URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes i respostes i 3

Alternativa | 04 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

I més preguntes i respostes... Molt de temes a comentar  i una gran part rebuts a partir d'aquest blog.

Respostes del regidor d'esport, festes i fires. Michel (UM) .

P: Des que va entrar en vigor el PORN s’ha demanat alguna vegada permís a la Conselleria de Medi Ambient per anar a tallar i després recollir el pi a la festa de Sant Antoni? S’ha fet enguany?

R: s’ha demanat i també es demanarà per al proper.

P: Ara que existeix la possibilitat de privatitzar la gestió de les instal·lacions esportives del Port de Pollença quines garanties es preveu donar a l’escola de tenis perquè no sigui afectada negativament per dita privatització.

R: la situació de l’escola de tennis queda igual com fins ara, no altera el seu funcionament per la concessió de la gestió de la piscina.

P: S’ha fet un pla d’emergència pel Simulacre?

R: hi ha una planificació específica per part de la Policia

P: S’han revisat els balcons dels carrers on es desenvolupa el simulacre?

R: Recorda que són propietats privades

P: respecte l’acusació de plagi al programa de festes, el regidor de festes ha contactat amb l’autor del programa i el fotògraf? S’ha solucionat?

R: Explica que s’ha parlat amb tots els implicats, i sembla que va ser un comentari, però tot està aclarit.

P: Quin cost va tenir la Fira del Vi?

Assenyala el Sr. Batle que la regidora responsable de la part econòmica no hi es present

P: Es poden conèixer desglossades les despeses de les festes a 2008?

Respon el Sr. Batle que encara no s’han acabat les festes de 2008, i per tant, no se sap.

En aquest moment els vaig tenir que recordar que havia preguntes del ple d’octubre i novembre encara sense contestar

P: Al port de Pollença a la celebració del títol de l’Eurocopa va haver una baralla entre guàrdies civils de paisà i ciutadans del Port; després hi va haver unes detencions i hi ha denúncies per maltractaments. Demana sabre si l’Ajuntament ha fet alguna gestió.

Respon el Sr. Batle indicant que no és una competència municipal però es varen fer gestions per sabre les diferents versions.

P: Què passa amb l’Agenda Local 21?

Respon el Sr. Batle i assenyala que s’ha de posar en marxa però degut al dèficit municipal es va considerar més convenient esperar al nou Pressupost, per fer despesa.

P: respecte la segona fase de la circumval·lació, l’associació de veïns de Gommar s’ha queixat que els fanals semblen més antics que els de la primera fase, i fan més contaminació lumínica. S’ha comprovat?

Respon el Sr. Batle que s’hauria de dirigir a l’òrgan competent, però explica que l’enginyer municipal va assenyalar que complia tots els requisits.

Afegeix el Sr. Plomer que es varen canviar les faroles del projecte inicial per evitar contaminació.

P: Hi ha queixes que al camí vell del predi de Bóquer, que comença devora el bar Coral i acaba a la rodona de la circumval·lació, sembla que és el lloc de “botellot”. Quina freqüència de neteja té aquest camí?

R: El Sr. Batle explica que es fan neteges especials, periòdiques, però no hi ha establert una freqüència.

P: Quins projecte es fan amb la Mancomunitat Nord?

Respon la Sra. Ramón explicant que es fan diverses actuacions, una borsa de feina amb Ajuntaments, orientació laboral, coordinació amb l’Agenda de Desenvolupament Local, hi ha un conveni per a la retirada de vehicles, Consell de Cooperació Policial, reunions de treballadors socials, cursos de formació, promoció turística...

P: Es va assistir a la reunió amb la Conselleria de Treball i Formació del passat 20 d’octubre? Era en relació a les mesures per minorar l’impacte de l’augment de l’atur en aquest temps de crisi a nivell municipal; demana informació al respecte.

Assenyala la Sra. Ramón que no va poder assistir, però hi va anar la treballadora social, i es va preveure signar un conveni que afectaria a persones desafavorides en situació de crisi.

P: Poden informar del nombre de propietaris dels Habitatges Turístics Vacacionals que han liquidat la taxa corresponent d’Obertura d’Establiments.

R: Indica el Sr. batle que no han de liquidar la taxa ja que estava prevista per a habitatges turístics, i són habitatges residencials, que poden tenir ús d’estades turístiques.

P: s’ha informat de la impossibilitat tècnica de condicionar l’aparcament de Can Conill amb grava però per la mostra de caça de la Fira s’ha fet a una part, i sembla que és factible, perquè no es condiciona l’aparcament amb grava?

R: el Sr. Batle assenyala que en el cas que indica només es va posar un pas per a vianants, i per aparcar s’ha de llevar la terra que hi ha, i explica que s’està pendent de la signatura d’un nou conveni per a la sala multifuncional, si aquest nou conveni es fa aviat no es faria el condicionament del solar per a aparcament, però si la situació s’allarga s’hauran de fer altres actuacions, si no suposa inversió per a l’Ajuntament es podria fer.

Varen demanar respecte l’obertura d’expedients d’infracció urbanística pels rètols publicitaris a sòl rústic, en relació a la resposta que ens havia donat el Sr. Batle, que no fa falta una denúncia sinó que es tracta que el zelador faci la denúncia, que tots facin la seva feina,el  Batle va recordar que és el zelador qui ha de posar la denúncia, a la qual cosa li varen respondre que, com a regidor d’Urbanisme, hauria d’haver requerit per tal que es fes la feina i que feia deixadesa de les seves funcions, és el responsable i fa mesos que se li va comunicar.

P: per què es tanca una direcció al c/ Cadernera, inutilitzant part d’una infraestructura fet? la petició d’un ciutadà, com és el cas, és suficient per perjudicar a tot el col·lectiu?,  El veí va presentar diverses alternatives, i s’ha triat la pitjor, quan el mateix informe de la policia assenyala que es podria preveure l’aparcament al costat.

Respon el Sr. Mir que  era la que menys perjudicava, es va parlar amb l’Associació de Veïns de Gommar; i per poder fer l’aparcament s’haurà de fer alguna obra; tal vegada es podria fer un aparcament, pintant línies a un costat, es plantejarà.

Arran d’unes queixes d’altres veïns, per la regiduria s’ha proposat  mantenir el doble sentit de circulació però que el desvio cap al Port de Pollença sigui per la Via de Circumval·lació, perquè la situació actual suposa un augment de trànsit ja que es desvia cap al c/ Cadernera.

Varem demanar que s’hauria de posar la senyalització adequada, i pensar alguna alternativa, com la de mantenir el c/ com estava abans però sense permetre el trànsit pesat.

P: Perquè no s’atura la proliferació i multiplicació d’objectes de reclam a les escales del calvari, fent complir l’Ordenança municipal reguladora de l’ús de la via pública?

Respon el Sr. Batle indicant que no s’ha contestat perquè els negocis han tancat des del mes de novembre, però reconeix que no és una bona imatge.

P: Què passa amb les signatures per a la compra de Fartàritx?

Respon el Sr. Plomer respecte Fartàritx que es continua insistint, però sembla que el Ministeri de Medi Ambient no compra finques que no estiguin aferrades a la mar, i per tant no estaria inclosa, i per ara la conselleria no té diners suficients.

Varen fer tres precs:

- Tornarem a demanar poder disposar d’un armari a l’Ajuntament, esperant que amb la futura remodelació de l’Ajuntament es pugui disposar d’un espai per als grups polítics.

- A l'igual que el grup del PP-UMP demanant que ja que els Plens es graven, es repeteixin en un altre horari per tal que els pugui escoltar més gent.

- Que es posin bandes de reducció de velocitat entre la Plaça de Seglars i Calvari.

 

Us recordam que més tenim en marxa la IV convocatòria del concurs de fotografia Urxella i esperam la vostra participació  teniu de temps fins el 20 de març del 2009, per desgràcia res és més fàcil que trobar un problema social o mediambiental a Pollença. 

A més de poder guanyar 60 euros vostra fotografia servirà de denúncia i en cas de que es pugui fer alguna cosa ens comprometem per feina per solucionar el problema denunciat.

Comentaris

Pepe

Re: Preguntes i respostes i 3

Pepe | 05/02/2009, 15:44

Uf Serra, premsa i poder sempre han anat de la mà , al manco ens resta internet.

Pepe

Re: Preguntes i respostes i 3

Pepe | 05/02/2009, 15:42

Simplement és el que diu Garci, nosaltres també hem rebut a vegades denúncies anònimes referents a un regidor o un fet concret, alguna vegada aquestes denúncies no eren res però a altres ens han aportat dades o informació interessant. Per això deia que no sé si realment els periodistes han comprovat si aquestes denúncies són falses. Falses i anònimes no és el mateix

Garci

Re: Preguntes i respostes i 3

Garci | 05/02/2009, 08:57

Si aquest és el motiu de que regidors actuals no vulguin dimitir, estam arreglats! Això vol dir que per una tonteria, per diferències personals, hem de pagar la desgana i el mal fer dels nostres polítics. Jo no conec al nombre 5, però si té ilusió crec que almenys s'ho prendrá més seriosament.

Garci

Re: Preguntes i respostes i 3

Garci | 05/02/2009, 08:53

Hola Martí, jo crec que al que es refereix és que molta gent de Pollença escriu i envia coses al diari, però que no signa o no dóna la cara. Es això de tirar la pedre i amagar la mà. La gent, en general, es covard.

Serra

Re: Preguntes i respostes i 3

Serra | 05/02/2009, 08:38

Sa foganya es pot resumir en UH=UM o millor dit grup Serra=UM. Mirau els extres de media ambient-turisme que publiquen, les fotografies d'en Nadal, en Grimalt, na Cerdó...
No has de mossegar la mà que et dona de menjar.

marti

juanjo mir

marti | 05/02/2009, 08:11

Per cert, que ningú es faci il•lusions, en Juanjo Mir no dimitirà. I no és perquè no en tengui ganes, que segons me consta ja hauria presentat la seva renuncia al càrrec de regidor. El que pasa és que per activa i passiva, tant un bon nombre de gent (del soe, si del soe de Pollença) com uns dirigents del soe de Palma no volen a nen Toni Cifre de regidor (és el nº 5, el que hauria de substituir a Juanjo Mir). Quan varen fer tornar enrere la dimissió de Jaume Plomer (que si va presentar la seva renuncia, encara que ens vulguin fer creure tot el contrari) el tirs anàvem per aquí.
La historia se repeteix, un altre ex-secretari general que els seus companys no el volen veure ni en pintura. Uns perquè no els volen, uns altres perquè se cremen, un altres perquè sen van.... A n’aquest pas els del soe vos se quedaran solets solets.

marti

Foganya

marti | 05/02/2009, 07:59

No entenc el que vol dir la secció de la foganya de ultima hora. A què es refereix Pepe? per on van el tirs? Per aquest blog? Cartes al director? fil directe?

Pepe

Denúncies

Pepe | 04/02/2009, 15:41

Avui a la secció sa foganya del diari Ultima Hora diu

"Les denúncies falses són a l'ordre del dia a Pollença. Anònims, cartes al director signades per persones inexistents acreditades amb DNI falsos.... no és una situació nova. Aprofitant l'estirada dels casos de corrupció urbanística a la prems, els escrits (ara per duplicat) tornen a la carrega per si "cuelan".

És una pena que la gent no vulgui donar la cara, però tampoc es pot dir que per que les denúncies siguin anònimes han de ser falses, això s'hauria d'investigar.

Per la nostra part sempre que ens ha arribat una denúncia anònima dins les nostres possibilitats hem mirat si eren falses o no, i la majoria no l'eren.

El PP-UM és la Mort

"Parlament Balear"

El PP-UM és la Mort | 04/02/2009, 15:35

"Parlament Balear"=Gueto de corruptes.Borsa de corrupció.Bunker contra es poble.Fàbrique de mals i desgràcies pes poble.

El PP-UM és la Mort

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

El PP-UM és la Mort | 04/02/2009, 12:10

Les hauríen de pagar a tots es aturats per llibre lletgit!!.Posterior exercici per comprobar què l'han lletgit.Beneficis intangibles incalculables.Feina pes corretjidors assesors(Mestres amb atur).

Pepe

Miquel

Pepe | 04/02/2009, 09:35

Bon dia Miquel
Fa un mes vaig demanar a en Juanjo i em va dir que ja havia un esborrany.
Al darrer ple ja vaig comentar que el pressupost ja porta més de tres mesos de retard. Segon la llei l'aprovació inicial al ple s'ha de fer abans de 15 d'octubre.
També varen recordar al regidor del PSM que en Biel havia dit que sortirien de l'equip de govern si el pressupost no es feia com tard en febrer.
No crec que sigui culpa de l'empresa sinó simplement és culpa de que les que governen.
Hi ha més d'un problema; regidors que es troben sense doblers per fer res ja que encara estan pagant factures del 2004 i altres regidor a que això de fer una despesa racional i planificada no els va bé. Polítics que fonamenten la seva gestió en populisme i favors i que van fent despeses segon els va bé...

Els regidors del PSOE i el PSM es varen fer corresponsables d'aquest desastre quan no varen voler acceptar la nostra moció de fer una auditoria.

I poc a poc ens enfonsam en la crisi amb un equip de govern incapaç i passiu.

MIQUEL

HAS FET ELS DEURES?

MIQUEL | 04/02/2009, 08:11

Bon dia:
Estam a febrer. Quan es presentarà el pressupost d’enguany? El senyor Mir ha fet els seus deures com a regidor d’hisenda o actuarà com a l’any passat presentant els pressuposts quasi a final d’any? A més, no hi havia una empresa que per una molt bona quantitat de diners li “ajudava” a fer els pressupostos? Hi haurà escuses ?
Quan a una empresa un no rendeix o no fa la seva feina bé, per regla general, se’l sol avisar, tenir una xerrada amb ell, i s’hi l’actitud no canvia, se’l despedeix. Si un és èticament correcte i veu que la feina li ve grossa i no pot complir amb allò pel qual ha estat contractat sol presentar la seva renuncia a lloc de feina. Son coses normals i que passen a diari.
El que és trist, es que un senyor que com a polític no va ni en rodes, que ens dona perjudicis a tots (presentar pressuposts a molt tard, gran pujada d’impostos, lios amb el personal de l’ajuntament i amb la policia local, no realització d’un plà de mobilitat, etc, etc, etc) seguesqui a la seva trona. Cap a on anam senyors?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb