URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Afusellar als banquers i nacionalitzar els bancs (crisi1)

Alternativa | 06 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Supòs que més d'un haurà dit al llegir el títol de l'article, ja són es radicals d'Alternativa... Ens sap greu però la frase no és nostra sinó de Philip Stephens, un comentarista del conservador Financial Times.

Igualment aquest article no és sinò una sintesi de idees que podeu trobar als excel·lents articles de la pàgina web de Juan Torres catedràtic d'economia aplicada de la Universitat de Sevilla. Un bloc molt bo que hauriau de tenir entre els vostres favorits.

L’espectacle d’aquests dies del president Zapatero reunint-se amb els banquers per “advertir-les i demanar-les que els doblers circulin ha estat simplement patètic. Una vegada més es pot comprovar que  darrera de les paraules d’en Zapatero moltes vegades no hi ha res. Estam davant d’un polític que domina el terreny dels símbols i dels gestos però que a l’hora d’actuar i gestionar falla estrepitosament. Aquestes advertències i les reunions són la demostració de  que l’ajuda a la banca s’ha fet amb poca planificació i menys control.El sistema capitalista resulta realment curiós; s’’ajuda als culpables i no a les víctimes que cada vegada són més. Es donen doblers als banquers addictes a l'especulació.

Sense oblidar que el primer responsable de la crisi és el sistema financer dels Estats Units, el nostre sistema financer també ha col·laborat a la seva part . Durant anys els nostres bancs i  caixes s’han dedicat a finançar el sector immobiliari, denegant crèdits a altres sectors i sobre tot a qualsevol projecte innovador. Es tracta de guanyar dobler fàcil i ràpidament que evidentment és el primer objectiu de qualsevol empresa capitalista.  Només de 2002 a 2008 varen passar de donar crèdits per 700.000 milions de euros a 1,8 bilions, el 70% d’aquest increment es va dedicar a finançar el sector de la construcció, el que situa actualment als bancs i caixes a una situació complicada.  A pesar de que fins fa unes setmanes deien que no tenien cap problema i que segueixen acumulant beneficis escandalosos.

En aquest moment el sistema financer i la banca  són el sector que més ajuda ha rebut (dels nostres doblers no l’oblidem) i quina ha estat la seva  resposta; donar facilitats als crèdits i posar doblers en circulació ... No, han fet tot el contrari, han destinat les ajudes a compensar les seves pèrdues i  segueixen sense proporcionar doblers als sectors productius que són els creen riquesa i donen feina.

Els bancs en comptes de aportar capital (combustible) a l'economia el que han fet es robar part d'aquest capital. Els governs  no es poden limitar a donar més doblers als bancs i fer com que li molesta que els bancs no facin circular aquest capital sense adoptar cap mesura executiva. 

Demà parlarem d'això.

Del blog "pongo un circo y me crecen los enanos". Només haveu de substituir els dolars per euros i el tio Sam que representa al govern d'en Bush per una cella arqueada que representaria el nostre govern "socialista" 

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Afusellar als banquers i nacionalitzar els bancs (crisi1)

Pepe | 07/02/2009, 15:32

Per evitar l'spam ara no es podem posar adreces electròniques amb "ache,te te pe" , l'adreça del blog que diu Pere Josep és
"ache te te pe" ://emroc.balearweb.net/

Pepe

Re: Afusellar als banquers i nacionalitzar els bancs (crisi1)

Pepe | 07/02/2009, 15:30

Mª del Mar ja ha vengut als dos darrers plens de gener. El que em va semblar sorprenent és que quan era de baixa Jaume Plomer feia la seva feina. I em va sorprendre per que en Jaume no té dedicació exclusiva, no va ser gens lògic.
Ara mateix als col·legis es multipliquen les queixes i l'àrea de joventut

Garci

Re: Afusellar als banquers i nacionalitzar els bancs (crisi1)

Garci | 07/02/2009, 15:29

Hola Joan. Si, el bloc Pollença és un altre bloc a aquest mateix blogger. No puc posar l'enllaç perquè no m'ho deixa publicar amb la censura que Balearweb ha posat. Però si vas a la pàgina principal de Balearweb i poses cercar, allà el trobaràs. També pots mirar-ho als nostres enllaços.

Joan

Ps....E

Joan | 07/02/2009, 14:32

Dieun que la regidora Maria del Mar, actualment no atén les seves tasques degut a la seva materniat.

El dubte és, segueic cobran per aquestes tasques?

Salut

Joan Cifre

A garci

Joan Cifre | 07/02/2009, 12:12

Bon dia Garci.
Una coas, a què et refereixes quan parles de "Al BLOC POLLENÇA?" és un altre bloc?
Gràcies

Miquel Sánchez

Re: Afusellar als banquers i nacionalitzar els bancs (crisi1)

Miquel Sánchez | 06/02/2009, 18:18

Pel que jo entenc les fotografies fetes el dia del pi sí que són correctes, les que no valen són les del dia de tallar el pi, perque no tothom tenia accés al lloc.

verga

Ternelles SL

verga | 06/02/2009, 16:52

Així queden exclosses les fotografies de Ternelles?

Miquel Sánchez

Re: Afusellar als banquers i nacionalitzar els bancs (crisi1)

Miquel Sánchez | 06/02/2009, 14:46

Sense voler entrar en ironies ni xorrades per l'estil.

Al PiP d'aquesta quincena (1-15/02) he llegit les bases del concurs de fotografia de Sant Antoni, dins aquestes bases queden excloses les fotografies fetes a llocs on no hi ha accés per tothom, per exemple, el ternal i el moment de tallar l'arbre Queda clar que ha tallar el pi hi van els amics del amics del amics. Qui són el que han de sopar, el personal de l'Ajuntament que no va pode gaudir del dia festiu com els altres pollencins o els amics dels amics dels amic, perquè a jo mai m'han convidat a tallar el pi, o s'ha de fer una instància.

Garci

Re: Afusellar als banquers i nacionalitzar els bancs (crisi1)

Garci | 06/02/2009, 13:03

AL BLOC POLLENÇA:

UN ALTRE SOPARILLO ...
emroc | 06 Febrer, 2009 13:03

Anit, a les 9, al Restaurant Sant Jordi, l'Ajuntament convida a sopar a tots els que ajudaren en la festa del Pi de Sant Antoni.
Ja ho sabeu, tots els que us agafareu a les cordes, i al pi, els que ballareu amb les xeremies, els que us engatareu de mesclat, tots els que fereu la festa, hi estau convidats.

Si teniu cap dubte, contactau amb en Martí Ochogavia.

Garci

Re: Afusellar als banquers i nacionalitzar els bancs (crisi1)

Garci | 06/02/2009, 10:12

CARTA AL DIRECTOR AL DM

Formentor per a les cabres, el que faltava

Cada vegada que surt alguna iniciativa d´aquestes que, presumptament, ens ha de reactivar l´economia, sempre ha d´esser a costa de rosegar encara més la natura, recursos limitats (o ja insuficients) l´espai públic o el que sigui insostenible i a costa del que és de tots: el nostre paisatge camps de golf, parcs temàtics, camp de Polo... el darrer invent, tot i que prou més groller, és la caça de cabres que, diuen, també serà un al·licient turístic de primera. El problema és bastant més complex, però bé, de moment ja tenim més excuses per posar més portes al camp i patent de cors per continuar degradant la natura, privatitzar camins, cales i cims. Doncs a mi, francament, em sembla que no es pot caure més avall.
Lo pi de Formentor, Cala Gentil... són els símbols de la Mallorca idíl·lica. És possible que mai no hagi existit, però necessitam creure-hi; en qualsevol cas és la millor presentació que tenim i turísticament encara funciona, a pesar de les dificultats creixents per fotografiar una postal d´aquestes. El corral de cabres és el símbol de la degradació: la darrera cosa que hom veu al llindar del desert absolut és un ramat de cabres, als caps cimals on la balearització sensu stricto no pot arribar, hi afuam les cabres.
Pareix esser que part de les maniobres estranyes que s´han fet darrerament per Formentor van en aquesta direcció. Precisament Formentor, que és un dels principals llocs amb "denominació d´origen". Mallorca, el turisme illenc, deu molt a Formentor. Massa, per fer-lo malbé.
Fins i tot el mateix hotel, ben al contrari de quasi tots els seus congèneres, des dels seus inicis èpics i fins ahir mateix, ha estat tot un referent i ratificat amb la millor desfilada de personatges il·lustres. Precisament a un d´ells, Winston Churchill, se li atribueix aquesta sentència: Formentor és massa important per deixar-lo en mans dels hotelers.

Pere Llofriu Mora. Palma.

Garci

Re: Afusellar als banquers i nacionalitzar els bancs (crisi1)

Garci | 06/02/2009, 08:31

Jo també som partidari, no de no ajudar als bancs, sinó de fer una passa més: nacionalitzar. els bancs han de ser útils a la societat, no s'han de nodrir dels diners de tots pel seu benefici.

Té raó MVC en que hem despilfarrat tot aquest temps i que ara no ens queda res per afrontar la crisi. Austeritat hauria de ser un concepte bàsic en tot moment. Tudar els diners de tots es molt fàcil. Lo realment difícil és estalviar per moments com aquest. I més a Pollença, on després d'uns anys de bonança hi ha un forat econòmic brutal.

M.V.C.

I els bancs, no en són responsables?

M.V.C. | 06/02/2009, 07:40

Bon dia. Des de la meva modesta postura politica pro-socialista ( i he dit pro-socialista no pro-psoe) crec que els bancs són un dels principals culpables d'aquesta crisi al sector dels treballadors de classe mitja-baixa. I ara el govern (que representa al poble) els hem d'ajudar a aquests de la banca? Doncs no. Perquè ara no donen crèdits i abans sí? Culpa del govern Perquè la gent se va estirar més que un llençol? Bon temps tot bé, mal temps culpa del govern
La meva reflexió és que en general hem estat poc austers i ara passa factura el consumisme, passa factura la malversació de fons públics per part de segons quins polítics (UM, PP?)
Senyors arriben temps de vaques primes perquè hem volgut. Ahir llegia que ara els bancs no deixen diners perque ténen por. La construcció res de res (clar com que abans feien pan para hoy, hambre para mañana¿¿¿¿) Que hem de fer construir tot mallorca, especular, deixar diners sense control, fer hores extres a tutti plen,...

Crec que hem de reflexionar tots i mirar al passat per saber que ens espera al futur.
Sentia un senyor major que deia, abans amb menys vivíem millor i ara tot ha de ser abusar i mal utilitzar...

Reafirm, els bancs en són molt culpables, i ara els hem d'ajudar?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb