URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hi ha amistats que maten

Alternativa | 05 Febrer, 2009 07:00

Sembla una broma de mal gust que després d'aprovar al ple de setembre del 2008 per unanimitat la declaració de  Pollença  "Municipi amic dels animals, amb el deure de difondre aquesta iniciativa", ara en març es realitzi al municipi la diada de la caça i que s'anunci que Formentor es convertirà en un vedat de caça major. Si aquest és el seu concepte "d'amistat "comprenem com va el municipi, ja que el seu concepte de gestió es similar. Esperam que al manco no difonguin aquests actes d'amistats amb els animals..

Respecte a la diada del Caçador ens sembla vergonyós que a un cap de setmana, a plena crisi, el Consell  pugui pressupsotar 120.000 euros en  actes enfocats només a l'activitat d'oci i esportiva d'un sector de  la  societat.  Més quan les associacions de caçadors de la illa rebren suficients doblers i tenen suficients associats per fer-se càrrec d'aquestes diades sense que suposin una despesa tan gran per l'Administració.  Al 2008  el Consell Insular de Mallorca ha adjudicat  a associacions pel foment de la caça,  BOIB nº 162 de 18 de novembre de 2008, 176.000 euros en qüestions com: Compra i repartiment de gra i adobs. Repoblació de perdius, guàtleres i faisans. Compra de conills. Compra de trofeus. Compra d'un 4x4 i d'un ordinador.. Adquisició de canyes i xarxes de filats per a la caça de tords amb filats. Adquisició d'equipament i d'indumentària pels socis...(Veure article sobre el tema a bloc fotodenatura de Miquel Àngel Dora)

Igualment pensam que és un gravíssim error que la nova propietat de l'hotel Formentor aposti per un vedat de caça major als seus voltants. El renou de les escopetes no creiem que sigui gens agradable per als clients que allà s'allotgin per gaudir de la tranquil·litat i dels seus paratges. Amés, s'ha de tenir en compte el perill que suposa la caça pels turistes i excursionistes que visiten la zona, que van a alguna de les caletes que per allà hi ha. Tampoc podem parlar d'un producte turístic diferenciat ja que a l'altre costat de la Badia, a la Victòria ja hi ha un vedat de caça major i n'hi ha sis peticions més

Del Formentor de les converses  i premis literaris hem passat al Formentor de la caça de bocs. Sembla que aquest no és un pas positiu, ni el que esperàvem de la promesa d'un turisme de qualitat dels nous propietaris. Per a nosaltres Formentor amb el seu paisatge privilegiat s'hauria de convertir, mitjançant un fòrum internacional en un lloc de reflexió sobre les alternatives ecològiques al capitalisme, sent el centre d'un nou turisme de qualitat verd. Formentor  és un patrimoni de la humanitat i la seva destrucció i les alternatives a la mateixa haurien de ser el primer tema de reflexió.

 

Com el mateix director de caça del Consell Francesc Cladera va reconèixer a la premsa; "la caça esta en plena recessió i els  joves prefereixen un altre tipus d'oci." Si el senyor Cladera diu això el que no entenem és com la propietat de l'Hotel Formentor pot pensar que el futur del turisme va en aquesta direcció i com el Consell segueix invertint la quantitat de doblers que inverteix en un activitat d'oci sense futur.

Brieva en http://rogeliadekantimpalo.wordpress.com

  

 

Comentaris

Pepe

Um i com fer peatonitzacions

Pepe | 06/02/2009, 12:59

Una altra amistat que mata és la d'UM a Palma. No us perdeu l'entrevista, una pàgina sencera al Balears, a la regidora d'UM Cristina Cerdó. Mentre el PSOE de Pollença es menja tot el que fa i diu UM_UNPI els seus socis a Palma fan oposició des de l'equip de govern.

De les declaracions sobre la peatonització del carrer Blanquerna podem seleccionar un parell de frases que na Cerdó podia fer arriba al seu company en Joan Cerdà:

"és necessari escoltar i consensuar les diferents propostes. Pens que quan un polític, home a dona, es creu capacitat per decidir el que és bo o no per a la ciutadania, sense consultar aquells que representa, s’equivoca."

"Ara com ara, no es responen preguntes vitals com és saber si els cotxes de residents podran circular pel carrer o si els no residents podran aparcar-hi. Estam obligats a aclarir qualsevol por que es pugui generar i a aclarir tots els dubtes que tenen els ciutadans, sense dilacions."

"Són moltes les preguntes que requereixen una resposta concreta i ràpida. Això és el que els afectats reclamen."

Miquel Sánchez

Re: Hi ha amistats que maten

Miquel Sánchez | 06/02/2009, 08:51

Hola Miquel, els plens es poden donar en directe pel bloc o per la web d'URXELLA que estarà operativa per l'abril (ho promet).

Però tenim dos problemes, el primer és que s'ha de trobar tècnic de so, no en referesc a un professional si no a algú que estigui "al tanto" de si l'invent funciona o no, amb el meu horari de feina ho tinc ben fotut. El segon problema es que mai el senyal de la ràdio, ja sigui pels problemes de l'emissor o a la sala de plens està garantit.

Econòmicament no li veig cap problema, potser un excés de consum d'ample de banda però res que no es pugui pagar, de 20 a 30 euros al mes

Pepe

D'acord Miquel

Pepe | 06/02/2009, 08:36

Em sembla una bona idea Miquel, parlaré amb els informàtics. Evidenment al ple estic prou concentrat en el debat però petits comentaris i el resultat de les votacions si que crec que el podria fer sense massa problemes.

Garci

Re: Hi ha amistats que maten

Garci | 06/02/2009, 07:29

Pobre Pepe, si a més de barallar-se contra tota la resta dels 16 regidors, amés ha d'estar pendent de transcriure-ho tot... pot ser un caos.

Estaria realment bé, ja que des de Palma ho podria seguir, però no se si val la pena tanta feina. Lo seu seria que la Ràdio es retrasmetés per Internet, encara que no tenc ni idea del cost que això pot tenir.

MIQUEL

PLE EN DIRECTE

MIQUEL | 06/02/2009, 07:26

Per què no aprofitau aquesta idea que a llançat UH i realment feis la retransmissió dels plens en directe a través de la web? És una bona idea, feis-la vostra.
Salutacions

Pepe

Foganya

Pepe | 05/02/2009, 22:35

No vaig llegir sa foganya del dissabte si realment deia això per segona vegada consecutiva la periodista s'equivoca a aquesta secció quan parla de mi.

Vaig portar el meu portàtil a l'Ajuntament (d'aquesta manera m'estalvi portar tan de paperassa)i la periodista del grup Serra em va fer una foto i tot però no em va demanar res. Em limitava a llegir els meus apunts pel ple i a agafar apunts pel debat i els posteriors articles d'aquest blog.
Si hagués wi-fi a la sala de plens si que faria la retransmissió en directe, però això com diu Miquel es positiu i com bé dius tu Garci el ple només s'ha omplit a partir de mocions nostres.
Com he dit a Serra. Uf...

Miquel Sánchez

Re: Hi ha amistats que maten

Miquel Sánchez | 05/02/2009, 21:13

És fantàstic, exercir la democràcia és criticat, fer arribar el ple de l'ajuntament als ciutadans és criticat, i criticar les postures d'altres formacions és criticat.

Buuuuuuuuuf

Garci

Re: Hi ha amistats que maten

Garci | 05/02/2009, 20:39

Pepe, i de sa foganya de dissabte, que n'opines?

Pel que recordo deia que hi ha polítics, com tu i no se qui més, que retrasmeten els plens en directe al seu bloc. I que això fa que encara menys gent vagi als plens. Esper no haver-ho entès malament, però això no és veritat: ni ho fas en directe, i molt menys hi anava gent als plens. Crec que només hi ha hagut molta gent dos cops: quan presentàrem lo del maltractament animal, i quan presentàrem lo de la primera línia del Moll. Les dues vegades gràcies a les nostres iniciatives.

Era això o m'equivoc?

Garci

Re: Hi ha amistats que maten

Garci | 05/02/2009, 07:43

Amb amics com aquests més val no tenir-ne.

Que absurd "despilfarrar" tants diners en una diada pels caçadors, un col·lectiu potencialment ric. Es un hobby d'uns pocs que ens costa una doberada a tots.

Pollença amiga dels animals... si, i una merd...!

I que en diuen d'això de de l'Àrea de Medi Ambient?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb