URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Desclassificar Formentor

Alternativa | 11 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui comentam la nostra moció de desclassificació de Formentor. És la mateixa moció que varem presentar d'urgència a l'anterior ple. Les similituds entre es Guix i Formentor són evidents. Per què es desclasssifica un i l'altre no?Rebutjada amb l'Abstenció PSM i vots en contra PP-UMP, UM-UNPI i PSOE

El PP-UMP es va mostrar totalment contrari a les desclassificacions. El PSM va dir que no era realista. UM_UNPI va alabar la urbanització com modèlica llevar l'apartament d'en Cortina

Al ple de febrer del 2008 ja varen presentar una moció on demanavam a l'Ajuntament que enviés documentació i informes al Consell defensant la inclusió de la urbanització de Formentor de la Font i del Golf de Pollença dins la llei de mesures urgents per a un desenvolupament sostenible a les illes, ja que des del nostre punt de vista reunien objectivament les mateixes o més condicions que el Vilà i Cala Carbó per a la seva desclassificació. Per desgràcia l'equip de govern va votar en contra de la urgència d’aquesta moció

Ara pensam, a l’igual que el GOB, que l'argumentació que ha utiltizat el Consell de Mallorca per aprovar una modificació puntual del Pla Territorial de Mallorca, a fi de desclassificar la urbanització prevista al paratge d’Es Guix (Escorca) es pot aplicar igualment a Formentor.  No repetirem totes les similituds legislatives  ja citades a la moció. La primera línia de Formentor és  una joia única, una riquesa que estam destruint poc a poc, i és molta la gent que ha acudit a nosaltres demanant aturar aquest desastre.

Com tothom sap, en aquests moments a Formentor s’hi construeix diversos xalets, un dels quals, ha estat objecte de nombroses denúncies, no només per les seves deficiències legals, sinó també pel seu impacte evident. Igualment ens preocupa l'ampliació de l’Hotel Formentor amb  noves edificacions, sobre tot l’spa –sala de convencions. Aquesta i les darreres obres que s'han fet han deixat ben clar que el que es va planificar fa anys s'hauria de replantejar al segle XXI.

Any darrera any el paisatge de Pollença s'està destruint; a Formentor, al Puig de Gotmar, a la Font...  Ja és hora que l'Ajuntament faci tot el que pugui  per preservar uns dels nostres majors tresors, el nostre paisatge. 

Imatge de la campanya del GOB als anys 80 per salvar Formentor, al 2008 segueix la destrucció


MOCIÓ DESCLASSIFICCIÓ FORMENTOR.

El regidor d'Alternativa EU-EV, José Luis Garcia Salvador, presenta a la consideració del Ple la moció següent, perquè sigui estudiada i debatuda .

Exposició de motius.

Atès  que el Consell de Mallorca ha decidit la modificació del Pla Territorial insular (PTM)  desclassificant completament la urbanització prevista a la zona d'Es Guix, a Escorca

Atès que les similituds entre Es Guix i Formentor des del punt de vista de protecció ambiental són evidents: Els dos són Paratge Pintoresc (Decret 984 de 24 de març de 1972), Paisatge protegit ( Pla provincial d'Ordenació de Balears aprovat el 4 d'abril de 1973) Bé d'Interès Cultural (DT 8ª de la llei 16/1985) i Àrea d'Assentament dins Paisatge d'Interès (art.5.1 de la llei 1991), i es troben envoltants d'una Àrea Natural d'Especial Interès, protegida per la Llei d'Espais Naturals.

A més a més Formentor ha merescut la qualificació de paisatge Protegit i àrea d'interès florístic ( Norma 3 del PGOU i informe d'ICONA de 1984) i d'Espai Natural especialment protegit (POOT)

Atès que tan Es Guix com Formentor varen ser qualificats com Sòl urbà als anys 90, però ni un ni altre disposaven a l'entrada en vigor de la Llei d'Espais Naturals cap instrument de desenvolupament urbanístic. Ni es Guix, ni Formentor disposen de tots els serveis necessàries per a  que els terrenys tenguin la consideració de solar. Però tan l'Ajuntament d'Escorca com el de Pollença han donat llicències condicionades a la simultània urbanització.

Atès que per desclassificar es Guix , el Consell ha considerat que per la llicència calia la prèvia autorització de Patrimoni Històric a l'esser qualificat com Paratge Pintoresc i tenir la condició de Bé d'Interès Cultural, i que igualment ha considerat que feia falta un Pla Especial de Protecció exclusiu del paratge. I que la disparitat de criteris del Consell ha restat molt clara al cas de l'obra  a la parcela 50 A de a Formentor, ja que quan l'Ajuntament va ordenar la incoació d'expedient de revocació de la llicència al no tenir la prèvia autorització de Patrimoni Històric, el Consell va informar a l'Ajuntament de que no calia la mateixa autorització de Patrimoni que si que considera necessària a es Guix. D'aquesta manera es va facilitar la legalització de les obres.

Atès que Formentor mereix la mateixa protecció que Es Guix, inclús diriam que una protecció superior, ja que es troba a una zona costanera de vital importància turística no només per Pollença sinó per Mallorca com demostren els milers de visitants que rep cada any no per veure una urbanització sinó un paisatge únic.

 

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l’Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix la següent moció.

 

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ

El ple de l’Ajuntament de Pollença acorda

Demanar al Consell de Mallorca que apliqui urgentment  a Formentor els mateixos criteris que a Es Guix,  adoptant quantes mesures siguin oportunes per a la seva protecció. Que  revisi la classificació de sòl urbà que té actualment una part de Formentor i dugui a terme la desclassificació d'aquest sòl, evitant la construcció de noves edificacions.

Comentaris

Pepe

Bona notícia tren Alcúdia

Pepe | 13/02/2009, 22:28

Una bona notícia l'estudi d'alternatives que ha redactat la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori ha conclòs que el millor traçat del tren Sa Pobla- Alcúdia és el Nord al costat de l'actual carretera Sa Pobla-Alcúdia.

Com recordareu al ple de novembre varen presentar una moció conjunta amb el PSM en aquest sentit, encara que pels vots en contra del PP_UMP, UM-UNPI i PSOE no va ser aprovat el punt on demanavem que l'Ajuntament de Pollença es manifesti favorablement a que l'estació terminal es situï tan prop com sigui tècnicament possible del Terme Municipal de Pollença. Igualment que el traçat escollit sigui aquell que suposi un menor impacte territorial i que aprofiti els corredors ja ocupats per altres infraestructures, preferentment la carretera Sa Pobla - Alcúdia (MA-13).

Gunni

Miseria urbanistique dins els ajuntaments Orco.

Gunni | 12/02/2009, 21:53

A Pollença si sa gent no reacciona acaberèu igual què a Calvià;amb mafiosos russos inclossos.

Gunni

PP-UM=Fraude y engaño por doquier.Pronto saqueo,rápido botín.

Gunni | 12/02/2009, 21:47

Tota urbanització és corrupció!!.Basta veure sa llista i miracles dels què hi viven.

Pepe

Xisco

Pepe | 12/02/2009, 17:23

Els treballadors públics s'havien d'adonar de que són els primers interessats en defensar la seva feina i no donar arguments als que volen privatitzar tot (que són majoria).
Cada vegada em trob més gent que parla de l'abandonament creixent de l'Ajuntament i encara que sigui difícil els treballadors no s'haurien de deixar arrossegar per aquest ambient

Xisco M

fora de tema

Xisco M | 11/02/2009, 19:49

Fa tres dies dos operaris d'ajuntament varen començar a reparar la vorada devora el pipi-can del supermercat erosky (eu Moll). Ahir n'avia dos més, avui domés un.
Per reparar deu peces de la vorada an estat tres dias.Jo me deman, quin es el problema,no cobran, o cobran poc, o fan feina per hores?.Traballant d'aquesta manera no es pot tenir el Moll ni Pollença en condicions.
Que consti que no tinc res en contra del traballadors de l'ajuntament.

Garci

Re: Desclassificar Formentor

Garci | 11/02/2009, 15:27

En Ramon "faveta" o "Heavy" ens ha enviat un correu des de Sri Lanka. Pel que es veu està molt bé, no menciona res de problemes ni del conflicte.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb