URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La grua, segueix el desgavell

Alternativa | 12 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Hem rebut queixes de veïns de Cala Molins a la Cala Sant Vicenç sobre la gran grua que s'ha aixecat a un dels solars de la UNAC 33 (Can Botana). Recordam que a aquesta Unitat d'Actuació hi ha ha projectats 38 apartaments i sis piscines i que contra les seves llicències  hi ha tres contenciosos administratius ( dos de particulars i un conjunt del GOB i nostro). Podeu trobar més informació sobre el tema a la categoria Can BotanaAquesta grua és un avanç de l'atemptat paisatgístic i destrucció de la Cala que ens espera. Al solar on s'ha aixecat hi ha previst 13 apartaments adossats, abans era Can Colom i havia pins centenaris. Com hem denunciat reiteradament aquestes llicències van contra la fisonomia actual de la Cala i no tenen en compte els serveis i capacitat de la mateixa Cala.

Més fotografies de les obres de l'UNAC 33. 

 
 


A partir de les  queixes dels veïns varen demanar a la darrera comissió informativa d'urbanisme (final de desembre) per la llicència d'aquesta grua i tan el regidor d'urbanisme com l'arquitecte municipal desconeixien no ja si tenia la preceptiva llicència, si no si feia falta cap llicència especial i els varen tenir que recordar que Segons la norma 104 del PGOU de Pollença;
Grues.  La utilització de grues i altres aparells d'elevació estarà sotmesa, a la prèvia llicència municipal a més de complir la legislació en vigor en aquesta matèria.

Un dels veïns afectats ens ha informat que va fer un requeriment notarial al promotor, requeriment que va terminar ahir sense obtenir cap resposta, i que ha posat una denúncia davant Delegació de govern.

Aquesta és una més de les irregularitats d'aquestes llicències i del
desgavell i negligent gestió del regidor d'urbanisme i actual batle. Exigim  que s'obri immediatament el corresponent expedient d'infracció urbanística i es demani la llicència i permisos necessaris.

Pdt.  Recordam que aquestes llicències han estat possible per la incompetència de nostre ajuntament que no va ser capaç de fer l'adaptació del PGOU al POOT en 12 anys (el POOT no permetia plurifamiliars). També consideram greu  que l'arquitecte municipal demanés de forma escrita la tramitació amb urgència del projecte de Dotació de Serveis de Can Botana  per evitar l'adaptació al POOT  que havia estat aprovada pel mateix Ajuntament.

Comentaris

Pepe

Llicència

Pepe | 13/01/2009, 15:46

Avui ens han informat que ja s'ha demanat llicència per instal.lar la grua a "Can Botana".
Encara que la grua fa setmanes que es va instal·lar, la petició encara està en tràmit pendent d'informe tècnic.

Pepe

Tomeu

Pepe | 13/01/2009, 08:45

Ahir em varen entrevistar a IB3 televisió i em varen comentar que el batle i regidor d'urbanisme mantenia la seva idea de que no cal cap llicència especial. Em sembla inaudit ja que com bé dius Tomeu el PGOU el deixa molt clar a les normes 19.15 i a la 104.
Estam parlant d'un tema delicat, si passa alguna cosa el senyor regidor d'urbanisme no tindrà cap excusa ja que fa un mes que hi ha un escrit presentat a l'Ajuntament denunciants els fets igual qeu hi ha una denúncia davant Delegació de Govern.

Tomeu

Grues

Tomeu | 12/01/2009, 22:46

Per col·locar una grua es precissa obtenir una llicència específica, havent-se de presentar un projecte redactat per un enginyer, amb el corresponent estudi de seguretat annex. La col·locació d'una grua-torre és una de les operacions més delicades en una obra, especialment en zones exposades al vent, i per tant la normativa pren aquestes precaucions. Vegis Norma 19.15 del PGOU de Pollença "Actes sotmesos a llicència:... instal·lacions de grues-torre en les construccions...".

Pepe

Re: La grua, segueix el desgavell

Pepe | 12/01/2009, 14:44

En aquest cas si que hi ha una denúncia posada per un veí davant.
Hi ha un gran desgavell a l'àrea d'urbanisme que va a més i no crec que es pugui culpar als funcionaris que fan feina a l'àrea. Hi ha un màxim responsable que és el regidor i actual batle que després de set anys no ha estat capaç de gestionar d'una manera correcta i racional l'àrea.
Les llicències tarden més temps del debut i la disciplina urbanística no s'aplica.

toni

De pena

toni | 12/01/2009, 13:39

Jo penso que es una pena que Rafel Morro sigui el regidor d'urbanisme encobart, un tio que te tancat un camí public.

b. sastre

ORTIZES

b. sastre | 12/01/2009, 13:05

Les llicències urbanístiques shan de donar antes de tres mesos i no després d'un any d'haverles presentat. A més, ja està bé que en Toni Ortiz faci el que li passi pels collons dins l'àrea d'urbanisme i ningú sigui capaç de dir-li res. Què en pensau el de EU de la feina de'n Toni Ortiz?

Pere V.

La grua II

Pere V. | 12/01/2009, 11:30

Res és important per el batle i regidor d'UMbanisme, màxim responsable d'aquest desgavell, d'aquesta KK.

En fin què podem fer si ningú fa res, ningú denúncia, què passa estem amenaçats o simplement passam del nostre entorn?

Garci

Re: La grua, segueix el desgavell

Garci | 12/01/2009, 10:05

Llicències? des de quan són importants les llicències?

La Cala? des de quan és important la Cala?

L'entorn? des de quan...?

Miquel Sánchez

Re: La grua, segueix el desgavell

Miquel Sánchez | 12/01/2009, 07:13

Un altre cas per n'Agatha Christie.

fra lokus

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb