URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Boicot per aturar la massacre

Alternativa | 14 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Voliam començar dient que és clar que Hamás és un grup terrorista i llança míssils des de la franja contra la població civil israeliana, però això no justifica la matança realitzada per Israel. Resulta lamentable veure com aquest tema s'ha passat a claus de política interna i els mitjans de comunicació de dretes es dediquin a justificar la matança. Si tots els estats reaccionassin igual aquest món seria inhabitable. El tema encara resulta més horripilant quan una de les raons d'aquest atac ha estat demostrar "fortalesa" per part del govern israelià just abans de les eleccions.

Condemnar a Israel per la seva actuació no és un tema ni de dretes ni d'esquerres, és un tema de humanitat i respecte als drets humans. Israel és un dels estats del món que més reiterada i obertament ha incomplit la legislació internacional amb el suport imprescindible dels Estats Units, que han vetat qualsevol mesura realment pràctica i executiva per part de l'ONU. Podem parlar ja no només de la matança actual sinó de l'ocupació de territoris palestins, de l'apartheid que es pràctica amb la població musulmana israeliana, del mur, de les bombes atòmiques que tenen... 

A la Unió Europea no hi ha cap excusa per que no es prenguin mesures realment executives per pressionar a Israel i es suspengui immediatament el seu tracte comercial i econòmic preferent amb Israel, mentre no respecte els drets humans bàsics i les resolucions de Nacions Unides.

Igualment ja és ben hora de que els països de l'Unió Europea  aturen la venda de material bèl·lic a Israel. És hora de passar de les paraules als fets i que Europa demostri que és capaç de liderar  un projecte  per  per un mòn fonamentat en la declaració dels drets humans de 1948, declaració que seixanta anys després som incapaços de fer-la complir.

 La pau  passa entre altres coses per la mobilització internacional  davant les agressions de l'exercit israelià. Hem d'aprofitar que en aquest cas la premsa internacional segueix el tema, cosa que per desgràcia no passa amb altres conflictes oblidats ( sobre tot a Àfrica). Ens hem de  seguir mobilitzant contra la barbàrie i utilitzar tots els mitjans pacífics al nostra abast per pressionar i aconseguir la pau.

Una manera modesta, senzilla i eficaç de pressionar és unir-nos el boicot econòmic internacional als productes  fabricats a Israel. Un codi de barres que comença per "729" indica que aquest producte es produïx a Israel . No ho compris.

Productes de Israel venuts a Espanya:

- RoBa: Hugo Boss, Nike, Gap, Polo Ralph Lauren, ropa interior Victoria's Secret

- Cosmètics: Revlon

- Molts de productes  del "Corte Inglés" i més. Més informació:

http://www.nodo50.org/zagal/descargas/Varios/csca.pdf

 


 

 

Comentaris

Pepe

No es pot justificar .

Pepe | 19/01/2009, 21:11

Hola Sylvia, tan de bó la solució fos el boicot, la solució és que s'apliqui la legalitat internacional però nosaltres com ciutadans només ens resta protestar via manifestació, vot i pens que també mitjançant el boicot.

No es pot comparar el càstig d'un boicot amb més de mil morts i més de quatre-cents són nins. Això és una salvatjada la faci qui la faci.

A Israel hi ha apartheid, no és un insult sinó una realitat. No el diu Garci sinò la ONU, més concretament el va dir el relator pels drets humans de Nacions Unides per als territoris ocupats palestins, John Dugard, de nacionalitat sud-africana.
Una jueva Diana Ralph coordinadora de veus jueves independents diu: "Un Estat jueu és intrínsecament racista i no pot ser democràtic perquè per definició discrimina a tots els quals no són jueus".

Al món hi ha molt d'injustícies i desastres però cap d'ella pot justificar el que fa Israel em sembla simplement lamentable.

El historiador Ilan Pappé ha dit que es pot qualificar de "genocidi" la campanya militar de Israel en Gaza. els seu col·lega Yakov Rabkin es mostra escandalitzat per la "massacre". La periodista Naomi Klein afirma que tota l' economia d' Israel depèn en realitat del seu múscul bél·lic. I l'activista Diana Ralph adverteix que els "críms de guerra" no poden quedar impunes.

Totes aquestes persones són jueus. Israel agrupa al 40% dels jueus però no parla ni actua en nom de tots.

Miquel Sánchez

Re: Boicot per aturar la massacre

Miquel Sánchez | 19/01/2009, 20:26

vetuvedeu, per atatcs el que tenim avui amb el spam.

Ja tenim l'audièmcia del IB3 amb el pi, 9000 persones varen sintonizà en qualque moment aquest programa, no és estiguessin davant tot el temps.

Molta gent trob jo, perquè la retransmissió va ser "infumable"

fra lokus

Joan Ramon

Masace si no genocidi.

Joan Ramon | 19/01/2009, 19:09

Jo no me consideró pro israeli, ni tampoc pro palestí, però les dades que arriben des de Gaza per a mi suposen un genocidi, com puguí ser qualsevol altre, quan s'ataca indiscriminadament a població civil, no és pot parlar de actes per acabar només amb un grup terrorista penso jo.

El terrorisme islàmic no té justificació, també crec que els palestins tenen alguns grups fonamentelistes als quals no justificaria, però Israel ara mateix no respecte ni resolcions de les Nacions Unides, així que tampoc crec que ara mateis la resposta israeliana siguí molt millor que la de Somàlia, Ruanda, Uganda... pot ser m'equivoqui, però crec que els Israelians amb atacas a població civil no contribueixen a guanyar supor internacional, és el que me sembla.
Si bé, tampoc consider just que caiguí tot el pes damunt ells, actualment les seves accions els lleven raó penso jo.

És la meva opinió, d'un tema que no conec a fons, però penso que quan la població civil pateix, tot el demés hauria de esdevenir secundari, ja se que això no va així però no per això s'ha de seguir demanant una mica de sensibilitat cap a els civils.
Salut

Garci

Re: Boicot per aturar la massacre

Garci | 19/01/2009, 18:58

Sylvia, no val la pena parlar, pens que lo que passa a Palestina és un genocidi: repressió constant, estrangulament econòmic, afinament en un camps de concentració(Gaza i Cisjordània)... tot això em duu a la reflexió de que el que vol l'estat sionista d'Israel és acabar amb tots els palestins per tal d'anexionar-se tot el seu territori i crear la "Gran Israel". Des de fa molts d'anys Israel ha mantingut una guerra que ha passat per períodes d'alta i de baixa intensitat, però la repressió ha sigut constant.

Això és el meu parer. Segurament no el compartiràs. I tens tot el dret a fer-ho i a no tornar a parlar amb jo.

Per cert, no culpo als jueus de tot lo dolent sinó a l'estat d'Israel de la barbàrie que està causant al poble palestí des de la seva creació. I amés crec que barbàrie no és cap insult, és una realitat.

Miquel Sánchez

Re: Boicot per aturar la massacre

Miquel Sánchez | 19/01/2009, 18:31

Crec que la expressió "genocidi" no és molt adequada en aquest cas.

Si bé tots varem aplaudir l'actitud d'Israel a la "guerra del golf", quan Sadam Hussein llançava els "scuts" cap Israel i aquest païs no va respondre per no enmerdar més la situació, ara és perfectament criticable aqueste desmesurada resposta, és veritat que els coets casolans de HAMAS també maten gent, però això no justifica destruir les escoles de l'ONU per posar un exemple.

fra lokus

Sylvia

torna-m'hi torna-hi!

Sylvia | 19/01/2009, 17:08

Garci, ets un poema! Si no som jo, seras tu el qui té tota la raó del món, claro!

Primer t'enfades perquè dius que t'insult, i això vol dir que estàs en contra dels insults, i després te passes el temps insultant els altres!
El sionisme el tatxes de 'barbàrie', i el que ha passat a Gaza dius que és un genocidi. Tu saps què significa la paraula 'genocidi'? Matar sistemàticament la població d'un país, com al Congo i a Ruanda, on els hutu maten els tutsi sistemàticament (tal com mataren els twa). Si tu, de veres, penses que a Israel estan cometent un genocidi amb la població àrab, crec que ets un cas perdut i no val la pena seguir parlant-ne.
Tothom se queixa de la 'desproporció' de les represàlies israelianes contra els atacs de Hamas, però no els importa caure en el mateix 'pecat', desproporcionant la descripció del que va passar fins diumenge a les 02 del matí. Per això hi ha persones com jo, que no estic d'acord amb tot el que fa el govern israelià, ni molt manco!, que se veuen obligades a frenar el carro dels crítics exaltats, defensant 'la barbàrie sionista'. Perquè els hem sentit a misa, en els sermons fins no fa massa anys, i ara en els parlaments i a les demostracions, diguent que els jueus tenen la culpa de tot lo dolent i mentres no els llevem d'enmig(=genocidi) sempre hi haurà problemes.
Criticau, criticau, però no exagereu, que si ho feis, tota la crítica se'n va en orris!

Garci

Re: Boicot per aturar la massacre

Garci | 19/01/2009, 14:40

Sylvia, pareix que tenguis la veritat absoluta.

No aprovo actes violents a les manifestacions, no serveixen per res. Cremar sinagogues, sigui on sigui, tampoc serveix per res. Amés, les manifestacions no són anti-israel, sinó manifestacions per aturar la guerra i el genocidi d'Israel.

El que si he fet és llegir Amos Oz, llibres d'història, he anat a xerrades i he vist la contínua invasió israeliana a territoris palestins.

Per cert, el mur, que passa per dins terres palestines, moltes d'elles de pagesos, no el tomba cap tribunal. Cap organisme internacional té prou força i legitimitat per aturar els peus a la barbàrie sionista.

Sylvia

Boicot

Sylvia | 19/01/2009, 12:45

Si no tens res en contra dels jueus, idò no ets antisemita.
Però, què me'n dius de les manisfestacions anti-israelianes en què ataquen tot el que té relació amb els jueus. Per exemple: http://www.cat-israel.org/2009/01/la-barbrie-catalunya.html
I mira el míssil que hi havia (al final de la película) a la manifestació de Madridhttp://www.abc.es/20090111/internacional-internacional/miles-manifestantes-condenan-madrid-200901111428.html.
I per què a França han de cremar sinagogues? http://www.adl.org/main_Anti_Semitism_International/Gaza_Tensions_Europe.htm.
Quan a Israel hi ha una carretera que interfereix en el treball d'un pagès palestí, el cas arriba als tribunals, i moltes vegades han hagut de canviar el seu trajecte, o el del mur, a causa de protestes d'aquestes.
A ningú li interessa comprovar el que els israelians en diuen de tot això (http://www.mfa.gov.il/MFAES/MFAArchive/2000_2009/2004/12/Salvar+vidas-+La+cerca+antiterrorista+de+Israel.htm#12) lo únic que interessa és la matxacona antisemita, que està millor vista per les esquerres i pels niños educados. Un "País de mierda".
El que m'esgarrifa d'aquest article és la parcialitat i l'hipocresia. Podeu mirar aquest vídeo http://es.youtube.com/watch?v=RQSfeNkJgBI, si sabeu anglès (subtítols en hebreu), i tal vegada comenceu a comprendre el que passa.

Garci

Re: Boicot per aturar la massacre

Garci | 19/01/2009, 11:44

I m'he oblidat d'una cosa, jo tampoc soc favorable al boicot, i molt menys crec que la Unió Europea serveixi o tengui capacitat per aturar Israel en la seva matança.

Garci

Re: Boicot per aturar la massacre

Garci | 19/01/2009, 11:42

Sylvia. Antisemita és un insult quan un no té res contra els jueus en concret.

A Palestina hi ha un apartheid, no un mur. Hi ha aïllament econòmic, punts de control a carreteres, carreteres israelís que travessen camps palestins, poblacions aïllades i dividides per aquestes carreteres, gent que no pot anar a treballar per culpa dels controls, mur i carreteres... és un autèntic tancat econòmic i físic.

Pots veure l'evolució de l'ocupació israeliana als territoris palestins, com ha anat evolucionant al llarg dels anys, sempre en favor d'Israel.

Parles de terrorisme, però i el terrorisme d'estat? Que faries tu si veus que mors de fam, que et tanquen com una ovella, si ets victima colateral d'un atac sionista?

I ara, vols que parlem del Congo i del Coltan? Vols que parlem de Txetxènia? Vols que parlem de la infinitat de guerres i estrangulaments econòmics que hi ha arreu del món? Podem parlar-ho. El que no trob lògic és que per desjectar-nos empris el típic argument demagògic de que no parlem més que de Palestina. I que? aquest article va sobre això. Si vols parlar d'algun altre conflicte et convido a que ho escriguis, ho publicarem i en parlarem.

I si el teu argument és que feim plorera, doncs agafa un mocador.

Sylvia

respostes

Sylvia | 19/01/2009, 11:23

Pepe,
Amb la solució del boicot demostres que el teu lema és fals. Tu defenses l'article que diu que Israel no pot donar un càstic col.lectiu, i proposa donar un càstic col.lectiu a Israel amb el boicot. No te pareix una contradicció?
I si a Garci li pareix que dir-vos antisemites és un insult, jo crec que dir que a Israel hi ha apartheid contra els àrabs també és insultar la societat israeliana amb unes mentides que se posen per premises, pre-acceptats per persones que no saben de què parlen. A Melilla també hi ha un mur per impedir que els immigrants passin la frontera, i això que no són terroristes, mentres que a Israel el mur està destinat a aturar els terroristes i el van construir després dels atacs suicides de l'any 2001 i 02.
Si a la Unió Europea no fan res contra Israel, segurament serà perquè no tenen la conciència neta, ja que el que feren a Sèrbia i a Còssovo no sé com els deixa dormir. I Rússia amb Geòrgia, qui va fer boicots?
I al Congo? Qui hi té res que dir? Ah, perquè són uns negrets i perquè hi tenen molts d'interessos, a les nacions europees.
I l'esclavitud als paisos àrabs (esclavitud de dones i d'infants), practicada a Palestina pels pobres fidels del Hamas.
Feis plorera!

Pepe

Preguntes

Pepe | 19/01/2009, 08:37

Sylvia, no tinc res contra el jueus i com diu el filosof i polític jueu d'origen sefardí Edgar Morin:
"El nou " antisemita " no és ja el que odia al jueu, sinó al jueu demòcrata incapaç de tancar els ulls sobre la sort diària dels Palestins col·locats sota ocupació israeliana."

Sylvia demanes

Per què castigar tota la població israeliana?

Jo et demanaria per què castigar a tots els habitants de Gaza? Per que assassinar nins? Per què bombardejar hispitals i seus de l'ONU?
Per què defensar una massacre com aquesta?

No caldria arribar al boicot si la comunitat internacional fos capaç de fer complir la llei.

Garci

Re: Boicot per aturar la massacre

Garci | 19/01/2009, 06:30

Sylvia, aquest és un insult molt greu. Pots estar o no d'acord amb el boicot, però el que no pots fer és insultar d'aquesta manera.

Està clar que no es pot ser crític amb Israel. Sempre hi ha qui surt amb la cançoneta de que pobrets, mira que els va passar als camps de concentració, etc. Si, tot això és vera, però també és veritat que estan fent un vertader camp de concentració de Gaza i Cisjordània.

Sylvia

disfressa

Sylvia | 19/01/2009, 05:47

Tot això no és més que antisemitisme mal disfressat.
Els antisemites sempre tenen una (bona?) excusa per alçar al veu. Per què castigar tota la població israeliana? I si els treballadors d'aquestes fàbriques boicotejades estan en contra del règim israelià, també els feis boicot?
Lo que me pensava: no sou més que uns antisemites mal disfressats!

turgut

Re: Boicot per aturar la massacre

turgut | 15/01/2009, 17:43

Per cert, seria facil i barato el dia de la tala del pi sembrar-ne un parell de nous, nomes que fos per donar exemple, com a tribut al que s'ha tallat.

turgut

Re: Boicot per aturar la massacre

turgut | 15/01/2009, 17:41

JRV no t'acab d'entendre, nomes dic que a jo me pareixen inutils aquest tipus de boicots, i que no aconsegueixen el que persegueiuxen. Mira si no el boicot a Cuba a qui perjudica, als cubans. Segurt que en Fidel te damunt la taula un bon soparet cada dia.
Per altra banda el pi s'aprofita per fer les espases. Si ni fos aquest se'n tallaria un altre, a no ser que volguem sortir amb espases de plastic, la qual cosa crec que seria encara menys sostenible i mes contaminant. Diria que el Pi de St. Antoni es dels pins mes ben aprofitats que hi ha, entreten en tallar-lo, entreten en dur-lo a lloc, fa planta fins el dimecres de cendre, i després se'n fan espases per la festa major moltes de les quals s'aprofiten durant molts anys, be per tornar sortir o perque els nens hi juguin. I al final si se rompen se'n pot fer foc. Que mes volem... Ja voldriem que la resta de la fusta que es talla fos tan ben aprofitada.

Pepe

Re: Boicot per aturar la massacre

Pepe | 15/01/2009, 16:08

Molt bo el teu comentari Jaume, això sí és una reflexió argumentada i intel·ligent. No puc afegir res simplement dir que estic d'acord amb tu i que el que dius demostra que el comentari de "PP_UM..." no era simplement una parida.

Miquel Sánchez

Re: Boicot per aturar la massacre

Miquel Sánchez | 15/01/2009, 15:09

Totalment d'acord amb en Jaume.

Garci, crec que aquesta repoblació d'arbres es fa actualment.

fra lokus

Garci

Re: Boicot per aturar la massacre

Garci | 15/01/2009, 14:50

Estic molt d'acord amb en Jaume. També podríem decidir plantar (i cuidar per que creixin) nous pins per cada un que tallem per la festa.

El Gall és un tema diferent i a discutir: per jo és un animal que sofreix inútilment i que no participa en la festa ja que està totalment amagat tot el temps.
Podeu dir que no sofreix però els cops són inevitables. I més l'any passat que al jove que va pujar li va caure la senalla uns quants metres amb el conseqüent cop.

Les tradicions s'han de mantenir, però les coses absurdes de maltractament s'han de deixar enrere.

Jaume

Tala Pi Sant Antoni

Jaume | 15/01/2009, 14:39

En aquest cas, i que això no signifiqui donar la raó al Pollencí obtús, vull dir que no estic gaire d’acord en que es deixi de tallar un pi cada any per a celebrar una festa del poble. Crec que les coses s’han de mirar més en perspectiva i en el context global i que fer un drama per aquesta tala és una mica exagerat ….

Des de la prehistòria la tala d’arbres ha esdevingut una necessitat (encara que no sigui el cas), el que passa és que qualsevol sistema (en aquest cas diríem Ternelles) ha d’esdevenir sostenible. Es podria analitzar el cicle de vida d’un Pi i quants n’hi ha a Ternelles i veure quina seria la ratio de tala sostenible (nombre tales màxima/any)… i ja vos puc assegurar que és superior al 1/any.

Per una altra part, també és veritat que els símbols i gestos són imprescindibles en la societat actual. En aquest sentit el fet de deixar de talar un arbre podria ser un bon exemple o eina d’educació mediambiental. Tanmateix, crec que el gest de reciclar el Pi de Sant Antoni per la fabricació de les espases del moros ajuda també en aquest sentit. Es clar que també podem dir que no són necessaris les espases ni el simulacre … tema per una altre discussió.

En definitiva jo som de l’opinió que les tradicions populars s’han de mantenir el més vives possibles ja que fan que un poble sigui sent un poble i cada un diferent a la resta (ni millor ni pitjor) el que dona un valor afegit al món en que vivim. Si no és així es tendeix a viure en ciutats dormitoris on la gent no se sent identificada amb el lloc. De totes formes també crec que les tradicions han d’anar evolucionant i adaptant als nous temps. Però en el cas de la tala del Pi crec que té més coses positives que negatives … el tema del gall seria un tema apart i a discutir!.

Pepe

Re: Boicot per aturar la massacre

Pepe | 15/01/2009, 08:30

Pollencí ja m'imaginava que demanar reflexionar per tu és una parida, pels teus comentaris ja havia notat que ets poc donat a la reflexió.

De lectura que tal vas? Et recoman una lectura que pots trobar a la biblioteca de Pollença;

La Carretera, de l’escriptor
nord-americà Cormac MCCARTHY,

ens mostra un món enfonsat en un mar de cendres grises irrespirables, fred intens, pluja incessant , humitat penetrant , gel esquinçador, neu grisa, cel fosc, sol absent, tenebres interiors, desesperació, gana, desolació, arbres podrits, camps estèrils, mars negres, rius negres, terra negre, cadàvers en momificació, homes-monstres caçadors i menjadors d’homes. Un pare i un fill seguint la carretera cap al sud...

Després de la lectura igual t'ariba la reflexió.

Gundisalvo

Política injusta y contra el pueblo.

Gundisalvo | 14/01/2009, 22:45

Coged todos los candiles qué hay en el mundo, encendedlos, recorer con ellos el suelo de España buscando justicia, y no la encontrareís. Ella y la verdad se han escondido.... y para encontrarlas, más qué condiles hace falta otra cosa. B. P. Galdos. Desde, entonces, estamos igual.

Pollencí

Paridero

Pollencí | 14/01/2009, 22:27

No. Vaja parida Pepe.

Pepe

Re: Boicot per aturar la massacre

Pepe | 14/01/2009, 21:29

Crec que el que diu "PP_UM..." no és cap parida i té el seu sentit.

Quan varen presentar la darrera moció en defensa dels animals, un regidor va fer un comentari irònic sobre la nostra moció dient que qualsevol dia demanaríem que no es tallés el pi. En aquell moment vaig fir vaja parida, i li vaig dir que evidentment el pi no te un sistema nerviós com el gall que el dissabte es penjara al pi...

Però després llegint el blog amics arbre arbres amics la veritat que vaig pensar que tot el que som l'hi debem als vegetals, ells són els que ens donen l'oxigen i els que són capaços de transformar minerals i llum en aliment... Tal vegada hauriem de reflexionar més sobre el que diu UM-PP, no?

Pepe

De boicots.

Pepe | 14/01/2009, 21:17

Estic d'acord amb tu fralokus que a aquest conflicte el component religiós es fonamental i fa molt complicada la solució. Poca cosa podem fer per convèncer a palestins i israelians que tenen el mateix Déu, que tenen profetes comuns com Abraham... i que la religió és una opció personal que no hauria de comportar res més.

Però a la fi qui comanda i mou el món són els doblers i el boicot és la manera pacífica que tenim els ciutadans de pressionar en aquest sentit.

Abans de que les conseqüències del boicot arribin a les empreses les mateixes ja s'encarreguen de pressionar als dirigents. Però encara que es perjudiqui als treballadors crec que la finalitat supera als perjudicis.

Un parell d'exemples:

Era ú de desembre de 1955 a Montgomery, (Alabama, EE UU) una dona negre Rosa Parks va pujar a un autobús i es va asseure en un dels únics seients lliures, a la part del davant. Unes parades més enllà, va entrar un home blanc que li va demanar que li cedís el seient, fent-li notar que la part reservada als negres era al darrere del vehicle. La senyora Parks estava cansada, de manera que s'hi va negar. Com a conseqüència va ser arrestada, jutjada sentenciada per “conducta desordenada” i per violar una llei local. Com a conseqüència va començar un boicot que va durar més d'un any que que va aconseguir acabar amb la segregació als autobusos de Montgomery.

Segur que el boicot va afectar als treballadors de l'empresa d'autobusos però el que es va aconseguir el justifica o no?

Gandhi va protagonitzar dos importants boicots per aconseguir la independència de la India.
Primer va fer un boicot a les teles angleses. L'imperi britànic comprava el cotó indi a preus irrisoris per després
vendre als mateixos indis els productes manufacturats. A partir de
1921, Gandhi no va vestir res més que el khadi en forma de túnica i
va dedicar cada dia mitja hora a teixir en una filosa, demostrant d'aquesta
manera el seu rebuig a les teles angleses.
Un altre boicot va ser el de la sal. La venda de sal era monopoli de l'administració i estava gravada amb un impost, el Mahatma va recorrer prop de 400 km fins a les
costes del mar Índic on va
mostrar un grapat de cristalls de
sal. Els seus partidaris van repartir
arreu del país octavetes ensenyant
a purificar, amb mitjans casolans,
la sal, a
la qual cosa el
virrei va respondre
amb l'empresonament
de milers
d'indis, entre
ells el mateix
Gandhi

Segur que aquests boicots varen afectar als treballadors de la industria textil i de la sal anglesos però a la fí va aconseguir el seu objectiu d'una manera pacífica.

Pens que l`unic problema dels boicots és aconseguir que siguin multitudinaris si s'aconsegueix estic segur que el govern d'Israel canviaria. El nostre blog evidentment és molt modest però és el de Naomi Klein que ja no és tan modest ha iniciat una campanya internacional en aquest sentit. Tot és qüestió d'anar sumant.

JRV

tot hom

JRV | 14/01/2009, 20:35

Turgut , qui estigui lliure de parides, que amolli la primera parrafada.
Ho dic perque el teu darrer comentari, ben encertat a l'inici i amb ironia que toca, acaba malament amb lo del boicot per aturar una tragedia, i aixó que no som gens pro-islamic

turgut

Re: Boicot per aturar la massacre

turgut | 14/01/2009, 19:50

Es divertit intentar seguir un fil i que un de cada dos missatges sigui una parida. Alerta quan te gratis us ous que rascant mates uns milers de celules, atentat biologic. I lo pitjor, les formigues que el carro va trepitjant, això es una massacre.
Jo amb el boicot no hi crec.

El PP-UM és la Mort

Polítics=Ruïna o guerra

El PP-UM és la Mort | 14/01/2009, 15:29

Avans Mallorca era una ille de primera divisió i en Matas,na Munar i na Cirer l'han portada a tercera divisió.Tot lo què aquesta gent agafa amb ses seves mans ho portan a sa ruïna o a sa destrucció directament.

JRV

Terrorisme d'estat

JRV | 14/01/2009, 13:39

Amb dos dies, Israel ha matat tantes persones, majorment dones, nins i avis, com ETA en 40 anys. Però tan sols eran palestinians...

El PP-UM és la Mort

Barbàrie dins el bosc.

El PP-UM és la Mort | 14/01/2009, 13:07

Crec què sería una cerimonia molt més civilitzada adentrarse dins el bosc en porfesó;portar un saquet d'adob com a present i anar passant tots embraçant i besant l'arbre majestuós!!.

El PP-UM és la Mort

Barbàrie dins el bosc.

El PP-UM és la Mort | 14/01/2009, 12:43

Sa tala des pi de Ternelles forma part des grup compost per es de sa amollada d'anneres,llançament d'una cabra desde es campanar des poble i s'allançament des toro a Castella!!.

Miquel Sánchez

Re: Boicot per aturar la massacre

Miquel Sánchez | 14/01/2009, 11:23

Drama a Pollença, segons la premsa el pi del Moll fa 21 metres i el de Pollença 20.5 metres.

Això no es pot tolerar.

Hi ha perill de suïcidis i crisi d'identitat, quina humillació pels pollencins d'arrels.

fra lokus

El PP-UM és la Mort

Barbàrie dins el bosc.

El PP-UM és la Mort | 14/01/2009, 11:16

Sa tala des pi de Ternelles posa de manifest lo poc agraïts què són es humans amb sos seus benefactors!!.

Joan

Re: Boicot per aturar la massacre

Joan | 14/01/2009, 09:18

Miquel jo també estic d'acord amb tu que s'han de condemnar els fanatismes religiosos, però aquest surten de les injustícies i aquestes normalment venen provocades per interessos econòmics. Jo crec que s'ha de pressionar a Israel de totes les formes pacífiques possibles per que aturi aquesta barbàrie. No puc entendre que els països rics parlin de la lluita contra el terrorisme i no entenguin que mentre hi hagi aquest conflicte no podran acabar mai amb el terrorisme.
LA COSA ESTA MOLT FOTUDA, TAN DE BO ELS NOSTRES FILLS O PUGUIN ESTUDIAR A LES CLASSES D'HISTÒRIA COM UN FET SUPERAT...

PP-UM=Consorçis i fundaçions porquería.

Barbàrie dins el bosc.

PP-UM=Consorçis i fundaçions porquería. | 14/01/2009, 09:13

Vull dir què sa tala d'un pi de 20 metres a Ternelles em parèix una tradició què no té sentit avui en dia i què em parèix miserable del tot abatre un gegant d'aquesta alçada sols per divertirse.

Garci

Re: Boicot per aturar la massacre

Garci | 14/01/2009, 08:23

La ferida és tan gran que la cura no serà fàcil.

Israel mata, la gent surt al carrer, la ONU gairebé no piula, i Israel segueix matant.

El camp de concentració de Gasa o el de Cisjordània mereixen un respir, ser lliures, respectats. Només així, quan Israel vegi que Palestina ha d'existir, els de Hamas deixaran d'existir. Perquè Hamas va sorgir l'any 1987 just per això, com a reacció i rebuig al genocidi constant d'Israel al poble palestí.

Miquel Sánchez

Re: Boicot per aturar la massacre

Miquel Sánchez | 14/01/2009, 07:28

Ah i una altre.

L'obra de teatre de fi de curs d'un col.legi palestí aquest passat any va ser ni més ni manco, que uns suïcides que s'immolaven en un autobús per ordre d'Ala.

Hi ha una mala ferida.

fra lokus

Miquel Sánchez

Re: Boicot per aturar la massacre

Miquel Sánchez | 14/01/2009, 07:24

La meva condena va pels il.luninats de les mesquites i sinagogues que han fet possible arribar a aquesta situació.

No hi ha solució, els boicots perjudiquen just als treballadors, mentres l'estat d'Israel i el futur estat palestí no siguin laics de veritat i el seus governats signin pactes de col.laboració mutua i això no els costi una bomba al cotxe per part del fanàtics de ambdues parts no hi ha res a fer.

El primer que s'ha de fer és rebutjar les religions excloents, no els productes comercials doncs repeteix els treballador no tenen cap culpa, per la meva part no haura cap boicot als productes israelians, el meu boicot ja ha començat fa molt de temps, però "no és d'aquest mon".

fra lokus

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb