URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El més econòmic, culpar als veïns

Alternativa | 31 Agost, 2006 09:48 | facebook.com twitter.com

Avui ens hem aixecat amb la notícia ( Balears i Ultima Hora) de que l’Ajuntament de Pollença  responsabilitza els veïns del Moll, de la terbolesa a les aigües de bany amb motiu de l'abocament d'aigües brutes amb detergent a la xarxa del clavegueram de pluvials dels carrers que acaben a la platja.

No sé quins anàlisi han fet  per afirmar això (el regidor Joan Comes diu que  a les analítiques hi surten detergents). El que és cert és que entre el port esportiu i la piscina de l'hotel Daina existeix un punt amb problemes d'abocament d'aigües brutes , que hem denunciat més d’una vegada. Els testimonis d’aquest abocaments ens han dit que no fan olor a detergent precisament i a l’aigua no hi ha espuma sinó que és ben negra i espessa

Clar ara que tenim la depuradora més moderna és complicat explicar que encara hi ha un munt de problemes d’abocaments per solucionar, però acusar als veïns que fan net davant ca seva  és simplement d’una prepotència  supina i  d’una torpesa immensa, ja que si la gent ha de fer net els carrers és per què l’Ajuntament no neteja la via pública amb la freqüència necessària

El primer que hauria de fer l’Ajuntament és millorar la neteja i en segon lloc revisar l’emissari per veure realment quin és el problema ( clar això és més costós que donar la culpa als veïns).

ARTICLES ANTERIORS RELACIONATS:

Es tracta de merda i la depuradora no és suficient.

Un humil tros de tela i la depuradora més moderna del mòn.

La realitat és tossuda.

També podeu trobar articles a
Animalista Convencido i el Castell Digital.
A continuació l'article del Balears

Pollença
La Sala responsabilitza els veïns de la terbolesa a l'aigua de la platja
Es refereix sense dubtar-ho a l'abocament d'aigua amb detergent

E. BALLESTERO. Pollença.
L'Ajuntament de Pollença responsabilitza els veïns del Moll, per mitjà d'un ban, de la terbolesa a les aigües de bany amb motiu de l'abocament d'aigües brutes amb detergent a la xarxa del clavegueram de pluvials dels carrers que acaben a la platja. La emissió del ban no ha caigut bé als residents de la plaça, segons els quals «ara que l'Ajuntament no pot culpar de la brutor la depuradora, en responsabilitza els veïns». Afirmen que «no pot ser que perquè una desena de veïns fa net davant ca seva i després tira l'aigua al carrer, la de la platja s'enterboleixi», i demanen a l'Ajuntament que no cerqui culpables entre la població.

Així mateix, es queixen que «des de fa setmanes no tan sols hem de suportar que l'aigua surti salada, cosa que ens suposa un cost important perquè n'hem de comprar d'embotellada fins i tot per dutxar-nos, sinó que ara hem d'acceptar que ens responsabilitzen de la brutor de la platja». Des de l'Ajuntament de Pollença, el regidor de Medi Ambient, Joan Comas, que és qui signa el ban municipal, explicà ahir que entre el port esportiu i la piscina de l'hotel Daina existeix un punt amb problemes d'abocament d'aigües brutes.

«Hi ha una canonada de pluvials que recull tota l'aigua de la plaça i dels carrers propers -gairebé tota la zona empedrada- i tota aquella amb detergent que els residents empren per fer net va directament cap aquest punt», assenyalà Joan Comas, que demanà col·laboració als veïns de la plaça perquè «no tirin l'aigua de fregar». «El que fan no és ni molt manco il·legal, però a les analítiques hi surten detergents», assegurà. El regidor troba que aquest tema no té res a veure amb el problema de l'aigua salada, una qüestió en la qual dóna tota la raó als veïns.

Comentaris

Rojer Vilablau

no m'entero de res!!!

Rojer Vilablau | 01/02/2010, 23:06

mira que vaig a 3r d'eso i no m'entero de res!!!!
aaaaaaaa i els vaixells que e?
que dieu dels vaixells?
els vaixells cada vegada que passen p'el marestan contaminant l'aigua, i d'aixo no dieu res!!!!!
dons quina noticia mes tonta que eu escrit aixo no ho ente ni un home de 67 anys.
adeu!!!!!!!!!!!!!

Joan Ramon veterà

De aquellos polvos...

Joan Ramon veterà | 09/09/2006, 20:04

Si, de aquellos polvos vienen esos lodos, diu el refrany castellà. La prolongació que s'efectua del club nautic i el molls impedeixen la normal circulació de les corrents i per tant la renovació de l'aigua. Hi ha cents d'embarcacions a la roda que abocan tot el que hens imaginem a la mar. I els locals de la plaça netejen la plaça amb detergents? Però si amb les taules i cadires que hi ha als carrers del municipi no hi ha enlloc per abocar aigua!
Pepe

Tens raó

Pepe | 31/08/2006, 14:00

També tens raó.
Tomeu del Lloquet

i els vaixells?

Tomeu del Lloquet | 31/08/2006, 13:01

Algú s'ha oblidat de que l'aigua amb detergent pot no provenir de la plaça. Durant tot l'estiu hi ha cents de barques amarrades que es fan netes i usen detergents. Segurament fan més mal uns centenars de barques que una desena de veins que renten els carrers que hauria de netejar l'ajuntament. Per altre banda, qui hagui visitat la zona afectada veura que no només és qüestió de detergent, allà l'aigua és asquerosa, plena de merda de tota classe. Que fàcil culpar als veins quan es tracta d'una ineptitud, de no fer les coses be. Això no lleva la mínima culpa dels veins, que si tiren l'aigua al carrer.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb