URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El batle tanca un camí públic

Alternativa | 01 Desembre, 2006 16:21

 

Amb UM i PP en el govern municipal i autonòmic els camins públics han sofert un atac sense precedents. La situació és penosa, propietaris que tanquen i són premiats amb la participació en obres públiques, i el mateix alcalde Tomeu Cifre (PP) que participa d'aquesta "expropiació privada" amb la col·laboració del Govern.

Aquest és el comunicat de premsa de la Plataforma pro camins Públics i oberts en referència als tancaments a Ca Na Borrassa, finca propietat de la familia del batle Tomeu Cifre (PP).

La Plataforma pro camins públics i oberts de Pollença va presentar el passat 22 de Juny de 2006 un escrit al registre general de l’ajuntament de Pollença posant de manifest el tancament mitjançant barreres i “rejilles” de dos trams del camí denominat carretera Vella de Pollença a Lluc, quan transcorre per les immediacions de la finca coneguda amb el nom de Ca Na Borrassa. Aquests tancaments s’afegeixen als ja reiteradament denunciats de la finca de l’empeltada.

Transcorreguts més de 5 mesos d’ença de la dita comunicació a l’ajuntament i de la sol·licitud relativa a que es fessin els tràmits adients per tal que es dugués a terme l’obertura d’aquests trams de la carretera vella de Pollença a Lluc, res d’efectiu s’ha fet fins ara i el camí segueix tancat.

 

VIANANTS OBLIGATS A PASSAR PER LA CARRETERA

MENTRES CA NA BORRASSA TE LA CARRETERA VELLA DE LLUC TANCADA I PRIVATITZADA

 

 

 

 

A més de la infracció que suposa el tancament d’aquest camí públic, la privació del pas i la privatització pels fets d’un terrenys de domini públic viari, la situació encara es més greu per quan obliga als vianants i senderistes que fan la ruta de pedra en sec i el GR de la carretera vella de Lluc a passar per la carretera asfaltada Ma-10 quan no seria necessari. Tampoc s’entén com el Consell de Mallorca qua habilita aquesta ruta en lloc de retirar les “rejilles” i poder passar per un tram d’alzinar, especialment el que llinda amb la parcel·la 150 del polígon 4, prefereix conduir als senderistesper una carretera asfaltada i perillosa.

 La Llei de Règim local dona la facultad i l’obligació a les Entitas locals en el seu article 82 apartat a) de “recuperar per si mateixes la seva possessió en qualsevol moment quan es tracti dels bens de domini públic, i en el termini d’un any, els patrimonials”.

 Aquesta recuperació dels bens de domini públic és el que sol·licitam i sol·licitarem ara i en qualsevol moment a les autoritats municipals.

Comentaris

Pepe

Caminar per Mallorca

Pepe | 04/12/2006, 16:29

Gràcies Tomeu hem aprofitat el teu comentari a un nou article sobre el tema.

tomeu

Que obri!!!!!!!

tomeu | 04/12/2006, 13:35

El Batle diu que la carratera ha revertit, però no hi ha cap document de desefectació del camí, a no ser que només el tengui ell, en aquest xas l'hauria de msotrar.
La Llei de bases de regim local al seu article 80 deixa molt clar que els camins públics sín inalianables, inambergables i imprescriptibles.
Així doncs, quan pensa obris el batle un camí públic que ell mateix a tancat?
A més el tram del camí està inclòs al catàleg provisional de camins, ha presentat alegacions al catàleg el batle per defensar interesos particulars?

Pepe

umppumppumppummpp

Pepe | 02/12/2006, 16:06

"Tanto monta, monta tanto", Tomeu no ha necessitat fer grans canvis, Joan ja l'havia deixat el camí fet ( tal vegada l'excepció seria el tema de Formentor on sembla que el PP té un especial interés.
Joan com tu dius és més viu, entre tots l'hem de desemmescarar.

Hans

detalls

Hans | 02/12/2006, 08:19

Hi a algunes particularitats d'aquesta situació dignes d'estudi psiquiatric. Perque, sense defensar el batlle actual, que no es distingueix per la seva elegancia de comportament en lo públic ni pel seu altruisme, si es distingueix per la seva claritat d'expressió. Peró mentres Joan Cerdà fou batlle, fou quan es tancaren camins i es contratà Rafel Morro. A aquest temps, Joan Cerdà no es cansà d'afirmar que quan Tomeu fos batlle, tot sería pitjor en quan als camins públics, però fou en el mandat de Joan quan es feren les endemeses i ell no mogue un dit. A mes tinc a reiterar que ell es regidor d'urbanisme i conseller d'identitat i PATRIMONI. Certament, Goebels encara podria aprendre d'ell, com embullós.

Pepe

Canviar

Pepe | 01/12/2006, 18:26

Aquesta gent no té remei, igual que s'ha vist a Andratx, com es pot tenir una immobiliària i ser batle?
Confusió entre privat i públic i els llops guarden les ovelles.
És hora de canviar d'ovelles a pastors.

tomeu

Idoi així

tomeu | 01/12/2006, 16:46

La persona encarregada de vetlar pels interesos dels ciutadans i dels bens i patrimoni públic s'apropia d'un camí públic.
Això amb el recolzament del conseller de patrimoni, vaja dos.
Amb aquests dos aviat pollenca serà una localitat sense bens públics i en mans dels quatre poderosos.
Mare de deu dels angels assistiu-mossssssssss

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb