URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Inauguratitis aguda.

Alternativa | 26 Agost, 2006 16:10

Avui el Diario de Mallorca deixa una vegada més en evidència la malaltia que ja havien denunciat en el cas del jaciment de Bòquer; “inauguratitis aguda” de Joan Cerdà i el Consell de Mallorca.

El 8 de juny Joan Cerdà i la troupe del Consell van col·locar la primera pedra de la Segona Fase de la circumval·lació del Port, s’havien de fer la fotografia electoral abans de deixar la batlia al PP, fins avui no han fet res, ja que ahir s'aprovaven les expropiacions. NO TENEN VERGONYA.

El que no sabem és d’on ha tret el periodista les dades d’intensitat de tràfic, o millor dit pensam que s’ha oblidat de que la primera fase ja s’ha fet parla de 16.000 vehicles diaris, això hauria de ser abans de fer la primera fase i en juliol –agost; i també parla de 6 morts i 140 ferits de 2000 fins a 2005 ( quan encara no s’hava fet la primera fase).

A continuació l'article del Diario de Mallorca i les raons per què deim NO a la segona fase

Alternativa Esquerra Unida – els Verds ha estat l’únic partit que s’ha oposat a aquesta segona fase, hi ha alternatives no tan costoses i més respectuoses amb el medi ambient.


.




PER QUÈ DIEM NO A LA SEGONA FAS DE CIRCUMVAL·LACIÓ DEL PORT.

No a la destrucció definitiva per dos mesos d’utilització.

· Perquè tenim l’experiència de la primera fas de la circumval·lació, que solament té un tràfic intens durant dos mesos i ha suposat:

    • Un consum brutal del territori amb una amplària exagerada, que ha suposat la total desfiguració del paisatge rural de Boquer. La circumval·lació més que una solució a un problema de tràfic sembla una excusa per construir més i més
    • Una despesa d’energia i una contaminació lumínica. Més de 300 bombetes que la majoria de l’any no il·luminen a ningú . Les conseqüències són el malbaratament dels recursos energètics i conseqüentment de diners públics, un sobreconsum que comporta l’increment de les emissions de CO2 a l’atmosfera, l’agressió a l’ecosistema nocturn i la pèrdua del cel estrellat.
    • Una circumval·lació que no circumval·la res , ja que s’ha permès construir a l’altre costat. Qualsevol dia plantegen fer una segona circumval·lació per la muntanya.
    • Una circumval·lació pensada exclusivament pel transport motoritzat, sense carril per bicicletes i unes voravies que ja són en molt mal estat, rajoles rompudes, plenes de terra i pedres caigudes de la muntanya... El paisatge de grues i “destrucció” de Boquer tampoc estimula per passejar.
  • Perquè potencia l'ús del transport privat i perjudica encara més el transport públic ja de per sí tan maltractat pel pacte de regrés i tan necessari a Pollença.
  • Perquè seria la fi d’un important paratge natural del Port ( àrea pública de Llenaire, l’Ullal...) Una zona verd que actualment atrau a ocells i turistes, un lloc agradable per passejar que es podia potenciar i aprofitar millor. Els lloc sobreurbanitzats a qui atrauen?
  • Per què per no s’han estudiat alternatives menys destructores i possibles (Enllaçar la carretera d’ Alcúdia amb la de Pollença pel carrer Cadernera, solament faria falta una ampliació del carrer del Bot.

La conselleria de Interior aprobó ayer la expropiación para la ejecución de las obras de la reforma de la segunda fase de la variante del del Port de Pollença, que irá desde la carretera del torrente de San Jordi hasta la vía de Pollença al Port de Pollença.

NOTÍCIA DIARIO DE MALLORCA.

El Govern autoriza ahora la expropiación para la variante que el Consell ´inició´ hace unos meses

Cabe recordar que hace unos meses el ex alcalde Joan Cerdà (UM) y el Consell de Mallorca ya pusieron la primera piedra para la construcción de la futura variante, sin que se hubiera iniciado el proceso de expropiación.

El PSM denunció en su día que el acto que consistió en emplazar la primera piedra fue "electoralista", ya que lo que buscaba Joan Cerdà antes de marcharse "era hacerse la foto".

Tras esta autorización, la oposición señala que es evidente que, desde el 8 de junio, fecha en que se colocó la primera piedra, "no han empezado las obras".

La reforma de esta vía permitirá suprimir el tráfico que circula actualmente por la carretera de primera línea de mar y por la travesía del Port de Pollença.

Estas carreteras soportan una intensidad de tráfico de 16.000 vehículos diarios y el índice de siniestralidad ha sido de seis muertos y 140 heridos desde 2000 hasta 2005. Esta reforma mejorará las condiciones de seguridad de los conductores y peatones que circulan por estas vías.


Comentaris

Pepe

Negoci més demagògia

Pepe | 28/08/2006, 18:04

Amés a més de fer obres amb la única finalitat de fer "negoci" tenen la barra de dir que és necessari i que é spel bé de tothom
tomeu

PP+Um= dreta

tomeu | 28/08/2006, 10:40

Quan s'excusen en obres faraoniques per tal de anar construint i embutxacar-se doblers i s'oblida quipar d'inversions dignes temes com Serveis socials, sanitat, educació és fa feina en contra de la millora de la nostre societat. això no és fer demagogia, això és un fet. salut i branca
Pepe

Havia alternatives

Pepe | 27/08/2006, 14:44

Tancar al tràfic la primera línia de mar és un projecte sobre el que encara no s'ha fet res, o sigui que encara es tardarà. El que serà una realitat quan es faci la segona fase és l'inic de la destrucció de l'Ullal i la desaparició d'una zona verde important. Tot per fer una circumval·lació que no circumval·la res, ja que 'sha començat a construir a l'altre costat. Tot això amb l'agravant de que havia alternatives menys destructores i possibles (Enllaçar la carretera d’ Alcúdia amb la de Pollença pel carrer Cadernera, solament faria falta una ampliació del carrer del Bot.
Animalista Convencido

No funcionarà

Animalista Convencido | 26/08/2006, 21:43

Per dos motius: PRIMER:El 95% de la planta hotelera aquesta en primera o segona línia, el que obliga als autobusos a entrar en el centre. SEGON: Els turistes que arribin al Port per la carretera de Alcúdia, dubto molt que vulguin perdre la vista de la platja i agafin la circumval·lació en comptes de l'avinguda marítima, Tret que s'engegui el projecte que sempre he escoltat però no se si és veritat de tancar al tràfic la primera línia des de l'encreuament de l'Hotel Pollensa Park.
PEPE

ENTRE TOTS PODEM

PEPE | 26/08/2006, 16:50

Moltes gràcies, IGUALMENT SALUT.
Palmalternativa

Salutacions de Palmalternativa

Palmalternativa | 26/08/2006, 16:34

Salut i ànims en la vostra magnífica tasca
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb