URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Auditori d'en Moneo. Dades

Alternativa | 13 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb el tema de l'Auditori.

Unes dades que s'haurien de tenir en compte, i varen donar al darrer ple, són les opinions dels gerents dels diferents auditoris de la part forana que varen sortir a un article. El gerent de l'Auditori Sa Màniga de Cala Millor es queixava a la premsa de que no podien ampliar el programa al no tenir pressuposts. El mateix deia la gerent del Teatre d'Artà que afegia que el seu pressupost només els permetria pagar el manteniment. La gerent d'Alcúdia reconeixia que mantenir correctament l'edifici no és barat. El gerent del Teatre de Capdepera deia que no es podien permetre programar algunes obres

Altres dades interessants són que l'auditori amb més capacitat de la part forana (fins que es faci el nou auditori de Manacor) és l'auditori d'Alcúdia amb capacitat de 477 espectadors, també és el que té una mitjana d'assistència més alta  208 espectadors (dades de 2006).

Altres dades: Sa Maniga capacitat 466 mitjana 171. Artà: 460 mit 188. Manacor 453 mit 154. Petra 334 mitj 188 Lloseta 268, mit 181 Capdepera 206 mit 166 Vilafranca 198 mit 115

Al cas de l'Auditori d'en Moneo parlam de 600 o 700 places com es pensen omplir,ja veurem...

També és interessant comparar l'Auditori d'en Moneo amb el projectat nou Auditori de Manacor, amb més del doble d’habitants que nosaltres,  amb una capacitat de 795 persones i un cost de 6,5 milions d’euros (a Pollença es parla de 11,5 milions). L'Auditori de Manacor tindrà aparcament, un espai esponjat i una zona verd. (8.000 metres quadrats), a Pollença Can Conill té 3.500 metres quadrats i no sabem encara com es pot solucionar el tema de l'aparcament, d'espais esponjats i zones verds ja ni parlam).

Tots estam d'acord que a Pollença necessitam una sala per fer actes culturals de'una manera digna però d'això a fer aquesta megalòmana obra va una bona distància. La cultura no necessita cop d'efectes com aquesta obra sino continuitat contenció i respecte als contribuents. Aquestes xifres serveixen realment per a finançar les fabulacions i les ànsies de grandesa del batle. sense importar la seva conveniència ni les necessitats reals de la gent.

No us deixeu tapar la boca. 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Bernat

Pepe | 14/02/2009, 10:37

Bernat això que dius és molt "Obama", els personalismes i els líders carismàtics que transmeten il·lusió p bé acaben en pur efectisme buit o en coses pitjors.
El que crec que fa falta és que la gent reaccioni, que a Pollença sorgeixi un teixit ciutadà crític, independent i sobre tot més preocupat pel be i els espais comuns que només pels seus problemes particulars.

Pepe

Pepep

Pepe | 14/02/2009, 10:34

Pepep, estic d'acord que el curriculum de Moneo és impressionant. El seu museu de Merida per exemple és una gran obra però jo vaig anar A Merida no pel seu Museu sinó pel teatre romà. L'única obra que conec que ha tingut un efecte d'atractiu turístic és el Gugenheim de Bilbao, però hem de tenir en compte que a més a més de la seva espectacularitat és un museu.

Pollença té suficients atractius i això ho diu un foraster com jo. El que cal és no seguir destrossant el nostre paisatge que és el nostre principal actiu. Estam tractam el nostre entorn com si fos Magaluf o la Platja de Palma i aquesta és la dinàmica que s'hauria de canviar i estic segur que en Moeno estaria d'acord.

Pepe

Pineda

Pepe | 14/02/2009, 10:26

M. Pineda
La semana que viene hablaremos de la posición de los partidos y el auditorio.
Pero no creó que el problema sea el que comentas tú de que el equipo de gobierno se haya dado cuenta que es un error y quieran rectificar.
El proyecto de l'auditorio de Moneo ha sido desde el principio un proyecto de Joan Cerdà, que primero aceptó el PP_UMP para poder gobernar y que ahora han aceptado el PSOE y el PSM para hacer de comparsas en el gobierno actual.

Después de años fíjate que todavía no han sido capaces de resolver las dudas que planteamos a la anterior artículo. No es que quieran rectificar y no sepan como hacerlo, es que Joan lo quiere hacer sí o sí y los otros a pesar de que por pura lógica vean los problemas del proyecto se dejan arrastrar. Claro que arrastrar a tanta gente lleva su tiempo.

Pepe

Joan P.

Pepe | 14/02/2009, 10:13

Als anteriors comentaris se m'han acumulat molt de temes que m'agradaria comentard'un en un.
No crec que sigui el moment de campanyes NO a... És el moment de dir Sí a una sal realment munltifuncional amb un cost de 5,5 milions d'euros (turisme) que ja n'hi ha i que els 4,7 milions de la conselleria de presidència es dediquen a altres temes.

Garci

Re: Auditori d'en Moneo. Dades

Garci | 13/02/2009, 18:33

Bernat, il·lusió crec que no en poden trasmetre perquè no en tenen. Ni això ni imaginació.

Tens raó en que som un poble de capa caiguda.

Garci

Re: Auditori d'en Moneo. Dades

Garci | 13/02/2009, 18:23

Pepet, tal vegada Toledo es pot permetre un auditori d'aquestes característiques i d'aquest cost. A Pollença ni li fa falta ni el pot mantenir...

En Moneo durà gent. Es molt possible. Però s'ha fet algun estudi del que costarà mantenir aquesta obra? s'ha pensat en les necessitats del poble? senzillament, no.

Bernat,

Re: Auditori d'en Moneo. Dades

Bernat, | 13/02/2009, 15:11

El que vertaderament fa falta a Pollença és que tots els nostres governants trasmetin il·lusió. No n'hi cap de politic pollencí que transmeti il·lusió. Som un poble de capa caida

pepep

AUDITORI

pepep | 13/02/2009, 15:08

Doncs a mi en pareix del tot reonable exigi als politics que cumplesquin allò que prometen.
El curriculum de Rafael Moneo es impresionant. Sense anar més enfora, enguany inauguro un auditori - palau de congresos a Toledo.
Vos imaginau la publicitat que mos deu fer aquest home arreu del món?

Garci

Re: Auditori d'en Moneo. Dades

Garci | 13/02/2009, 12:56

Estic d'acord en que no tots som iguals, i en que hi ha "rebaños" on hi ha de tot. Fins i tot gent d'EU no deu ser massa bona. El que si tenc clar és que hi ha partits on hi ha un percentatge provat més gran de corruptes, interessats i gent d'aquesta que ha convertit la política en un negoci.

No tots som iguals.

M. C. Socialista

Gunni

M. C. Socialista | 13/02/2009, 12:28

Tienes razón gunni. Que alguien experto en photoshop haga esto, pero advierto que también en el parlamento de les Illes Balears, hay politicos de EU.

Que mal tenemos adquirido el concepto de politico, un concepto que lleva muchos años existiendo y que por culpa de algunos buitres, otros honrados politicos han caido en desprestigio.

No tots som iguals. Aunque tengamos ideas socialistas, nacionalistas, progresistas, conservadores,... en todos los rebaños hay ovejas negras, aunque exteriormente no lo aparenten.

NO TOTS SOM IGUALS

Gunni

Mallorca=Carroña para buitres.

Gunni | 13/02/2009, 09:33

Algún especialista en photoshop que coloque en cada escaño "parlamentario" un buitre.Tal vez así la gente comprenda a lo que se enfrenta.

Gunni

Mallorca=Carroña para buitres.

Gunni | 13/02/2009, 09:28

Sería mucho mejor para todos nosotros dedicar el "Parlamento" al cultivo del champiñón!!.

Garci

Re: Auditori d'en Moneo. Dades

Garci | 13/02/2009, 08:54

Hola M. Pineda. Tractes molts temes, i alguns ja estan resolts.

El finançament ja està aconseguit, per això la senyora Francisca Ramon no haurà de plorar a ningú.
El que si que crec és que és prou reprobable el canvi d'actitud del PSOE, al contrari que vostè. La conveniència política dels socialistes de Pollença ha quedat del tot destapada. Abans, governava el PP i havien de dir que no. Ara governen ells i han de dir que si. Trist però real.

Per altre banda, jo no m'he cregut que l'auditori sigui necessari. Fa 6 anys ja ens hi oposàvem, i seguim igual, intentant fer veure que és una barbaritat tudar tants diners sense previsions.

Com tu, jo preferiria un auditori més barat, tret a concurs, planificat, pensat.

Tal vegada mobilitzar-se ara és tard per aturar-ho. Però el que si que hem de fer és mostrar la ineptitud del consistori a l'hora de projectar aquesta obra. Moneo no és una solució cultural per Pollença. Que sigui ell l'arquitecte no garantitza més cultura pel poble, tansols garantitza que alguns polítics es facin la foto i puguin fer de "bufes" i "fardar" amb els seus companys polítics.

M. Pineda

Joan P.

M. Pineda | 13/02/2009, 08:32

Apreciado Joan P.
Tu planteamiento hace cuatro años sería del todo correcto. La verdad es que me da la impresión que la campaña contra el auditorio de Moneo es lo que precisamente buscan nuestros gobernantes. Una vez más, poner al pueblo de escusa, y "como el pueblo no a querido que se hiciera el auditorio de Moneo, pues hacemos caso al pueblo y no lo hacemos"
Nadie nos preguntó hace cinco años si queríamos un auditorio diseñado por este prestigioso arquitecto. Quizás, si nos hubieran consultado y explicado los costes del mismo, muchos hubiéramos defendido que el proyecto se encargase a un arquitecto local, que haberlos haylos y con sobrada experiencia para llevar a cabo una obra de tales magnitudes. Sin ir más lejos, el arquitecto que diseño el auditorio de Alcúdia es de Pollença.
En la pasada legislatura se daba una similitud política en la caib y en Pollença. Esta legislatura lo mismo, pero con distinto signo político. El PSOE de Pollença, que inicialmente se opuso a la idea de que fuera Moneo quien diseñara el auditorio (bajo mi punto de vista, con muy buen criterio) hoy, sus representantes locales han cambiado de parecer. ¿Qué es lo que falla? ¿Por que el gobierno de caib no invierte en el auditorio? Han pasado ya casi seis años desde que se propuso, ¿por qué no se ha movido ni una piedra?
Sinceramente creo, que se han dado cuenta que es un error seguir con esta idea, quieren rectificar y no saben como hacerlo. Puedo estar equivocada, pero si no es así, no les demos la escusa de que el pueblo no quiere un auditorio de Moneo.
Oigan: llevan casi seis años calentándonos la cabeza de que en el solar de enfrente del "parque infantil" (un tema aparte) se construirá un auditorio diseñado por el prestigioso arquitecto Rafael Moneo. Yo me lo he creído; como yo todo el pueblo, ¿o no?. Señores políticos de Pollença, no nos engañen, lleven esta obra adelante, las promesas son para cumplir no para engañar.
I si el PSOE que antes estaba en contra y ahora está a favor, pues que apechugue. Que se plante la señora Ramón delante de su jefe Antich y que le llore hasta que la caib ayude al ayuntamiento de Pollença a realizar esta obra. ¿Se ha plantado la señora Ramón delante del señor Antich para solucionar el tema este de Moneo? ¿Qué gestiones ha llevado a cabo el PSOE de Pollença con el presidente de la caib, que es socialista también, en relación al auditorio?
Gracias.

Garci

Re: Auditori d'en Moneo. Dades

Garci | 13/02/2009, 07:48

Les dades són impressionants i del tot clarificadores. Ni fan falta 700 places, ni 11 milions, ni moneries... el que fa falta és planificació. Simplement previsió i realisme.

Però crec que servirà per una cosa: s'han acabat les bunyolades a plaça, ara es faran dins l'auditori, ben calentets i asseguts.

Joan P.

Proposta

Joan P. | 13/02/2009, 07:48

Hola, molt seriament ens hauriem de plantejar fer una campanya en contra de l'auditori, fer pressió i manifestacions, firmes,...

Qui s'apunta?

Joan V. M.

Auditori MONEO

Joan V. M. | 13/02/2009, 07:09

Jo se com ho pensen omplir. Amb tots els d'UM, començant pen toni oliver i amb els colocats d'um UNPI.
Així s'omplirà. Després un poc de caxondeo, perquè la incultura impera a UM, llevat del gran escriptor i derrotxador de diners públics TONI OLIVER...
cagon dell

Primer mos fan endeutarmos amb la plaça monnares (cds=um) i ara mos endeutaran amb això altre.
i pollença abandonada?
Meam si no temdrem co...ons dels pollencins fer frente a això, u em de veure.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb