URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Habitatges vacacionals 1.

Alternativa | 25 Agost, 2006 17:48

Avui una interessant notícia que sorprenentment només ha publicat el diari Balears. Un 85 per cent d'habitatges vacacionals no han sol·licitat la certificació turística

A manca d'un mes perquè finalitzi el termini, Turisme només té 209 peticions d'un total de 1.700. I això que després d’obrir l’oficina per gestionar les peticions de certificació turística havien dit que ha havien repartit 300 sol·licituds. Es veu que la majoria han acabat a l’escombraire.

O bé la gent espera al darrer moment, o aquesta llei absurda ha fracassat totalment i el pacte PP – UM ha fet el ridícul amb la seva competència electoralista per apuntar-se la iniciativa d’ aquesta llei.

EU – EV va votar contra aquesta llei irracional al parlament balear, com va dir Celestí Alomar del PSIB, “Què passarà si es mor algú dins una piscina d’una casa que no té la cèdula d’habitabilitat però si es pot comercialitzar turísticament?”

Aquest és el drama, el sòl rústic de Pollença està farcit de xalets, que l incompleixen majoritàriament la llei de disciplina urbanística i no tenen ni cèdula d’habitabilitat ni el certificat de final d’obra. Aquests xalets es llogan de manera totalment irregular i obtenen una mitja de 24.000 euros per temporada. Ara el govern i l’ajuntament amb aquesta llei volen una part dels 3,000.000 d’euros que es calcula es mouen sense tributar al poble i contentar d’alguna manera a les 1000 famílies que obtenen benficis d’aquest negoci, de moment sembla que la cosa no surt com havien pensat ( continuarà...)

Un 85 per cent d'habitatges vacacionals no han sol·licitat la certificació turística

A manca d'un mes perquè finalitzi el termini, Turisme només té 209 peticions d'un total de 1.700

R.C. Palma.
Quan només falta un mes perquè finalitzi el termini de presentació de sol·licituds per aconseguir la certificació i acreditació de qualitat i poder continuar operant com a oferta d'allotjament turístic, el 85 per cent dels habitatges turístics vacacionals de Mallorca no han presentat la seva petició davant la Conselleria de Turisme. Aquesta s'exigeix segons el decret 17/2006, publicat el 17 de febrer d'enguany, que desenvolupa la Llei de comercialització d'estades turístiques a habitatges de Mallorca i la resta d'illes, elaborada amb l'objectiu de regular el sector que no tenia legislació específica fins al 2005 i fer així que aquesta oferta competeixi en igualtats de condicions amb la resta d'establiments turístics.

La desídia de propietaris i empreses de comercialització ha motivat la preocupació del Govern, a més de l'Associació Balear d'Empresaris d'Habitatges turístics Vacacionals i de l'Associació de Propietaris d'Habitatges Turístics vacacionals. Des de la Conselleria que dirigeix Joan Flaquer assenyalen que el termini finalitzarà el proper dia 26, quan en principi havia de ser el 22, data a partir de la qual «l'empresa o habitatge turístic vacacional, que no entregui com a mínim, la petició de sol·licitud, perdrà la categoria d'habitatge turístic vacacional, convertint-se automàticament en habitatge residencial, i no es podrà comercialitzar turísticament, ja que no es podrà compaginar el doble ús».

Dels 1.700 habitatges turístics vacacionals que hi ha a Mallorca, només 209 han complimentat tota la normativa que exigeix la Llei de comercialització d'estades turístiques en habitatges per obtenir la certificació de qualitat per operar dins el marc legal, fiscal i turístic.

Ambdues patronals han estat les principals interessades a impulsar aquesta certificació de qualitat, ja que d'aquesta manera es controla aquesta activitat i s'evita la competència deslleial amb l'oferta turística reglada. Tots els habitatges turístics que vulguin obtenir la certificació hauran de passar una auditoria d'inspecció per part dels tècnics de turisme, que després es continuaran fent de manera periòdica a totes les illes. Les zones on més prolifera aquest tipus d'oferta a Ma

Comentaris

Pepe

Megaurbanització

Pepe | 26/08/2006, 09:14

Clar que no és terrible que es vulgui regular el lloguer de vivendes vacacionals, i sí els diners,es reparteixen més millor. Però tal com s'ha fet pensam que no sortirà res bó, al debat de la llei ja va sortir el perill de que uns pocs poc a poc vagin concentrant l'oferta, cosa que ja està passant.L'altre dia una persona que fa feina al sector que hi ha un "empresari" que es dedica a oferir fer-te la casa ( a un solar rústic de manera il·legal), él la lloga durant cinc anys i després es teva.D'aquesta manera aquesta persona acumulava ja set solars cedits. I és que el perill d'aquesta llei és evident, ara mateix entre Pollença i el Port molt de gent es planteja construi-se una casa encara que sigui en una trinxa. Si dedidim que entre Pollença i el Port hi ha una gran urbnanització ja està però hem d'assumir les conseqüències...
Joan Ramon veterà

Moderació

Joan Ramon veterà | 26/08/2006, 08:02

Salutacions a n'ES pollenci postís,i gracies per participar. Jo no veig tan terrible que es vulgui regular el lloguer de vivendes vacacionals. Prefereixo que els diners del turisme vagin a parar repartits entre families de clase mitja, que a explotadors peperos tipus Escarrer.(emocionant abraçada servil d'en mates a les eleccions del 2003, tant con la que va donar a P.J. Ramirez. quina merdeta de president que tenim!). L'altra cosa es que "por un puñado de votos" es passi per alt tota la legalitat urbanistica.
Observador

Argumentos?

Observador | 25/08/2006, 21:29

El partido nazi tuvo muchos alcaldes. Eso de confirmar el pago que se hace con tam, tam?
Animalista Convencido

¿Ses?

Animalista Convencido | 25/08/2006, 20:18

¿Pollenci? ay, ay, ay. Això és broma, però l'assumpte de l'assegurança és molt seriós,el primer que demanarà la companyia en cas de sinistre és un certificat urbanístic. A més tenia entès que en l'Administració no s'entra un paper sense pagar la taxa.
Pepe

So listo

Pepe | 25/08/2006, 20:06

Inútil és el que no fa res útil, no és el nostre cas. Per què la gent de dretes "sou tan faltons". Si per tenir un batle a Pollença s'ha de fer una llei com aquesta, no el tendrem mai. O la notícia està equivocada o hauràs d'avisar al que estàn preocupats. al Govern, l'Associació Balear d'Empresaris d'Habitatges turístics Vacacionals i l'Associació de Propietaris d'Habitatges Turístics vacacionals.
Tomeu del Lloquet

un inútil que no és batle

Tomeu del Lloquet | 25/08/2006, 19:23

És veritat, no tenim batlles, però no per això deixam de creure lo que diu el diari. Si llegeixes la notícia ho explica bastant clar. No diu res de que hi hagui peticions, diu: "el 85% dels habitatjes vacacionals no ha sol·licitat la certificació turística". Si estan fetes les sol·licituds, com tu dius, voldria dir que més del 15% ho hauria sol·licitat. El temps ho dirà però ja te preocupats a més d'un.
Pollensi

INUTILS

Pollensi | 25/08/2006, 17:57

No teniu n'idea. Ses peticions estan fetes. Falta confirmar si han efectuat el pagament d'inscripció. No es raro, raro, raro, que EU no tengui batles. INUTILS.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb