URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tres projectes per unanimitat.

Alternativa | 20 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir es va aprovar per unanimitat els projectes fets pels serveis tècnics municipals que l'Ajuntament vol finanaçar amb el Fons Estatal d'inversió Local, a Pollença li corresponen 2.932.696 euros. 

La major part és pel projecte de rehabilitació de l'edifici de l'Ajuntament (Montision)amb un pressupost de 2.300.000 euros.

El segon projecte és la  reforma i millora de l'entrada al nucli urbà de Pollença pels carrers Roser Vell i Cecili Metel, amb un pressupost de 300.000 euros. 

El tercer projecte és la construcció d'una nau al Polígon Industrial, que ha de ser magatzem i ser utilitzada per la brigada municipal i a l'Empresa Municipal de Serveis, amb un pressupost de 332.696 euros.

Aquest fons es un bon regal  però és producte d’una política d’improvisació total, com ja hem comentat a anteriors articles és urgent que d’una vegada per totes hi hagi  un sistema de finançament local just que funcioni any rere any.

Evidentment ara el que ens toca és no deixar escapar ni un euro. El projectes presentats es troben al nostre programa i són ben necessari i per això varem votar a favor.Comprenem que els terminis han estat molt curtets i que el millor era partir de projectes ja pensats i necessaris com la remodelació de l’Ajuntament o la primera entrada de Pollença i d’un projecte senzill com la nau al polígon.

Pensam que la rehabilitació de l'edifici de l'Ajuntament, és molt necessària tan per  millorar les condicions de feina dels treballadors com els serveis als ciutadans,  a més que permetrà eliminar lloguers d'altres edificis que son molt gravosos per l'Ajuntament.

Respecte a arreglar les entrades del Poble de Pollença, que estan en molt mal estat, no només  donen una molt mala imatge sino que és perillosa i és una reivindicació constant de partits associaciacions i veïns

Fer una nau per l'Empresa Municipal, area de serveis i magatzem  al polígon, també pensam que és totalment necessari.

Al ple varen insistir en el  compromís per part del batle de que els recursos que se alliberarien per aquests projectes  s’invertiran en l'eliminació de barreres arquitectòniques. Recordam que al ple d’octubre del 2007 es va aprovar per unanimitat la nostra moció de fer un pla bàsic d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques i que segona la llei des de maig de l’any passat s’haurien d'eliminar les barreres arqutiectòniques de tots els mitjans de transport, els espais lliures d’ús públic i els edificis d’accés públic.

 


 

 

 

Comentaris

Pepe

A un de Pollença

Pepe | 23/01/2009, 10:45

Les lleis o es compleixen o es canvien, si no tenim una fragant injustícia que beneficia als que no compleixen la llei.

Pens que la norma que tenim nosaltres al PGOU és positiva, el nostre paisatge és un dels nostres principals actius econòmics i als solars rústics no ha d'haver tanques publicitàries. Hi ha suficient espai als solars urbans, diaris, ràdios, televisió, internet... Ja n'hi ha prou de publicitat.

Si n'hi ha rètols fins a la fita del terme municipal d’Alcúdia i de Sa Pobla quan la gent arribi a Pollença farà un "alè".

Garci

Re: Tres projectes per unanimitat.

Garci | 23/01/2009, 09:22

Diguem curt però, es pot fer un contracte vàlid per fer un lloguer d'un tros de finca rústica per posar un rètol il·legal?

I si la resposta és si, m'agradaria saber quants d'aquestes desenes de tanques tenen contracte i els papers en regla.

Miquel Sánchez

Re: Tres projectes per unanimitat.

Miquel Sánchez | 23/01/2009, 09:16

Garci, és un poquet agosarat dir que els lloguers són en negre.

ja que hi som, sempre es parla de les entrades de Pollença i podem asfaltar i pintar les ratlles de color "fucsia", però si les voreres "PRIVADES" estan plenes de brutor, i per brutor tinc tanques en mal estat i altres objectes que fan mal a la vista (bidons, un somier com barrera de entrada de una finca, etc") és perdre el temps, necessitem un nou projecte, crec que expropiar aquestes finques i fer un jardins ben "guapos" seria bo. Ara, desconec quin tipus de finques són, rútiques, urbanes no ho sé, per tant com en Garci crec que som un poc agosarat.

Una reflexió des de l'abadia

Miquel Sánchez

Re: Tres projectes per unanimitat.

Miquel Sánchez | 23/01/2009, 09:07

Qui mal entén mal respon.

Canviar la llei ? Endavant per això hi ha les institucions, és maravellós pels turistes girar el cap i veure un anunci en comptes de la serra de tramuntana o els ametllers en flor.

Per aixo sempre s'ha demanat una llei que compensi als propietaris de llocs que utilitzant una expressió militar "han d'estar en perfecte estat de revista", estic d'acord amb l'Ajuntament de Campos en que s'ha de compensar econòmicament la protecció del seu litoral, però si espenyem el nostre patrimoni paisajístic, ja no ens queda res.

Una refelxió des de l'abadia

Garci

Re: Tres projectes per unanimitat.

Garci | 23/01/2009, 08:54

Bon dia, estic content que s'ensati un debat així i sense insults.

El tema de les tanques és molt clar en quant a la llei: no es pot construir en sòl rústic. I els lloguers són en negre.

Que s'ha de fer, canviar la llei o llevar les tanques? El teu argument "un de Pollença" fa dubtar, però no deixa de ser una mica imprudent, com deia en Miquel. L'excusa de que hi ha crisi i per això fa falta fer-se publicitat també es pot interpretar que com que hi ha crisi val la pena estalviar els diners que costen les tanques.
Amés, les tanques són anteriors a la crisi.

Estèticament també espenyen la imatge del municipi, que des de les seves entrades pareix un carrefour.

Però el més greu d'aquest assumpte és que existint una llei només es poden fer dues coses: fer-la complir o canviar-la.

I que fa l'ajuntament? ni una cosa ni l'altre.

Un de Pollença

tanques publicitàries

Un de Pollença | 23/01/2009, 08:09

Un mal entès...
Puntualitzacions
1.- Miquel has interpretat el "lloguer de les finques" com a el lloguer “habitatges TURISTICS vacacionals”, realment es feia referència als propietaris de les finques que tenen tanques publicitàries, que es una font d'ingressos tant o més bona que la dels habitatges ja que cobren el lloguer per instalar aquestes tanques sense haver d'invertir res.

2.- Pot afectar l’aplicació d’aquesta llei a la publicitat dels equips de futbol tenen en els seus camps? Una de les principals fons de finançament d’aquestes entitats.
En hi ha que les tanques amb publicitat son visibles des de les carreteres.

3.- “Un de Pollença” PER POSAR QUALQUE COSA ja que aquest BLOC permet la participació anònima.

Miquel Sánchez

Re: Tres projectes per unanimitat.

Miquel Sánchez | 22/01/2009, 22:28

Crec que és una reflexió ben vàlida la teva, peró em fa por, i em fa molta por perquè no em de tenir unes lleis per temps de bonança econòmica i uns altres per temps de crisi.

Les valles estàn prohibides en zona rústica tinc entès, per això no es podem posar hagi crisi o no.

Amb el tema dels lloguers de les finques podriem parlar tot el vespre, cap partit polític va voler dur la llei d'habitatges turístics vacacionals al Tribunal Constitucional per no tenir embulls, però és una llei que no té ni caps ni peus, no es pot donar permís de comercializació a un habitatge que no existeix "legalment", però aquestes són uns altres cincentes.

El hotelers estan donant branca a la Conselleria de Turisme perque persegueixi els apartament il.legals que es lloguen a turistes l'estiu, però tots el turistes que han volgut venir a gaudir de les festes de Sant Antoni s'ha hagut de allotjar a "apartaments il.legals" perquè no hi ha un "punyetero" hotel obert. Com ems mengem això "un de pollença" ???

El treballador balear està tant putejat que li va bé tot, mira quins "cacaos" per la península, volen tancar un mes uan empresa i s'arma el dos de maig, aquí ens envien a l'atur sis mesos, la majoria dos mesos sense cap tipus de prestació i no passa res.

Una reflexió des de l'abadia.

fra lokus

Un de Pollença

tanques publicitàries

Un de Pollença | 22/01/2009, 22:05

Quan poseu la denúncia de les "valles" publicitàries pensau també amb les que te l'Ajuntament amb la marca de Pollen"Ç"a (pollensa.com) que comercialitza plaçes hoteleres de l'ASOCIACIÓN HOTELERA DE POLLENSA.

Un de Pollença

tanques publicitàries

Un de Pollença | 22/01/2009, 21:54

Està molt bé que vulgueu que es compleixi la llei. Però penso que les empreses de Pollença estaran en desavantatge respecta a les empreses que s’anuncien fora del nostre municipi. Crec que les gestions i denuncies a fer haurien d’esser a nivell insular o balear, ja que la norma deu esser la mateixa per tota la comunitat autònoma i ja que esteu disposts a moure papers i a fer la feina dons que es solucioni el tema definitivament. Si no tindrem els rètols fins a la fita del terme municipal d’Alcúdia i de Sa Pobla.

Segur que aquestes “valles” us molesten? O només es per esser legals?
No seria millor canviar la llei? Regular el tema. Fer una ordenança...
Que les empreses que s’anunciïn estiguin al corrent del pagament de les seves obligacions fiscals i tributàries, seguretat social, que no tinguin cap tipus d’expedient, ni infracció, que paguin una taxa...

De la mateixa manera que es va aconseguir que s’habilités un espai per fer “graffitis” perfectament es podrien delimitar una àrees per aquest fi.

Un altre tema, en temps de crisi es ben necessari que les empreses es puguin anunciar. A més, voler llevar els lloguers als propietaris de les finques, així com llevar la feina a les empreses del sector de la publicitat, ferreteries, fusteries, etc no pareix molt encertat.

Salut i republica.

Pepe

Re: Tres projectes per unanimitat.

Pepe | 21/01/2009, 22:10

Gràcies per l'oferiment Pere pens que no caldrà, ja veurem.

Pere

A Pepe

Pere | 21/01/2009, 15:42

Hola pepe som en Pere. Si necessitau firmes, jo firmaré. És una vergonya.

Pepe

Re: Tres projectes per unanimitat.

Pepe | 21/01/2009, 12:38

Hola Pere.
Cada vegada que deman pel tema d'en Moneo em diuen que tenen una reunió per aconseguir més doblers.
Des de que Nadal és conseller de Turisme i el nostre batle ha deixat de ser "crític" sembla que el tenen bé per aconseguir un bon grapat de milions.
Una altra novetat és que ara sembla que els milions no vindran condicionats a que l'obra sigui d'en Moneo.

Respecte a les tanques publicitàries avui he demanat si s'havia obert cap expedient i m'han dit que no. Si el zelador no fa la seva feina nosaltres mateixos farem la denúncia.

Pere

Projectes

Pere | 21/01/2009, 09:23

Estic content que haguéu recolzat la previsió dels projectes per fer a pollença amb el fons estatal.
Me sembla bé que arreglin montission, fàcin una nau al polígon i adobin les entrades als carrers cecili metel i roser vell, també hi ha alguna cosa més me sembla.
Però lo den moneo-oliver com està? No es farà oi?
PD: Com podem fer per que llevin les valles publicitàries? Podem fer recollida de firmes?

pepe

Spam

pepe | 20/01/2009, 17:11

Ja he demanat als administradors de balearweb per si ens poden donar una solució.
De moment seguim bombardejats d'spams però si publicau un comentari el penjarem, el filtre només és per l'spam.

Miquel Sánchez

Re: Tres projectes per unanimitat.

Miquel Sánchez | 20/01/2009, 16:02

Em sap molt de greu però tenim un atac dels "spamers" no podem esborrar 100 comentaris cada quart d'hora, per això provisionalment els comentaris estan moderats.

Esperem poder tonar a la normalitat el més aviat possible.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb