URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fer-se el longuis

Alternativa | 08 Gener, 2009 07:00

Al ple de febrer del 2008  varen demanar si s'havia obert cap expedient d'infracció urbanística  als rètols publicitaris que es multipliquen al sòl rústic del municipi, i el senyor batle i regidor d'urbanisme senyor Joan Cerdà  va contestar que s'estudiaria el tema.

Al ple de juliol varen tornar a demanar pel tema, ja que observàvem que no s'havia obert cap expedient d'infracció urbanística i  les tanques publicitàries es continuaven multiplicant, incomplint la llei de carreteres i  el nostre PGOU (podeu llegir els articles no complits a la continuació d'aquest article. A aquells mesos es varen posar quatre noves tanques, dos al costat de la rotonda del gall i altres dues al costat de la rotonda de Can Berenguer.

Cinc mesos després al darrer ple de desembre el senyor Joan Cerdà a la fí es va dignar a respondre-nos i davant de la nostra sopresa va dir que no s'havia obert cap expedient d'infracció urbanística per que no havia hagut cap denúncia! O sigui el senyor regidor d'urbanisme nou mesos després de la nostra petició a un ple, no ha estat capaç de fer la seva feina i demanar al zelador municipal que obri els corresponents expedients d'infracció urbanística, d'unes infraccions que a més a més qualsevol persona pot observar a les carreteres principals del municipi.

No ens sorprèn massa la passivitat del regidor d'urbanisme al compliment de la Llei de disciplina urbanística. En Joan s'ha convertit en un expert en fer-se el llonguis als assumptes espinosos però és increïble que ja s'hagi arribat al punt  de fer pública la seva passivitat a un ple.

No obstant això i davant de una nota de premsa que varem fer el dissabte en Joan va declarar al Diario de Mallorca que l'assumpte es trobava en mans del zelador. Esperam que sigui veritat i que s'actuï d'una vegada.



fonaments legals:

L'article 164 del Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença  diu:
"Expressament es prohibeix en tot el sòl no urbanitzable la col·locació de cartels i en general  tota manifestació d'activitat publicitària".

La Llei 5/1990, de carreteres de la comunitat autònoma, diu al seu article 36 que la publicitat estarà sotmesa a les ordenances municipals i s'haurà de situar fora de la zona de domini públic, excepte els rètols de caràcter informatiu ubicats a la mateixa finca on es desenvolupa l'activitat anunciada.

la Llei de disciplina urbanística 10/1990  ja no només als habitatges ilque és àmpliament incomplida al municipi a la majori dels seus articles, l'hem de recordar que al seu article 51 aquestes instal·lacions estan tipificades com a infracció per amb multes i la retirada del rètol publicitari.

Comentaris

Pepe

Re: Fer-se el longuis

Pepe | 08/01/2009, 22:26

Del carrer no m'he posat a comprovar si aquesta parcel·la és de la família d'en Tomeu, crec que sí. Hi ha altres,el que ha de fer el regidor d'urbanisme és fer complir la llei sense diferències.

Pepe

Angel

Pepe | 08/01/2009, 22:24

Hola Àngel aquest tema dels lloguers de locals s'ha de solucionar amb la remodelació de l'Ajuntament que es farà enguany (ja parlarem d'aquest tema).
Respecte a Can Escarrintxo hi ha converses per comprar-ho, però pens que abans de fer les darreres reformes s'hauria d'haver tancat la compra.
Respecte a les cessions a associacions s'hauria de fer un reglament

Un camí de cabres sería lo millor per jo per anar de Palma a Capdepera!!.No conexèu l'Excel·lència

Objectius

Un camí de cabres sería lo millor per jo per anar de Palma a Capdepera!!.No conexèu l'Excel·lència | 08/01/2009, 19:45

¿I no s'esbucaran es xalets il·legals de Lluc-Alcari i totes ses benzineres il·legals a rústic??.

Angel

lloguers municipals

Angel | 08/01/2009, 16:51

El que s'hauria de tractar es l'abussiu gasto que fa l'ajuntament pagant lloguers a particulars. Tenim que pagar lloguer per l'edifici que ocupa l'area de serveis i un solar que té l'ajuntament al poligon el cedeix als cavallistes. Per no parlar segons tenc entés dels 8 milions de ptas que es paguen de lloguer per Can Escarrintxo i tot per utilitzar-lo unicament pels moros i cristians. Un Robo pels ciutadans de Pollença

Garci

Re: Fer-se el longuis

Garci | 08/01/2009, 13:52

Tal vegada és veritat això que dius. Però de solars amb rètols publicitaris il·legals n'hi ha desenes.

Ja estan prou malament les entrades al poble per encara trobar-se cartells com aquests.

Sempre és fa el "longui". Amb tot i per tot. Ho almenys això pareix.

del carrer

Una raó

del carrer | 08/01/2009, 09:51

En Joan es fa el longuis entre altres coses per no enfrontar-se amb el seu passat i futur soci de govern; Tomeu Cifre (PP) ja que el solar de la fotografia és propietat de la seva família.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb