URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Llei de Costes, una llei que no convé.

Alternativa | 04 Novembre, 2006 09:55

 

De la llei de Costes sorprèn el poc coneixement que té la gent ( nosaltres els primers fins que ens varen posar a fer feina a aquest tema) i que facilita l’incompliment de la llei per part d’uns pocs i poderosos privilegiats. Igual que en el cas dels camins públics sorprèn que n’hi hagi gent que defensi a aquests pocs o privilegiats que fan seu un bé comú. Sembla que aquesta gent no entén que impedir passar per la Costa o tancar un camí públic és exactament igual que fer una piscina o un mur a una plaça o carrer.

En el cas de Costes també està molt clar que l’actual govern del PSOE no està per la labor de fer complir la llei.

-         Per començar han acceptat la mangarrufa que va fer Jaume Matas com ministre de Medi Ambient en 2001, amb la concessió d’un espai públic pel seu ús privat a Pedro J.

-          Després no ens han facilitat l’accés al registre , que en teoria  és PÚBLIC, de les concessions de Formentor per saber quines havien caducat i quines no.

-         Per acabar només hem de llegir el que va dir José Fernández director general de Costes, “ Por ley podemos abrir un paso de seis metros de ancho, pero me conformaría con abrir uno de un metro. Habrá que ver si quieren negociar.” Si la persona que ha de fer complir la llei fa aquestes declaracions que podem esperar, nosaltres no ens conformam amb un metre.

Sembla que aquesta llei actualment no convé.

Fotografies de Formentor:

- Conxi Peña ( regidora d'EU-EV a Son Servera) davant d'un mur que impideix el pas  i una piscina que invadeix l'espai públic  

 

Article del Diario de Mallorca

Alternativa ha denunciado ante la Demarcación de Costas la situación de las parcelas que se encuentran en la urbanización de Formentor, ya que, según la formación "están incumpliendo la Ley de Costas, que obliga a que las fincas estén a seis metros del litoral".

Además, el partido ha presentado una instancia al Ayuntamiento para que también apoye y presente esta misma denuncia y se cumpla la normativa "en beneficio de todos los pollencins". Así lo expusieron ayer Conchi Peña y Miquel Àngel Llauger, representantes de la formación.

Alternativa EU-Els Verds conjetura que las urbanizaciones que están infringiendo la actual Ley de Costas son herencia de la época de Franco. En verano ya pidieron a Costas un registro de usos y la información para saber si se trata de nuevas construcciones o bien si provienen de antiguas concesiones "pero todavía no nos han contestado", afirman. Denuncian que en ambos casos se tendría que abrir un expediente de infracción contra los responsables y recuerdan que aunque las construcciones tengan una concesión y sean legales, no pueden restringir el paso.

Comentaris

Pepe

Molta feina per fer

Pepe | 04/11/2006, 23:05

Gràcies família, sembla que ser polític professional per alguns significa pensar només en la seva carrera. En quant al tema de l'aigua, ara que hem començat ha elaborar programa esper que ens puguis donar unes quantes idees JR, pens que a aquest tema també ens pot ajudar Damià Perelló.

Joan Ramon veterà

Llei d'aigües.

Joan Ramon veterà | 04/11/2006, 19:10

Un dia no llunyà hauriem de parlar també d'aquesta

joan Ramon

ENDAVANT

joan Ramon | 04/11/2006, 13:26

Endavant amb aquestes reclamacions legitimes i necessaris.
On són els polítics profesionals, amb paga per tal de defensar els drets legitims i de tots els ciutadans? Mentre altres quee només óu polítics per ideologia i sense cap benefici econòmis us heu de rompre les banyes per defensar els drets dels ciutadans?
Salut i Branca.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb