.com

Al ple de novembre es va aprovar l' obertura d'expedient informatiu sobre la viabilitat de la gestió pública o privada de la recollida municipal de fems. Es vol fer un pla de viabilitat per a la recollida de fems, actualment amb un important dèficit. Volem un expedient obert i transparent, i que es faci feina també al tema del tractament.

Res tenim en contra que s'obri aquest expedient però esperam que sigui transparent i que es faci en profunditat. Es més, pensam que s'hauria de fer una auditoria a l'empresa pública.

Igualment pensam que l'Ajuntament hauria de demanar al Consell una auditoria i un major control de l'empresa TIRME.

També seria convenient revisar totes les contractacions que fa l'Ajuntament amb empreses privades cercant una major eficàcia i competitivitat mitjançant concursos públics.

El mateix senyor regidor Juanjo Mir va dir a la Junta d'EMSER del 29 d'agost del 2007 que la gestió del Consell d'Administració era opaca amb una manca de transparència i accés a la gestió total. I va afegir que es va trobar amb un important dèficit de tresoreria provocat per la gestió.

A aquella mateixa Junta vàrem demanar (art 15) que el president ens convoqués al Consell d'Administració per expressar la nostra opinió o conèixer sobre assumptes concrets a debatre en les sessions del Consell, cosa que no s'ha fet.

A l'acta del ple de 30 d'octubre de 2003 ja es parlava de les pèrdues de l'any 2002 i que l'empresa municipal de serveis havia emès un informe de costos que no s'havia tengut en compte a l'estudi econòmic de taxes.

De moment  l'Ajuntament no ha fet  l'aportació de 600.000 € , a la qual s'havia compromès almanco perquè Emser pugui fer alguns préstecs necessaris i pugui tenir la seva activitat normal i eficient.


Per altra banda les tasses de fems són bastant elevades respecte a altres municipis, i  els treballadors són els primers interessats en què tinguin el cost raonable, tant per l'anomalia que pot representar, com pel immerescut desprestigi per als treballadors. Aquests estan disposats a seguir fent aportacions, però volen que també es demanin responsabilitats a batles, batlesses, regidors, delegats i gerents dels anys en què es va acumular el dèficit, i fins i tot els consistoris durant la regidoria dels quals s'ha produït.


A més els treballadors volen veure els comptes, no sigui cosa que ells facin el sacrifici per reduir el costos de recollida, i la gestió sigui nefasta. En aquest sentit hi ha una dada ben significativa,  com són les hores extra, passant de pagar 300.000€ d'hores extra el 2002, a 1.900€ el 2008, essent un dels símptomes que la gestió, en mans professionals ha millorat.

Evidentment la gestió pública ha de estar en mans professionals i no supeditada a conveniències electoralistes i polítiques.

Ha estat  una frivolitat per part del batle que surtin a la premsa qüestions que afecten el futur dels treballadors sense que aquests siguin prèviament informats.

Del blog Gente Alternativa


Comentaris

Toni

Pepet

Toni | 11/01/2009, 22:55

A Manacor pepet isquiera unida es va presentar en solitari, la coalico que diues era PSM+Esquerra+Verds i va tenir més vots que UM guappo. Ja se que guapo no ho ets, però que i farem.

Joan Ramon

Admirat

Joan Ramon | 10/01/2009, 00:26

Quina perseverancia senyor Despuig, és vosté increible.

Joan Ramon

Admirat

Joan Ramon | 10/01/2009, 00:26

Quina perseverancia senyor Despuig, és vosté increible.

Pep Despuig

uuuuuuf sempre lo mateix

Pep Despuig | 08/01/2009, 18:27

AAAAAAAi i no vos cansau de dirme lo mateix?¿?¿? mirau atlotets de gue ja o sebem lo que posa els diaris i lo que diuen i lo que deis!!

Ido mire per on sr.Garci, lo d'avui del GOB esta be, lo que pasa es que si comensen a criticarlo s'auran d'autofinanciar i despres NO tendran doblers per els estudis dels ocellets o les plantetes, SAPS D'ES D'AQUI ELS DIC ALS AMICS DEL GOB QUE TENC UN FURGO I SI VOLEN TORNAR A REPETIR AQUELLA PROTESTA DEVAN EL CONSOLAT AMB ELS BLOCS DE FURMIGO YOOOOO ME COMPROMETO AMB PORTAR ELS BLOCS DE FURMIGO AQUI ON FACI FALTA...aaaaaa pero despres les tenc que dur a un xaletet d'un amic de Sencelles...

Pepe

Re: EMSER. Per una gestió professional.

Pepe | 07/01/2009, 22:29

Pep Despuig gràcies al pacte PP_UM som capdavanters a casos de corrupció.

Joan Ramon

A Garci

Joan Ramon | 07/01/2009, 21:48

Per cert de la correcció res de res encarà.

Ja et diré cosa,
Salut.

Garci

Re: EMSER. Per una gestió professional.

Garci | 07/01/2009, 21:27

Per cert, avui mateix el GOB denunciava la mala política del govern.

Garci

Re: EMSER. Per una gestió professional.

Garci | 07/01/2009, 21:26

Una reflexió breu, a Mallorca anem retrassats 3 anys. A Mallorca i Balears fa anys que governa UM. Perquè no ha fet res?

Crec que el to insultant de rojos comunistes no s'hauria de donar, i més quan ja li em dit que no ho som comunistes.

I en Jordi pot ser que no sigui de cap partit, ni tansol que voti.

Una mica de respecte.

Pep Despuig

Meam i el GOB on es?¿?

Pep Despuig | 07/01/2009, 21:21

I meam com aixi el GOB no diu res de res a aquest pacte'¿? com aixi, UM seguim seguent SA CLAU de les Balears recordem a tots aquets COMUNITES que mos acusau de CORRUPTES, OPRESORS, LLADRES, ETC...

CAAAAAAAAAA feis-ho mirar comunistes de RUSSIA que som a Mallorca i comparats amb les altres comunitat anem 3 anys LLUM d'atressats o no es ver??¿? en TOT meam digaume en que les Balears som CAP DEVENTERS?¿¿? meam LISTILLOS en que?¿? lo que pasa es que saps que es de guapo VIST de defora CRITICAR!!

Meam el que ma fet més gracia ha estat aquest JORDI, meam Jordi rei meu, tu de quin partit milites i NO val dir que ets d'Esquerres pq aixó lo unic que fa es escusarse i realment NO ser de cap, meam de qui del PSM, del PSOE, del EU Verds i ERC?¿?

Meam com me respondra i mirau seguem realistes a lo millo se poden fer més estrates siiiiiiii i nomes de un carril siiiiiiii, pero els nostes QUILLOS que tenen un SUPER cocho volen correr o no es ver?¿? o a lo millor som de Palma i vivim a un dels MOLTS pobles durmitori com Binissalem, Soller, Lloseta etc i que amb un moment volem ser a Palma a nes curro o no¿?? aaaaaaaaai ido que pasa aqui meam?¿?

Jordi

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Jordi | 07/01/2009, 20:02

Ses autopistes i urbanitzacións són es Nou Fascisme Garci;sa tirania,opresió i corrupció de tots es estafadors i lladres de tot el món que col·loquen polítics de titelles dins tots els ajuntaments de les illes per robar i expoliar al poble.

Garci

Re: EMSER. Per una gestió professional.

Garci | 07/01/2009, 19:37

Feia molt que no escrivies. Benvingut de nou.

Jo també penso que les autopistes i les urbanitzacions estan matant l'illa. I llegint avui el diari (no se quin) sortia el president del GOB queixant-se de que la política de mobilitat d'aquest govern no ha variat gaire que el de l'anterior.

El PP-UM és la Mort

Economía criminal

El PP-UM és la Mort | 07/01/2009, 18:51

Autopistes i urbanitzacións són tirania,opresió i corrupció.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb