URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L' Auditori d'en Moneo. Dubtes.

Alternativa | 12 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple de gener es va desistimar el Conveni amb la Conselleria de Turisme  i es va aprovar un conveni de col·laboració entre l 'INESTUR i l'Ajuntament de Pollenca per desenvolupar el projecte d'un auditori a Pollença. D'aquesta manera  es passa de rebre 3 milions d'euros a rebre 5,5 milions  i d'un consorci conjunt amb la Conselleria pasam a un control directe per part de l'Ajuntament. A més a més ara els  doblers no va lingats  a que sigui finalment el projecte d'en Moneo el que es faci.

Aquests dos punts varen ser aprovats amb la nostra abstenció. 

Veure articles anteriors sobre el tema:Teatre de Pollença 1. El capritx del batle. Teatre de Pollença II i Teatre de Pollença III

En aquest moment parlam d'una despesa de doblers públics de 10, 2 milions d'euros (en pesetes la quantitat maretja; 1.697,137.200 pts ) i nosaltres tenim moltes dubtes respecte a aquest projecte que varen plantejar al ple.

1-    Què tendrem finalment un auditori d'en Moneo, un auditori, una sala polivalent, una sala multifuncional. El batle segueix apostant pel projecte d'en Moneo

2-    Ja s'ha fet un estudi del projecte tècnic i del projecte de manteniment? (Com demanava el PSOE a l'anterior legislatura)  No s'ha fet res d'això. Ens sembla una irresponsabilitat total aquesta despesa de doblers públics en plena crisi sense haver fet abans aquests estudis. L'argument de que el seu manteniment serà igual que el de l'actual centre cultural no es sosté. Ningú ens pot assegurar que aquesta obra no ens hipotecarà durant any i anys.

3.-Quan de doblers pagarà l'Ajuntament? Hi haurà que pagar  interessos? No varen contestar. Després a la premsa (no é sla primera vegada que es dona més informació a la premsa que al ple) el batle va declarar que l'Ajuntament haurà de posar entre 1,3 o 1,5 milions d'euros.

4.-Com es preveu solucionar el problema de l'aparcament? Parlam de sis o set centes places i atraure gent d’altres municipis No es va contestar.

5.- Al Convei actual amb la Conselleria de Presidència aquest auditori hipoteca la quantitat que ens correspon del Fons de Cooperació local fins al 2018 (4,711.434). No hi ha a Pollença necessitats més urgents que fer aquest macroprojecte? Evidentment pel nostre batle no. Fins el 2018 més de quatre milions d'euros que es podrien utilitzar per altres temes aniran a l'auditori. Ens sembla totalment il·lògic i irracional que a Pollença manquen infraestructures bàsiques a alguns llocs com clavegueram o aigua potable, que tengam carrers amb clots que semblen craters, voreres inexistents, parcs infantils en estat lamentable, un museu i unes biblioteques en un estat penós.i que es dediquen pràcticament mil set cents milions de les antigues pessetes  a un auditori. Això  sembla a un que viu entre cartons i uralita però ensenya amb  orgull un jakuzzi.

Fotografia de M.M. (Diario de Mallorca) de  la darrera reunió de l'equip de govern amb Moneo i l'anterior conseller de Turisme.

 

 

 

Comentaris

Gunni

Ibatur=Merda corrompuda

Gunni | 12/02/2009, 21:39

A Mallorca hi ha uns empresaris de merda què han destruït aquesta terra.

Joan

Re: L' Auditori d'en Moneo. Dubtes.

Joan | 12/02/2009, 20:19

Me fa gràcia el típic comentari populista- Pollença es mereix aquest auditori- El que no es mereix es una piscina com la que tenim, o un poliesportiu del moll com el que tenim, o tanta brutor pels carrers o un serveis socials com els que tenim......

Pepe

Re: L' Auditori d'en Moneo. Dubtes.

Pepe | 12/02/2009, 17:10

Un altre dia parlarem de la posició dels diferents partits davant d'aquesta obra, en principi sembla que estam tots sols demanant més cordura. Al ple alguns es varen omplir la boca amb paraules molt guapes; Pollença es mereix aquest auditori, vivim de la cultura!!... de vegades semblo com el del conte que ve el llop.

Respecte al que dius Joan al mateix ple vaig dir per exemple que les senyores de la neteja dels col·legis portaven dues mesos sense cobrar. El batle va replicar que no es devien doblers a cap empleat de l'Ajuntament...
Cert a qui no ha pagat l'Ajuntament és a l'empresa que te subcontratada per la neteja.
A dia d'avui encara es paguen factures del 2004 per exemple a medi ambient...

Però res d'això sembla importar, no hi ha crisi.

Garci

Re: L' Auditori d'en Moneo. Dubtes.

Garci | 12/02/2009, 16:39

Joan, el teu comentari és per emmarcar. Estic totalment d'acord.

Hi ha empreses que passen penalitats econòmiques i a les que l'ajuntament deu diners. I això és intolerable.

I lo de no tenir previsió de despeses és simplement desastrós.

Joan

Vergonyòs!

Joan | 12/02/2009, 11:53

Em sembla una obscenitat en els temps que corren destinar aquesta quantitat de diners a un auditori. El primer que hauria de fer l'ajuntament es aprovar els pressuposts d'enguany, el segon posar-se el dia amb els pagaments als proveïdor, crec que seria una bona forma d'ajudar a les empreses a superar la crisis que els ajuntaments pagassin els seus deutes en un temps lògic, no es de rebut que s'endeutin i endeutin i després no paguin el que deuen o ho paguin a dos anys vista. En tercer lloc hi ha mil obres més importants que un auditori, per exemple crec que ens donaria més beneficis tenir un municipi més net, i quart no es pot destinar aquesta quantitat de dinners sense una bona previsió del manteniment de les instalacions si no volem que en pasi com totes les instalacions de Pollença que es fan mal bé per manca de manteniment. Però clar supòs que hi ha gent que li convé que se destinin aquestes quantitats de diners a obres faraòniques, haurem d'estar "al tanto" a veure si hi ha comissions per enmitg....

Garci

Re: L' Auditori d'en Moneo. Dubtes.

Garci | 12/02/2009, 11:53

Home Martín, comparteixo el que dius. No se si enxufaran a algú, el que si se es que tens raó en que això és malbaratar diners. Hi ha exemples d'auditoris a molts pobles, i tots son més barats. Inclús amb aquests diners se'n poden fer 3 d'auditoris. I més tudada si observam que no hi ha cap auditori de l'illa que no tengui pèrdues.

El que no es veritat és que ningú digui res. Estem cansats de dir-ho, i poc a poc surten més persones que no veuen en bons ulls aquesta tudada. No crec que hi siguem a temps a aturar-ho, i això fa ràbia.

Bartolomé Martín

Auditori nesesari?

Bartolomé Martín | 12/02/2009, 10:44

increible es que el alcalde fasi aqestes coses amb els nostres diners, i el toniet oliver tela marinera, i nigú te nassos de dir res. A qui enchufaran a treballar allà? Algun amigo de ochogavia? y no es mes nesesari que arreglin el que ja tenim.
Així els va als miserable personatges locals de um.
vica malgastar diners¿¿¿¿

Garci

Re: L' Auditori d'en Moneo. Dubtes.

Garci | 12/02/2009, 08:18

El cinquè punt em pareix molt greu. Com pot ser que els diners que haurien de servir per moltíssimes altres coses quedin hipotecats per fer aquest auditori???!!! Els fons de cooperació local haurien de ser emprats per altres coses més importants. Un auditori no té perquè costar tants diners, i menys a costa d'això.

Si fem contes, al final l'auditori costarà a Pollença els 1,5 milions que ha de pagar més els 4,7 milions que havien d'arribar fins al 2018. Tot això sense contar amb les pèrdues de manteniment, aigua, llum, personal...

Això serà pitjor que tenir un forat a les butxaques.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb